- 26 Ekim 2016
- 190
- 182
- 23
- 37
- Konu Sahibi yenigelinim
-
Arkadaşım asgari ücretle çocuk yapmak demişsin endişelerini anlıyorum eviniz kira degilmiş sanırım yeni evlisiniz
Yerinde olsam biraz birikim yaparım ne bileyim eşimin iş şartlarının daha olgunlaşmasını beklerim acele etmem yani.
Evililiğimin tadını çıkarmaya bakarım şöyle 2-3 sene ve evliliğimin gidişatını gözlemlerim.
Eşim de ben de çalışıyoruz ama benim totom 2.çocugu yapmaya yemiyor.
Sanırım fazla anaç biri de degilim belki de bu yüzden.
birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...
sadece bebeğin maması, şampuanı, ıslak mendili, bezi vs 300 tl tutar sanırım.
ekstra bir sağlık harcaması falan olursa çıkarabileceğiniz birikiminiz var mı?
eğer yoksa bir süre birikim yapın, siz de çalışın.
çünkü hadi bebekken neyse de büyüdükçe masrafları artıyor.
yemek alışverişin bile eskisi gibi olmuyor, her gün eti, sütü, yumutrası, peyniri, meyvesi vs eksik etmemek gerekiyor. bunlar böyle küçük küçük görünüyor ama baya tutuyor.
birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...
Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..
sonuçta zorlanacağınız ortada.Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..
Hislerime tercüman olmuşssun. Nedense bu konularda "bekle, acele etme" dediğinizde çocuk istemeyen caniler olarak yaftalanıyoruz.
O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?