- 24 Eylül 2013
- 9.879
- 32.374
- 748
- Konu Sahibi Enkazlardan
-
Sizi 17 yaşında kendi rızanızla evlendiren aileniz ne kadar suçlu biliyor musunuz? 17 yaş çocukluk yaşı ya. Nasıl evlenmek istiyor deyip yine aynı yaşlardaki bir ergene emanet ettiler sizi?Kiminiz çok güzel destek amaclı akıl vermiş kiminizse karsisindakini düşman gibi görüp sanki kadın değilmiş gibi ters cevapla ağız payı vermeye çalışmış. Anlamış değilim öyle yazanları. 22 yaşındayım çocuğum 2.5 yaşında 18 yaşında evlendim ve kendi rızamla. Bunları sormak öyle terslemekle olmaz. Amacım terslenmek olsaydı amacım yardim olmasaydı buraya tek kelime yazmazdim. Darp raporda aldim uzaklaştırmada aldim daha önce. Insan yaşamayınca bilmiyo ve o ağızdan çıkan ters kelimeler kadarda kolay olmuyo. Biseyler yapmaya çabaladım. Sığınma evine gitsem anne babama zarar verir şehit değiştirsem tek başıma nasıl? Annem babam gelsin hadi benimle diyelim bu kadar bencil olamam kendim için onların yuvasını nasıl taşıyım ? Yapmam gerekenlerin farkındayım ama yapabilicek durumda olsamda karşılığında yasicaklarim tahmin bile edilemez. Adliyeye baş savcılığa kadar çıktım çarem olmadi. Dönmekmiydi çare tabiki değil ama kendim için ana babamı nasıl riske atiyim. Babam kanser hastası. Kardeşimse epilepsi. Ben üzüntümü onlara yansitamazken nasıl yapıyım?
+1Boşanamam deme lütfen. Arkana bile bakmadan çık o evden ve bir an önce dava aç. Dövmek ne demek ya.
Çocuğun için bile olsa seni değersizleştiren hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsin. Zaten inan çocuğun da bu ortamda sağlıklı büyüyemez.
İyi madem seviyosanız çünkü sevgi çok mühim (!)Merabalar öncelikle. 5 senelik evliyim bişeyleri içine ata ata en son hasta olucam. Bi kızım var dünyalar güzeli. Eşim eve gelmiyor. İse gitmiyor. Eve gelmesi ya karnı acıkmıştır yada herhangi bi zorunluluk için. Eve gelir. Sabah 8 veya 9 veya hiç gelmez. Iki gün gelmediğini bilirim. Gelir kafa trilyon. O sadece ve sadece içmek ister o içsin arkadaşlarının yanında sabah etsin evde karısı mi çocuğumu var umrunda olmaz. Gelir ve ben dayanamam acarim ağzımı evet bu erkek dilinde dırdır olur ama nasıl dayaniyim. Evden çıkmak yasak izin almadan markete gitmek yok. Arkadaş yok. Hicbir sosyalnedya kullanımı yok. Insan kendi annesine gitmek için bike mi izin alır. Herneyse. Eve gelir ben artık baslarm bağırırım nerdesin ne bu gel yeter vs vs o pek umursamaz onun umursamamasi ve o kafasının güzelliğinden saçma gülüşleri beni iyice delirtir ben iyice konusurum en son büyük buluşma. Kalkar beniöldürene kadar döver. Sonra geri çıkar dışarı. Aramaz sormaz oldun mu kaldın mı demez. Çocuk korkuyo demez. Çocuğunun gözünün önünde döver. Mahalleye çıkmaya yüzüm yok . Bundan 2 ay öncesine kadar çalışıyordu yaptıklarını gene yapıyordu ama ben onla kusemiyodum. Çünkü küsersen en ufak bi ekmek almaya bile izin yok kapıdan bakmaya bile. Üstüne gelir evi arar sen beni aldatıyorsun diye..ben çok yoruldum. Artık inanın gücüm kalmadı. Boşanmak için gittim babamın evine uzaklaştırma ve darp raporu aldim sonra duzekcem dedi bi şekilde beni ikna etti. Bende çocuğum için. Aksine kızımda babasına öyle düşkün ki. Ben bu adamdan boşanamam. Beni sürekli ölümle tehtit ediyo. Ve yapabilecek biri. Ya bu deveyi guducem diye uğraşıyorum bende mecbur. Eve gelse sokaktan arkadaslarindan uzak dursa içmese aslında gerçekten seviyodum ben onu. Ama artık tek başıma yapayanliz sağlıklı düşünüp bi şekilde biseyler yapmalıyım.
E yani bilemedim .. Gerçek konuysa...kimse saldırmasın bana... Alkolik şiddet yanlısı ara ara çalışan erkek konusu.... İçini dökmek isteyip hayatına devam edecek konu sahibi....sanırım mahalledede kimse dinlemiyor artık derdinizi.... Yazık çocuğa.... Size üzülmedim siz sonuçda zaten güderim diyensiniz.... Çoçuk sizin yüzünüzden mecbur....Hoşçakalın.Artik bünyen bunlara alismis ve durumunun farkinda değilsin.Bosanmayacaksin sacma sapan sevgi var içinde çocuğu bahane edior ve cok caresiz hissediyorsun.2 yolun var ya şikayet etmeyi bırakıp boyle bir hayata alisacak eşini kendi haline biracaksin.Yani en azindan sesi,nefesi senle olacak.Ya da yeter deyip ayaga kalkacak kendi benliğini aşacak kabullenemedigin düzene DUR diyeceksin.Kendi yiyip bitirme ikisinden birini yap
Merabalar öncelikle. 5 senelik evliyim bişeyleri içine ata ata en son hasta olucam. Bi kızım var dünyalar güzeli. Eşim eve gelmiyor. İse gitmiyor. Eve gelmesi ya karnı acıkmıştır yada herhangi bi zorunluluk için. Eve gelir. Sabah 8 veya 9 veya hiç gelmez. Iki gün gelmediğini bilirim. Gelir kafa trilyon. O sadece ve sadece içmek ister o içsin arkadaşlarının yanında sabah etsin evde karısı mi çocuğumu var umrunda olmaz. Gelir ve ben dayanamam acarim ağzımı evet bu erkek dilinde dırdır olur ama nasıl dayaniyim. Evden çıkmak yasak izin almadan markete gitmek yok. Arkadaş yok. Hicbir sosyalnedya kullanımı yok. Insan kendi annesine gitmek için bike mi izin alır. Herneyse. Eve gelir ben artık baslarm bağırırım nerdesin ne bu gel yeter vs vs o pek umursamaz onun umursamamasi ve o kafasının güzelliğinden saçma gülüşleri beni iyice delirtir ben iyice konusurum en son büyük buluşma. Kalkar beniöldürene kadar döver. Sonra geri çıkar dışarı. Aramaz sormaz oldun mu kaldın mı demez. Çocuk korkuyo demez. Çocuğunun gözünün önünde döver. Mahalleye çıkmaya yüzüm yok . Bundan 2 ay öncesine kadar çalışıyordu yaptıklarını gene yapıyordu ama ben onla kusemiyodum. Çünkü küsersen en ufak bi ekmek almaya bile izin yok kapıdan bakmaya bile. Üstüne gelir evi arar sen beni aldatıyorsun diye..ben çok yoruldum. Artık inanın gücüm kalmadı. Boşanmak için gittim babamın evine uzaklaştırma ve darp raporu aldim sonra duzekcem dedi bi şekilde beni ikna etti. Bende çocuğum için. Aksine kızımda babasına öyle düşkün ki. Ben bu adamdan boşanamam. Beni sürekli ölümle tehtit ediyo. Ve yapabilecek biri. Ya bu deveyi guducem diye uğraşıyorum bende mecbur. Eve gelse sokaktan arkadaslarindan uzak dursa içmese aslında gerçekten seviyodum ben onu. Ama artık tek başıma yapayanliz sağlıklı düşünüp bi şekilde biseyler yapmalıyım.
Bunu mahallesi bile anlamış yardim istemiyor derken ?Utandigimdan çıkamıyorum yüzüm yok dedim orda kimsenin bana sırt dönüşü veye dinlemeyisinden değil. Hergun yediğim dayakları duymalarindan. Her gün Eve gelirken mahallede sallana sallana gelen bi eş olmasından ve insanların bunları görmesinden . Ister içimi rahatlatmak olarak algılayın ister yardim amaclı. Her yazılan cevaplarda az daha güç alıp cesaretlenmek için bi yandanda bu postu yazdım buraya. Belkide doğruluğu olabilir bi ferahlama için.Burda yazılan iyi niyetli yorumlar kaç diyenler mahkeme kararı çıkart diyenler ailenin yanına dön diyenler.... Valla kendine yardım etmeyene kimse yardım edemez bence bdv da artık içimi dökmek istiyorum sadece diye ayrı bir bölüm olmalı.... Konu sahibi çözüm aramıyor sadece anlatıp ferahlamak istiyor.... Bunu mahallesi bile anlamış.... İstediğiniz kadar yaşamayan bilmez diyin istediğinizi deyin.... Bi işe yaramaz.... Sacece küçük kıza üzüldüm.... Konu sahibi korktuğu için değil sadece gitmeme nedeni.... Gitmek istemiyor.... Bi şekilde bağırıyorum çağırıyorum yuvarlanıp gidiyorum konusu.... Çok büyük konuşacağım Bi 6 yıl geçsin birşey değişmemiş olacak... Neyse.....
Peki düşünceniz planiniz nedir?cok zor durumdasınız çocuğunuzda öyle bu durum ne kadar sürebilir kiBunu mahallesi bile anlamış yardim istemiyor derken ?Utandigimdan çıkamıyorum yüzüm yok dedim orda kimsenin bana sırt dönüşü veye dinlemeyisinden değil. Hergun yediğim dayakları duymalarindan. Her gün Eve gelirken mahallede sallana sallana gelen bi eş olmasından ve insanların bunları görmesinden . Ister içimi rahatlatmak olarak algılayın ister yardim amaclı. Her yazılan cevaplarda az daha güç alıp cesaretlenmek için bi yandanda bu postu yazdım buraya. Belkide doğruluğu olabilir bi ferahlama için.
"Boşanma beni ölümle tehdit ediyor" Tek kelime boşan bu duruma daha ne kadar katlanabileceksiniz.Merabalar öncelikle. 5 senelik evliyim bişeyleri içine ata ata en son hasta olucam. Bi kızım var dünyalar güzeli. Eşim eve gelmiyor. İse gitmiyor. Eve gelmesi ya karnı acıkmıştır yada herhangi bi zorunluluk için. Eve gelir. Sabah 8 veya 9 veya hiç gelmez. Iki gün gelmediğini bilirim. Gelir kafa trilyon. O sadece ve sadece içmek ister o içsin arkadaşlarının yanında sabah etsin evde karısı mi çocuğumu var umrunda olmaz. Gelir ve ben dayanamam acarim ağzımı evet bu erkek dilinde dırdır olur ama nasıl dayaniyim. Evden çıkmak yasak izin almadan markete gitmek yok. Arkadaş yok. Hicbir sosyalnedya kullanımı yok. Insan kendi annesine gitmek için bike mi izin alır. Herneyse. Eve gelir ben artık baslarm bağırırım nerdesin ne bu gel yeter vs vs o pek umursamaz onun umursamamasi ve o kafasının güzelliğinden saçma gülüşleri beni iyice delirtir ben iyice konusurum en son büyük buluşma. Kalkar beniöldürene kadar döver. Sonra geri çıkar dışarı. Aramaz sormaz oldun mu kaldın mı demez. Çocuk korkuyo demez. Çocuğunun gözünün önünde döver. Mahalleye çıkmaya yüzüm yok . Bundan 2 ay öncesine kadar çalışıyordu yaptıklarını gene yapıyordu ama ben onla kusemiyodum. Çünkü küsersen en ufak bi ekmek almaya bile izin yok kapıdan bakmaya bile. Üstüne gelir evi arar sen beni aldatıyorsun diye..ben çok yoruldum. Artık inanın gücüm kalmadı. Boşanmak için gittim babamın evine uzaklaştırma ve darp raporu aldim sonra duzekcem dedi bi şekilde beni ikna etti. Bende çocuğum için. Aksine kızımda babasına öyle düşkün ki. Ben bu adamdan boşanamam. Beni sürekli ölümle tehtit ediyo. Ve yapabilecek biri. Ya bu deveyi guducem diye uğraşıyorum bende mecbur. Eve gelse sokaktan arkadaslarindan uzak dursa içmese aslında gerçekten seviyodum ben onu. Ama artık tek başıma yapayanliz sağlıklı düşünüp bi şekilde biseyler yapmalıyım.
Kurtulmak istiyorsan konu sahibi niye bu deveyi gütmekden bahsediyorsun lütfen kimseyi hedef tahtası yapma... Korkuyorum şiddet bağımlısı yazıp ardından kızım babasına düşkün yazanda sensin.... Dayak yiyiyorum yazarken sinirlenip eşine bağırıp çağırdığını yazanda sensin..... Senin yazdıkların üzerinden konuşuyorum.... Sen biliyorsun düzelmeyeceğini.... Hep biliyordun..... Sana daha öncede mutlaka yapacaklarını yapabileceklerini söyledi insanlar..... Söylemedimi...... Seni nasıl anlıyayım.... Sen seviyorum demişsin... Bir üyede saba iyi o zaman yazmış.... Ne desin insanlar..... Dua edelim Allah ıslah etsin desek işine yarayacakmı.... Ben sadece kafaya koyan yolunu bulur diyorum ölümü pahasına.... Seni tanımam etmem düşmanın değilim kötülüğünü istemem.... Kızına üzüldüm evet onun o evde bunlara tanık olmasına üzüldüm.... Yalanmı söyliyim... Benim üzülmemi ne işe yarar tarafı var.... Sen annesin.....Anne demek canını hiçe sayıp çocuğunu her tür kötü ortamdan aslan gibi kurtaran demek.... Senin gücün bu... Lakin sen kurtulmak istemiyorsun gerçekleri duymak istemediğin için uzatmadım zaten hoşçakal dedim.... Hayat senin yani.... Yarın sakat kalırsan mecbur o çok korktuğun kararı alırsın vakit geç olsada.... Yapabileceğin herşey her telefon numarası numarası yardım alabileceğin her şey konusunda savcıya dayak yiyiyorum diye şikayetde bulunduğun an sana ulaşıyor........Bunu mahallesi bile anlamış yardim istemiyor derken ?Utandigimdan çıkamıyorum yüzüm yok dedim orda kimsenin bana sırt dönüşü veye dinlemeyisinden değil. Hergun yediğim dayakları duymalarindan. Her gün Eve gelirken mahallede sallana sallana gelen bi eş olmasından ve insanların bunları görmesinden . Ister içimi rahatlatmak olarak algılayın ister yardim amaclı. Her yazılan cevaplarda az daha güç alıp cesaretlenmek için bi yandanda bu postu yazdım buraya. Belkide doğruluğu olabilir bi ferahlama için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?