asgari ücretle çocuk yapmak

Suan bi kac senedir turkiyedeyim zaten

sizi tebrik ediyorum maşallah umarım her şey gönlünüzce olur. fakat benim çocuk büyütmek anlayışım farklı. Bir kere o ücretsiz kursların eğitimleri malesef yeterli değil. Ben özel bir hoca tutup piyano öğrenmekten, satranç kursuna göndermekten, halk oyunlarını öğretmekten yani çoklu zekayı geliştirecek ve insanı çokyönlü yapabilecek "kaliteli" bir eğitimden bahsediyorum. Mesela ben çocuğumu ilkokulda koleje göndermek istiyorum. Eğitimleri sadece ders vermekten ibaret olmayan tiyatro, bale yaptıran bir yerde okusun istiyorum. Tabiki çocuğun içinde olduktan sonra çok iyi yerlere de gelebiliyor fakat imkan ne kadar çok olursa o kadar iyi bir hayat hazırlanabiliyor bireylere. Bu yüzden bu işler artık paraya bakıyor. Hele şu dönemde gençler ünide iyi bir bölüm okumasına rağmen işssizler atanamıyorlar, özel sektör durumu belli. Bir de konu sahibinin eşi daha iyi bir maaş alsa yine tamam da asgari ücret gerçekten yeterli değil bence.

Ay evet ya,uzaktan bakinca he cok guzel. Caninfistigi sartlarimizdan bahsediyor, sosyal devlet olamayisimizdan bahsediyor. Birileri de gelmis kadina sarmis ha sarmis.

Meğersem her şey,benim bu yaşımda göremediğim kadar çok basitmiş...

Şu an üç aylık olmasına ragmen masrafları hiç te az buz değil.Ben çalışmasam yetişemezdik.daha bugün muayene ve rota aşısına 230 tl.verdim.bez,ıslak popo silme mendili,devamlı büyüduklerinden kıyafetleri,beşiği,puseti,arabası,şampuanı,yıkama küveti,ateş ölçeri,gaz ilaçları(45 tl verdik bi tanesine)
Hamilelikte devamlı gidilen kontroller,testler,(ayrıntilı ultrasona 500 tl vermistik.)
Hastane doğum ücreti.

Ay evet ya,uzaktan bakinca he cok guzel. Caninfistigi sartlarimizdan bahsediyor, sosyal devlet olamayisimizdan bahsediyor. Birileri de gelmis kadina sarmis ha sarmis.

bizim ülkemiz gelişmiş bir ülke değil istedikleri kadar çabalasınlar gerçekler belli. İşsizlik oranları belli. Basın özgürlüğü yok. Ekonomi can cekişiyor. Fakir insanların hiçbir hakkı yok bu ülkede. İnsanlar hastanede sıra beklerken ömürler bitiyor. eskiden bir kazağı 30 liraya alabiliyorken şimdi 80-90 dan aşağı alamaz olduk. Hala bu ülkenin haline iyi diyenleri ve bu ortamlarda asgari ücretle çocuk yapmak isteyenleri anlayamıyorum.

Hangi gelişmis ülkede bu kadar yasak engel vardır acaba?
Whatsappta kadar kapandi ötesi var mı?
Elvancigim,gelismis ulkelerde hastaysan da doktora gitmiyorsan polis kapina geliyor ve seni zorla doktora goturuyor. Bizde devletin hstanesinde neredeyse hastalari kovalayacaklar ne geldin diye. Gelismis ulkelerde evde okul caginda veya daha kucuk cocugun varsa kapina sut birakiyorlar,o sut icilecek. Sen cocugunu akilsiz beyinsiz yetistiremezsin gidasiz birakamazsin diyor devlet. Zamani gelip de cocugun okula gitmediyse devlet gene kapinda,sen ne ayaksin diye geliyorlar. İste esas devlet bu. Ben anlamiyorum hala neden cogunluk anlamiyor devletin gorevlerini,nasil olmasi gerektigini. Biz de bu kisitli sartlarda ysamak durumundayiz. Kendi isimize ve paramiza guvenmek zorundayiz. Ama adam gibi bir devletimiz olsaydi hayatimiz garanti altinda olurdu

Meğersem her şey,benim bu yaşımda göremediğim kadar çok basitmiş...

bunlar diyor ki çocuğunuz nefes alsın yeter! yeter ki azcık yemek yesin başkasının kıyafetini giysin anne baba da ego tatmin etsin ! hayret ediyorum bu insanlara ya bu kadar mı vizyonsuz bu millet?

Hanımlar bu ve başka topiklerde dini, siyasi içerik, üslupta sorun olan, hakaretvari veya polemik içerikli tüm yorumları kibleyip bana yardımcı olmanızı istiyorum lütfen.
Gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, bir yorum uyarı alırken diğeri gözden kaçarsa uyarı almazsa haksızlık oluyor, kim ki site kurallarına uymamışsa gereken yapılmalı, bunun içinde yardımlarınızı esirgemeyin Mune ablanızdan.

Hazır bu topiği okuyorsunuz, milyon kere yazdığımı yeniden yazayım çünkü dini içeriklere de yaptırım uyguluyoruz diye Kazen beye ve bana dinsizsin yazan mesajlar geliyor.

Adminlerin dini kimseyi ilgilendirmiyor, üyelerin inançlarının bizi ilgilendirmediği gibi.
Burası bir paylaşım platformu ama prensiplerimiz ve kurallar gereği hiçbir din ve mezheple ilgili içerik girilemez yasaktır.

Çünkü dine saygı duyulması gerektiğini savunuyoruz, inanç çatışmaları yaşandığında bu saygı kalmıyor, biz sadece bir tek dine ait yorumlara yaptırım uyguluyoruz ve inanca sövmek serbest fikrini savunuyoruz sanılıyor, Asla, yineliyorum Asla zira herhangi bir dini içerik girilmesi yasak olduğu gibi herhangi bir din, mezhebe karşı küçümseme, aşağılama da yasaktır.
Site kullanım sözleşmesi ve kurallarda da bu açıkça ifade edilmiştir.

Okuyunuz lütfen, üye olurken okumuyor ya da okuyor ama kuralları hiçe sayarak yazıyorsunuz ya, bari bu sefer okuyunuz:

• Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır.
  • Siyaset konularının konuşulması forumumuzda yasaktır.

• Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre forum kurallarına uymak durumundadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir. Forumumuz belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara hizmet vermek zorunda değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…