cnm işi bırakmak maddi açıdan illa ki sarsacak bizi ama benim de ruh sağlığım önemli:) evet işim çok rahat inanın memur gibi çalışıyorum, ama verilen emeklerin artık gözardı edilmesi ve senin bu noktaya getirilmen insanın gerçekten çok canını yakıyor. başka işler bakabilirim ama işssizlik maaşı var azda olsa, o hakkımı kaybetmeyeyim diyorum. bir de bakıcı ne kadar iyi de olsa gerçekten siz ona o size muhtaç diye yeri geliyor söylenecek şeyleri söylemiyorsunuz, ve siz patlıyorsunuz. uğraşmak istemiyorum bir süre daha. yani umarım işim sona erdirilir, valla mutlu olacağım:) tüp konusuna gelince, inan çokta farkı yok aşılamadan, yani külfet değil. hem döllenen yumurtalara göre dondurulmuşun bile olabilir, öyle olunca da dondurulmuş denemeleri aşılamadan da tüpten de kolay yöntem. tüpte aşılamadaki gibi ilaçları alıyorsun, hee biraz daha fazla yumurta elde etmek adına daha fazla kullanıldığı doğru. bazıları(jolly ve ben gibi) ohss olabiliyor fazla yumurtadan dolayı ama geçiyor neticede, karın bölgende bir ağrı ayağa kalkarken ve otururuken, yani bir şişlik düşün. sonrası sedasyonla sanırım(yani bayılıyorsun ama tam bayılmada değil sanki) yumurtaların toplanacak. sonrası zaten 3-5 gün sonra transfer, bildiğin aşılamada nasıl transfer yapılıyorsa bunda döllenen yumurta transfer ediliyor. tabi ki de karar sizin, aşılama ile hamile kalabiliyorsan tüple kesin olursun, üstelik sağlıklı olanlar zaten transfer ediliyor. sen bir aşılama daha yaptır,i sonra gerek kalmaz inşallahta ola ki kalırsa tüp tüp diye bağıracağım burdan:) senin bebeye bir kardeş gelecek:) o buraya gelecek diyeceğiz inşallah. :)merhaba cy nasılsın .anladığım kadarıyla işi bırakıyomuşun eğer maddi olarak kaldırabilecekseniz iyi bile olur senin için.bir insanın kendi çocuğuna kendi bakması çok büyük lüks bu devirde.ben niye bu kadar taktım inan bilmiyorum ama galiba bu defa zorluklar olması hırslandırdı beni. aşılama belli ya negatif ya pozitiftir.yani ilkinde hep öyleydi ama bunda ayrı oldu.birinde hipersitümüle oldum birinde kimyasal derken dengem bozuldu akılda yokken histeroskopi ve laporoskpoi oldum o da tüm hırslandırdı beni.tüp hem çok külfetl olacak hem de onun yıkımı daha zor gelir bu yüzden düşünmüyorum.ama zaman neler gösterir bilemediğimden asla demiyorum...
sanırım ben de senin gibi olurdum ki kendimi senin yerine koyduğumda kesinlikle öyle düşünürdüm bir de benim hamilelikler bitkisel hayat gibi geçtiğinden hiç düşünemezdim sanırım. hani demişssin yaa dünyaya bir kez geliyoruz diye yurtdışı olayında ben de eşime aynı şeyi söylemiştim. şöyle ki almanya açısından orda iki yıl yaşamış biri olarak istemiyordum o da herşey çocuklar için bizi unutacağız demişti, ben de niye yaa ben de gencim, benim de bir hayatım var kaç kere geliyorum dünyaya demiştim:) herşeyin hayırlısı olsun gerçekten, bir kez daha denersin dondurulmuşlarla, nasılsa elde var:) hamile kalırsan ilki gibi yaramaz olacak diye bir şey de yok, belki uslu olur, korkmamak lazım. eğer ki olmazsa da kuzenleriyle büyür artık:) yurtdışı işi almanya olmadı, yani biz zaten elimizdeki belgeden ötürü olmayacak diyorduk ama belgeyi gönderenler ısrarla yok yok bununla oluyor diyorlardı, artık denemediler demesinler diye gittik yine de başvuruyu bile yaptırmadık, asıl kağıt yok diye, yani bize gelen kağıdı onlar sözleşme sanıyorlar vs, zaten ben akraba ile iş yapmak istemiyordum iyi de oldu üzülmedim yani....belki greencard çıkar diye her yıl olduğu gibi başvuruları yapıyor eşim. kısmetimizde varsa olur yoksa da memleketimi bırakıp gitmek zaten çokta sıcak baktığım bir durum değil cnm:)Benim taraftaki tespit aynen doğru Cy 'cim :) İnan şu an çocuk doğuracaklara tavsiyem 2 çocuk istiyorsanız hemen yapın diyorum :) Senin durumda gerçekten zordu ama en azından çocuklar 4 yaşına geldikten sonra bir nebze hayatın normale dönecek.Biz hala normale dönmeyi beklerken sıfırdan başa sarıp 4-5 yılı hibe etmek gibi geliyor şu an. Dünyaya bir kez gelmişim. Çok şükür annelik duygusunuda yaşadım 2. kere yaşamak için çokta hevesli değil gibiyim :) Belki böyle uğraşlar olmasa yine sıkıntı olmazdı. Ama son yaşadıklarım 2 düşük kürtaj vs.. Yine hamle kalsam yine aynı stres olacak. İnan hamile kalmamak daha iyi. Her ikisini yaşayan biri olarak diyorum :)
Bende Mcan'a aynı şeyi söylüyorum. Artık aşılama fikri bana normal ilişkiden çok farklı gelmiyor. O kadar ilacı yemişken hazır tüp yapıp şansı biraz daha arttırmak belki daha iyi olabilir. Dr'ununda yönlendirmesi önemli tabiki.
Ohh ne güzel valla biraz evde takıl. Eminim bakıcı olayıda ayrı zordur. Öyle böyle büyüttük işte :) Sizin yurtdışı olayları ne oldu ?