- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi yenigelinim
-
sen bi gez toz yapma bebek erkenMerhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Kimse yoğurdum ekşi demez. Bir de ağzını açan biz bilmem kaç kardeşle büyüdük, bir şey olmadı demiyor mu cinnet geçiriyorum. Cidden bir şey olmamış mı? Neler olmuş neler, haline baksana bir, şu düşünme şekline bak bakalım. Çocukken yapamadığın şeylere gözün düşüyor, elimdeki çikolatayı görünce gözün ışıldıyor, çocuğun oyuncaklarıyla oynuyorsun be kadın dedim birine ben.Kim kötü olduğunu kabul ediyor sizce? Kaç kişi ben çocuk yetiştiremem, bakamam, iyi gelecek sağlayamam diyebilir? Hem çevreden hem buradan okuduğumuz kadarıyla kimse.
Evet demezler.ama ben 3 yil cocuk yapmayi dusunmedim yetersiziz diye maddi degil manevi olarak..hala yetersiz oldugumu dusundugum alanlarim oluyor.ama elimden geleni de yapmaya calisiyorum.mesela hersey karin doyurmak iyi beslenmek bakilmak da degil.ornegin bir evde kavga gurultu siddet cahillik siddetli gecimsizlik varsa ama cocugun elinde en guzel kaliteli yiyecekler varsa bile cocuk zaten elli kere dusunulmeli..zengin olsan da bu kotu huylar varsa cocuk dusunulmemeli.Kim kötü olduğunu kabul ediyor sizce? Kaç kişi ben çocuk yetiştiremem, bakamam, iyi gelecek sağlayamam diyebilir? Hem çevreden hem buradan okuduğumuz kadarıyla kimse.
Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize
8 aydır evliyiz canım kociskomla :))
Aynen canım ben eskiden hastalanınca gripin limon soda yapar içerdim bi şeyim kalmazdı ama şimdi öyle mi doktoru ayrı tahlili ayrı ilacı ayrı yani. Uzun zamandır bize uygun ve uygun fiyatlı bi ev buldum ama 4 ay sonra bakarım diyorum ya kuzuma para gerekirse kime el açıcam? Umarım endişelerimiz boşa çıkar.ayy bu dediklerinin aynısı bende var. bebeğimizin ne getireceğini bilmiyoruz ve ilk bebek olunca ne olacağını da bilmiyoruz
300 tlyle çocuk mu yapılır kedi köpek mi bu yapmayın lütfen
valla yazmayayım demiştim ama 29 yaşındasın belin bacakların ağrıyor diye çalışmıyorsan diyecek bişey yok.Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize
29 yaşındasın evlendikten sonra yoruluyorsun bu nedenle çalışmıyorsun belin başın bilmem neren ağrıyor... çok afedersin doğuracağın çocuğa nasıl bakacaksın hatta 9 ay nasıl taşıcaksın her yerin ağrıyor ya... bu üşengeçlikse ne çocuk yaparsın ne başka bişi baksana kendine yararın yok senin... burda bizim vaktimizi alıyorsun kocişkonla arttırdığınız 300 tl ve bankadaki 10bin liranızla mutlu hayatlar size...
Kimin ne kadar eksik kaldığını bizzat her gün görüyorum.Kimse yoğurdum ekşi demez. Bir de ağzını açan biz bilmem kaç kardeşle büyüdük, bir şey olmadı demiyor mu cinnet geçiriyorum. Cidden bir şey olmamış mı? Neler olmuş neler, haline baksana bir, şu düşünme şekline bak bakalım. Çocukken yapamadığın şeylere gözün düşüyor, elimdeki çikolatayı görünce gözün ışıldıyor, çocuğun oyuncaklarıyla oynuyorsun be kadın dedim birine ben.
Özellikle 0-6 yaş aralığında ihtiyaçları tam karşılanmayan çocuklar, özgüven eksikliği ile mücadele etmek zorunda kalıyorlar hayatları boyunca. Ben demiyorum valla ünlü psikoloji bilginleri söylüyor. Çünkü anne ve babasına bağımlı olduğu yaşlarda, onlara güvenmesi gerektiği yaşlarda, özbakımının tam yapılmadığını gören çocuklar, dünyaya güvenlerini yitiriyorlarmış. Bu da işin bilimsel boyutu. Hadi bakalım çıkalım işin içinden.
Sadece maddi olarak değil manevi olarak da yeterli olamayacak çok insan var zaten. Çocuk sadece büyümüş, ne saygıyı öğrenmiş ne geçimi ne kibarlığı, artı bir şey alamadan öylece büyümüş işte.Evet demezler.ama ben 3 yil cocuk yapmayi dusunmedim yetersiziz diye maddi degil manevi olarak..hala yetersiz oldugumu dusundugum alanlarim oluyor.ama elimden geleni de yapmaya calisiyorum.mesela hersey karin doyurmak iyi beslenmek bakilmak da degil.ornegin bir evde kavga gurultu siddet cahillik siddetli gecimsizlik varsa ama cocugun elinde en guzel kaliteli yiyecekler varsa bile cocuk zaten elli kere dusunulmeli..zengin olsan da bu kotu huylar varsa cocuk dusunulmemeli.
aynen öyle.
ama imkan ölçüsünde iyi hayat sunabiliyorsun işte.
mesela ayda eline 300 tl si kalan bir aile neden kısacak;
elbette ısınmasından tut ta gıda alışverişine kadar herşeyden.
çocuğunun üzerine mont ayağına ayakkabı alamayacak yeri gelecek.
yani bakmak var bakmak var.
bir açlıktan ölmeyecek kadar bakmak var ve bir de ortalama standartlarda ısınma beslenme tedavi giyim
imkanları sağlayarak bakmak var.
dediğin gibi biz taa ne zaman açtık doğalgazı mecburen.
veya gıda olarak gidiyoruz bebekler yiyecek diye en iyisini almaya çalışıyoruz.
dr. lar zaten özel vs.
bu demek değil ki ben lüks içinde yaşıyorum .
yanlış anlaşılmasın.
üzerime hiçbirşey almıyorum o kadarını söyleyeyim:))
böyle de bir fedakarlık yapmak zorunda kalınıyor işte.
300 tlyle çocuk mu yapılır kedi köpek mi bu yapmayın lütfen
Katılıyorum, maddi ve manevi olarak ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.Kimin ne kadar eksik kaldığını bizzat her gün görüyorum.
Falancanın parası yok; çocuk eksik.
Filancanın parası bol, baba evde yok; çocuk eksik.
Diğerinin para var, aile tam ama aile ilgisiz; çocuk yine eksik.
Birinin her şeyi var ama ilgisi aşırı, pamuklara sararak büyümüş; yine eksik yine eksik.
Çocuk yetiştirmek öyle bir şey ki her konuda müthiş hassasiyet istiyor. Eğitimsiz, parasız, sorumluluk almadan öyle gözünü karartıp yapılacak bir iş değil kesinlikle.
Anne olsun, duygular tatmin olsun, yaşlanınca kapım çalınsın diye bakamayacağım çocuğu yapacağıma yalnız ölürüm.
üç tane yetiştirmek daha da zor:))Tabi ki bunlar lüks yaşam kriterimiz değil :)
Olması gereken. Hangi anneye sorsan çocuğu için en iyisini
ister ama herkes imkan dahilinde yapar.
Ata henüz doğmamışken bir market alışverişi yapardık
dolap sadece 2 gün dolu olurdu.
10 gün boş. Şuan bu mümkün değil.
Hayatımda almadığım şeyler dolabın baş köşe starı oldu :d
Brokoli, ıspanak, pırasa, kabak olmazsa olmazlar.
En uygunları sözde giderlerin ama totale bak her hafta 30 lira sırf sebze.
Köy yumurtası alıyoruz Şile den tanesi 1,50.
Her şeyi yemeden de çocuk büyümez mi, tabi ki büyür.
Ama yesin öyle büyüsün diye çalışıyoruz
Didiniyoruz..
Cidden oturup kalem kalem hesap yapsak her şeyin en ucuzunu baz alarak
Yine yılda çok astronomik rakamlar çıkıyor ortaya.
Hiç kolay değil çocuk yetiştirmek.
Evet kendimizden kısıyoruz ama bebekten kısamayız ki. Umarım boşa çıkar inşallahAynen canım ben eskiden hastalanınca gripin limon soda yapar içerdim bi şeyim kalmazdı ama şimdi öyle mi doktoru ayrı tahlili ayrı ilacı ayrı yani. Uzun zamandır bize uygun ve uygun fiyatlı bi ev buldum ama 4 ay sonra bakarım diyorum ya kuzuma para gerekirse kime el açıcam? Umarım endişelerimiz boşa çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?