Artık yuvamı kurmak istiyorum.

Bekarlık güzel özgürsün vs vs.. ama tüm arkadaslar evli olunca herkes esiyle cocuguyla ailesi ile vakit geciriyor haliyle bekarlarda bir yere kadar spor kurs sinema tek basina bi muddet sonra sıkılıyor.. insallah guzel bir kismet cikar karsiniza cok mutlu olursunuz:)

Kahrolacak bir durum yok evlenmek hayatın amacı değil. Siz belli etmiyorum demişsiniz ama bence gayet de belli ediyorsunuz bu duruma üzüldüğünüzü. Çünkü hakikaten aldırışsız görünseniz insanlar ah vah evlenemedi diye sürekli söylemezler. Ben insanların kan kokusu alır gibi kompleks kokusu aldıklarını düşünürüm. Size komplekslisiniz demiyorum yanlış anlaşılmasın ama evlenmemiş olmayı çok takıyorsunuz ki bunun kokusunu alanlar habire oraya laf vuruyor demektir. Bir iki sefer almaza yatın gamsızlığa bütün gene devam eden olursa da görüşmeyin gitsin. Evde kendinizi misafir hissediyorsanız da mesleğiniz geliriniz var ayrı bi ev tutun koyun çeyizlerinizi de neşeyle kullanın. Bence Türk kadınınon bu derece evlenme odaklı olmasının sebebi evlenmeden ayrı eve çıkamayışları. Şimdi aile yapım uygun değil diyeceksiniz. Takmayın kimseyi bu sizin hayatınız lavabolarda ağlayarak mı geçirmek istiyorsunuz yoksa mutlu olarak mı

Aileniz açısından bu kadar kahroluncak problem göremedim ben. Sanki 45 50 yaşındasınız. Daha 31..
Her şey nasip kısmet. Acele edip yanlış bir evlilik yapmaktan korkun asıl.

Evliliği bu kadar olması şart bir şey gibi görmeyince bekarlığın tadını daha iyi çıkaracaksınız emin olun.
Eziklik bunun neresinde? kaç bin kadın var şu anda sizin yerinizde olmak isteyen :)

Çevrenize biraz daha gencim, güzelim, bekarım, kafam rahat geziyorum imajı vermeyi düşünür müsünüz? :)

O size ah vah edenlere kimsenin artık otuzundan önce evlenmediğini söyleyin. Ayrıca evlensem yine başımın etini yersiniz hani çocuk diye deyin, doğursam hani bunun kardeşi dersiniz deyin, şakayla karışık siz de lafınızı söyleyin çeneniz yine kapanmaz manasında. Tamam siz de istiyorsunuz ama kendinizi ezdirmeyin, sizin söylemenizle olsaydı ohooo şimdiye 40 kere evlenmiştim deyin, Allah çıkarmıyor demek ki karşıma ne yapayım yaratayım mı deyin! Verin cevaplarını susturun. Dikkatleri sizin evlenememenizden onların elalemin işine ne kadar burunlarını soktuklarına, ne kadar geveze ve dedikoducu olduklarına, ne kadar işsiz güçsüz boş beleş insanlar olduklarına kaydırın. Bizim milletimiz evlenmeyi çok matah birşey sanıyor, her derdin çaresi evlilik! Evlendik her sorunumuz çözüldü, üstüne boyumuz bile uzadı!!!

Kendi adıma konuşuyorum.Etrafta 'erkek gibi erkek' kalmadı diyorum da, acaba ben 'kadın gibi kadın' mıyım ki?Bunla ilgili bir kitabım var evde.Sana söz eve gidince yazacağım buraya

Sanki 45 50 yaşınızdasınız ditorsunuzda buda normal bir bakış açısı değil ve het zaman söylüyorum yaşamayan anlamaz. Şöyle düşünün ki insan en güzel çağlarını gençliğimi sevdiğiyle gecirmek istiyornözel bişeyler yaşamak bir olmak vs. Kaldı ki bahsettiğiniz geç gelen o mutlulukta çocuk sorunsalı olacak bunu atlıyorsunuz. O yğzden bence teselli verirken laf olsun diye yorum yapmayın çünkü o yorum bizi teselli etmiyor

Dikkat edin bu hissiyatiniz yalnis bir insanla karsilasip hatali yuva kurmaniza neden olmasin. Evliilik bir zorunluluk değil. Belkide siz bu sekilde gorundugunu icin kimse yanasamiyor. Yani kriter olarak yuksek tutup ince eleyen biri oldugunuzu dusundukleri icin. Banada okuyor diye yanasamazlardi. Sonra bi baktilarki evlendim evlendimde noldu. Basa bela inan bosanip gitmek daha kotu hissettiriyor

Gülümsettiniz beni :)

Amiiiin çok ama çook teşekkür ederim :) Siz de hep mutlu olun inşallah

kesinlikle nasip kısmet.
biraz da kendi elinde diyor bazıları; sinir oluyorum.
öyle olsaydı ben evlenirdim zaten.
çünkü çok kişiyle görüştüm, şans verdim, tanımaya çalıştım, sevmeye çalıştım ama sevemedim.

yani çok talibin olsa da, çok gezsen de, çevren de çok olsa boş. sevemiyorsan istediğini yap olmaz.

bence vakti var demek ki. bu yüzden sadece dua edin. üzülmeye gerçekten gerek yok. inşallah gönlünüze göre bir eşiniz olur.

Bende öyle o kadar çok görüştüğüm çıktıgım oldu ki artık ilk görüşte bu adamla olurum ya da olmam diye ahkem kesebilme potansiyeline sahibim. Burda tecrübe konuşuyor dedikleri cinsten. Sonuc olarak sevdiğim aşık oldugumda oldu, beni seveni sevemediğimde ama şuan da karsıma insanlar cıksa da hadi evlenelim modunda olmuyorlar nedense yani olacak gözüyle baktıkların bile olmayabiliyor bu sebeple muzdaribim. Birde evde babanızın faktörü baskısı varsa en çokta bunlar size kendinizi kötü hissettiriyor yanımda olup hayırlısı nasip kısmet zamanı vardır demektense aman evlensinde kim olursa olsun modunda bu kadar gözlerini karartmıslar. Şimdi en yakının ailen bile sana böyle yaparsa nasıl güçlü durabilirsin ki onların karşısında? Beni annem anlar bi tek gerisi hikaye zaten. Sırf bu sebeple artık bende evlenip gitmek istiyorum evden çünkü çok bilmiş, herseyi en cok kendi bilen huysuz bi baba varsa başta sudan bi sebeple bile sürtüşmek her seferinde size daha kötü hissettiriyo kendinizi o zaman lanet ediyorum hep evlenip gidemedim diye yoksa bekarlığımdan memnunum insallah tez zamanda evlenir gideriz. Çok garanti bir işim yok belki buda bi etken erkeklerde güçlü ve kendi parasını kazanan kadınlar arıyo doğal olarak şuan babama karşı çok doluyum bende yazdıkca yazdım kusura bakmayın.

Valla bekarlar evlenmek istiyorum, evliler bosanmak istiyorum diye konu acip durdu bayram boyunca :))

Aileden bir baski gormuyorum, arkadaslarimin yarisi evli yarisi bekar, gezmekten evde bos oturdugum gun yok sayilir. Hayattan zevk aliyorum.Hicbir zaman evlilik en buyuk hayalim olmadi.

Ama...

Iste bu amanin sonu gelmiyor. Cok iyi anliyorum seni. Sukur etrafimdakiler bisey demiyor ama etrafimda olmayan kisiler, hadleri olmayarak sanki beni eksik, yarim gibi goruyorlarBu da evlenemedi diye.

Ben de dusunmeye basliyorum artik yas geldi 35 e. Gec mi kaliyorum bazi seylere. Belki de evlenmemem daha hayirli. Hayirli olsaydi Allah nasip ederdi diye

Zugurt tesellisi midir nedir? :)

Herkesin gönlüne göre versin Allah :)

Ben öyle aman aman baskı görmüyorum ailemden gözlerimin içine bakarlar şimdi haklarını yiyemem. Ama konuşmalarına baskı kurmalarına gerek yok anlayabiliyorum her hallerinden.
Herşeyden önemlisi ailemin veya başkalarının baskısı değil sanırım anne olmayı çok istemem. Bu konuya zaafım olmasaydı başkalarıda hiç umrumda olmazdı hassas noktamdan girdikleri için üzülüyorum sanırım. Maalesef herşey istediğimiz gibi olmuyor vakti zamanı var herhalde ne diyeyim. Dediğin gibi belki de evlenemememiz daha hayırlı kimbilir.. :)

Tek tük olsada var bizim gibiler. Bende gezdim tozdum ama bunları sevdiğimle yapmak istiyorum. Bekar kız arkadaşım bir kaç tane onlarda çalışmaktan başını kaldıramıyor ki plan yapalım. Her neyse nasip kısmet 34 yaşında bir arkadasım var kardeşide 32 yasında bu kardeşi kız Swarmdan tanıstı kocasıyla aşık oldular meğersem 2 arka sokakta oturuyormuş kocası bi şekilde yolları kesişti 3 ay sonra nişan toplamda 6 ay içinde evlendi. Oda evlenemicem gözüyle bakıyordu hatta ben bile şaşırdım onun evlenmesine buda evlenemicek herhalde etrafta adam yok dogru düzgün diyodum. Bide hafif silik bi tip benım kadar güzel değil dermişim ama her körün bir topal alıcısı var diyolar ya nerdeyse o körler bizide bulsun ne olur ya :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…