Artık yuvamı kurmak istiyorum.

ben ailemden ayrı yaşıyorum. şimdi onlarlayım ama işim başka şehirde. ama ayrı yaşasam bile baskı kuruyorlar. evlenmemi çok istiyorlar.
benim maddi gücüm ve özgürlüğüm olmasına karşın böyle. ama kim olursa olsun demek çok yanlış.
benim karşıma evlilik niyetiyle geliniyor. eş olabilecek miyiz diye konuşuluyor, görüşülüyor. gayet hoş ilişkiler yaşıyorum ama ben ısınmıyorum ve bitiriyorum.
aileye de belirtmek lazım ısrarla. evlenmek için evlenilmez. öyle olsa zaten evlenmiştik şimdiye kadar. bir de ruh sağlığını olumsuz etkiler bu tarz baskılar. depresyona mı gireyim sizin yüzünüzden, çok kötü etkileniyorum, elimde olmayan şeyler için bana baskı kurmayın falan deyin.
neyse ki bizim çevremizde çok kötü evlilikler var. o yüzden arada ailem sitem de etse hayırlısı olsun diye düşünüyorlar.

Hic uzme kendini keske bende bekar olsaydim da babamin evinde otursaydim oyoe evlendim noldu Bosaniyorum simdi bosver ya salla

Tam olarak bunu yasiyorum:))
Aslinda benin icin donum noktasi 2 sene once oldu. Hayatima biri girdi. Ama ben onun hayatina giremedim

Beni begeneni ben ben begenmem,
Benim begendigim ise beni begenmez...

İsmail yk ya selamlar

Neden dünyaya gelen her birey kendini evlenmek ve çocuk sahibi olmak zorunda hissediyor ? Bende bunu anlamıyorum .
Ha 20 yaşında yapmışşın evliliğini haa 35 .
Biraz özgürlüğüzün tadını çıkarın
Bırakın el elalem ne der .
Evlenirseniz başlarlar çocuk ne zaman
Çocuk yaparsın bu sefer buna kardeş ne zaman .

Şimdi fındık kadar hakkım olsa hiçbir zorluğa karşı evlenirmiydim acaba
Ayaklarınız yere basıyor
Tadını çıkarın

Canım bu işler kader kısmet.. akışına bırak,kimseyide takma.. zamanı gelince elbet olacaktır.

Arkadaşlarında dediği gibi evlenmezsin neden evlenmedin. Evlenirsin çocuk derler. 5 sene çocuk yapmadım kısır oldum.hatta istedikten sonra 4 ay kadar olmadı acaba kısırmıyım tribine girdim bende :) Yok daha bu doğmadan 2.ci diyorlar. En çok yetim çocuk bakmak hayalim dedim söyliyim akrablarımdan teyzeme kızına falann. Aaa senin oluyorken olmaz olurmu öyle şeyler. Günahlar saçma sapan düşünceler.Milleti takarak yaşama. Hayırlısıyla olursa olur olmazsa çocuk için evlenmene gerek yok.yetimhanede yetim çocuk dolu. En çok istediğim kızımın yanına bir kız çocuğu. Yaşın tutmuyordu alamıyorduk . Kızım olsun Allah nasip kısmet ederse doğurmaktansa bir hayat kurtarmayı daha çok istiyorum. İlla evleniceksin diye birşey yok. Sevmediğinle evlenip, mutsuz olucağına. Yada aldatıldığını bile bile evli kalacağına ya da dayak yiyen o kadar evli kadın varki ben sana söyliyim sana acıyacaklarına kendi hallerine acısınlar. Ben bile eşimden sıkıntı yaşamadığım halde nelere katlandım. Ben kendi sabrıma hayrer ettim. Kocayla bitmiyor çünkü.Evlenmek bir halt değil. Sevdiğin biri çıkar elbet. 40ında çıksa nolucak. 40 ında insan sevemezmi. Bence çokta güzel sever. Hiç bir yere geç kalmış değilsin. Kendini misafir gibi hissetme. Ailen sen yanlız kalma diye öyle yapıyordur. Sen üzülme en azından annen baban seni seviyor iyiliğini düşünüyor. Bak benim anam babam beni sevmiyor canım kanım olucaklar birde. Ailen hakkında öyle düşünme üzülmede. En azından senin için en iyisini istiyorlar. Benimkiler benim için en kötüsünü istiyor. Abim içinse en güzelini. O yüzden emin ol elden gelince kaldırıyorsun ama candan gelince kaldıramıyor insan. Annen baban seni seviyor ne güzel senin iyiliğini istiyor öyle düşün.

Evlilik gerçekten güzel bi müessese. Ben 22 yaşında evlendim. 4 yılı geçti, şimdi de nasipse bebegimiz olacak. Hiç pişman olmadım. Amaaan hayatını yaşa, erken evlenme, otuzlu yaşlarında evlenirsin diyenlere de ayrıca uyuzum. Doğru insanı bulduktan sonra, o olgunluğa ulastiysan her yaşta evlenilir.
Aslında bizim elimizde gibi görünse de, çocuk sahibi olmak da evlenmek de, tamamen kısmet işi. Inançlı biriyseniz dua edin. Etrafınızda sizi birileriyle tanıştırmak isteyenleri hemen geri cevirmeyin, bi sorun akliniza yatarsa bi görüşün. Ama tabii evlenmiş olmak için de evlenmeyin.
Insanların söylediklerini de duymamayi öğrenmelisiniz çünkü asla bitmiyor. Sözlensen, nişan ne zaman. Nişan olur, düğün ne zaman. Düğün biter, çocuk ne zaman. Çocuk olur, ikinci ne zaman. Kiz olur, oglan dogur. Oğlan olur, kiz dogur. Bunun sonu yok

Hangi şehirdesin?

Canim canim uzme kendini ben de senin gibi dusunur hissederdim ne aglardim geceleri ki ailemle yasamiyorum cok iyi isim gelirim var akrabalarim cok sorup darlamazdi beni. Ailem ise hicbisey demezdi sabirla bekledik. Cok uzulurdum ya herkesler mutlu ben neden degilim diye. 32 yasimda evlendim. Hic ummadigim bir anda cikti karsima. Senin de oyle olmasini gonulden dilerim. Tabi ki sart degil evlenmek hayati devam ettirmek mutlu olmak icin. Ancak mutlu bir evlilik huzurlu bir hayati bir can yoldasini herkes ister. Isteklerini hayallerini anliyorum insallah karsina cikar biri. Evli ya da degil cok mutlu olmani dilerim.

Benim zorunluluk olarak baktığımı nereden çıkardınız ben milletin evlen evlen baskısıylamı evliliği düşündüğümü sanıyorsunuz. Milllet konuşuyor tamam ama benimde çok istediğim birşey olduğu için üzülüyorum. Çok daha geçmeden anne olmak, yuva kurmak istemenin nesi anormal.Yapmak istediğim herşeyi yapıyorum ama bir yere kadar bir yerden sonra insan biri olsun istiyor yalnızlık bir yere kadar güzel. He olur veya olmaz belkide hiç evlenemeyebilirim herşey nasip buda hayatın sonu değil tabi ki.. Evlenmek istemeyen bu şekilde mutlu olan pek tabiki evlenmesin herkesin kendi tercihi. Sadece o an içimden geçenleri yazıya dökmek istedim hepsi bu.

Çok ama çook teşekkür ederim güzel dilekleriniz, samimiyetiniz için inşallah bende yaşarım o mutluluğu.
Mutluluğu sadece buna bağlamak elbette yanlış ama yalnızlık bir yere kadar.. Sizde umarım çokk mutlu olursunuz hayatınız boyunca herşey gönlünüzce olsun.

Öncelikle cok samimi yazmışsın :) Herkes evlenmek zorunda değil ... Yuva kurmak , anne olmak senin de hakkın , senin bu kadar istemen çevrenin ve ailenin psikolojik baskısı diye düşünüyorum . Oh ne güzel bekarsın hayatını yaşa , tatile git eğlen gez ... Karışanın yok edenin yok oh mis ... Kafana takma hiç düşünmediğin bir anda bir değil birkaç tane kısmetin çıkar :)))

Çok ama çok teşekkür ediyorum ne kadar iyi geldiniz.. Dediğiniz gibi insanlar her koşulda konuşur bitmez kendi hayatına bakmayıp başkası hakkındaki yorumları.. Onları çok umursadığımdan değil de kendim çok istediğim için takılır oldum sanırımç.Umarım sizinde herşey yoluna girer anne baba meselesine üzüldüm neden öyleler anlayamadım..Herşey gönlünüzce olsun Allah kızınızı size bağışlasın.

Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için :) Tek başımada herşeyi yapıyorum geziyorum, sinemaya gidiyorum, alışverişe çıkıyorum sık sık fakat bi yerden sonra olmuyor. Baktığım zaman arkadaşlarımın hemen hemen hepsi evli çocuğu eşi derken vakit bulamıyorlar bi kaç tanesi bekar onlarlada denk düşüremiyoruz. Tatilden de yalnız keyif alamam. Ne diyim herşey nasip kısmet artık yapacak birşey yok:)

Evlenmek istemenı anormal bulmadım zaten .
Kendını bunun ıcın kahretmenı anormal buldum .
Emın ol evlenen ve ya hayatında bırı olan cogu insan iki kişilik yalnızlık çekiyor.
Evlenınce iki elmanın bir yarısı oldugunuzu sanıyorsunuz ya oda öyle degıl

Herseyın bır esref saatı vardır
Nasıp kısmet meselesı bunlar

bnde 27 yasındayım aynı durumdayım.

Tabi sizin gibi aglayıp üzülmüyorum. Ailemle çok mutluyum hayat böyle gayet güzel.

Tabiki bir evim olsun cocugum olsun isterim ama inanın kı uygun aday yok. oluruna bıraktım siz de öyle yapın bence

Amin inşallah. tabiki istersiniz en doğal hakkınız. Hep dua ederdim kalbimle mantığım bir olsun diye. İnşallah kalbinizle ve mantığınızla uyumlu birini bulursunuz. Kör kütük aşık olunca karşındaki insanın uyumlu olup olmadığını göremiyorsunuz. İnşallah Allah sizede mantığınız ve kalbinizi ısıtıcak birini kısa sürede nasip eder. Çok kör kütük aşık olmaya gerek yok bence. Sizi seven düşüncelerinize saygı duyan,ve sizi gerçekten önemseyen duygularınızı hastalığınızı önemseyen biri olması yeterli. Çünkü o sizi sevdikçe siz daha çok seviyorsunuz. Kadınlar sevmek için yaratılmış gibiler :) inşallah birinden etkilenirsiniz. Gerçekten iyi bir insanla karşılaşırsınız.

İsteyerek üzülürmüyüm neyle kafamı dağıtmaya çalışırsam çalışayım kısa bir süre sonra peyda oluyor bu konu bende.Ama dışarıdan sen böyle ti ye al evliliği kim neden soğuttu seni bu kadar bu düşünceden ailenle tamam mutlusun ama düşünsene bi hayat arkadaşın olsa fenamı olur bu kadar soğuk bakma falan diyenler oluyor:) Gülesim geliyor bu kuyruğu dik tutma çabası içinde olmam ayrı bi olay:) Neyse dediğiniz gibi herşey nasip kısmet elden gelen birşey yok eşref saatimizi bekleyeceğiz. Teşekkür ederim yorumlarınız için herşey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…