- Konu Sahibi yenigelinim
-
Aynen öyle ama yapacak bişey yok şu şartlarda. Standardımızı ona göre ayarlamak zorundayız ebeveyn olduysak.
Geçen yaz kuzenimin dört yaşındaki kızıyla sohbet ediyorum. Senin elbisen ne kadar güzelmiş çok yakışmış dedim aldığım cevap çünkü xxx... Markasını söyledi bebe. Yakışmış, güzel çünkü markalı. Anne baba öğretmediği sürece dört yaşındaki bir çocuğun bunu bilmesine, bununla övünmesine imkan yok. Ama dediğim gibi ancak belli bir yaşa kadar koruyabiliriz bundan çocukları. Eninde sonunda markayla tanışıp özenecekler.
Bunu basarabilmeniz çok güzel herkes başaramıyorBence çok büyütüldü bu ayakkabı meselesi. Sonuçta her dakika her istediğini almıyorsunuz ki,yılda 1 kez hediye mahiyetinde alınan bir ayakkabı yüzünden bir çocuğun şımarık yada tatminsiz olacağına inanmıyorum. Değerini de bilecektir bence,sonuçta istedigi an alınmamış,hediye alınması gereken dönemde alınmış.Evet marka konusu can sıkıcı ama bizim elimizde değil bu maalesef. Her çocuk etkileniyor çevreden arkadaşlarından ve dediğin gibi sosyal ihtiyac halini alıyor. Ayrıca imkan varsa alınması gerektiğine inanıyorum. Ben orta halli bir ailenin çocuğuydum,her istediğim alınmadı,mutluydum ama hala bazen içimi burkar çok isteyip alamadığım bazı şeyler. Ha ailem okuttu beni,bir yerlere getirdi,imkanlari öyleydi kızmıyorum kesinlikle ama insanın içinde kalıyor.
Kaldı ki benim kızım 4 yaşında o bile okulda oyuncak paylaşım gününde arkadaşının getirdiği oyuncağı yada arkadaşının ayakkabısını beğenip isteyebiliyor,alıyorum bazen ne oluyor şımarık mı oluyor. Yada çok pahalı bir oyuncak vardı an istediği onu uzun zamandır almıyordum,doğum gününde aldım,ne oldu yani şımarık mı oldu? Hayır sadece her istediğini istediği anda elde edemeyeceğini öğrendi. Şu an annecim paramız yeterse şunu alabilir miyiz diyor? Ben şimdi alamayız dersem tamam diyor. Alabileceğim birşeysede alıyorum. Çocuğumda tatminsiz yada şımarık olmadı,gayet mutlu ve yoktan anlayan bir birey olma yolunda ilerliyor.
sen de bi konu aç isterse:))kapansa da rahat etsek kim ne yazdı diye okumak için giriyorum... ama konu sahibesi ortada yok... bende çocuk için 4 aydır çalışıyorum bazı yazılar gözümü korkutmadı değil yani bişi değil çocuk yapmaktan vazgeçicem
Annelik çok zor çok doğurup doğurup atmak annelik değil ki
Eşimin arkadaşının hanımı 4. Ye hamile bana yaşın geçiyor bir daha doğursana dedi
Eşi ise gitmez 1 ay evdeyse 1 hafta işte 3 çocuk kredi borçları kira vs aman kadının umuru değil
Ben korkuyorum
Ve vicdan azabından ölüyorum
Dünya eski dünya değil
Biz çocukken herkes tek çeşit yer tek çeşit giyinir dik
Ama şimdi öyle mi
olmaz sanırım:))
Ben yoklukta gördüm,aç kalmadım evet ama her istediğimde olmadı. Eski montla ayakkabıyla okulada gittim,başka sıkıntılarda çektim ama bu demek değil ki kızımın her dediğini yapacağım ,her istediğini o an alacağım. Maddi durumumuz iyi çok şükür,alabilirimde ama önemli olan onunda yokluk nedir bilmesi. Yoktan anlaması. Sokak ortasinda şunu isterim bunu isterim diye ağlamaması. Bununda şartı bu bence. Eşime kalsa her istediğini o an alırdı ikiletmezdi,birde onunla mücadele ederek geldim bugüne. Onuda alıştırdım artık,annene sor diyecek hale geldi.Bunu basarabilmeniz çok güzel herkes başaramıyor
Bence çok büyütüldü bu ayakkabı meselesi. Sonuçta her dakika her istediğini almıyorsunuz ki,yılda 1 kez hediye mahiyetinde alınan bir ayakkabı yüzünden bir çocuğun şımarık yada tatminsiz olacağına inanmıyorum. Değerini de bilecektir bence,sonuçta istedigi an alınmamış,hediye alınması gereken dönemde alınmış.Evet marka konusu can sıkıcı ama bizim elimizde değil bu maalesef. Her çocuk etkileniyor çevreden arkadaşlarından ve dediğin gibi sosyal ihtiyac halini alıyor. Ayrıca imkan varsa alınması gerektiğine inanıyorum. Ben orta halli bir ailenin çocuğuydum,her istediğim alınmadı,mutluydum ama hala bazen içimi burkar çok isteyip alamadığım bazı şeyler. Ha ailem okuttu beni,bir yerlere getirdi,imkanlari öyleydi kızmıyorum kesinlikle ama insanın içinde kalıyor.
Kaldı ki benim kızım 4 yaşında o bile okulda oyuncak paylaşım gününde arkadaşının getirdiği oyuncağı yada arkadaşının ayakkabısını beğenip isteyebiliyor,alıyorum bazen ne oluyor şımarık mı oluyor. Yada çok pahalı bir oyuncak vardı an istediği onu uzun zamandır almıyordum,doğum gününde aldım,ne oldu yani şımarık mı oldu? Hayır sadece her istediğini istediği anda elde edemeyeceğini öğrendi. Şu an annecim paramız yeterse şunu alabilir miyiz diyor? Ben şimdi alamayız dersem tamam diyor. Alabileceğim birşeysede alıyorum. Çocuğumda tatminsiz yada şımarık olmadı,gayet mutlu ve yoktan anlayan bir birey olma yolunda ilerliyor.
Aaa lütfeeeen hanımefendinin siyasi ve yabancı dil bilgisine erişemediğiniz için(!) onu böyle yargılayamazsınız debate bile bilmeyen(!) caninfistigi ..."benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. "
Okuduğunuzu cidden anlamıyorsunuz. İyi günler.
İşte ben bunu yapamıyorum eşim vdestek değil hemen anında alıyor gereksiz şeyleri ama gerekenleri bekle biraz diyince çocuksa bende zıvanadan çıkıyoruzBen yukta gördüm,aç kalmadım evet ama her istediğimde olmadı. Eski montla ayakkabıyla okulada gittim,başka sıkıntılarda çektim ama bu demek değil ki kızımın her dediğini yapacağım ,her istediğini o an alacağım. Maddi durumumuz iyi çok şükür,alabilirimde ama önemli olan onunda yokluk nedir bilmesi. Yoktan anlaması. Sokak ortasinda şunu isterim bunu isterim diye ağlamaması. Bununda şartı bu bence. Eşime kalsa her istediğini o an alırdı ikiletmezdi,birde onunla mücadele ederek geldim bugüne. Onuda alıştırdım artık,annene sor diyecek hale geldi.
Bilemiyorum benim doğrum bu.
Ben söyledim aylık sadece mama ve bez giderini ve inanın anlayamadım sizin nasıl bu gideriniz olmadı?Konu cok gereksiz yerlere gitmiş..
Bu konu göreceli kisiden kisiye değişir.hayata bakis acina gore değişir.hayatta nelerden zevk aldigina gore değişir.
Kendimden ornek vermek gerekirse esim asgari üctetten biraz fazla maas aliyor ve kiradayiz.1 tanede 20 aylik kizim var allaha cok sükür bir kere bir seyimizde eksiklik olmadi.ama dedigim gibi bu yasam biciminle alakali.bir arkadas demis 300 tl bebegin aylik gideri diye.dogdugundan beri bu kadar giderimiz hic olmadi bizim.olanida garipsemem cünkü insanlarin hayattan beklentileri değişkendir.
Ben eskisehir devlet hastanesinde dogum yaptim özelden bir farki yoktu cok memnun kaldim hastahanenin gebelik kursuna dahi gittim.
Hazir mama karsiti bir anne oldugum icin servetimde olsa bir kurusunu mamaya zaten vermezdim.
Kendini ve yasam tarzini gözden geçirip hayattan beklentilerini düşünüp karar verebilirsin.hamileligin boyunca özele gitmek dogumunu özel hastanede yapmak istiyorsan bebeginin markali ürunlerle ihtiyaclarini karsilamak isyiyorsan zorlayici olur sizin icin.
Allah rizkini verir olayida burada giriyor devreye.sen hic bir sey yapmazsan rizki allahtan beklemek fazla hayalcilik olur.
Ama bir caba sarfettiginde emin oldugum birsey var rızık ta allahtan bereketi de allahtan.
Cevremizdeki cogu kisi borcla yasadiklarini nasil boyle gecindigimizi merak ediyor.
Bize kizimizla umreye gitmek bile nasip olacak insallah.
Son bir tavsiye; daha cok yeni evlisin bol bol gezin caninizin istedigi saatte disari cikin.kendinize vakit ayirin.once evliligin tadina varin.su anki onceliginiz esin ve sensin.ama cocuk olunca oncelik onun hakki.benim sahsi fikrim evlilikte en az 1 yil cocuk düşünülmemeli
Tebrik ederim!Çocuğu var diye kıyafet aldığımız suriyeli bi kadin vardı,geçen hastanede karşılaştık yine hamile.Bi de gülerek 'Allah verdi' diyor bana.O zaman nasıl sinirlendiysem şimdi de öyle sinirlendim.
Elimde olsa bu tarz kadınların doğurmasını engellerim.Yapmayın çocuk falan ya ciddiyim yapmayın.Sokakta eski püskü kıyafetlerle elinde salçalı ekmekle büyüyecek çocuklar yapmayın.300 lirayla çocuk büyütecek akla bak.Şöyle bi bebek mağazasına gir bakalım kıyafetler ne kadar mamalar ne alemde.Kaldı ki bu çocuk büyüyecek bi de kardeş yapacaksın ona.Çocuk kıyafetsiz ayakkabısız meyvesiz etsiz büyür ama kardeşsiz asla büyüyemez çünkü.Sonra vatana millete hiçbir faydası olmayan yetişkinler olacaklar.Yapmayın.
Aaa lütfeeeen hanımefendinin siyasi ve yabancı dil bilgisine erişemediğiniz için(!) onu böyle yargılayamazsınız debate bile bilmeyen(!) caninfistigi ...
Bu tipler de ayrı komik.. sıkma canını
"benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. "
Okuduğunuzu cidden anlamıyorsunuz. İyi günler.
Pardonda ben neyi anlamiyormusum? Gelismemis devlet dedin ulkemize benmi yanlis anladim anlatin bakalim? Genellememi bu yoksa ulkemize yonelik bi soylentimi? Anlatin anlayayim o halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?