bu aşılamada hüsranla bitti. sonuç 0.1
cy çok teşekkür ederim ama çok ağır geldi gerçekten. sanki ilk negatif gibi ağır oldu...Geçmiş olsun cnm. maalesef verilen emekler boşa gidince insan çok üzülüyor. sabırda kalmıyor bir şeyler için illa ki.
ama hep dediğim gibi, bu denemelerin bebeğin olmadan öncekiler gibi hüsrana uğratmasın seni. çok şükür bize anne diye yavrumuz var. allah herkese tattırsın bu güzel duyguyu. maddi, manevi gücün ve isteğin olduğu sürece denemeye devam. hayırlısı olsun cnm.
su perisi aşılama serüveni bitmedi devam edeceğim ama önce atlatmam gereken bir laporoskopi var.sonra yeniden aşılama yapacağız...Heyecanla girdim gruba sonuç çıktı mı diye ama negatif görmüşsün canım..bundada vardır bir hayır çok şükür bir evladın var şakın umudunu kaybetme denemeye devam..aşılama serüveni bitti mi şimdi ne yapacaksın tüp bebek deneyecek misin..
çok teşekkür ederim evet çok zor oldu.tüp düşünmüyorum aşılamayla devam inşallah...Geçmiş olsun canım çok zor bu süreç ama beklentimiz Allah'tan kabul etmek zor olsa da sabredeceğiz. Tekrarlamayı düşünüyor musun yoksa tüp bebekle mi devam edeceksin?
Inanmıyorum ya ben bu sefer olacak diye düşünmüştüm gerçi şu an yaptığımız sadece zamanı belli olan ama ne zaman olduğunu bilemediğimiz bir şey için süreçleri tamamlamak. Ne yapsak boş oluyor . Dr ne şekilde yönlendirdi. Tüp bebek denemeyi düşünmez misin ? Bana ilk Dr Um aşılamada 2-3 te olmuyorsa sperm ve yumurtanın beceremediği bir şey var biz bebek yapıp koyacağız Demişti . Bu arada transfer sırasında rahim kalınlığı konusunda sıkıntı yaşamıyorsun değil mi ideal ölçüye geliyor mu ?İnsan illaki üzülüyor ama evdeki yaramazlarla hayat devam ediyor . Hakkımızda doğru zamanda hayırlısı olsun . Benimde tutsa düşme durumundan dolayı yine sevinemiyeceğim .bu aşılamada hüsranla bitti. sonuç 0.1
jolly canım hiç sorma bende çok umutluydum. ama olmadı işte. şiddetli kasık ağrım oluyordu.sağ tarafta işlev kaybı çıktı yapışıklık düşünüyor doktorum o yüzden yarın laparoskopi olacak. sonrasında bir aşılama daha yapacağız. eğer tutarsa tutar o da yoksa bilmiyorum ama tüp düşünmüyorum. onunda garantisi yok ki...
bu arada sen ne aşamadasın ne yapıyorsun başladın mı tedaviye. doğal mı deneyeceksin aşılama falan mı olacak.
jolly ben oldum laporoskopiyi.histereskopide anlaşılmadı eski hsg cd mi izledi doktorum ve ağrılarımdan yola çıktı. ciddi sıkıntı varmış yani. bu arada enfeksiyonda geçirmişim iki kutu antibiyotik verdi kullanmam için. bitince gidip konuşacağım gene aşılama olacak.Valla bende çocuk işlerinden soğudum bir kedi felan mı alsam diyorum zaten kızım çok istiyor :)) Bende ne yapacağımı bilmiyorum eşim tüp diyor dondurulmuşlar var halen. Ama olsada yine düşecek gibi geliyor. Zaten evde 1 adet mevcutken bu kadar uğraşmaya gerek var mı onuda bilmiyorum. Sen şimdi operasyonu oldun mu nasıl geçti ? Histeroskopide yapışıklık anlaşılmışmıydı senin laparoskopi ile mi açılacak ? Haberdar et bakalım sonuç ne olacak merak ettim şimdi :)
jolly ben oldum laporoskopiyi.histereskopide anlaşılmadı eski hsg cd mi izledi doktorum ve ağrılarımdan yola çıktı. ciddi sıkıntı varmış yani. bu arada enfeksiyonda geçirmişim iki kutu antibiyotik verdi kullanmam için. bitince gidip konuşacağım gene aşılama olacak.
aslında benimde kafam allak bullak.ne olacak nasıl olacak bilmiyorum ama içimde bir ses gene hamile kalacağımı söylüyor. eğer vazgeçseydim ilk bebekte olmayacaktı belki o yüzden yılma devam et diyorum kendime. bazen de zaten bir tane var ikinci için bu kadar eziyete değer mi diye düşünüyorum. sen bu açıdan şanslısın dondurulmuşunla dene. ama önce mutlaka kanda pıhtılaşma var mı yok mu diye baktır. bende şimdi o da çıktı. yani sonradan da olabiliyormuş. aşılamaya başlarken doktorum onu da göz önüne alarak başlayacak ilaçlara.
histeroskopi daha basit bir şey olduğu için belki pıhtılaşma testi istememiştir doktorun. şayet bende istememişti ama laporoskopide istedi ve beklemediğimiz bir sonuç geldi. bence senin düşüklerinin nedeni de bu çıkacak jolly. o yüzden mutlaka yaptır ısrar et. adetin başlayınca da başlayın tedaviye. kendin için değil çocuğun için dene en çok ta. çünkü onun ömür boyu bir kardeşe ihtiyacı olacak. hayatı boyunca sayısız kedisi köpeği olur ama kardeşi olamaz bunu unutma.Hadi geçmiş olsun cnm ya onuda atlattın. Banada dr histeroskopinin cd'sini izletti. Biraz enfeksiyon bölgeleri var dedi.O bölgeler kırmızı nokta nokta görünüyordu. 2 kutu antibiyorik verdi. Zaten içinde az vardı 4 günde bitti sanırım. Yapışıklık benimde kafama takılıyordu ama cd'yi izleyince çok net olarak bana yok gibi geldi açıkçası ama kafam karıştı şimdi :) Pıhtılaşma için 4 yıl önce tahlil yaptırmıştım çıkmamıştı. Sonradan çıkabiliyormuş yahu. Tüp denersem zaten 3 ay pıhtılaşma için clexan iğne kullandırıyor ama sonra bıraktırır dr. Birde o çıkmasın başımıza. Operasyon öncesi kanama ve pıhtılaşma için anestezi test yapıyor ya Orda kanama ve pıhtılaşmaya çıksa dr'a bilgi verilmezmiydi acaba. Sen şimdi adet mi bekliyorsun hemen başlayacak mısın tedaviye peki. Ben hala karasızım ne yapsam diyr. İlacımda biteli 3 gün oldu daha bakalım adet ne zaman gelecek o zaman hızlıca karar vereceğim sanırım :)
histeroskopi daha basit bir şey olduğu için belki pıhtılaşma testi istememiştir doktorun. şayet bende istememişti ama laporoskopide istedi ve beklemediğimiz bir sonuç geldi. bence senin düşüklerinin nedeni de bu çıkacak jolly. o yüzden mutlaka yaptır ısrar et. adetin başlayınca da başlayın tedaviye. kendin için değil çocuğun için dene en çok ta. çünkü onun ömür boyu bir kardeşe ihtiyacı olacak. hayatı boyunca sayısız kedisi köpeği olur ama kardeşi olamaz bunu unutma.
ben şimdi ilaçların bitmesini bekliyorum sonra gidip doktorla konuşacağım sonra adette başlayalım derse aynı gün iğne yaptırırım 5-6 gün içinde de adet olurum başlarız ama bilmiyorum ne diyecek. açıkçası ben tek bir gün bile kaybetmek istemiyorum artık...
ani bir kararla değil mutlaka git doktora jolly. bende ağrı sızı fazla olmadı rahattı tek zorluk genel anesteziyle olması oldu. zaten fazla dikişte yok sadece iki yerde biri tam göbekte diğeri kasığa doğru bir noktada 2-3 dikiş. bunu da atlattım çok şükür bende antibiyotiğin bitmesi için gün sayıyorum inan.bi konuşsam ne diyecek acaba doktor çok merak ediyorum.sen tüm gelişmeleri yaz burdan.zaten ikimiz varız bu defa bu işle uğraşan. birbirimize hem destek oluruz hemde yalnız hissetmeyiz...
ben histeroskopide lokal oldum ameliyathanede yapıldı işlem. hatta işlemin yarısından çoğunu iğnesiz hallettim ağrım artınca iğne yaptı doktor. kendim istedim lokal olmasını hatta laporoskopide de çok ısrar ettim ama kabul etmedi bu defa. ama çok isterdim lokal olmayı.Sen histeroskopiyi bayılmadan mı oldun ? Senin o zaman ofis histeroskopi mi yapılmıştı ? Benim histeroskopi bayıltarak yapıldı. Ama işlemi izledim ya ayık olsam zaten bayılırmışım :):) Gün saya saya ömrümüz geçiyor valla bakalım . Eğer vazgeçmez isem pazartesi günü gitmeye karar verdim :) Gelişmelerden haberdar edeceğim :)
ben histeroskopide lokal oldum ameliyathanede yapıldı işlem. hatta işlemin yarısından çoğunu iğnesiz hallettim ağrım artınca iğne yaptı doktor. kendim istedim lokal olmasını hatta laporoskopide de çok ısrar ettim ama kabul etmedi bu defa. ama çok isterdim lokal olmayı.
pazartesiyi nasıl bekleyeceksin anlamıyorum inan ben olsam o kadar dayanamazdım. gün saymak sinir harbi gibi.dayanamıyorum artık ben. perşembe günü gidip konuşacağı mutlaka ne diyecekse desin doktorum yeter ki bir şeyler belli olsun. beklemek öldürüyor beni.
gene hüsrana uğramaktansa konuyu kapatmaya çalışıyorsun sen galiba. ama ben öyle değilim çok huzursuzum. içim içime sığmıyor. tamamen bitti yok olmaz dese doktor daha iyi ama böyle beklemek öldürüyor. perşembeyi beklemek adeti beklemek gözümde büyüyor.keşke bir mucize olsa hemen anlamadan başlasa süreç ama çok zor hatta imkansız...Bugün için eşimin zoruyla randevu aldım. Dr başlayalım derse ne diyeceğm bilmiyorum. Kafamdan sanki çocuk düşüncesini tamamen atmış gibiyim. Böyle daha huzurlu hissediyorum kendimi. Buda psikolojik durumun bir başka türü olabilir bence onunda farkındayım :) Olursada sanki çok sevinmem gibi geliyor. Öyle deli gibi bir çocuk beklendimde kalmadı. Karışık duygular içerisindeyim. Hayırlısı bakalım neler olacak.Adetle başlar seninde muhtemelen.
mcan niye bu kadar yıpratıyorsun kendini? bu kadar çok kafanı takarsan stres olursan olacağı varsa da olmaz. tamamen evdeki meleğinle ilgilen, onun dışında herşeyi oluruna bırak. inşallah bir kardeşi olur, insanın kardeşinin olması çok güzel bir şey tabi ki, ama kardeş olup hiç görüşmeyen ya da hiç anlaşamayan insanlar dahi var, kardeşi olmayacaksa bir kişinin belki kardeşi gibi bir arkadaşı olur. seni anlamaya çalışıyorum ama bu kadar sinirlerini harap etme lütfen.
jolly sana gelince de tam iyi kötü rahata erdim derken herşeyi sil baştan almak zor geliyor bence ki öyledir eminim. bir de çalışan bir kişinin gerçekten çocuk büyütmesi bazı açılardan çok zor. yine senin şükür ki annen bakıyor, insanın bakıcı ile uğraşması inanın çok zor kızlar. ben de bu ay işime son veriyorum %90, bi süre evde bunalacakta olsam evde takılacağım. çünkü bu bakıcılar beni yordu, iş yeri ayrı yordu. bir de iki küçük çocuk olunca inanın iki katına çıkıyor herşey. sen de eşin istiyorsa dene, o kadar dondurik var:) ben bile iki tane olduğu halde ben de donduriklere üzülüp duruyorum:)
mcan bir de naçizane tavsiyem aşılamayı es geçip tüp denesen olmaz mı? en azından daha garanti, evet daha maliyetli ama aşılamada da iğne oluyorsun sonuçta, tüpte tek farkı yumurtalar toplanıp dışarda dölleniyor. neden bu yolu denemiyorsunuz?
merhaba cy nasılsın .anladığım kadarıyla işi bırakıyomuşun eğer maddi olarak kaldırabilecekseniz iyi bile olur senin için.bir insanın kendi çocuğuna kendi bakması çok büyük lüks bu devirde.ben niye bu kadar taktım inan bilmiyorum ama galiba bu defa zorluklar olması hırslandırdı beni. aşılama belli ya negatif ya pozitiftir.yani ilkinde hep öyleydi ama bunda ayrı oldu.birinde hipersitümüle oldum birinde kimyasal derken dengem bozuldu akılda yokken histeroskopi ve laporoskpoi oldum o da tüm hırslandırdı beni.tüp hem çok külfetl olacak hem de onun yıkımı daha zor gelir bu yüzden düşünmüyorum.ama zaman neler gösterir bilemediğimden asla demiyorum...mcan niye bu kadar yıpratıyorsun kendini? bu kadar çok kafanı takarsan stres olursan olacağı varsa da olmaz. tamamen evdeki meleğinle ilgilen, onun dışında herşeyi oluruna bırak. inşallah bir kardeşi olur, insanın kardeşinin olması çok güzel bir şey tabi ki, ama kardeş olup hiç görüşmeyen ya da hiç anlaşamayan insanlar dahi var, kardeşi olmayacaksa bir kişinin belki kardeşi gibi bir arkadaşı olur. seni anlamaya çalışıyorum ama bu kadar sinirlerini harap etme lütfen.
jolly sana gelince de tam iyi kötü rahata erdim derken herşeyi sil baştan almak zor geliyor bence ki öyledir eminim. bir de çalışan bir kişinin gerçekten çocuk büyütmesi bazı açılardan çok zor. yine senin şükür ki annen bakıyor, insanın bakıcı ile uğraşması inanın çok zor kızlar. ben de bu ay işime son veriyorum %90, bi süre evde bunalacakta olsam evde takılacağım. çünkü bu bakıcılar beni yordu, iş yeri ayrı yordu. bir de iki küçük çocuk olunca inanın iki katına çıkıyor herşey. sen de eşin istiyorsa dene, o kadar dondurik var:) ben bile iki tane olduğu halde ben de donduriklere üzülüp duruyorum:)
mcan bir de naçizane tavsiyem aşılamayı es geçip tüp denesen olmaz mı? en azından daha garanti, evet daha maliyetli ama aşılamada da iğne oluyorsun sonuçta, tüpte tek farkı yumurtalar toplanıp dışarda dölleniyor. neden bu yolu denemiyorsunuz?
jolly dur bakalım yarın doktor ne diyecek bilemiyorum ama yaklaştığımı hissediyorum.tüp düşünmüyorum eşimde gerek yok diyo ama inan bilmiyorum büyük konuşmamak gerek...Benim taraftaki tespit aynen doğru Cy 'cim :) İnan şu an çocuk doğuracaklara tavsiyem 2 çocuk istiyorsanız hemen yapın diyorum :) Senin durumda gerçekten zordu ama en azından çocuklar 4 yaşına geldikten sonra bir nebze hayatın normale dönecek.Biz hala normale dönmeyi beklerken sıfırdan başa sarıp 4-5 yılı hibe etmek gibi geliyor şu an. Dünyaya bir kez gelmişim. Çok şükür annelik duygusunuda yaşadım 2. kere yaşamak için çokta hevesli değil gibiyim :) Belki böyle uğraşlar olmasa yine sıkıntı olmazdı. Ama son yaşadıklarım 2 düşük kürtaj vs.. Yine hamle kalsam yine aynı stres olacak. İnan hamile kalmamak daha iyi. Her ikisini yaşayan biri olarak diyorum :)
Bende Mcan'a aynı şeyi söylüyorum. Artık aşılama fikri bana normal ilişkiden çok farklı gelmiyor. O kadar ilacı yemişken hazır tüp yapıp şansı biraz daha arttırmak belki daha iyi olabilir. Dr'ununda yönlendirmesi önemli tabiki.
Ohh ne güzel valla biraz evde takıl. Eminim bakıcı olayıda ayrı zordur. Öyle böyle büyüttük işte :) Sizin yurtdışı olayları ne oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?