- 20 Şubat 2010
- 33.079
- 6.361
- 773
Bende öyle o kadar çok görüştüğüm çıktıgım oldu ki artık ilk görüşte bu adamla olurum ya da olmam diye ahkem kesebilme potansiyeline sahibim. Burda tecrübe konuşuyor dedikleri cinsten. Sonuc olarak sevdiğim aşık oldugumda oldu, beni seveni sevemediğimde ama şuan da karsıma insanlar cıksa da hadi evlenelim modunda olmuyorlar nedense yani olacak gözüyle baktıkların bile olmayabiliyor bu sebeple muzdaribim. Birde evde babanızın faktörü baskısı varsa en çokta bunlar size kendinizi kötü hissettiriyor yanımda olup hayırlısı nasip kısmet zamanı vardır demektense aman evlensinde kim olursa olsun modunda bu kadar gözlerini karartmıslar. Şimdi en yakının ailen bile sana böyle yaparsa nasıl güçlü durabilirsin ki onların karşısında? Beni annem anlar bi tek gerisi hikaye zaten. Sırf bu sebeple artık bende evlenip gitmek istiyorum evden çünkü çok bilmiş, herseyi en cok kendi bilen huysuz bi baba varsa başta sudan bi sebeple bile sürtüşmek her seferinde size daha kötü hissettiriyo kendinizi o zaman lanet ediyorum hep evlenip gidemedim diye yoksa bekarlığımdan memnunum insallah tez zamanda evlenir gideriz. Çok garanti bir işim yok belki buda bi etken erkeklerde güçlü ve kendi parasını kazanan kadınlar arıyo doğal olarak şuan babama karşı çok doluyum bende yazdıkca yazdım kusura bakmayın.
Hic uzme kendini keske bende bekar olsaydim da babamin evinde otursaydim oyoe evlendim noldu Bosaniyorum simdi bosver ya sallaSelam arkadaşlar uzun zamandır takip ediyordum bende üye olmaya karar verdim. O kadar güzel içten. samimi, doğalsınız ki şimdiden zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ediyorum. Lütfen yargılamayın beni belki anlatacaklarım çok basit gelebilir kimine göre ama ben altında ezilir oldum. Kısaca kendimden bahsedeyim. 31 yaşında bekar, özel sektörde satış danışmanı olarak çalışan ve ailesiyle birlikte yaşayan biriyim.Evlenmeyi çok istediğim halde yıllardır nasip olmadı. Bundan 4-5 yıl öncesinde sözlenme arefesinde karşı tarafın ailesinin istememesi sonucu bir ayrılık yaşadım onun travması çok uzun sürmüştü çok şükür atlattım o günleri. Karşıma kimse çıkmaz oldu evlenme niyetinde olan. Artık kendimden geçtim ailem için çok üzülüyorum onlar benim durumuma üzüldükçe kahroluyorum. İnsanların özellikle de akrabaların hiç birinin içine çıkamıyorum çünkü konu hep aynı ve ben çok üzülüyorum bir yere dalmış olsam ah vah diye üzülenler oluyor herşeyi evlenemediğime yoruyorlar. Sanki tüm çevrem tüm işini gücünü bırakmış benim evlenemememe takmış durumda şakalarını bile kaldıramaz oldum artık. Nereye gitsem lavaboya gidip ağlarken buluyorum kendimi gizli gizli.Herkes kimseyi beğenmediğimi, çok elediğimi, kimseyi kendime yakıştırmadığımı düşünüyorlar haşa ben kimim ki Allah yakıştırdıktan sonra. Asla öyle birşey yok. Kimse benim içimi bilmiyor . Kalbimin ısınmadığı biriyle sırf evlenmek için evlenemem ki..Hayırlısı artık demekten yoruldum her önüme gelene. Herkes beni çok güçlü, sıkıntısız, mutlu zanneder dışardan çünkü belli edemem içimin yangınını dışarıya.Yıllar önce özene bezene almış olduğum çeyizlerim başkasının evinde ve sana şu kadar vereyim bana sat bunları diye tamamen umutsuz vakaymışım gibi davranıyolar.Küçücük şeylerle mutlu olup kahkahalara boğulan beni istiyorum geri.Lütfen sadece evlilik odaklıymışım gibi düşünmeyin sosyal hayatım işim gücüm bazı aktivitelerim elbette var.Her istediğime çok şükür sahip oldum kimseye muhtaç olmadan.Artık yuva kurmak, anne olmak o kadar çok istiyorum ki.. Evde kendimi misafirmişim gibi hisseder oldum . Yüzümde hep mutsuz, öfkeli bir hal. Başka şeylerle mutlu olmaya çalışıyorum herşeyi deniyorum fakat içimdeki bu eksiklik diğer şeylerden mutlu olmamı engelliyor adeta. Şuan iş yerinde o kadar işin içinde tüm bunları nasıl yazdım niye yazdım inanın bilmiyorum sadece içimi dökmek geldi içimden. Okuyanlar helal edin hakkınızı..
kesinlikle nasip kısmet.
biraz da kendi elinde diyor bazıları; sinir oluyorum.
öyle olsaydı ben evlenirdim zaten.
çünkü çok kişiyle görüştüm, şans verdim, tanımaya çalıştım, sevmeye çalıştım ama sevemedim.
yani çok talibin olsa da, çok gezsen de, çevren de çok olsa boş. sevemiyorsan istediğini yap olmaz.
bence vakti var demek ki. bu yüzden sadece dua edin. üzülmeye gerçekten gerek yok. inşallah gönlünüze göre bir eşiniz olur.
Burası günlük değil deniyor böyle konularda, onu demek istemiş.Farkettiyseniz niye yazdığımı bilmediğimi sadece içimi dökmek istediğimi belirttim birini bulmanızı değil.
Siz bulmayın bence ya!Bulduğunuz Allah korusun sizin gibi çıkar yazık olur hanımefendiye.Napalım anlamadım, biri mi bulalım size?
Zamanı var demekki daha.
Hangi şehirdesin?Selam arkadaşlar uzun zamandır takip ediyordum bende üye olmaya karar verdim. O kadar güzel içten. samimi, doğalsınız ki şimdiden zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ediyorum. Lütfen yargılamayın beni belki anlatacaklarım çok basit gelebilir kimine göre ama ben altında ezilir oldum. Kısaca kendimden bahsedeyim. 31 yaşında bekar, özel sektörde satış danışmanı olarak çalışan ve ailesiyle birlikte yaşayan biriyim.Evlenmeyi çok istediğim halde yıllardır nasip olmadı. Bundan 4-5 yıl öncesinde sözlenme arefesinde karşı tarafın ailesinin istememesi sonucu bir ayrılık yaşadım onun travması çok uzun sürmüştü çok şükür atlattım o günleri. Karşıma kimse çıkmaz oldu evlenme niyetinde olan. Artık kendimden geçtim ailem için çok üzülüyorum onlar benim durumuma üzüldükçe kahroluyorum. İnsanların özellikle de akrabaların hiç birinin içine çıkamıyorum çünkü konu hep aynı ve ben çok üzülüyorum bir yere dalmış olsam ah vah diye üzülenler oluyor herşeyi evlenemediğime yoruyorlar. Sanki tüm çevrem tüm işini gücünü bırakmış benim evlenemememe takmış durumda şakalarını bile kaldıramaz oldum artık. Nereye gitsem lavaboya gidip ağlarken buluyorum kendimi gizli gizli.Herkes kimseyi beğenmediğimi, çok elediğimi, kimseyi kendime yakıştırmadığımı düşünüyorlar haşa ben kimim ki Allah yakıştırdıktan sonra. Asla öyle birşey yok. Kimse benim içimi bilmiyor . Kalbimin ısınmadığı biriyle sırf evlenmek için evlenemem ki..Hayırlısı artık demekten yoruldum her önüme gelene. Herkes beni çok güçlü, sıkıntısız, mutlu zanneder dışardan çünkü belli edemem içimin yangınını dışarıya.Yıllar önce özene bezene almış olduğum çeyizlerim başkasının evinde ve sana şu kadar vereyim bana sat bunları diye tamamen umutsuz vakaymışım gibi davranıyolar.Küçücük şeylerle mutlu olup kahkahalara boğulan beni istiyorum geri.Lütfen sadece evlilik odaklıymışım gibi düşünmeyin sosyal hayatım işim gücüm bazı aktivitelerim elbette var.Her istediğime çok şükür sahip oldum kimseye muhtaç olmadan.Artık yuva kurmak, anne olmak o kadar çok istiyorum ki.. Evde kendimi misafirmişim gibi hisseder oldum . Yüzümde hep mutsuz, öfkeli bir hal. Başka şeylerle mutlu olmaya çalışıyorum herşeyi deniyorum fakat içimdeki bu eksiklik diğer şeylerden mutlu olmamı engelliyor adeta. Şuan iş yerinde o kadar işin içinde tüm bunları nasıl yazdım niye yazdım inanın bilmiyorum sadece içimi dökmek geldi içimden. Okuyanlar helal edin hakkınızı..
Neden dünyaya gelen her birey kendini evlenmek ve çocuk sahibi olmak zorunda hissediyor ? Bende bunu anlamıyorum .
Ha 20 yaşında yapmışşın evliliğini haa 35 .
Biraz özgürlüğüzün tadını çıkarın
Bırakın el elalem ne der .
Evlenirseniz başlarlar çocuk ne zaman
Çocuk yaparsın bu sefer buna kardeş ne zaman .
Şimdi fındık kadar hakkım olsa hiçbir zorluğa karşı evlenirmiydim acaba
Ayaklarınız yere basıyor
Tadını çıkarın
Canim canim uzme kendini ben de senin gibi dusunur hissederdim ne aglardim geceleri ki ailemle yasamiyorum cok iyi isim gelirim var akrabalarim cok sorup darlamazdi beni. Ailem ise hicbisey demezdi sabirla bekledik. Cok uzulurdum ya herkesler mutlu ben neden degilim diye. 32 yasimda evlendim. Hic ummadigim bir anda cikti karsima. Senin de oyle olmasini gonulden dilerim. Tabi ki sart degil evlenmek hayati devam ettirmek mutlu olmak icin. Ancak mutlu bir evlilik huzurlu bir hayati bir can yoldasini herkes ister. Isteklerini hayallerini anliyorum insallah karsina cikar biri. Evli ya da degil cok mutlu olmani dilerim.
Arkadaşlarında dediği gibi evlenmezsin neden evlenmedin. Evlenirsin çocuk derler. 5 sene çocuk yapmadım kısır oldum.hatta istedikten sonra 4 ay kadar olmadı acaba kısırmıyım tribine girdim bende :) Yok daha bu doğmadan 2.ci diyorlar. En çok yetim çocuk bakmak hayalim dedim söyliyim akrablarımdan teyzeme kızına falann. Aaa senin oluyorken olmaz olurmu öyle şeyler. Günahlar saçma sapan düşünceler.Milleti takarak yaşama. Hayırlısıyla olursa olur olmazsa çocuk için evlenmene gerek yok.yetimhanede yetim çocuk dolu. En çok istediğim kızımın yanına bir kız çocuğu. Yaşın tutmuyordu alamıyorduk . Kızım olsun Allah nasip kısmet ederse doğurmaktansa bir hayat kurtarmayı daha çok istiyorum. İlla evleniceksin diye birşey yok. Sevmediğinle evlenip, mutsuz olucağına. Yada aldatıldığını bile bile evli kalacağına ya da dayak yiyen o kadar evli kadın varki ben sana söyliyim sana acıyacaklarına kendi hallerine acısınlar. Ben bile eşimden sıkıntı yaşamadığım halde nelere katlandım. Ben kendi sabrıma hayrer ettim. Kocayla bitmiyor çünkü.Evlenmek bir halt değil. Sevdiğin biri çıkar elbet. 40ında çıksa nolucak. 40 ında insan sevemezmi. Bence çokta güzel sever. Hiç bir yere geç kalmış değilsin. Kendini misafir gibi hissetme. Ailen sen yanlız kalma diye öyle yapıyordur. Sen üzülme en azından annen baban seni seviyor iyiliğini düşünüyor. Bak benim anam babam beni sevmiyor canım kanım olucaklar birde. Ailen hakkında öyle düşünme üzülmede. En azından senin için en iyisini istiyorlar. Benimkiler benim için en kötüsünü istiyor. Abim içinse en güzelini. O yüzden emin ol elden gelince kaldırıyorsun ama candan gelince kaldıramıyor insan. Annen baban seni seviyor ne güzel senin iyiliğini istiyor öyle düşün.
Öncelikle cok samimi yazmışsın :) Herkes evlenmek zorunda değil ... Yuva kurmak , anne olmak senin de hakkın , senin bu kadar istemen çevrenin ve ailenin psikolojik baskısı diye düşünüyorum . Oh ne güzel bekarsın hayatını yaşa , tatile git eğlen gez ... Karışanın yok edenin yok oh mis ... Kafana takma hiç düşünmediğin bir anda bir değil birkaç tane kısmetin çıkar :)))
Evlenmek istemenı anormal bulmadım zaten .Benim zorunluluk olarak baktığımı nereden çıkardınız ben milletin evlen evlen baskısıylamı evliliği düşündüğümü sanıyorsunuz. Milllet konuşuyor tamam ama benimde çok istediğim birşey olduğu için üzülüyorum. Çok daha geçmeden anne olmak, yuva kurmak istemenin nesi anormal.Yapmak istediğim herşeyi yapıyorum ama bir yere kadar bir yerden sonra insan biri olsun istiyor yalnızlık bir yere kadar güzel. He olur veya olmaz belkide hiç evlenemeyebilirim herşey nasip buda hayatın sonu değil tabi ki.. Evlenmek istemeyen bu şekilde mutlu olan pek tabiki evlenmesin herkesin kendi tercihi. Sadece o an içimden geçenleri yazıya dökmek istedim hepsi bu.
Amin inşallah. tabiki istersiniz en doğal hakkınız. Hep dua ederdim kalbimle mantığım bir olsun diye. İnşallah kalbinizle ve mantığınızla uyumlu birini bulursunuz. Kör kütük aşık olunca karşındaki insanın uyumlu olup olmadığını göremiyorsunuz. İnşallah Allah sizede mantığınız ve kalbinizi ısıtıcak birini kısa sürede nasip eder. Çok kör kütük aşık olmaya gerek yok bence. Sizi seven düşüncelerinize saygı duyan,ve sizi gerçekten önemseyen duygularınızı hastalığınızı önemseyen biri olması yeterli. Çünkü o sizi sevdikçe siz daha çok seviyorsunuz. Kadınlar sevmek için yaratılmış gibiler :) inşallah birinden etkilenirsiniz. Gerçekten iyi bir insanla karşılaşırsınız.Çok ama çok teşekkür ediyorum ne kadar iyi geldiniz.. Dediğiniz gibi insanlar her koşulda konuşur bitmez kendi hayatına bakmayıp başkası hakkındaki yorumları.. Onları çok umursadığımdan değil de kendim çok istediğim için takılır oldum sanırımç.Umarım sizinde herşey yoluna girer anne baba meselesine üzüldüm neden öyleler anlayamadım..Herşey gönlünüzce olsun Allah kızınızı size bağışlasın.
Evlenmek istemenı anormal bulmadım zaten .
Kendını bunun ıcın kahretmenı anormal buldum .
Emın ol evlenen ve ya hayatında bırı olan cogu insan iki kişilik yalnızlık çekiyor.
Evlenınce iki elmanın bir yarısı oldugunuzu sanıyorsunuz ya oda öyle degıl
Herseyın bır esref saatı vardır
Nasıp kısmet meselesı bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?