Artık kesin karar almam gerek, kendime saygı için.

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
53
Hanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Yeni evli sayılırım 8 ay oldu.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Aileme karşı aşırı yaklaşımım hiç yok.
Ama inançlı insanız, hatır için aranmaz mı...
Hassas olduklarını çokça söylememe rağmen.
Gönlüm çok soğudu, saygısını hissetmiyorum.
Kendi doğrusu var onun için kendi haklı daima
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.

Artık eşimi aileme karşı iyi göstermek istemiyorum.

Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?

Eşim nasılsa ailem öyle bilsin artık. Onu kurtarmaktan yoruldum.

((((Ekleme))))

Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.

Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.

Bir kandilde ara diğerine arama.
İnsanlar tavır yapıyor sanacak.
Burnu büyüklüğü beni yordu.
Avukatlığını yapmayacağım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Kendi ana babamla ilişkisini düşünmüyor

Son düzenleme:
Gönülde hissedersen mesefa yoktur...
Ben sevdigim kisileri aramasam da bilirler.
Zorla icimden gelmeyen birseyi yapmam.
Esinizde istemiyorsa zorla olacak birsey degil ki

Sizinki hatır için aramasını rica etmek değil zorlamak. Görünce kutlarsın işte ne gerek var sanki telefon açmaya? Şahsa özel bir gün değil ki. İstemeyen insanı zorlamanız doğru değil o da yapsa doğru değil. Çok abartmışsınız.

Bu konudan ben de muzdaribim, bi iki rica ettim , söyledim ama o yapısı gereği kimseyi aramadığını , böyle şeylere çok da önem vermediğini söyledi. ben de artık ne söylüyorum ne teklif ediyorum. ailem de ben de bu durumu böyle kabullendik.

ailem , olsun kıızım sana iyi davranıp, sahipleniyorsa seni üzmüyorsa ve sen iyiysen bizim için hiçbir sorun yok dedi ve konu kapandı. başka sorun yoksa siz de böyle kabul edin artık. herkesin huyu , ailede yetişme tarzı farklı.

size karşı tavrı nasıl saygısı nasıl sizi ararmı sorar mi ilgisi nasıl
Araya aileyi sokup ilişkinizi bozmayın

Simdi diger konularda olanlari da göz önünde bulundursak: Bu adamin size saygisi yok. Sevgisi de yoktur muhtemelen. Ama bir insan sizin icin önemli bir hususta israrla sizi üzecek davranislarda bulunuyorsa, ne sevgisi ve daha önemlisi nede saygisi vardir. Size bosanin demem, cünkü zaten öyle bir düsünceniz yok. Bu adami degistiremezsiniz. Böyle kabul edeceksiniz bu durumda. Ailenizde onun böyle oldugunu ister istemez kabul edecek

İnsanların, özellikle de yetişkin insanların ilişkilerine müdahale edemezsiniz. Biri iyi damat olamamışsa, iyi kayınvalide, iyi kayınpeder olamamışsa, iletişim kuramayıp bir çeşit iletişim kazası yaşamışsa siz napabilirsiniz. Erkekler daha sık yapıyor zorla kayınvalide-kayınpeder burnunun dibinde bitiyor seveceği varsa da sevemiyor gelinler. Karışmayın siz de ilişkilerine. Aramıyorsa kandilde o onun sorunu. Bunun sonuçlarına önce o dolaylı belki siz katlanırsınız. Muhtemel aileniz eşinizi kötülüyor ama söyleyin kendilerini kendileri eşinize ifade etsinler. O da eteğindeki taşı döksün. Belki sorunlarını konuşur çözerler. Böyle bilek güreşi gibi oluyor. Aralarındaki güç savaşında siz ezilir yıpranırsınız. Hani derler ya filler tepişir çimenler ezilir... kendinize, kendi ilişkilerinize odaklanın. Geçineceğiniz tek insan eşiniz. Onunla siz de geçinemiyorsanız, size de saygısızsa zaten o evlilik yürümez.

not: eski konularınızı da okumadım, durumu tam bilmiyorum.​

Arasa hoş olabilir. Sizi kendi ailesi için zorluyor mu, ara, git vs diye? Bu insanın içinden gelip yapacağı bir şey olmalı. Siz ailenizi kendiniz arayın kutlayın, eşiniz isterse arar istemezse aramasın, ararsa güzel olur ama aramazsa da sorun olmamalı. Evli değilim ama eşim sürekli ailemi ara dese, hatrım için dese arayacağım varsa bile inadına daha az arardım, bu zorlamak oluyor benim gözümde.

Başka hiçbir sorununuz yoksa ben bunu sorun etmezdim, ama kısasa kısas yapardım. Adam benim ailemle mesafeliyse, ben de onun ailesiyle mesafeli olurum. Her şey karşılıklı, kimse kimseden daha değerli değil, kimsenin de malum yerinde boncuk yok. Ama yukarıda yazılan mesajlardan anladığım kadarıyla başka sorunlar da var. Onları bilmediğim için bir şey diyemiyorum.

Hanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Yeni evli sayılırım 8 ay oldu.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Aileme karşı aşırı yaklaşımım hiç yok.
Ama inançlı insanız, hatır için aranmaz mı...
Hassas olduklarını çokça söylememe rağmen.
Gönlüm çok soğudu, saygısını hissetmiyorum.
Kendi doğrusu var onun için kendi haklı daima
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.

Artık eşimi aileme karşı iyi göstermek istemiyorum.

Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?

Eşim nasılsa ailem öyle bilsin artık. Onu kurtarmaktan yoruldum.
Siz eşinizin hatrına gidiyorsanız ailesine o da bi zahmet 2 dk arayıp hayırlı kandiller diyebilir. İncileri dökülmez beyefendinin. Yerinizde olsam kısasa kısas yaparım.

Ozaman eşinize birşey söylemeyin ailenize eşinizi anlatmanız yersiz
Onlar sıkıntı yapıyorsa onlar söylesin karşılıklı halletsinler sorunlarınj

Herkesin bu tarz konularda fikri başkadır ama ben bu konuda sizin eşinizi zorladığınızı düşünmüyorum.hepimiz bazen istemediğimiz şeyleri eşlerimizin hatrına yapıyoruz.
Eğer eşler birbirlerinden hiç birşey rica edemeyecekse benim için o evliliğin pek anlamı kalmıyor. Siz her gün eşinizi ailenizle alakalı bir şeylere zorlarsınız bu başka ama kandilde bayramda inadına aramıyor olmasını açıkçası art niyet olarak algıladım.
Ve bu durum benim için benim ailemden önce bana yapılan bir saygısızlık.
Teşbihte hata olmaz ama köpeğin hatrı yoksa sahibinin vardır diye bir laf var.
Evliliklerde bu kadar özgürlükçülüğü de anlamıyorum.
Burda görüyorum sürekli adamı zorlamayın bilmem ne . Evet zorlamak başka ama bazı şeyleri rica etmek başka. Herşeyin bir usulü var. Siz de onun ailesine böyleyseniz o başka. Ama sizden beklentileri varsa hiç bişeyin tek taraflı olmadığını öğrenmek için hala vakti var ☝🏻

bence de aileniz ile eşiniz arasında köprü olmaktan vazgeçin.

ben eski konuları bilmiyorum, bakmaya da üşendim ama zorla olmaz böyle şeyler. içinden gelmiyorsa aramaz yani.

Back
X