Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
cnm işi bırakmak maddi açıdan illa ki sarsacak bizi ama benim de ruh sağlığım önemli:) evet işim çok rahat inanın memur gibi çalışıyorum, ama verilen emeklerin artık gözardı edilmesi ve senin bu noktaya getirilmen insanın gerçekten çok canını yakıyor. başka işler bakabilirim ama işssizlik maaşı var azda olsa, o hakkımı kaybetmeyeyim diyorum. bir de bakıcı ne kadar iyi de olsa gerçekten siz ona o size muhtaç diye yeri geliyor söylenecek şeyleri söylemiyorsunuz, ve siz patlıyorsunuz. uğraşmak istemiyorum bir süre daha. yani umarım işim sona erdirilir, valla mutlu olacağım:) tüp konusuna gelince, inan çokta farkı yok aşılamadan, yani külfet değil. hem döllenen yumurtalara göre dondurulmuşun bile olabilir, öyle olunca da dondurulmuş denemeleri aşılamadan da tüpten de kolay yöntem. tüpte aşılamadaki gibi ilaçları alıyorsun, hee biraz daha fazla yumurta elde etmek adına daha fazla kullanıldığı doğru. bazıları(jolly ve ben gibi) ohss olabiliyor fazla yumurtadan dolayı ama geçiyor neticede, karın bölgende bir ağrı ayağa kalkarken ve otururuken, yani bir şişlik düşün. sonrası sedasyonla sanırım(yani bayılıyorsun ama tam bayılmada değil sanki) yumurtaların toplanacak. sonrası zaten 3-5 gün sonra transfer, bildiğin aşılamada nasıl transfer yapılıyorsa bunda döllenen yumurta transfer ediliyor. tabi ki de karar sizin, aşılama ile hamile kalabiliyorsan tüple kesin olursun, üstelik sağlıklı olanlar zaten transfer ediliyor. sen bir aşılama daha yaptır,i sonra gerek kalmaz inşallahta ola ki kalırsa tüp tüp diye bağıracağım burdan:) senin bebeye bir kardeş gelecek:) o buraya gelecek diyeceğiz inşallah. :)

sanırım ben de senin gibi olurdum ki kendimi senin yerine koyduğumda kesinlikle öyle düşünürdüm bir de benim hamilelikler bitkisel hayat gibi geçtiğinden hiç düşünemezdim sanırım. hani demişssin yaa dünyaya bir kez geliyoruz diye yurtdışı olayında ben de eşime aynı şeyi söylemiştim. şöyle ki almanya açısından orda iki yıl yaşamış biri olarak istemiyordum o da herşey çocuklar için bizi unutacağız demişti, ben de niye yaa ben de gencim, benim de bir hayatım var kaç kere geliyorum dünyaya demiştim:) herşeyin hayırlısı olsun gerçekten, bir kez daha denersin dondurulmuşlarla, nasılsa elde var:) hamile kalırsan ilki gibi yaramaz olacak diye bir şey de yok, belki uslu olur, korkmamak lazım. eğer ki olmazsa da kuzenleriyle büyür artık:) yurtdışı işi almanya olmadı, yani biz zaten elimizdeki belgeden ötürü olmayacak diyorduk ama belgeyi gönderenler ısrarla yok yok bununla oluyor diyorlardı, artık denemediler demesinler diye gittik yine de başvuruyu bile yaptırmadık, asıl kağıt yok diye, yani bize gelen kağıdı onlar sözleşme sanıyorlar vs, zaten ben akraba ile iş yapmak istemiyordum iyi de oldu üzülmedim yani....belki greencard çıkar diye her yıl olduğu gibi başvuruları yapıyor eşim. kısmetimizde varsa olur yoksa da memleketimi bırakıp gitmek zaten çokta sıcak baktığım bir durum değil cnm:)

cy dün kontrole gittim. muayenede kendiliğinden folükül oluştuğunu gördük ve şok oldum. diyeceğim soracağım ne varsa hepsini unuttum .doktor takip edelim dedi pazartesi gene gideceğim. bilmiyorum ne olacak. ama biliyorum hissediyorum çok yaklaştım. inşallah tüp falan gerek kalmadan olur artık.
bu arada sende dediğin gibi biraz tadını çıkarırsın hayatının çocuklarınla zaman geçirirsin. bir insanın çocuğuna kendi bakması gerçekten çok büyük bir lüks. benimkine annem baktığı halde zorlandığım yerler oluyor icabında. o yüzden bakıcı işi gerçekten çok yıpratır insanı.

Mcan 'cım haberler iyi o zaman desene :) Bende gittim Dr'a benimde geçen aydan yumurta kalmış 1 tane. Onu takip edeceğiz şu an. Benimde dr doğal dneyecek . Ama yumurta çatladığında kendimiz denemeyeceğiz . Direk transfer olarak olacak. Sadece rahim ilaçsız transfer için hazırlanacak. Bakalım birde bunu deneyelim :)

Valla bu erkeklerin farklı bir ülkede yaşama isteği :) Çokta haksız sayılmazlar ama biz biraz daha milliyetçimi gelenek mi oluyoruz bilemedim şimdi. Benimkide aynı sürekli ben istanbulda yaşamak istemiyorum gidelim başka şehire ülkeye sayıklayıp duruyor. 10 sene sonra burda olmayacağız psikolojini hazırla diyor bana hee hee diyorum :)Bir çok ülkeye gezme amaçlı gittim 1 haftadan sonra yaşamak zor olur gibi geliyor. Daha güvenli olacağı kesin orasıda ayrı tabiki :)

canım ya vallahi iyi gibi duruyor ama genede bilmiyorum işte. hiç beklemediğim gelişmeler yaşıyorum devamlı. bakalım yarın ne olacak.
bu arada senin transfer nasıl olacak. dondurulmuşlarımı kullanıyorsun aşılamamı olacak . sen eski merkezi arayıp tahlil sonucunu soracaktın o iş ne oldu. yoksa doktordan mutlaka test iste zaten öyle bir sorun varsa gebelik başlamadan bilinmesi gerekiyor yoksa maalesef kayıpla bitiyor.inşallah gene ikimiz aynı dönemlerde 2.lere kavuşuruz. emeklerimizin karşılığını alırız.

Mcan 'cım gittin mi Dr 'a ne dedi. Benim kist sönmeye başlamış . Onda sıkıntı görünmüyor transfere engel değil dedi Dr.Bu hafta yine kontrolüm var. sanki yeni yumurta geliyor gibi rahim kalınlaşmaya başlamış dedi ama asıl bu kontrolde gidişat belli olacak. Ya iptal edecek eski usul estrofemli yönteme dönülecek.Herşey yolunda gidersede 10 güne transfer olur sanırım ama bu ihtimal daha düşük geliyor :) Dondurulmuşla deneyeceğiz. Dr şansı arttırmak için 2 transfer istiyor ama biz 1 'de kararlıyız. Benim geçen düşüğüm ikizdi ya o psikoloji çok zormuş onuda deneyimledi

Mcan'cım gittin mi Dr'a ne dedi ? Benim kist sönmeye başlamış Dr transfere engel değil dedi. Rahim kalınlaşmaya başlamış bir yerlerden yumurta gelecek gibi duruyormuş. Bu hafta yine kontrolüm var asıl o zaman belli olacak. Yumurta var ise doğal kalınlaşmayla ilaçsız direk dondurulmuş transferi olacak ama pek sanmıyorum ben bakalım .Benim rahşm zor kalınlaşıyor çünkü:) Eğer olursa tek bebek transferi isteyeceğiz. İkizide deneyimlediğim için o psikoloji baya ağır geldi bana.Bu arada aradım hastaneyi histeroskopi öncesi pıhtılaşma ile ilgili Protrombin zamanı, PTZ,INR,PT Ve APTT yapılmış.Bunlar normal çıkmış. Eğer pıhtılaşma varsa bu testlerde sinyal verirdi diye düşünüyorum ama Dr'a gittiğimde yinede bir soracağım. Şimdi tpte ilk 3 ay zaten pıhtılaşma için iğne kullanıloyor ama eğer pıhtılaşma varsa 9 ay kullanmak gerekebiliyormuş. Bakalım inşallah yine aynı zamanlara denk geliriz bence öyle olacak :)

canım dün gittim. folükülüm büyümüş. şoklardayım .cuma ya da cumartesi aşılama yapacağız bugün gene gideceğim ne olacak bilmiyorum. her şey çok hızlı oluyor takip edemiyorum. hem çok mutluyum hem çok şaşkınım. inşallah senin transferde benim aşılamada düzgün bir şekilde tamamlanır ve güzel sonuçlarla biter. ama sen şu tahlilden bahsetmiyorsun bak bu çok önemli kayıpların bence bu yüzden oldu. bana dün doktor aspirin başladı bile. sende tedbirini al mutlaka.

Seninde tam doğal aşılama olacak o zaman desene:)Bu kadar hızlı gelişti .İnşallah hızlıca güzel sonuçlar alırsın. Pıhtılaşmada düşük oluyor ama ben zaten ilk düşüğümden sonra corasprin kullanıyordum. Hatta düşükten sonraki hamilelik ikiz olunca dr + olarak kan sulandırıcı iğne bile vermişti. Yinede düştü. Yinede ufak bir kan tahlili için riske atmaya gerek yok . Gidince bende söyleyeyim. Ben şu anda asprin kullanıyorum rahimde kanlanmayı arttırdığı için zaten Dr vermişti. Sende aşılamadan sonra muhtemelen iğnelere başlayacaksın ve yine gün saymaya başlayacaksın :) Benim bu ay almazsa ben yaz dönemine bırakacağım. Çünkü önümüzdeki ay bir kaç yurtdışı tatilimiz olacak. Zaten yorucu geçiyor bide bişey olacak mı diye stresiyle geçirmeyeyim tatilimi :)

jolly herşey acayip gelişti bu defa cuma yada cumartesi aşılama derken salı günü kontrolde perşembe yapma kararı aldı doktor.yani bugün aşılama oldum bile.yani bugün itibariyle başladım gün saymaya.inşallah hayırlısı olur.aspirine pazar günü başlayacağım iğne ise pozitif alırsak hemen başlarım diye düşünüyorum.yani ne gerekirse yapacağız gerisi nasip kısmet.
inşallah senin hakkında da hayırlısı olur.eğer gebelik olursa yurt dışınıda iptal edersin. transferin ne zaman bellimi günü.

Vayy mcan'cım aynı anda düşük yaptık araya bir laparoskopi 2 aşılama sığdırdın tebrikler vallaha :) İnşallah bu son olur. Benim işlem önümüzdeki aya kaldı . Ayın 15 inde yumurta baskılayıcı lucrin tek doz kullanacağım. Adetle başlayacağız bakalım. Ben şu an asprin kullanıyorum .Adetle birlikte kan sulandırıcı iğneye geçeceğiz. Dr her kontrolde doplerle rahim kanlanmasına bakıyorum zaten ordan anlaşılıyor pıhtılaşma dedi . Eğer çıkarsa iğneye 9 ay devam edeceğiz dedi. Benim ilk hamilelikte transfer olup yurtdışına çıkmıştım. Döndüğüm gün test yaptırıp pozitifi görmüştüm. O kadar yorucu bir tatildiki iğnelerimi yolda eşim yapıyordu :)Yani olacağı varsa oluyor. Sonra 9 ay boyunca gezdim çok güzel bir hamilelikti. Umarım yine öyle olur:)Senin için heyecanlı geri sayım başladı. Bu kadar hızlı gelişti sonucuda böyle güzel olsun inşallah .

jolly canım benim gerçekten coştum ben bu arada . arayan ya belasını ya mevlasını bulurmuş ya o hesap bende arıyorum resmen. şaka gibi ama bugün 3.gün oldu bile. tahmin ettiği gibi sendede pıhtılaşma çıkmış kayıpların nedeni belli oldu yani.zaten bir pıhtılaşmamız eksikti ...
bende yarın başlayacağım aspirine. test günü pozitif çıkarsa da iğneye başlayacağız . zaten doktora sordum iğne gerekecekmi diye öyle görünüyor dedi. bunları hiç düşünmüyorum bile bir pozitifi görsek yeter. ama ne bileyim bir rahatlık var bu defa üstümde.hem folükül kendiliğinden oluştu hem tek yumurta. sevinmem gereken şeyler bunlar. sonucu da çok takmıyorum aslında bu defa.olursa olur olmazsa alıştık zaten...

Benimki henüz tescilli değil ama her ihtimale karşın corasprin kullanıyorum. Transfer önceside kan sulandırıcı iğnelere başlayacağım. Eğer hamilelik oluşursa dopler ile bakılıp devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Yani düşüklerin sebebinin halen bebek kaynaklı mı yoksa rahim kaynaklımı olduğunu bilmiyoruz. Dr inşallah rahim kaynaklı değildir o sıkıntılı diyor. Bakalım benim için hamile kalmak değil sonrası mesele :) İnşallah bu rahatlığının sonucunu pozitif olarak alırsın . Günler senin için daralıyor. Testi kaçıncı gün yaptıracaksın :)

jolly bugün 6.günüm ve eğer adet olmazsam 14.gün yaptıracağım testi. sonuçta artık nasip kısmet. ben elimden geleni yaptım, yapıyorum. senin düşüklerde bebekten parça alıp gönderilmed imi teste. bebek kaynaklı olup olmadığı anlaşılırdı bu şekilde. rahim kaynaklı olunca ne gibi sıkıntı olurmuş söyledi mi doktor.

Ooo 8 gün sonra büyük gün desene :)Benim ilk düşükte kürtaj oldu . Ama ilk düşüklerde çokta incelenmiyor açıkçası. 2 düşükte ikizlerde ise 1 'er hafta arayla kendim düşük yaptım.Birini evde birini iş yerinde düşürdüm direk tuvalete gitti o yüzden test yapılması mükün değildi :) Rahim kaynaklı olunca ya hamile kalamıyorsun yada düşük oluyor. Kalınlaşmasında sıkıntı oluyor ki bebeğin tutunup beslenebilmesi için önemli bir etken. Benim rahim genel kontrollerde hep ince. Tüp bebek denemelerind ede ilaç kullanmama rağmen transfere zor hazırlanıyor. Yan dr'un söylediği umarım bebek kaynaklıdır.

jolly eğer adet olmazsam haftaya bu saatlerde sonucumu almış olacağım. artık bahtıma ne çıkarsa...benim rahim kalınlıklarıma doktorum hep iyi dedi ama olurda hamile kalırsam ne olur bilmiyorum. o da çektirir mi bilemem.artık eskisi kadar kasmıyorum kendimi sadece hayırlısı diyorum.

Merhaba canım inşallah bebegin tutunmustur. Benim de bugün 5. günüm aşılamada herhangi bir belirtin var mı ne hissediyorsun?

Merhaba canım inşallah bebegin tutunmustur. Benim de bugün 5. günüm aşılamada herhangi bir belirtin var mı ne hissediyorsun?
merhaba beren seninde aşılaman hayırlı olsun. Benim 7.günüm herhangi bir belirtim yok ama. sende var mı peki

merhaba beren seninde aşılaman hayırlı olsun. Benim 7.günüm herhangi bir belirtim yok ama. sende var mı peki
Sağol canım inşallah arka arkaya hamile olduğumuzu öğreniriz. Belirti mi bilmiyorum ama afedersin gazım var, göğüslerim acıyor, iştahım o kadar açık ki herşeyi yiyesim geliyor, yiyorum ama hiç doydugumu hissetmiyorum.

amin. inşallah ikimizde güzel haberler alırız. göğüslerin acıması ilaçlardan oluyor. özellikle çok ilaç aldıysan göğüs uçları dokunulmaz hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…