Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ayse bence okuyanların listesini yaptığımız gibi okunacakların listesinide sıraya göre yap.mesela ilk hafta mda,diğerlerinide kaçıncı hafta kime şeklinde liste yapabilirsin.ama tedavi dönemlerine göre ayarlamaya çalışmalısın.

kızlar sizle paylaşmak istedim geçen haftadan beri bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladım.çok heyecanlıyım ben burdayım demeye başladı artık.

mavi ne kadar güzel bir duygudur kimbilir.Allah herkese nasib etsin hayırlısıyla...

su perisi aşılamayı ertelemişsin hakkında hayırlısı olsun.kilo vermek için çok zorlama kendini çünkü maalesef istediğin kadar zayıf ol olmayacaksa olmuyor...
onurumsun acil olarak doktorunu değiştir bence...

aşılama ücertleri her şehirde farklı oluyor istanbuldakiler daha pahalı ama.ayrıca aşılama parasına yakında hatta bazen daha fazla ilaç parası tutuyor...

mda kuzum yeni doktorundan memnun olmana çok sevindim inşallah herşey çok ama çok güzel olur...

Geçen hafta perşembe günü iş nedeni ile İzmirden ayrıldım ..pazar günü evime döndümse de bir gece yatıp pazartesi sabahı 2.aşılama neticemi beklerken almış olduğum kararla İstanbul Şişli Memorial Prof.Semra Kahraman 'dan 9.Temmuz için aldığım randevuma gittim...muayene olup hastane ve merkezi değerlendirmek aylardır yaptığım araştırma ve hastası olan arkadaşımın referansını yerinde gözlemlemek ve elbette Semra Hanımın elinden geçmek için gittiğim yerden düşündüğüm gibi aynı günün gecesi evime dönemedim....:))
Pazartesinden-Perşembeye kadar yaşadıklarımı yaşayacağımdan benim de haberim olmadığından ...herşey farklı gelişince gittiğim gün Mda 'yı arayarak uzun uzun telefonla konuştum.Neler olduğunu merkez ve doktorları hakkındaki düşüncelerimi ...yaşadıklarımı yapılacakları ayrıntıları ile anlattım ona...Sizlere karşı duyduğum sorumluluk...topiğe giremeyeceğimin kaygısı ayrıca beni merak edeceğinizi bildiğimden kendisinden bir ricada bulunarak sizlere benimle ilgi bilgi vermesini rica ettim.Sağolsun kendisi de neler yaptığımı ne olduğunu haber vermiş size ellerine gönlüne sağlık arkadaşım:))
10 gün topiğe giremeyince elbette sayfalar da sohbetlerde ilerlemiş hepsini tek tek okuyamasamda genel olarak gözatmaya çalıştım...
ÖNCELİKLE mda'cığımın benden haber verdiği zaman dualarını....iyi dileklerini....geçmiş olsun dileklerini....özlemini ilgisini benden esirgemeyen tüm arkadaşlarıma ÇOKKK TEŞEKKÜR EDERİM.HEPİNİZİ BEN DE ÇOK ÖZLEDİM....
SUPERİM.....MCAN.......GAYEM07.....MEDİDS.....SEYHAN.....MAVİ....LEYLUŞUM.....ERCELF...........DİMPLE020.....ONURUMSUN.....SARDUNYA.........YELİZİZ...EBEREİS

hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için sorup ilgilendiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim.

SUPERİM.....canım hızlı hızlı okudum ama anladığım kadarı ile 3.aşılama geçirecekmişsin ve sanırım bu ay ara vererek Ağustos ayında ki periyodunla başlayacaksın hakkında hayırlısı olsun canım.
MAVİCİM.....bebeğinin cinsiyeti belli olmuş prensin yolda..gözünüzaydın olsun....oğluşunu sağlıkla kucağına da al inşallah..yeni doktorundan memnun kaldığına ayrıca sevindim.memnuniyet insana huzur ve güven sağlıyor.
GAYEM...özel mesajların için bir kez daha teşekkürler...cevap yolladım bende seni çok öpüyorum canım ...
SEYHAN.......Benim için ^^bu ne hız masal bu şaşırmadım demişsin..^^.canım ya hakkımda ki yorumların beni yakınen tanır gibi ....hislerin son derece kuvvetli emin ol...inan ben bile kendi hızıma ve azmime şaşırıyorum nasıl bu kadar programlı ve güçlü olabiliyorum diye çoğu zaman..ameliyat olacağım gün odada beklerken aç susuz...televizyonda yemek programına denk geldim..tabi ne gördüysem ağzımın suyu aktı gitti ...yoğun bakımda gözümü açtığımda daha yarı baygınken o son gördüğüm kare gözümün önüne geldi ay dedim şu hastaneden bir çıkayım mantı yiyicem...hastaneden eve geçerken eşim napıp edip bir mantı evi buldu ve ben kanamalı halde o koca bir tabak mantıyı yedim rahatladım gece o mantığı yediğimi hatırlayamadım doğrudüzgün sen düşün beynimin bedenimin hızını...aklıma koydum ya o halde yapmışım..:))Ayrıca bir keresinde bana memorial IVF merkezine girdiğin anda beni kapıda karşılayacağını zaten benim de seni görür görmez güzelliğinden dolayı tanıyacağımı yazmıştın...çok bakındım inan 3 gün boyunca fakat sen yoktun eminim...çünkü hiç güzel yoktu canım:))))
MCAN...LEYLUŞUM...YELİZ....günler...haftalar...geçiyor....bebekleriniz büyüyor..sizlerinde cinsiyetini öğrenmenize az kaldı artık...taramalara girenleriniz olmuş iyi çıkmış şükür..Allah tamamını erdirsin sağlıkla kucaklarınızda dolsun inşallah..sizinde Allah'ın izni ile bizlerinde birgün.
RANA...dişinden rahatsızlanmışsın..çok geçmiş olsun hamile kalmadan tedavilere başlamadan ağız ve diş sağlığı çok önemli hamile kalınca direnç düştükçe ortaya çıkıyor o çürükler diş ağrıları diş eti hastalıkları...ilaçta alamadan çekmişsin sıkıntıyı umarım daha iyisindir..
ERCELF......yeniden aşılama tedavine başlamışsın hayırlı olsun canım...hastane maceralarının en yakın zamanda bitmesini temenni ediyorum bu dualar temenniler hepimiz için....maddi manevi zorlu süreçler yaşıyoruz.

BAŞTA DA SÖYLEDİĞİM GİBİ GEÇMİŞ SAYFALARI TEK TEK OKUYAMADIM GÖZDEN KAÇIRDIĞIM ARKADAŞLARIM VARSA KUSURA BAKMASIN LÜTFEN..
Aranızda zincir başlatıp yasin okumalarına başlamışsınız sanırım iyiniyetli iyilikler için okunan her dua kabul olsun İnşallah.Ben de seve seve katılırım..

SON OLARAK TA KENDİMLE İLGİLİ ÖZET GEÇEYİM...
Aylardır aklımdakini icraata koydum,,bundan sonra Allah bana ve eşime izin verdiği sürece tedavime Memorial Şişli Prof.Semra Kahraman ve ekibi ile devam edeceğiz.
Oraya giderek çok doğru bir karar verdiğimi anladım.Şimdilik herşey yolunda.Muayene ve HSG film sonucuma göre tüp bebek öncesi histereskopi ameliyatı olmama karar verildi ve bir an olsun tereddüt etmeden anında yattım masaya..Zaten biliyorsunuz bu benim 4.ameliyatım oldu.Özellikle bu sene 3 ay ara ile 2.ameliyatım.
Yaşadığım laparoskopilerin en ağır ve büyüğü 9 sene öncesiydi çünkü hastaydım ve ciddiydi.3 ay önceki ona nazaran çok daha kolaydı.Bu histereskopi ise zaten hakkında herşeyi bildiğim için hiç endişe etmeden girip yaptırdığım en kolay ameliyat oldu benim için tecrübe olunca daha rahat oluyor insan..sadece genel anesteziden geri dönüşüm hep fazla duygusaldır...yine herzamanki gibi ayılırken başımdaki hemşire ve doktorumun ellerini tutarak ağladım sağsalim çıktığım için Allah'ıma şükür ederken nedense hep mutluluktan ağlıyorum..Herkese teşekkür ede ede odaya alındığımda eşim kulağıma ...inşallah bu son 'dur aşkım..dediğinde rahat on dakika ağladım ama:))))
Ameliyat sonucumu Semra Hoca ve ekibinde benimle ilgilenen aracı doktorum değerlendirdiler..iyi geçtiğini rahimi bebeğe hazırladıklarını,endometrioz hastalığım nedeni ile rahim çıkışına doğru varolan incelme ve yapışıklığı bujinlerle açarak genişlettiklerini yan duvarları toparladıklarını başkaca bir sorunla karşılaşmadıklarını kateterin rahim ağzından kolayca geçtiğini ...herşeyin yolunda olduğunu söylediler.Sağ tüpüm geçirgen normal...sol tüpüm de biraz takılma olduğunu ama çok sorun teşkil etmediğini müdahale etmeye gerek duymadıklarını yaşıma ve geçirdiğim operasyonlara bağlı olarak bunların normal olduğunu söylediler.
Eşim için de ben ameliyattayken sperm analizine almışlar bugün İstanbuldan doktorumuz aradı neticeleri bildirdi...bir sorun yok istediğimiz gibi sayı ve harekette bizim için tedavi için bebek için yeterli dediler.Sanırım morfoloji biraz sıkıntılı fakat bu durumun tüp bebek için sorun teşkil edecek boyutta olmadığını söylediler.Şu an hala hafif kanamalarım devam ediyor ameliyattan sonra 3-5 gün olmasının normal olduğunu söylediler kesilmesini bekliyorum hafif sancı oluyor ama rahatsız edecek boyutta değil.Rahimden ameliyat olduğumu çok kolay hissedebiliyorum.Sızlamalardan..antibiyotik kullanıyorum enfeksiyon riskine karşı verdiler.deniz yasak zaten ...bu yaz bir kez denize girmiş olarak yazı çoktan kapattım ben artık...benim için yaz değil bu sene..hiç de sorun değil..tek arzum emelim bebeğime kavuşmak yazlar kışlar varsın geçsin...sağlık olsun yeter.
yaşadıklarım yaptıklarım bunlardan ibaret.
Pazartesi işime başlıyorum ofis birbirine girmiş..telefonlarla idare etmek olmuyor tabi...ay sonuna kadar tüm işlerimi şu 15 günde düzene sokmam gerekiyor.
Ay sonu adli tatil de başlıyor bu benim ve eşim için iyi olacak..hernekadar adli tatil memur ve personeller için geçerli olsada bizleri de iş yoğunluğunun azalması bakımından rahatlatıyor...Adli tatilde ağustos ayında tüp bebek tedavisi görüyor olacağım inşallah. iki hafta sonra adet olmam gerekiyor olduğumda adetin 2.gününde İstanbula gideceğiz tekrar ...ve eğer muayenemde herhangi bir aksilik görmezler ise ...o gün yapılacak hormon testlerim de normal çıkarsa Allah'ın izni ile tüp bebeğe başlayacağız ve bir daha İzmire dönmeyeceğim tedavi bitene kadar...Bir süre İstanbulda yaşayacağım herşey yolunda giderse bu süreç 1 Ağustos-20 Ağustos gibi bir süreç olur tabiki bu hesaplamalar sadece faraza..herşeyi zaman göstererecek umarım tedavi planladığımız gibi ay başı başlar ve yarıda kesilip iptal yaşanmadan sonuna kadar ilerleyebiliriz evimde olmamak zor olacak olsada İstanbuldaki evimizde kayınbiraderim yaşıyor ev ortamında kalacağım yine..şartlarımız uygun olduğu için izmirden vazgeçmek zor olmadı benim için umarım herşey yolunda gider bu arada mda.....ile aylar önce konuştuk biz bu istanbul işini hatta telefonda ilk tanıştığımızda anlattım ona... zaten onunda kafasında acaba lar hep vardı istanbula gitsem mi diye düşünürmüş benim gidip bunları yaşayarak merkezi Semra Hocayı ve ekibini tecrübe etmem iyi oldu ne gördüm ne olduysa ona tek tek anlattım ...şimdi arkamdam mda...gelecek...ve orada birlikte olacağız inşallah umarım o da memnun kalır..umarım devamı gelir İstanbul 'un bizim için güzelliklere vesile olmasını diliyorum...Rabbim hiçbirimizin bu uğurda yaşadığı zorlukları sıkıntıları verdiğimiz emekleri...boşa çıkartmasın...
İzmir....İstanbul.....Antalya...Kayseri...vs hiç farketmez...Allah hepimize her isteyene sağlıkla güzel yazılar yazmış olsun.Bizler eşlerimizle birlikte tüm imkanları zorlayarak bilinçli elimizden geleni yapıyoruz taktir Allah'tan....hayırlı ise versin....yaşatsın o duyguları..değilse de ..başım üstüne.

Son düzenleme:
canım naptın sen böyle araya ikonda koymayınca gözlerim ve başım döndü inatla okudum ama
çok geçmiş olsun canım neler atlatmışsın hiçbirimizin digerine benzemiyor tek gaye ve ortak noktamız ANNE olabilek rabbim yüzümüzü güldürsün inş canım neden okadar histeroskopi yapıldı ki ilkinde çözülmüyormuki sorunun?

mda sana ne oldu vazmıgeçildi tüp bebek işinden yeni dra başlıyormuşun sanırım hauyırlı olsun bitanem.

su perisi neden tüp için erken diyorsun bence geçmelisin artık aşılamadan daha avantajlı olarak görüyorum ben inatla banada 5kez denediler ama olmayınca olmadı yine rabbim en güzelini bilir bu mübarek aylarda başlasaydın keşke

mavi senin o paylaşmanı varya okurken tüylerim diken diken oldu hepimiz tadalım bu duygusu yerim ben sizii

bana gelince dişler hala şiş zonklamalar kesildi şükür yarı çiğnemeden yutuyorum ne varsa korkudan tam domates zamanı ince kabuk pembemsi şekli acayip tadı süper ötesi yerken yakıyor diş etlerimi anlatırken ağzımın suyu akıyorya
buarada pazartesiye randevüme 2gün diyelim bakalım ne olcak ortada bir hamile lafı geziyorya iğneler vs cabası gözümle görsemde inansam artık ALLAH IM görmeyi duymayı nasip et amin.....

canım öncelikle çok çok geçmiş olsun merak ettik hepimiz seni..sağolsun MDA senin durumundan haberdar etti bizleri..gelmiş bitmiş bile çoktan şükürki..gerçektende hızına yetişilmiyo ama aklında olacağına planlarını gerçekleştirmen iyi olmuş..merkezden de doktorundan da memnun kalmana gerçekten çok sevindim..artık anne olabilmen için önünde bir engel yok ne güzel..inşallah gelen adetinle beraber yeni tüp bebek tedavin hayırlısıyla gerçekleşir sorun çıkmadan..artık evine döndüğüne göre fırsat buldukça sık sık girersin buraya özledik yahu bana gelince 3.aşılamayı hemen yaptırmak istedim ama eşim ve doktorum 1 ay ertelememi istediler bende kabul ettim..en azından bu 1 ayda kendimi toparlarım ve yeni tedaviye süper bir şekilde başlarım..eğer olurda bu seferde tutmazsa bede memorial merkezini düşünüyorum gidip görüşücem bakalım..sanırım bizim işlemler arka arkaya olucak geçen seferki gibi..inşallah bu sefer ikimizde hayalini kurduğumuz anneliğe kavuşucaz canım..kendine dikkat et bol bol dinlenmeye çalış..öpüyorum canım

Son düzenleme:

canım bende tüpü düşünüyorum ama 3.aşılamayıda denemek istiyorum..doktorlar eşimle benim genç olduğumuzu hemen yaptırmamamız gerektiğini söylüyolar..benim yaşım 26 ve eğer 3.aşılama tutmazsa 3-4 ay ara verdikten sonra tüp bebeğe geçicem hayırlısıyla..inşallah o zamanlara gerek kalmadan gelir bebeğim..seninde bebeğini görmene 2 gün kalmış inşallah hayırlısıyla bebeğinide görürsün ve kalp atışlarınıda duyarsın inşallah..dişlerine gelince neden geçmesi bu kadar uzun sürdü ilaç alıyodun değilmi?dikkat et sen yinede sert şeyler yememeye çalış kendinede bebişinede iyi bak

çok teşekkür ederim masalcım sana da tekrar geçmiş olsun adli tatile de çok sevindim artık tedavine daha iyi yoğunlaşabilirsin. benim iptal edilen tedavimden sonra ara vermek istemedim hemen başladık ilk iğnemi bugün yaptım bakalım incir kürü de yapıcam. çarşamba ilk kontrol var. hakkımızda hayırlısı.

anladım canım hayırlısı olsun dene birkez daha aşılamayı inş bu kez hamile kalırsın benimde yaşım 27 baya bir yol gelmişim yahu ama tüp için geçiyor bile yumurta azalıyor zaten fazlada beklemiycekmişin olsunda hangi tedaviyle olursa olsun
diş işini bende anlamdım ilkez başıma geliyor bukadar uzun sürmesi hormonlar uyarı veriyomuş işte :26:

bakıyorum bazı arkadaşlar 2-3 aşılama geçirmişler.. merak ettiğim konu şu hani doktorla konuşulduğunda fiyat olarak örnek veriyorum 1000 tl ye yapacağını söyledi doktor ve anlaşıldığında 3 tane aşılama yapaccağız diye mi anlaşılıyor. yoksa tek aşılama yapılıyor olmazsa ikinci için ayrıca tekrar aynı masraflar olmazsa 3. için tekrar aynı masraflar mı? yani 3 aşılama aynı fiyata dahil mi yoksa. her bir aşı birbirinden bağımsız ve ayrı fiyatlar mı?

MASALCIM sanada tekrardan geçmiş, olsun vallahi mantıyı afiyetle yemene sevindim ağzım da sulandı en yakın zamanda benim de yemem lazım,EN YAKIN ZAMANDA TOPARLAN HER ŞEYİN HAYIRLISI OLSUN

canım herşeyin olacağı varmış ama dinlenmek kendini iyi hissetmek en önemlisi kendini toparlayıp streten arındıracağın koca bir ayın var,önceki tedavilerini unut hiç yapmamış gibi heyecanla ilk kez yapacaksın gibi başla...belki bu ay birileri sana sürpriz yapar:))

kızlar sizle paylaşmak istedim geçen haftadan beri bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladım.çok heyecanlıyım ben burdayım demeye başladı artık.
ne güzel... ne güzel...çok sevindim allah sağlıkla büyütsün...

ben adana başkent araştırma hastanesinde yaptırdım,rapor çıkarıldı her kutu iğne ilacı 150tl(2,3 kutu yazabilir doktor o senin bünyene göre yazılıyobu aşılamamda bende 1 kutu gitti) çatlatma iğnesi ise 60 tl, sperm yıkama 20 tl artı hastane ücreti 55tl yol paralarım hariç başka masraf yapmadım bu ücreti her aşılama başı ödüyoruz,
canım merhaba
daha tanışamadık 13/08 de ilk randevumuz ama telefonda konuştuk ve hakkında çok güzel şeyler duydum.
bu ilk adım iyi şeyler duymuş olman güzel en azından gergin bir şekilde gitmeyeceksin,biz de o zaman 13 ağustosu bekleyelim sonuç inşallah güzel olacak...

masalcım canım benim öncelikle çok çok geçmiş olsun çok şükür sağ salim döndün topiğe.inşallah geçirdiğin bu histereskopi son ameliyatın olmuş olur ve tüm kalbimle diliyorum ki umarım çekecek çilen dolmuştur.yeni tedavinle yeni doktorunla bir an önce sağlıklı bir hamilelik yakalarsın.her ne kadar tanışmasakda her an her namazdan sonra senin için adınla dua etmeye devam ediyorum.inşallah Allah dualarımızı kabul edecek bir gün sende bebeğine kavuşacaksın...

bütün masraflar her aşılamada ayrı ayrı yapılıyor. her aşılamanın maliyetide aynı olmuyor çünkü kullandığın ilaç ve doz değişebiliyor.ayrıca tedaviye cevap verme durumunda değiştiği için sürelerde değişiyor böylece ilaç kullanımında süre olarak değişebiliyor.bu da masrafları artırabiliyor...

Canım... Tesekkur ederim ne de guzel yazmissin cekilecek cilem.. Umarim dolmustur mcan" cım ... Umarim yollara bosa düsmemisizdir Allah hayirlisini versin arkadasim senin beyaz kalbinle dilinden gonlunden gecen dualarda var isem ne mutlu bana.. Daha ne isteyeyim ki herzaman soyluyorum usanmadan soylerim iyiki seni bir sekilde tanidim dualarima kuvvet veren kadin...:))

Rahatsizligim tekrarliyor yapisikliklari ranacim o yuzden operasyonlarim arka arkaya gerceklesti.. Herhangi bir ihmal yada hatali mudahale nedeni ile degil ,, umarim sonuncuyu olmusumdur:)

tekrar geçmiş olsun yüreği güzel arkadaşım umarım geçirdiğin son operasyondur... inşallah hayırlısıyla tedavi sürecinde olumlu şekilde sonlanır meleğine kavuşursun tez zamanda canım... dikkat et kendine bu süreçte canım .. dualarım seninle..

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…