Aşılama Aşilamadan Sonra Test Sonucunu Bekleyenler (Şafak Sayanlar)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım çok üzüldüm ama hayırlısı böyleymiş inşallah tüp bebeklere bebişlerine kavuşursun rabbim çok aratmasın inşallah benim de aşılamada 10. Günüm ama benimde pek umudum yok hayırlısı benim ilk aşılamaydı.

Patis adına üzüldüm canım hayırlısı olsun, bu ay kısmet değilmiş demekki seni çok iyi anlıyorum. Bizde eşimle sürekli sanki bebek varmış gibi konuşuyoruz dün yaptığım testi gösterdim o eve gelince zaten ağlamıştım rimeller akmış bi halde buldu beni. İnsan yıkılıyor çünkü kolay değil o kadar hastane ortamını çekiyosun hormon ilacı vs.. umut edip hayaller kuruyosun sonra negatif sonuç olunca insan çöküyor resmen. İnşallah tüp bebek denemen 1. seferde olur, zaten bana çok daha mantıklı geliyor. Yani defalarca aşılama yaptırmakdan yana değilim. şayet benimde bu aşılama tutmazsa direk tüp bebeğe geçicez ama hangi merkez bilemiyorum. Bende İstanbul'dayım araştırıyorum çok yer var ama seçim yapmak zor oluyor.

Kendini üzme, her şeyde bir hayır vardır. İnşallah en kısa zamanda bizde hayırlısıyla bebek sahibi oluruz.

Patis sana bişey sorucam, sen dün regl oldun ama normal regl günün dünemi denk geliyorduki? Mesela benimde bugün aşılamamın 11. günü ama benim normal olmam gereken regl günüm nerdeyse 19. güne denk geliyor çünkü 28 günde bir regl oluyorum. Aşılamada regl tarihi değişiyormu acaba? Bide ben regl tarihimden sonra 10. gün aşılama yapılmıştı.Bana aşılamadan 16 gün sonrası için test tarihi verdiler sana 12. gün içinmi vermişlerdi ? Herşeyin hayırlısı inan kafamdan atmak istiyorum bende olumlu yada olumsuz ama bu belirsizlik çok stres yapıyor bana.
Olumsuz olursa bende evi dip temizlikden geçirmeyi, ve saçımı boyatmayı düşünüyorum. Sonraki ayda tüp bebek, umarım hayırlısıyla gerek kalmaz ama benimde umutlu olduğum söylenemez, beklemedeyim

Son düzenleme:
kelebecik benim beklenen adet tarihim yani 28. günüm 2 Mayıs tı ama ben 24. günde, aşılamamın da 11. gününde adet oldum.
aşılamam adetimin 12. günü yapılmıştı. doktorum 12 gün sonra test yap demişti tarihi 29 Nisan olarak söylemişti.
bugün doktora gittim hocam da çok üzüldü dediki ben çok umutluydum bu ay hamileyim diye gelmeni bekliyordum çünkü yumurtaların çok güzeldi spermler iyiydi dedi. Moralini bozma bunlar karşılaştığımız sonuçlar olabiliyor dedi. Adetiminde bu kadar erken olmasının sebebini eğer tutunamamışsa çabuk atar rahim o yüzden dedi.

şimdi nasıl ilerleyelim dedim bir daha aşılama istemiyorum dedim. Oda aşılamadan sonraki 1-2 ayı olumlu değerlendiriyoruz çünkü kullandığın iğnelerin etkisiyle yumurtalar yine güzel gelişir dedi. 10 gün sonra tekrar gel kontrol edeyim dedi. temizlendikten sonra eşinle gün aşırı ilişkiye devam etmemi söyledi.

doktorumu çok seviyorum aslında güveniyorumda sadece hastanenin ortamı yüzünden bahçeciyi düşünmüştüm ama galiba ben
hocamı bırakmayacağım

bu arada idrar teti yaptığımı söyledim zaten olsaydı bile idrarda çıkmazdı dedi bilgin olsun
sen yarın kan testi yapacakmısın? inşallah hayırlı haberler alırız canım.

Patis, bana doktor regl olursan gel, olmazsan kan testi yaptır demişti, çıkınca hemşirede 4 mayıs test günü yazmış. Az önce yaptırdığım merkezi aradım önceden test yaptırsammı diye ama tavsiye etmedi çünkü tüp bebekden 12 gün sonra aşılamadanda 15 gün sonra test veriyorlarmış, önceden yapılan testde değerler düşük çıkabiliyor o yüzden hastaya kullandığı ilacı bıraktırıyoruz oysa günü geldiğinde hamile olduğu anlaşılıyor dedi. Buda moral bozukluğuna yol açıyor, Zaten 2-3 kez test yaptırıcaksınız o yüzden erken yaptırmayın dedi. Bende öyle düşünmüştüm zaten. Şimdi belli belirsiz bir değer çıkarsa bikaç gün sonra tekrar yaptırırım belki yükselir diye hepden stres yapabilirim. Kendimi zor tutuyorum ama bekliycem sanırım cumartesi gününe kadar. Umarım kırmızıları görmem tabi hayırlısıyla olucaksa hep söylüyorum. Bugünü saymazsam 4 gün kaldı.

Doktorunun dediği gibi bence 1-2 ay normal ilişki ile deneyin, o kadar çok duyuyorumki 2 kez aşılama olup sonrasında normal yolla hamile kalan. Kendim için umudum yok çünkü bizim özellikle bebek istedikden sonra eşimle ilişkimiz çok kötüledi, her seferinde hamilelik olsun diye uzun uzun yattım filan.. Hep bu ay tamam derken inadına reglim geç olmaya başladı. Artık bizim için sex değilde bebek için yapılan bir faliyet gibi oldu bu yüzden çok aylar yumurtlama günümü değerlendiremedim, ayda 1 kez yaptığımızı bilirim. Kendim adına ümidim yok ama sana tavsiye ederim, hem yumurtayı çoğaltan besinler filan ye bu aylarda mesela incirmi çok işe yarıyordu sanırım. Doğal beslenmeyle destekle, ve doktorunun dediği gibi 1-2 ay bekle inşallah kendiliğinden olur, olmazsa tüp bebek denersiniz. Hatta yumurtlama gününe denk getirip tatile çıkabilseniz çok daha rahat olur, tatilde stresden uzak oluyo insan biraz daha rahat oluyor, bence çok faydası olur, hayırlısı.

Ben beklemedeyim, son 4 gün hakkımızda hayırlısı olsun İnşallah.

merhaba kelebecik bende aynı senin gibi son 4 günüm zaman geçmek bilmiyor. hele bide çalışınca daha da kötü bende kasık ağrısı ve göğüslerimde çok hazla ağrı var bide bel ağrısı tabi ama hayırlısı sende var mı bi değişiklik ? bence bendekiler adet belirtisi

hamile olan kişilerdede regl belirtisi oluyormuş okumuşsundur sende, ama biz çok umutsuzuz dimi

Canım inan evdede hiç geçmiyor, dikkat etmek adına ağır işde yapamayınca zaman geçmek bilmiyor. Canım hiçbirşey yapmakda istemiyor zaten. Bende sadece göğüslerimde dolgunluk hissi var, sıkıncada acıyor biraz. Onun haricinde bugün sanki kasıklarda ufak bir hareket var gibi ama tam emin değilim kendimi dinlediğimden dolayı yanılıyor olabilirim. Sol tarafımda az bi hareketlenme var gibi regl olacak gibi ama az şuan. Başkada bişey yok, ne miğdem bulanıyo ne başım dönüyo ne bişey.. Artık çok bunaldım inan belirsizlikden. Birde miğdem çok az ağrıyo bugün azıcık ama oda yediklerimdendir iyice şiştim stresden yiyip oturuyorum gören hamile sanır göbeğimi.
Cumartesi gelmek bilmiyorki......

Yatıp uyuyamıyorumda... Sık tuvalete gidip çamaşırıma bakıyorum bişey varmı diye, benim regl den 1-2 gün önce hep lekelenme olur. Gerçi regl olmama daha 6 gün var, yani test tarihi regl tarihinden önce ama genelde erken regl olunuyo sanırım okuduklarımdan öyle anlıyorum genelde aşılama yapıldıkdan sonra erken regl olunmuş olumsuz ise. bak yazarken sanki regl belirtisi gibi kasıklarımı hissediyorum kafayı yemezsek 4 güne kadar iyi

Ben kesin olarak kafayı yediğimi düşünüyorum :) yarın işe gitmicem tatil olduğu için evdeyim sanki evde daha çabuk vakit geçiriyorum dışarı çıkıyorum geziyorum birde idrar testi yapmayı düşünüyorum 11. Gün ama emin değilim yoksa cumartesi kan testi yaptırsam

birde boşuna kendimi kandırıyorum adet olacağım eminim

Merhaba ben de dün aşılama oldum.Henüz ilk aşılamam.Ne garip bir ruh halidir bu?Öğretmenim, öğrencilerimi sarılıp öpmek istedim.Pek umutlanmamak gerek sanırım.Okuduklarım bana bunu öğretti.Doktorum aşılama tutmazsa bir sonraki ay korunun dedi.Size de böyle şeyler söylendi mi?İnşallah Rabbim kucağımızı boş bırakmaz.

aramıza hoşgeldin :) benimde ilk aşılamam ve son 4 gün sayıyorum. hakkında hayırlısı olur inşallah ruh halimizin bizi bambaşka biri yapıyor. siz de sorun neydi aşılama sebebiniz yani?

bende 6 nsanda aşılama olmuştum pozitif çıktı ama kimyasal gebelikmiş ( adet oldum düşürüyorum. inaşllah bi daha kine sağlıkla kucağımıza alırız.

cerudy, kelebecik yapmayın böyle ne olur, ümütsizliğe kapılmayın. olacak olacak olacak inşallah.
test zamanını beklemeye çalışmak mantıklı tabiki sonra acaba mı lar bitmek bilmiyor.

benim duygularım artık o kadar köreldiki hiçbir şey hissetmiyorum sanki, adet olduğumda çok üzüldüm evet ama ağlamadım bile..
zamanla hayal kırıklığını yaşamak alıştırıyor insanı sanırım ama yinede her başlangıçta umutlanıyorum ben. bu ay için bile şimdiden umutluyum.

Dediğin gibi ilişki kısmı o kadar feci durumdaki bizde sadece bebek için birlikte oluyoruz ama çok monoton direkt amaca yönelik. zevk almak nedir hatırlamıyorum bile. eşimde öyle. bizim ilişkimiz hiçbirzaman iyi olmadı zaten önceleri üzülüyordum birşeyleri değiştirmek ve düzene sokmak için çaba harcıyordum artık kabul ettim durumu. şimdi sadece görev amaçlı birlikte oluyoruz. bebek olduktan sonra bu durum düzelirmi bunuda bilmiyorum her iki taraf içinde çok yıpratıcı. bizim içinde ilk zamanlar çok zor oluyordu dediğin gibi bazen ayda 1 bazen hiç bu durumda nasıl çocuk olsun. gerçi bazıları tek gecede, tecavüz sonucu (Allah korusun) hamile kalabiliyor. Şimdi otomatiğe bağladık ikimizde birbirimizden beklenti duymadan görevimizi tamamlamaya çalışıyoruz sadece.

hayırlısı olsun inşallah pozitif sonuç alırsın. bende nisanda aşılama yaptırdım ama benimki negatif oldu. Aksine doktorum 1-2 ay kendi halimize bırakıp düzenli ilişki dedi. belkide kendiliğimden hamiş kalabilirmişim.

Sana niye böyle dedi doktorun anlamadım? sebebini sormadınmı?

Patis bizim ilişkiye 7 ay bile ara verdiğimiz olmuştu. Ben çok stresli biriyim sanırım ondan ve senelerdir yaşadığımız olumsuz olaylardan dolayı yıpranan sinirlerimle birlikte bizimde cinsel hayatımız mahfoldu. İyi olduğu dönemlerde korunuyorduk, korunmayı bıraktıkdan sonra kötü şeyler yaşadık maddi açıdan ve sonrasında herşey bozuldu. Bebek nasıl olsa olur diye diye 7-8 yılımız bitmiş anlamadık bizde yeni başladık bu yola. Dediğin gibi 1 gecelik ilişkilerde bile olabiliyo ama kader kısmet işte. Zaten bu aşılama olmazsa 1 kezde tüp bebek deniycem sonrası kısmet değilmiş diycem yani defalarca o paraları vericek durumumda tedaviyi kaldırıcak pskolojimde yok açıkcası. Olmuyosa olmuyo diycem, sadece umut ederken beklemek çok zor geliyor insana. zaman çabuk geçsin istiyor insan, pozitif yada negatif ama çabuk geçsin artık!
Tatil olayını düşün bence doğal deniyceksen zamanını ayarlarsan o dönem tatil bence çok işe yarar. Hem yazın bebek olma ihtimali daha çok derler hep. İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla muradımıza ereriz hepimizde.

birde boşuna kendimi kandırıyorum adet olacağım eminim

Adet filan olma lütfen bi güzel haber duyalım artık, bak en iyisi beklemek cumartesine kadar ama eğer dayanamazsan idrar testini yap ama sonuca inanma, idrar testi için erken, ben yinede yapmıştım geçen gün ve çok ağlamıştım. Kesin sonuç olduğunu bilmesede insan yıkılıyo resmen. Sonuçdan etkilenmiyceksen yap tabi. Bende evde tuvalet ziyaretindeyim sürekli çamaşır kontrolü yapıyorum gelen bişey varmı diye. Çoğu kişide aşılamadan sonra erken regl olmuş okuduklarımdan öyle anlıyorum. O yüzden tedirginim. Regl olmadığım hergün umudum artıcak sanki öyle gibime geliyor.
Bugün tv'de bir doktor konuşuyordu tüp bebek için. Her kadın her ay doğurgan olmaz, rahim nazlanmasına bir çözüm bulamıyoruz dedi. Yani tüp bebekde bile rahim o ay izin veriyorsa bebek oluyormuş ve tutunuyormuş , bunu doktorların bilme ihtimali yokmuş. O yüzden o doğurgan ayı bulana kadar deniyoruz malesef dedi. İnşallah hem aşılama hem tüp bebek tedavisi yapanlar için doğru aylara rastgelir ve hayırlısı ile hamile oluruz. Şuan ezan okunuyor Allah hakkımızda hayırlı olacak dualarımız kabul etsin hepimizin İNŞALLAH.....

ah canım ya keşke dediğin gibi imkan olsada gidebilsek bir yerlere ama zaten aşılamanın masraflarını ödüyoruz ve sonrasında tüp bebek planımız var çok maliyetli biliyorsun bizde maaşlı çalışan insanlarız evimiz kira ve ailelerden destek alma imkanımız hiç yok herşeyin üstesinden kendimiz gelmeye çalışıyoruz mutfak masraflarımızı bile en aza indirmeye çalışırken tatil olayı imkansız
kısmet artık Allahın dediği olur. biz elimizden geleni yapmaya çalışalım yeter. adağım var zaten aşılama yada kendiliğinden olursa tüp bebek için harcayacağım paranın bir kısmı kadar kurban yada fakir sevindiriceğim

Benim doktorum adet olursan bi sonrakine kadar korun dedi.Eylüle kadar gelme doğal yolları deneyelim dedi.E burada okuyorum aşılamadan sonra kisti olanlar bile var.Kafam allak bullak Arkadaşlar.Ve eminim siz de benim gibisiniz.Hem çok basit hem çok zor,hatta imkansız geliyor.Dua edip rahatlamaya çalışıyorum.İnşaallah hepimize nasip eder Rabbimmmm

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım şuan da ezan okunuyor :) rabbim hayırlısıyle tez zaman da bize de anne olmayı nasip etsin ama ben adet oldum olacağım dün akşamdan beri karın ağrım var inşallah senden güzel haberler alırız. ben umudu kesip dip köşe temizliğe başladım hatta evdeki eşyaların yerleri bile değişti.kendimi tezmizliğe verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…