Neden ilk gidisinizde Ambulans çağırıp goturmediniz ? Adam çok ciddi durumdaymis. Randevu bulamayacak kadar hem de. gerçekten inanılmaz. Allah rahmet eylesin. Bu çok düşük bir ihtimaldi ve sizi bulmuş.Adam devamlı baygınlık geçiriyordu acile gittik baktılar ettiler kalp doktorundan randevu alın dediler randevu bulup götüremedik en son randevu bulduğumuz gün kalp krizi geçirdi ambulans acile götürdü orada müdahale ettiler geri döndüremediler
Sadece hastalık da değil ki. Pandeminin sebep olduğu ekonomik nedenlerden dolayı batanlar, yiyecek ekmek bulamayanlar, intihar edenlerle doldu memleket. 1,5 yıldır işyeri kapalı olan o kadar insan var kiYani ne olmus? Bu hastalik o kadar çok insani vurdu ki, hastaneler tiklim tiklim oldu degilmi? "Normal" hastalara bile bakilamadi. Ve sonunda insanlar öldü.
Bu pandemi sadece covid olanlarida vurmadi. Zaten rahatsizlik olanlarida, mesela kanser olup teshisi erken konulamayan insanlarida vurdu.
Yani neymis, bu pandemi önlenmeli. Hastanelerimiz tiklim tiklim dolmasin. O %1 dedigin miktar bile saglik sistemini nasil çökerttigini canli canli izledin ve halen asi olmuyorum diyorsun.
Olaylari çok yanlis anliyorsun.
Size kesinlikle katılıyorum babam kanserdi 1 ay yogun bakimda yatti, hastanedeyken corona kaptı 2 gun sonrada vefat etti, bu hastalık olmasa babami son defa gorebilecektim, helallik isteyemedim. Babamin son ayında hic yüzünü gormedim, bir resmini cekin ne olur dedim diye doktorlar el sallarken bir videosunu çekip gösterdiler. Allah razı olsun o doktordan. Videoyu vermediler ama o video gözümün önünden gitmiyor.Bilmiyorlar çünkü yaşamadılar
Babam ölürken ne dedi bilmiyorum son sözü neydi,çok acı çekti mibeni bıraktınız burda dedi mi son kez cenazesini bile görememek ne demek bilmiyorlar.Bilselerdi böyle konuşmazlardı..
İlaçlar öldürüyor diyenler,babam o ilaçların hiç birini kullanmadı bir gün hastanede sadece vitamin verildi bu kadar
Virüs yüzünden kalp krizi geçirdi
Biliyorum o doktoru, gördüm ben de . Yüzlerce liralara kendi vitaminini öneriyor. E ben buna neden güveneyim peki değil mi?...Ben şunu şunu dinle dedikleri kişilere bakıyorum. Bu kişiler sırf çıkarı için aşı karşıtlığı yapıyorlar. İsim vermeyeceğim aşı karşıtı bir tane doktor (aşı karşıtlarının en çok örnek verdiklerinden biri) konuşup konuşup benim ürettiğim bir gıda takviyesi var onu alın aşı yaptırmayın diyor. Sırf kendi ürününü satmak için böyle bir şey yapıyor. Ne kadar büyük bir kötülük ve para hırsı
Şu 5 m da 50 bin yüzde 1 hiç birsey değil diyen arkadaşcık asıdan sonra kac kişide kaç kişi ölmüş paylasıyorsun bi onu fe bakim 320 miydi50 bin 320 hmm ben ikna oldum kız aşı olmayın aşiya hayır aşiya hayır
Allah dayanma gücü versin yaşayan bilirSize kesinlikle katılıyorum babam kanserdi 1 ay yogun bakimda yatti, hastanedeyken corona kaptı 2 gun sonrada vefat etti, bu hastalık olmasa babami son defa gorebilecektim, helallik isteyemedim. Babamin son ayında hic yüzünü gormedim, bir resmini cekin ne olur dedim diye doktorlar el sallarken bir videosunu çekip gösterdiler. Allah razı olsun o doktordan. Videoyu vermediler ama o video gözümün önünden gitmiyor.
Bende etrafima diyorum aşı olmayan benle görüsmesin diye buda benim özgürlüğüm coluğu çocuğu olanın işi daha zorİşin doğrusu evet yüzdelik bakınca ölüm oranı az. Ama bu yüzdelik bakılacak şey değil.
Bir de az da niye az, 1,5 senedir evden çıkmadık yaşamıyoruz ondan. Artık evde durmak istemiyoruz, işlerimiz düzelsin istiyoruz, kaygılanmak istemiyoruz.
Ben açıkçası bu sebeple aşısız kimseyi en azından çevremde istemiyorum.
Yarın bir gün okula göndereceğim çocuğu, arkadaşının velisi aşı karşıtı falan bir tip çıkar diye ödüm kopuyor.
Onay formunu okumamiş olsam size inanacaktim,o kadar inanarak yazıyorsunuz ki.Bunu anlayamıyosunuz işte çalışmalar tamamlanmamış onam formunda da yazıyor faz 3 çalışmaları tamamlanmamış diye çalışmalar tamamlanmamış ne demek ?Bibibella
Türk aşısına ne sebeple güveniyorsunuz peki? Ayrıca ne olsun istiyorsunuz 5 sene bu şekilde tüm sosyal hayatımız kısıtlı mı yaşayalım?Turkovac aşısında 3. Faza geçildi, ben onu bekliyorm, inşallah hızlı bir şekilde seri üretime de geçerler bu şekilde herkes aşı olur , aşı olmayanlara da olanlara da saygı duyuyorum çünkü deney aşamasında olan bir aşıdan bahsediyoruz, şuana kadar en erken bulunan aşı üzerinden bile en az 5 sene geçmiştir, insanların şüpheyle yaklaşmasına tuhaf bakmıyorum çünkü bunu vücuduna zerk edecek.. Aşı ile ilgili herşeyin şeffaf ve güvenilir olduğuna emin olmak kişisel bir haktır bu hakkını kullanmayı tercih edenlere de saygı duymak gerekir , Onam belgesinde kimse sorumluluk almazken ben neden test aşamasında olan bu sıvı icin sorumluluk alayım ki ...
Aynen secme hakları sizin, benim oğlum ilkokul 1 e basliycak ve ben asla asi olmayan bir öğretmenden eğitim görmesine izin vermiycem. Devlette belki birsey yapmazlar ama ozel okulda mecbur yapacaklar. Bir sınıfta 20 öğrenci var, en azından 10 kişinin velisi bunu istiycek, mecburen okul yöneticileride öğretmenlerden.Ben üniversite de öğretim görevlisiyim
Şimdi ben aşı olmadım diye benle sözleşme yenilemezlerse sesimi çıkaramam
Neden?
Çünkü benim hasta olmam demek, en az 10 14 gün derslerin aksaması demek
Belki 100 kişilik sınıfın karantinaya alınması demek
Belki benden bulaşan kişilerin ailelerine bulaştırması ve birilerinin ölmesi demek
Şimdi üniversite bunu niye göze alsın?
Ben olsam ben de kendimi işten çıkarırdım.
Aşı olmamak bir haktır. Ama işverenin de kendini ve işini ve diğer çalışanlarını düşünmesi gerek. Bunu da hazmetmek lazım.
Ayy gene mi aynı üye aynı tartışmaOnay formunu okumamiş olsam size inanacaktim,o kadar inanarak yazıyorsunuz ki.
Faz 3 dediginiz zaten çok seneler alan bir süreç. Hemen yapilabilen bi şey olsaydı hemen yapılırdı.
Diğer yandan insanlar covidden ölüyor. Insanlık ağır bir imtihandan geçiyor. Millet birbirinden kaçıyor. Bütün sektörler batıyor.
Faz 3 beklenecek bir ortam yoktu.
Anlayabiliyor musunuz?
Sizin gibi çok ilim irfan sahibi insanlar yüzünden 21.yy da bu ülkede kızamıktan suçiceginden ölen çocuklar oldu.
Buna karşılık kuduzdan korkan koşa koşa kuduz aşısı yaptırıyor.
Yetkim olsa aşı karşıtlarına , bütün aşılar için yasak koyardım.
Bakalim oturup yavaş yavaş kuduz olmayı beklemek nasıl oluyor?
Ayy gene mi aynı üye aynı tartışmahe heee deyin geçin ona. Ne yazsak anlamıyor
Haha bilmiyordum ben yeni gördümAyy gene mi aynı üye aynı tartışmahe heee deyin geçin ona. Ne yazsak anlamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?