asgari ücretle çocuk yapmak

Kusura bakma ama sen de fazla narinsin yoruluyorum diyorsun, normalde kocamın aldığı evi geçindirmeye ve az buçuk artırmaya yetiyo ama ben azıcık daha çalışıyım da kuzum rahat etsin diyorum hamilelikte yaşadığım sıkıntıları saymıyorum bile. Doğum sonrası işten çıkıcam uzun süre işsizlik maaşı alıcam yine de şimdiden evde ne iş yapabilirim diye bakınıyorum. Hayat tercihlerden ibaret ya çalışır gönlünce evladının istediğini yaparsın ya da rızk bekler durursun.

Eşim çocuk delisi. Aylık 7 bin maaşımız var. Ben çocuğumu en iyi koşullarda büyütmek istiyorum. Masasını bezini en kaliteli almak istiyorum. Şuan birikim yapıyoruz aylık 1800 hesaba aktarıyoruz. İnşallah bu sene sonunda hamile kalmak istiyorum :)

üç tane yetiştirmek daha da zor:))
herşeyden feragat ediyorum onlara en iyisini almak için, en iyisini yedirmek için.
zor işler bunlar.

hay maşallah :)
3 taneyle ben huniyi çoktan takmıştım :d
İkizin vardı senin dil mi, yeriiiiim onları.

Yapacak bir şey yok, kendimiz kaşındık :d
Şimdi gelip trilyon verseler alın diyebilir miyiz..
Allah yokluklarını göstermesin de biz giymesekte, yemesekte
görmesekte olur

bu senenin sonu geldi zaten çalışmalara başladınız mı? Allah inşallah hemen nasip eder ama öyle olmuyor bu işler

Tabiki zor olur bunu siz de biliyorsunuz
Esiniz daha iyi kazanacağı bir iş bulur tez zamanda inşallah.. siz de eve katkı az da olsa sağlarsaniz çok iyi..

evet ikizler var abileri var:))
teşekkür ederim cnm.
iki kişi çalışıyoruz.kredi borcu bakıcılar vs. ve üst başları ve bezler derken derken
sonu olmayan bir masraf listemiz var:))
elbette tek çocuktan çok farklıyız biz ancak tek çocuğun da ihtiyaçları malum.
yenigelinimiz 300 tl ile döndürürse alnından öperim onu:))

konuya yorum yapacak hal kalmadı bende bu yavruyu düşünmekten. boğazım düğüm düğüm, güzel yavrunun kaderi değişir mi acaba? çok zor. Ah ya. öyle üzülüyorum ki bu yokluk sefalet içindeki çocuklara. sarıp sarıp sarmalayasım geliyor.

Allah rızkını verir deyimi çok yanlış anlaşılıyor bence bizde. yani 300 tl Allah rızkını veriyor diye 600 tl olmuyor. matematik var, hesap var. her şey ortada. kızıma bir mont, bir bot alsam nerdeyse 300 tl. geçen ay ciddi bir hastalık atlattık. sadece dr.a ve ilaçlara 350 tl vermişimdir 15 günde. ki ben multimilyoner değilim. eşimle ikimiz tr şartlarında ortalamada, belki de biraz üstü kazanıyoruzdur belki o da. ama eşşek gibi çalışıyoruz. rızık bu işte. paramız o yüzden bereketli oluyor. kızımıza vakit ayırabiliyoruz, huzur veriyoruz çok şükür, rızık bu.

keşke herkes gelirine, yavrusuna sağlayabileceğine göre çocuk sahibi olsa. çocuğun boynu bükük kalınca öyle zor ki. Allah kimseye vermesin.

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Eşim 1800 tl maaş alıyor kira 500 bir çocuk var 4 yaşında ve biz geçinemiyoruz minimum un altında yaşamamıza rağmen ilk 2 yıl 1200 tl alırken kira daha az ve çocuk ufak ti ama ucu ucuna yetiyordu
Şimdi ise 2 kredi kartımız var
Eşimde bende kıyafet almaya li seneler oldu
Alırsak da ucuz yerlerden alıyoruz mesela ben 1 pantolona en fazla 30 tl veriyorum
1300 tl yle 1 de çocukla çok zor

Gerçekçi olmak lazım
Geçen ip alayim diye dışarı çıktım
Bizim ufaklık in oyuncak diye 1 saat ağlaması na dayanamayıp tek bir kıçı kırık oyuncağa 20 tl verdim
Parayi evladimdan sakindigim dan değil

Yani çocuk olunca isteyince yok olmaZ diyemiyorsun

Şimdi daha anne olmamışsın ama evladını akranları gibi giydirip gezdirememek izdirap veriyor ta ciğerinden vuruyor
O yüzden biraz birikim şart
Hele biraz zaman geçsin sonra nasip de varsa zaten olur

kolay değil gercekten bizde calısıyoruz evimiz kira. tek cocugumuz var. her cocuk büyür ama nasıl? aylık 1 kere 150 tl ıslak mendıl ve bez parası. burnuna sıktıgın sprey bile 40 tl 1-2 ay gidiyor. mama içerse mama masrafı. benim cocugum haftada 4-5 kez balık tavuk et yerken. her cocuk yiyebiliyomu acaba? gelişimleri için proteinin önemi göz ardı edilemez.
1.5 yasında kızım. bi kitap alayım diyorum tanesi 20 tl bebek kitaplarının. ne bilim bi oyuncak alsan bi sürü para. allahım çok büyük rızkını elbet verir herkes doyar kimi hamurla kimi etle. sorun sadece karnını doyurmak değilki o cocugun sosyal yaşantısı var. eğitimi,öğretimi. bende büyüdüm .4 kardeştik. tek bi spor dalına bile gitmedim başkalarını giysisi ayakkabısıyla büyüdüm. sinemaya tiyatroya ilk kez lisede okulla gittim. o zamanlar tatilya vardı okul defalarca götürdü ama ben 1 kez bile gidemedim. 1 kere kursa dersaneye gitmedim. ilk kez başka bi şehre tatile evlenince gittim.ot gibi büyüdüm yani. iyi ölçüp tartmalı. ben 10 yıl düşündüm.

Asgari ücret alıp 300 tl artma kısmına takıldım ama konu bu değil yapabiliyosanız helal olsun.. markette fiyatlar ortada,faturalar desen o biçim aklım ermedi bu işe..
sizde çalışın öyle çocuk yapın hep bebek kalmayacak ya bu çocuk. Bebekken bile masraf o biçim. Okul vakti gelince ne eğitimine nede isteklerine yetişemezsiniz. Diğer taraftan asgari ücretle 10 çocuk büyütenlerde var. Kuru ekmekle karnı doysun,kışın ayakkabısı yok diye terlikle gezsin diyorsan o da olur tabi.

Size o kadar katılıyorum li. Bende tatile evlenene kadar gitmedim. 3 kardeştik memur çocuğuyduk ama ailemiz anca okuttu ne yapsınlar ona şükür.çocuğum olursa inşallah onu sosyal açıdan çok iyi büyütmek istiyorum. İngilizce kursuna gitsin istiyorum. Matematik türkçe gibi dersleri iyi olmasa da olur. Yeterki kendini çok iyi geliştirsin.

Ülkenin yarısı asgari ücretli. Herkeste çatır çatır doğuruyor. Bu doğrultuda evet neden olmasın?

Fakat...

4 kişilik ailenin açlık sınırı eylülde 1386 liraymış. 3 kişi olunca açlık sınırının altında kalmıyorsunuz ama kesinlikle yoksul oluyorsunuz. Bknz: yoksulluk sınırı.

Biz evet yap yapma diyemeyiz. Yarın doğacak çocuğunuza kardeş istemeyecek misiniz?

İstemeyen pek az... Siz çalışmayacaksanız eşinizin daha iyi gelirli bir işe girmesi, yada sizin bir meslek edinmeniz daha iyi olur BENCE.

İş yaşamı, sosyal yaşam gittikçe vahşileşirken çocuğunuzun geleceği için en uygun ortamı hazırlamak gerek yine BENCE.

Yarın keşke beni doğurmasaydın dememesi için şartların olgunlaşması gerek BENCE.

BENCE siz kendiniz ve evladınız için hayattan beklentiniz ne ona karar verin...

Unutmayın çocukların gelişimi, eğitimi dahi küçüklükteki beslenme şeklinden etkilenir.

Zor bir seçim...

Allah asgari ücretliye yardım etsin...

Açlık sınırı altında asgari ücret belirleyenleri iyi değerlendirmeyi nasip etsin der çekilirim...

Al kahveni gel
şuralar da bir yerde tabure bulup oturalım :d
Mevzu çocuk olunca ucu bucağı yok malum konuşacak çok şey oluyor
girdin mi çıkamıyorsun

O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
Allah istediğine verip istediğine vermiyor diyemeyiz bu dünya imtihan ve sıkıntılar dünyası
Zengin olan zekatını sadakası yardımı nı hakkıyla yapsa zaten bu boyutta fakirlik kalmaz
Allah c.c merhamet edendir ve tek bir alem yok bu dünyanın ötesi var

Bu dünyada kaybetmiş gibi görünenleri n çoğu belki ahirette kazananlardir

Allah c.c insanlara 2 yada 3 yol gösterir ve kararı kula bırakır
Bundan sonrası kulun elindedir

Yani konu sahibine mesela 1300 tl lik bir rızk biçilmiş nasıl isterse harcar ister iyi yolda ister kötü
Ama akılda verilmiş konu sahibi aklını kullanıp hesap kitabını yapacak ki sonradan isyan etmeyecek

Ayrıca Allah c.c sadece çocuğun rızkını verir hade çocuk oldu bereketlendi evimiz borcumuz bitti gibi birşey değil
Çocuğun bu dünyadaki rızk kapısı açılır
Yani ben istediğim gibi evladıma bakamıyorum Allah bize vermiyor demek dinde küfre ve şirke girer ki bu çok tehlikelidir

Allah c.c insana akıl ve düşünme yetisi vermiştir
1300 tl yle bir çocuk isteyen adam yada kadın ayağını da yorganına göre uzatmayı bilecek
Misal benim eşim aklını kullanıp parasını car cur etmeseydi şimdi çok da güzel geçinirdik ama bunun suçlusu çocuk veya Allah c.c değil

Mune abla ne olur ceza verme ama susamazdım

kızım 1.5 yaşında bu yaz ege akdeniz iç anadolu 6 şehir gezdi. haftasonu hayvanat bahçesine gitmeyi düşünüyoruz giriş 32 tl*2 64 tl. git gel yemek ye 200 tl gitti say.bu bile para yani 2-3 cocugu olan tek çalışan bi baba nasıl götürebilirki? bende allahım önce sağlığı tabi ki ama donanımlı bi çocuk yetiştirmek istiyorum. bi spor dalıyla ilgilensin ne bilim bi müzik enstrümanı çalsın. dil bilsin.

300 tl kalirsa onu birikime koyabilirsin bi yıl içinde 300 x 12 3600 eder. onla beşik alirsin bebek kıyafetler herşey alirsin daha nolsun:) allah bereket versin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…