- 25 Ekim 2016
- 602
- 506
- 23
- Konu Sahibi yenigelinim
-
Kusura bakma ama sen de fazla narinsin yoruluyorum diyorsun, normalde kocamın aldığı evi geçindirmeye ve az buçuk artırmaya yetiyo ama ben azıcık daha çalışıyım da kuzum rahat etsin diyorum hamilelikte yaşadığım sıkıntıları saymıyorum bile. Doğum sonrası işten çıkıcam uzun süre işsizlik maaşı alıcam yine de şimdiden evde ne iş yapabilirim diye bakınıyorum. Hayat tercihlerden ibaret ya çalışır gönlünce evladının istediğini yaparsın ya da rızk bekler durursun.Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize
Senin benden daha yakın doğum sağlıcakla kucağın dolsunEvet kendimizden kısıyoruz ama bebekten kısamayız ki. Umarım boşa çıkar inşallah
üç tane yetiştirmek daha da zor:))
herşeyden feragat ediyorum onlara en iyisini almak için, en iyisini yedirmek için.
zor işler bunlar.
bu senenin sonu geldi zaten çalışmalara başladınız mı? Allah inşallah hemen nasip eder ama öyle olmuyor bu işlerEşim çocuk delisi. Aylık 7 bin maaşımız var. Ben çocuğumu en iyi koşullarda büyütmek istiyorum. Masasını bezini en kaliteli almak istiyorum. Şuan birikim yapıyoruz aylık 1800 hesaba aktarıyoruz. İnşallah bu sene sonunda hamile kalmak istiyorum :)
evet ikizler var abileri var:))hay maşallah :)
3 taneyle ben huniyi çoktan takmıştım :d
İkizin vardı senin dil mi, yeriiiiim onları.
Yapacak bir şey yok, kendimiz kaşındık :d
Şimdi gelip trilyon verseler alın diyebilir miyiz..
Allah yokluklarını göstermesin de biz giymesekte, yemesekte
görmesekte olur
Sen bir de yaşasanHerkesin beslenme örtüsü var, bu çocuğun da yoktu başlarda. Sonradan kirli bir örtü getirmiş, abisi de sabahçı ondan mı almış ne yapmışsa. Herhalde biri kirli demiş olacak ki bir baktım lavabodan geliyor örtüsünü sıka sıka. "Kirliydi, yıkadım öğretmenim" dedi bana
bakalım :) 2 ay sonra başlamayı düşünüyorumbu senenin sonu geldi zaten çalışmalara başladınız mı? Allah inşallah hemen nasip eder ama öyle olmuyor bu işler
Eşim 1800 tl maaş alıyor kira 500 bir çocuk var 4 yaşında ve biz geçinemiyoruz minimum un altında yaşamamıza rağmen ilk 2 yıl 1200 tl alırken kira daha az ve çocuk ufak ti ama ucu ucuna yetiyorduMerhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
hadi inşallah hayırlısı olsun hakkınızda... bu işlere girince zorluğu görüyormuş insan... dizilerde bir geceyle nasıl hamile kalınıyorsaİnşalah
bakalım :) 2 ay sonra başlamayı düşünüyorum
Aynen yaa kesinlikle bir gecede hamile kalma gibi bir durum yok. Rabbim herşeyde yardımcımız olsun inşallahhadi inşallah hayırlısı olsun hakkınızda... bu işlere girince zorluğu görüyormuş insan... dizilerde bir geceyle nasıl hamile kalınıyorsa
Size o kadar katılıyorum li. Bende tatile evlenene kadar gitmedim. 3 kardeştik memur çocuğuyduk ama ailemiz anca okuttu ne yapsınlar ona şükür.çocuğum olursa inşallah onu sosyal açıdan çok iyi büyütmek istiyorum. İngilizce kursuna gitsin istiyorum. Matematik türkçe gibi dersleri iyi olmasa da olur. Yeterki kendini çok iyi geliştirsin.kolay değil gercekten bizde calısıyoruz evimiz kira. tek cocugumuz var. her cocuk büyür ama nasıl? aylık 1 kere 150 tl ıslak mendıl ve bez parası. burnuna sıktıgın sprey bile 40 tl 1-2 ay gidiyor. mama içerse mama masrafı. benim cocugum haftada 4-5 kez balık tavuk et yerken. her cocuk yiyebiliyomu acaba? gelişimleri için proteinin önemi göz ardı edilemez.
1.5 yasında kızım. bi kitap alayım diyorum tanesi 20 tl bebek kitaplarının. ne bilim bi oyuncak alsan bi sürü para. allahım çok büyük rızkını elbet verir herkes doyar kimi hamurla kimi etle. sorun sadece karnını doyurmak değilki o cocugun sosyal yaşantısı var. eğitimi,öğretimi. bende büyüdüm .4 kardeştik. tek bi spor dalına bile gitmedim başkalarını giysisi ayakkabısıyla büyüdüm. sinemaya tiyatroya ilk kez lisede okulla gittim. o zamanlar tatilya vardı okul defalarca götürdü ama ben 1 kez bile gidemedim. 1 kere kursa dersaneye gitmedim. ilk kez başka bi şehre tatile evlenince gittim.ot gibi büyüdüm yani. iyi ölçüp tartmalı. ben 10 yıl düşündüm.
evet ikizler var abileri var:))
teşekkür ederim cnm.
iki kişi çalışıyoruz.kredi borcu bakıcılar vs. ve üst başları ve bezler derken derken
sonu olmayan bir masraf listemiz var:))
elbette tek çocuktan çok farklıyız biz ancak tek çocuğun da ihtiyaçları malum.
yenigelinimiz 300 tl ile döndürürse alnından öperim onu:))
Allah istediğine verip istediğine vermiyor diyemeyiz bu dünya imtihan ve sıkıntılar dünyasıO zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
kızım 1.5 yaşında bu yaz ege akdeniz iç anadolu 6 şehir gezdi. haftasonu hayvanat bahçesine gitmeyi düşünüyoruz giriş 32 tl*2 64 tl. git gel yemek ye 200 tl gitti say.bu bile para yani 2-3 cocugu olan tek çalışan bi baba nasıl götürebilirki? bende allahım önce sağlığı tabi ki ama donanımlı bi çocuk yetiştirmek istiyorum. bi spor dalıyla ilgilensin ne bilim bi müzik enstrümanı çalsın. dil bilsin.Size o kadar katılıyorum li. Bende tatile evlenene kadar gitmedim. 3 kardeştik memur çocuğuyduk ama ailemiz anca okuttu ne yapsınlar ona şükür.çocuğum olursa inşallah onu sosyal açıdan çok iyi büyütmek istiyorum. İngilizce kursuna gitsin istiyorum. Matematik türkçe gibi dersleri iyi olmasa da olur. Yeterki kendini çok iyi geliştirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?