asgari ücretle çocuk yapmak

Biz geç kalmışız o zaman..
Benim çocuklarım hala marka bilmiyorlar..
Ve çoğunlukla marka giyindikleri halde..
Kızım elbisen çok güzelmiş dendiğinde markası şu deseydi ben kahrolurdum..
Nerde hata yaptığımı bulup telafi ederdim..

Konu cok gereksiz yerlere gitmiş..
Bu konu göreceli kisiden kisiye değişir.hayata bakis acina gore değişir.hayatta nelerden zevk aldigina gore değişir.
Kendimden ornek vermek gerekirse esim asgari üctetten biraz fazla maas aliyor ve kiradayiz.1 tanede 20 aylik kizim var allaha cok sükür bir kere bir seyimizde eksiklik olmadi.ama dedigim gibi bu yasam biciminle alakali.bir arkadas demis 300 tl bebegin aylik gideri diye.dogdugundan beri bu kadar giderimiz hic olmadi bizim.olanida garipsemem cünkü insanlarin hayattan beklentileri değişkendir.
Ben eskisehir devlet hastanesinde dogum yaptim özelden bir farki yoktu cok memnun kaldim hastahanenin gebelik kursuna dahi gittim.
Hazir mama karsiti bir anne oldugum icin servetimde olsa bir kurusunu mamaya zaten vermezdim.
Kendini ve yasam tarzini gözden geçirip hayattan beklentilerini düşünüp karar verebilirsin.hamileligin boyunca özele gitmek dogumunu özel hastanede yapmak istiyorsan bebeginin markali ürunlerle ihtiyaclarini karsilamak isyiyorsan zorlayici olur sizin icin.
Allah rizkini verir olayida burada giriyor devreye.sen hic bir sey yapmazsan rizki allahtan beklemek fazla hayalcilik olur.
Ama bir caba sarfettiginde emin oldugum birsey var rızık ta allahtan bereketi de allahtan.
Cevremizdeki cogu kisi borcla yasadiklarini nasil boyle gecindigimizi merak ediyor.
Bize kizimizla umreye gitmek bile nasip olacak insallah.
Son bir tavsiye; daha cok yeni evlisin bol bol gezin caninizin istedigi saatte disari cikin.kendinize vakit ayirin.once evliligin tadina varin.su anki onceliginiz esin ve sensin.ama cocuk olunca oncelik onun hakki.benim sahsi fikrim evlilikte en az 1 yil cocuk düşünülmemeli

Bunu basarabilmeniz çok güzel herkes başaramıyor

Değil..
Yurtdışında önlük, forma diye bişey yok..
Ama kimse okula süslenip püslenip gitmiyor..
Hatta ben gittiğim ülkelerde hiç öyle şahane giyinen insanlar görmedim..
Pazar günü kiliseye gidenler hariç..
Bizde olsa çocuklar marka yarışına girerler okulda..
Alt kesimin çocukları da okumaktan vazgeçerdi..
Hâlâ buna hazır olamadık ne yazık ki..
Kıyafetle değil, bilgimizle, aklımızla, edebimizle öne çıkmayı..

Bir konuya açıklık getirelim, evet çocuklar rızıklarıyla gelir, insanın ömürlük rızkı bellidir ama rızık gökten yağmaz çalışmak gerekir.
Allah aileleri çocukları gözetmesi için vekil kılar, evlat emanettir
Ana-baba çalışıp didinip çocuklarına bakmakla mükelleftir
Konu sahibi çalışınca oran buran ağrıyorsa çocuğa hiç bakamazsın zaten, annelik gidip bir yerde maaşla çalışmaktan çok daha ağır bir iş. Daha kendine bakamadan, aylık 300 lirayı paradan sayıp, çalışamam diyecek kadar narin bir kadınsan bence çocuk yapmamalısın. Çocuk sorumluluktur, vicdandır, ben çalışamam deyip evladının rızkına çare arayamayan insan yapmasın çocuk. Yorumum sert gelecek olabilir ama gerçek bu, bu zihniyet senide doğacak çocuğu da sıkıntıya sokar, günahtır

Bunu basarabilmeniz çok güzel herkes başaramıyor
Ben yoklukta gördüm,aç kalmadım evet ama her istediğimde olmadı. Eski montla ayakkabıyla okulada gittim,başka sıkıntılarda çektim ama bu demek değil ki kızımın her dediğini yapacağım ,her istediğini o an alacağım. Maddi durumumuz iyi çok şükür,alabilirimde ama önemli olan onunda yokluk nedir bilmesi. Yoktan anlaması. Sokak ortasinda şunu isterim bunu isterim diye ağlamaması. Bununda şartı bu bence. Eşime kalsa her istediğini o an alırdı ikiletmezdi,birde onunla mücadele ederek geldim bugüne. Onuda alıştırdım artık,annene sor diyecek hale geldi.
Bilemiyorum benim doğrum bu.

Benim çocuğum yok ama üç tane yeğenim var. İkisi üniversite çağında bir de bu ufaklık. Üçünün de şımarık ve doyumsuz olduğunu düşünmüyorum. Gayet güzel yetişen, mutlu bireyler oldular.

Yegenime ayda yılda bir aldığım hediyenin parasını gözüm görmez benim. O da bilir ne zaman isteyeceğini, hediye zamanlarını zaten.

Benim görüşüm 10 tane eh işte idare eder olacağına bir tane iyisinden olsun. Kendime alışveriş yaparken de böyleyim. Çocuğum olursa ona da öyle yaparım muhtemelen. O ayakkabıdan da 10 tane almadık sonuçta, bir tane alındı iki sene giyecek muhtemelen. Bunun çocuğu şımartacağını düşünmüyorum.

"benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. "

Okuduğunuzu cidden anlamıyorsunuz. İyi günler.
Aaa lütfeeeen hanımefendinin siyasi ve yabancı dil bilgisine erişemediğiniz için(!) onu böyle yargılayamazsınız debate bile bilmeyen(!) caninfistigi ...

Bu tipler de ayrı komik.. sıkma canını

İşte ben bunu yapamıyorum eşim vdestek değil hemen anında alıyor gereksiz şeyleri ama gerekenleri bekle biraz diyince çocuksa bende zıvanadan çıkıyoruz
Babaannesi mesela defalarca uyarmama rağmen cips getiriyor oyuncak getiriyor anne diyorum bir meyve al yada giysi madem alacaksın havaya gitmesin ama yok ben kötü oluyorum

Ben söyledim aylık sadece mama ve bez giderini ve inanın anlayamadım sizin nasıl bu gideriniz olmadı?
Yalnız belirttim benim çocuğum emmeyi reddettiği ve süt de bittiği için mama yiyen bir çocuk.
Hazır mama karşıtıyım demişsiniz, pirinç unuyla yapılan mamayla bebeğinizin sağlıklı besleneceğini mi düşünüyorsunuz?
Anne sütüne en yakın mamayı kullanıyoruz, 34 tl ve 3 gün gitmiyor bir kutu.
Mama yediği için biberonu, biberon ağzı, biberon deterjanı da söz konusu.
E günde en az 8-10 kere alt değiştiriyoruz, bez fiyatlarını da biliyorsunuzdur.
Kış geldi, öyle bir tulumla çocuk giydirilmiyor.
Patiği, montu, yeleği, zıbını, pantolunu vs..
Gaz sıkıntımız olduğu için damla kullanıyoruz, bir şişe 40 tl 8 günde bitiyor.
Her şeyi geçtim, zorunlu olmayan devletin karşılamadığı rota aşısı var, 125 tl.
Nasıl bu rakamı bulmuyor harcamanız?
Benim belirttiğim rakam sadece mama ve bez rakamıydı, gerçekten aylık masrafını yazsam demek ki bayağı tepki alacağım...

Tebrik ederim!

Aaa lütfeeeen hanımefendinin siyasi ve yabancı dil bilgisine erişemediğiniz için(!) onu böyle yargılayamazsınız debate bile bilmeyen(!) caninfistigi ...

Bu tipler de ayrı komik.. sıkma canını

Bir iddiam olsa, devleti suçlamış olsam, kapitalizm experi olduğumu iddia etsem içim yanmayacak. Cümlenin içinde devlet geçiyor bu kesin devlete bir şey dedi dur şuna çatayım demek nedir anlamadım. Hangi cümlemden debat kelimesini bilmediğim sonucu çıktı onu hiç anlamadım.

"benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. "

Okuduğunuzu cidden anlamıyorsunuz. İyi günler.

Pardonda ben neyi anlamiyormusum? Gelismemis devlet dedin ulkemize benmi yanlis anladim anlatin bakalim? Genellememi bu yoksa ulkemize yonelik bi soylentimi? Anlatin anlayayim o halde

ben bi insana çocuk yap ya da yapma diyemem.
tamamen kendisine kalmış bi tercih.

Pardonda ben neyi anlamiyormusum? Gelismemis devlet dedin ulkemize benmi yanlis anladim anlatin bakalim? Genellememi bu yoksa ulkemize yonelik bi soylentimi? Anlatin anlayayim o halde

Bakın sıkıntınızın ne olduğunu cidden anlamış değilim. Çatacak yer arıyorsunuz ama o da ben değilim. Belki hecelersem anlarsınız ama takatim yok. Bakın ben dedim ki çocuklar ölüyor. Siz bunun sebebine ister devlet diyin ister kapitalizm, ister fakirlerini gözetmeyen müslümanlar. Ama çocuklar ölüyor ve çocuk yaparken sadece Allah rızkını verir diye düşünmemek lazım. Benim burda suç attığım bir merci yok. Tek vurguladığım sebebinin ne olduğu iddia edilirse edilsin çocukların öldüğü.
Siz burdan bir kapitalizm experi olduğumu nasıl çıkardınız, devlete suç atan bir nankör nasıl oldum, hatta yazdıklarımdan "debat"ın anlamını bilmediğime nasıl ulaştınız anlamıyorum. Aha cümlede devlet geçiyor bu kesin devlete bir şey dedi ben buna çatayım kadar düşünme kapasitesine sahip bir insana gereğinden fazla yazdığımı düşünüyorum. Derdinizi anlamadım ama gidin başka yerde çözün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…