Aşı dayatması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden ilk gidisinizde Ambulans çağırıp goturmediniz ? Adam çok ciddi durumdaymis. Randevu bulamayacak kadar hem de. gerçekten inanılmaz. Allah rahmet eylesin. Bu çok düşük bir ihtimaldi ve sizi bulmuş.

Kim aşı olmak ister ki? Ben de istemezdim, iğne oluyorsun Canin acıyor, aksamina biraz ateşin çıkıyor, kolun ağrıyor. yıllardır yapilip yan etkileri kesinlesmis- güvenilir bir aşı değil.
Kim keyifle hahara hihiri diye vücuduna igne sokar ki (eroinman falan değilse)??
Ama ortada bir hastalık var, iki yıldır s.çti tum dünyanın ağzına. Hala çoğu ülkeye giremiyoru, bile, ithalat ihracat firmaları battı, restoran sahipleri battı, garsonlar battı, turizm batti,tur operatörleri battı, dershaneler özel okullar battı,eğitim bitti.. Bir batmayan sizin meslek var , marketlere bir şey olmadı:))
Yani dünyanın ağzına edilmiş, belki dis güçler, belki dünyayı yöneten beş aile ()
Sonuç olarak yasanan bir şey var. İnsan elinden çıksa da virüs var,doğal yollardan olsa da virüs var.
Bir de asi diye bir şey var ki aşılanma sağlanınca hastalık oranı azalıyor, aşılanan ulkleler normale dönüyor, aşılanan pek cok insan virüsü alsa bile daha rahat atlatıyor...
Yani çıkış için elimizde tek bir şey var, o da asi
Neden insanlar olmamak için direniyor ki?
(Bunlardan biri de benim anam mesela)
"Herkes asi olsun, hastalık bitsin. Ama ben olmayayım,nolur nolmaz" bakışı bence çok bencilce.
Siz de gidin olun lütfen.
Aşı zararlı olabilir ama antibiyotik de zararlı, disimiz Ağrısa - güneş yanigi olsak falan şeker gibi içiyoruz üç beş. Yıllardır içeriğini bilmediğimiz aşıları vurulduk durduk.ilkokulda aşicilar geldi diye olduklarını dusun. Ailen bile bilmiyordu asi olacağını, oldun,geçti gitti. O kadar herşeye kadir dış güçler istese o vakit de verirlerdi mikroplarıni, çiplerini:) çok da kasmaya gerek yok ..
Hem aşi belki zarar verir ama virüs de zarar verir. Kaç bin kişi ölmedi mi??

Niye aşı olmuyorsunuz ki?? Bu direniş neye karşı anlam veremiyorum.. Bu kadar bilim insanı bir araya geldi, doktorlar çalışma yaptı, insanlar denedi yararını gördü ki artık dünyaca aşılamalar başladı siz neden olmayacaksınız??

Siz bilim insanlarından daha mı iyi biliyorsunuz birşeyleri de bu aşıyı faydalı ya da yeterli bulmadınız mı?? Ne gibi bir çalışma sonunda böyle bir kanıya vardınız?? Sadece merak ediyorum ben.. Tabi olmak zorunda değilsiniz. Direnin bakalım nereye kadar aşı olmadan gezebileceksiniz bilmiyorum..

Eşim de ben de sağlık sektorundeyiz. Ben kısmen özel sayılırım. Artık hastalarımi asisiz kabul etmiyorum. Bu da benim en doğal hakkım. Kendimi, calisanimi iki çocuğunu neden riske atayım sosyal medya postuyla bilim adamı olmuş iki aklievvel yüzünden.

Eşimin öyle bir şansı yok devlet Hastanesi'nde. Ama isterim ki HES le girilsin hastaneye. Bile isteye asi olmayanda sonuçlarını yaşasın. Yemişim insan hakkı özgürlüğü falan filani. Covidin en yoğun zamanında eşim 8 hasta kaybetti kollarında. Biri yeni anneydi 3 aylık bebeği kaldı geride. Hala aklıma geldikçe ağlıyorum.

Sadece hastalık da değil ki. Pandeminin sebep olduğu ekonomik nedenlerden dolayı batanlar, yiyecek ekmek bulamayanlar, intihar edenlerle doldu memleket. 1,5 yıldır işyeri kapalı olan o kadar insan var ki

Size kesinlikle katılıyorum babam kanserdi 1 ay yogun bakimda yatti, hastanedeyken corona kaptı 2 gun sonrada vefat etti, bu hastalık olmasa babami son defa gorebilecektim, helallik isteyemedim. Babamin son ayında hic yüzünü gormedim, bir resmini cekin ne olur dedim diye doktorlar el sallarken bir videosunu çekip gösterdiler. Allah razı olsun o doktordan. Videoyu vermediler ama o video gözümün önünden gitmiyor.

Biliyorum o doktoru, gördüm ben de . Yüzlerce liralara kendi vitaminini öneriyor. E ben buna neden güveneyim peki değil mi?...
Herkes kendi yolunu bulmuş demekki.

İşin doğrusu evet yüzdelik bakınca ölüm oranı az. Ama bu yüzdelik bakılacak şey değil.
Bir de az da niye az, 1,5 senedir evden çıkmadık yaşamıyoruz ondan. Artık evde durmak istemiyoruz, işlerimiz düzelsin istiyoruz, kaygılanmak istemiyoruz.
Ben açıkçası bu sebeple aşısız kimseyi en azından çevremde istemiyorum.
Yarın bir gün okula göndereceğim çocuğu, arkadaşının velisi aşı karşıtı falan bir tip çıkar diye ödüm kopuyor.

Allah dayanma gücü versin yaşayan bilir nefesim tıkanıyor kalbim sıkışıyor babamı düşündükçe.Çok iyi anlıyorum acınızı

Bende etrafima diyorum aşı olmayan benle görüsmesin diye buda benim özgürlüğüm coluğu çocuğu olanın işi daha zor

Bunu anlayamıyosunuz işte çalışmalar tamamlanmamış onam formunda da yazıyor faz 3 çalışmaları tamamlanmamış diye çalışmalar tamamlanmamış ne demek ? Bibibella
Onay formunu okumamiş olsam size inanacaktim,o kadar inanarak yazıyorsunuz ki.

Faz 3 dediginiz zaten çok seneler alan bir süreç. Hemen yapilabilen bi şey olsaydı hemen yapılırdı.

Diğer yandan insanlar covidden ölüyor. Insanlık ağır bir imtihandan geçiyor. Millet birbirinden kaçıyor. Bütün sektörler batıyor.

Faz 3 beklenecek bir ortam yoktu.

Anlayabiliyor musunuz?

Sizin gibi çok ilim irfan sahibi insanlar yüzünden 21.yy da bu ülkede kızamıktan suçiceginden ölen çocuklar oldu.

Buna karşılık kuduzdan korkan koşa koşa kuduz aşısı yaptırıyor.

Yetkim olsa aşı karşıtlarına , bütün aşılar için yasak koyardım.

Bakalim oturup yavaş yavaş kuduz olmayı beklemek nasıl oluyor?

Türk aşısına ne sebeple güveniyorsunuz peki? Ayrıca ne olsun istiyorsunuz 5 sene bu şekilde tüm sosyal hayatımız kısıtlı mı yaşayalım?

Toplum bağışıklığı için nüfusun %70'inden fazlasının aşılanması gerekiyor. Normal bir dönemde de değiliz üstelik. O yüzden böyle saçma sebeplerle aşıyı reddeden kişilere saygı duymuyorum. Kul hakkı bu her şeyden önce.

Aynen secme hakları sizin, benim oğlum ilkokul 1 e basliycak ve ben asla asi olmayan bir öğretmenden eğitim görmesine izin vermiycem. Devlette belki birsey yapmazlar ama ozel okulda mecbur yapacaklar. Bir sınıfta 20 öğrenci var, en azından 10 kişinin velisi bunu istiycek, mecburen okul yöneticileride öğretmenlerden.

Ayy gene mi aynı üye aynı tartışmahe heee deyin geçin ona. Ne yazsak anlamıyor

şu kucuk aşı karsıtı grupların propagandalarından cok sıkıldık artık
bılım cagındayız arkadaslar sız olmayın ben sızın yerınıze de olurum hepsını bana gonderın

aşı olan doktorlar proflar saglıkcıların aklli dengesınde sorun mu var ? sızden daha mı az kafası calısıyor da ası oluyor allah askına
?

covıd olursanız ne olacagınız bellı degıl asının en azından yan etkısı bellı allah akıl fıkır versın

Geçen bir yazı okudum. Çiçek aşısını bulan jenner ilk bulduğunda bir kısım insanlar karşı çıkıp linç etmeye çalışmışlar. Aşıda sığır geni var hepimiz sığıra dönüşücez falan demişler. Aradan nerdeyse 200 yıl geçti hala insanlar aynı o zamanlar faz 3 maz 3 de yok ama kimse sığıra dönüşmemiş

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…