Cnm merkezde tüp bebek uygulamalarının tamamında önlem amaçlı verliyor. Eğer kan pıhtılaşması sorunu ve düşük tehlikesi varsa yüksek dozlarda veriyorlar. İnsanlarda pıhtılaşma problemi olmasa dahi gebelik oluşunca kan kendiliğinden koyulaşırmış. O yüzden ilk 3 ay bebeğin daha iyi tutunması için yapılan bir uygulama. Benim daha önce düşüğüm yok. Sanada kesin verirler merak etmeYumoşlarında büyümüş bu arada. Ben genelde tedavi sürecini hep 15 gün iğne ile tamamladım. Son 5-6 günü çatlama önleyici iğne ile O yüzden yavaş büyüyor diye düşünme sakın. Daha önünde çok zamanın var. Sonlara doğru günde 3 mm birden atıyor :)
merhaba medidscim, iyiyi canım sen nasılsın ? bu aralar kendime tatil verdim tatil yapıyorujm kafamca :) bayrama kadar yine buralardayım canım bayramda annem gelecek gün sayıyorum şimdiden :) senin nasıl geçiyor hamilelik?
ohh annenle bol bol hasret giderirsin uzakta oturmak çok zordur eminim benim annem çok yakın bana özellikle evimi ona yakın aldım ki bebek olursa bakar diye inşallah o günleri de göreceğiz :)))
Hamilelik sorunsuz devam ediyor, en son 3 ekim de gördüm bebişi şimdi can atıyorum 5 kasım gelsin de tekrar göreyim diye, 2li tarama testi yapılacakmış bende kademe kademe öğreniyorum her şeyi, tecrübelerimizi size de aktaracağımız günlerde gelecek inşallah :)))
valla aşılamadan daha zor bir süreçmiş. işte birden büyüyünce inşallah kaliteleri bozulmaz. doktor da zaten negatif bişey söylemedi benim kendi kuruntum. daha 6 gün iğne vurulmuşsun çok normal dedi bugün 7. yi vurucam 225 dozdan 300 e çıkardık puregon u ne biliyim o pazartesiye 12-13 mm olurlar demişti 3 tanesi de 11 mm :) artık 10-12 gün arası iğne vurulucam sanırım. bugün e2 için kan alındı. ona göre arayıp çatlatma önleyiciye başla yada başlama dicekmiş. eğer e2 güzelde bugün curul dicek ama değilse vurulma dicek11 mm ken de başlanırmı ki çatlatma önleyiciye. senin de kafanı şişirdim tecrübeli arkadaşım :)
Cnm kan sonucunda önemli tabiki ultrosonda 11 mm görünebilir ama belki kan sonucuna göre yumurtalaar daha olgun çıkabilir . Souçta herkesin bünyesi farklı. Kimimizin yumurtası 18 mm 'de olgunlaşıp çatlarken kimimiin 23'te olgunlaşabiliyor. Ben orgulatan tarzı iğneye 13mm olduklarında başlamıştım. İğnenin özelliği zaten arkadakilerin en büyüğe yetişmesi ve birlikte aynı büyüklükte gitmeleri. Senin zaten çok sıkıntın yok baksana nerdeyse hepsi aynı boyda :) O iğneyi vurulmaya başlandığı zaman hızla büyümeye başlıyorlar . Senin bir dahak kontrolde baya atak yapmış olucaklar görüceksin :) Zaten budan sonra her sefer e2 ve p4 iin kan vericeksin. Tabi aşılamaya göre biraz daha meşakatli sürüyor. Sonu güzel olur inşallahh
Cok Sağol cnmm:) ins, guzel haberler veririmSen tedavide ne asamadasin ?
oğluşum 1.950 gr olmuş önde gidiyormuş gelişimi,yanaklrıda tombiş teyzeleribende kızıyodum kendime çok yiyemiyorum diye ama herhalde kalıtsal çünkü ben iri kemikliyim biraz, inşallah oğluşumda sağlıklı doğar...sezeryan günüm 10 aralık kızlar ozamana kadar acil bişey olmazsa tabiki allahın izniyle o gün kucağımıza alacağız......
kızlar tgbesr tanıyanınız vardır eminim mayısta benle 3.aşılamayı ankara üniversiteinde beraber yaptırmıştık tutmamıştı ikimizinkide(( o bide özelde tüp bebek yaptırmış buından1,5 yıl önce oda tutmamış ara vermşti kasımda tüp bebeğe tekrar başlıcaktı ,bugün çok yoğunum işteyim saat 3 de tgbesr aradı beni sabah evde idrar testi yapmış çift çıkmış inanmmaış kan vermeye gitmiş 99 çıkmış hamileymişş çok sevindim anlatamam kimse umudunu yitirmesin bence
kızlar tgbesr tanıyanınız vardır eminim mayısta benle 3.aşılamayı ankara üniversiteinde beraber yaptırmıştık tutmamıştı ikimizinkide(( o bide özelde tüp bebek yaptırmış buından1,5 yıl önce oda tutmamış ara vermşti kasımda tüp bebeğe tekrar başlıcaktı ,bugün çok yoğunum işteyim saat 3 de tgbesr aradı beni sabah evde idrar testi yapmış çift çıkmış inanmmaış kan vermeye gitmiş 99 çıkmış hamileymişş çok sevindim anlatamam kimse umudunu yitirmesin bence
Canım saol ...daha iyiyim, bi yıkıntı yaşıyoruz her kötü sonuçtan sonra...onca klomen ve çatlatma iğnesinden sonra 2 aşılmada negatifi...bi sonraki adetimle başlıyorum bende inşallah tüpe...umarım bu son olur....Sevde,canım benim umudunu hiç yitirme inş.en kısa zamanda bebeğine kavuşursun ne mucizeler var birini ben yaşadım sende yaşarsın umarım.
Mda,canım sakin stres yapıp kendini ve bebeği yıpratma pıt pıtları duymuşsun ne mutlu sana sürekli yat hiç kalkma hiçbirşey umurunda olmasın valla bebişini düşün inş herşey yoluna girecek.
Canım güzel gelişmeler...çatlatma önleyici iğnelere de başlıyomuşun çok heyecanlıyım senin için... İnşallah bu ay sen,önümüzdeki ayda ben tüp tedavisi ile hamile kalırızda çektiklerimizi unuturuz...opu ne zaman olacak acaba???günaaydın kızlar kontrolden geldim haberler orta derecede iyi :)
yumoşlar solda 11-11-11-7 mm olmak üzere 4 tane ölçtü sağ tarafı pek değerlendirmiyor ordan verim alamicaz zaten. dozu 300 e çıkardık. e2 için kan alındı. öğlenden sonra arayıp bilgi vericekler o değere göre bugün yada yarın çatlama önleyici iğneye başlicam.
rahim duvarım da 7mm çok güzel hayet iyi dedi zaten daha erken transfere kadar da kalınlaşır dedi.
muayneden sonra odasında görüştük biraz yavaş mı büyüyolar dedim yoo hayır dedi dozu arttırdık zaten dedi bir de belli bir seviyeyi geçince daha hızlı büyürler zaten bir sorun yok dedi. zaten daha 6 gündür ilaç vuruluyorsun daha erken dedi. doktorumu çok sevdim çok güleryüzlü sempatik birisi iyi niyetli kibar.tane tane anlatıyor yapmam gerekenleri. dozlardan emin olmak için beni biraz bekletti gidip nerden kontrol ettiyse dozları kontrol etti iğnlerin 6. günü daha dedi. bugün 7. vurulucam. zaten ortalama 10 günde büyüyolar. bişey demedi ama cumartesi yerine pazartesi ye kalabilir opubilemiyorum çok soru sorup adamın kafasını karıştırmak istemedim. kontroller ilerledikçe herşey daha net oluyor zaten.
arefe günü yani çarşamba yine görecek.
yani kızlar sağdan verim alamadığımız için tek yumurtalık çalışıyoruz heralde benden anca 3 yada 4 yumurta toplanacak inşallah içleri dolu olur. sayı düştükçe korkum artıyor ya hiçbirisi kaliteli olmazsa da iptal olursa transfer ödediğimiz ücret de yanıcak 1-0 yenik başlamış olucaz tedaviye. ama kötü düşünmek istemiyorum birden 300 vurulmaktan sa sonradan arttırılması kaliteli büyümeleri açısından daha verimli olur sanırım. Artık rabbim biyere kararladı bu tedaviyi. benim için dua edin..
Kızlar cinsiyetimiz belli olduuuu.O bir ERKEK!!!! Oğlumuz olacakmış Allahın izniyle.1 ay önce kıza benziyor dedi dr.Ama bugün kesin erkek dedi.Pipisinide gösterdi ama ben anlamadım:))
Ayy yirimmm onu benn:)) Benimde bugun içimden geçtin varya ablamında bugun kontrolü vardı oda 17 haftalık gecen sefer belli olmustu konuşmuştuk hatırlarsan Dr yine pipi resmi vermis cok komikAllah tamamına erdirsin cnm kız ayrı erkek ayrı mutluluktur. Saglikli Bebek olsunda ne olursa olsun ne önemi var degil mı :)
Kızlar cinsiyetimiz belli olduuuu.O bir ERKEK!!!! Oğlumuz olacakmış Allahın izniyle.1 ay önce kıza benziyor dedi dr.Ama bugün kesin erkek dedi.Pipisinide gösterdi ama ben anlamadım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?