- Konu Sahibi yenigelinim
-
Suan bi kac senedir turkiyedeyim zatenArkadaşım taktiniz devletim de devletim. Kadın ne diyor siz ne diyorsunuz?
Bir de yabanci ulkede yaşıyormuşsunuz, madem bizim ülkemiz en gelişmiş en şahane ülke neden burada bizlerle beraber yasamiyorsunuz gelişmiş gelişmiş?
Uzaktan ne de güzel değil mi?
Ben şu an kizilaya insem mi inmesem mi endisesindeyim sosyal medyayı geçtim whatsapptan giremiyoum.
sanat kursları yüzme kursları ücretsiz olmuş TR de bende fakir bir annenin çocuguyum tek maaşıyla baktı bana üstelik babasız.Bir Kamu Kuruluşunda çalışmaktayım.Kitaplarımı ikinci elde alıp okudum ben.Kendim çalıştım tırnaklarımla kazıdım üniversiteyi aöf ten bitirdim.kendimi geliştirdim misal vatanım ugruna canımız da feda.Evet herşey para para para maalesef 2. doğuramaz olduk artık.Ama cocugu büyüdügünde eşine destek olabilir konu sahibi böylelikle sorun ortadan kalkar.
Ay evet ya,uzaktan bakinca he cok guzel. Caninfistigi sartlarimizdan bahsediyor, sosyal devlet olamayisimizdan bahsediyor. Birileri de gelmis kadina sarmis ha sarmis.Arkadaşım taktiniz devletim de devletim. Kadın ne diyor siz ne diyorsunuz?
Bir de yabanci ulkede yaşıyormuşsunuz, madem bizim ülkemiz en gelişmiş en şahane ülke neden burada bizlerle beraber yasamiyorsunuz gelişmiş gelişmiş?
Uzaktan ne de güzel değil mi?
Ben şu an kizilaya insem mi inmesem mi endisesindeyim sosyal medyayı geçtim whatsapptan giremiyoum.
Ay evet ya,uzaktan bakinca he cok guzel. Caninfistigi sartlarimizdan bahsediyor, sosyal devlet olamayisimizdan bahsediyor. Birileri de gelmis kadina sarmis ha sarmis.
Meğersem her şey,benim bu yaşımda göremediğim kadar çok basitmiş...Dogumu ozelde yaptirirsan 500 600 tl dogum masrafi. 300 devlet karşılıyor. Hamilelik tetkikleri hiç yaptırmadım ben sart degil onlar.Yeni doğan bi bebeğin aylık 50 60 TL bez masrafı oluyor. Başka masrafı yok. Kreşe başlayana kadar bebek arabası ve yürütecek lazım olur ikinci el uygun bulabilirsiniz. çok yemek de yemez zaten. Kreşe başlayınca 500 TL kırtasiye ve okul masrafı ve ilkokulda 100 TL kırtasiye. . Onun dışında sağlık masrafı devlet tarafından karşılanıyor merak etmeyin. Kıyafeti de zamanında hep başkasının küçülen eşyalarını almıştım.
Ay evet ya,uzaktan bakinca he cok guzel. Caninfistigi sartlarimizdan bahsediyor, sosyal devlet olamayisimizdan bahsediyor. Birileri de gelmis kadina sarmis ha sarmis.
Elvancigim,gelismis ulkelerde hastaysan da doktora gitmiyorsan polis kapina geliyor ve seni zorla doktora goturuyor. Bizde devletin hstanesinde neredeyse hastalari kovalayacaklar ne geldin diye. Gelismis ulkelerde evde okul caginda veya daha kucuk cocugun varsa kapina sut birakiyorlar,o sut icilecek. Sen cocugunu akilsiz beyinsiz yetistiremezsin gidasiz birakamazsin diyor devlet. Zamani gelip de cocugun okula gitmediyse devlet gene kapinda,sen ne ayaksin diye geliyorlar. İste esas devlet bu. Ben anlamiyorum hala neden cogunluk anlamiyor devletin gorevlerini,nasil olmasi gerektigini. Biz de bu kisitli sartlarda ysamak durumundayiz. Kendi isimize ve paramiza guvenmek zorundayiz. Ama adam gibi bir devletimiz olsaydi hayatimiz garanti altinda olurduHangi gelişmis ülkede bu kadar yasak engel vardır acaba?
Whatsappta kadar kapandi ötesi var mı?
Meğersem her şey,benim bu yaşımda göremediğim kadar çok basitmiş...
Yettim gari, az biraz ev kadınlığı yapmam lazımdı, hep cımbızla olmuyor:))Mune çok karışık bu topik:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?