Aşırı hassaslık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha neler var da insan yazmaya useniyo bazı ilaçları asla kullanamıyorum adet dönemim de aşırı ağrılı olur herkes majezik içer rahatlarken ben hastanelik olurum onu içerken iğneler agrimi keser anca valla hamileliğin bana benzemez inşallah beni anlayan birini bulmak da güzel herkes kiziyo bana sanki elimdeymis gibi 🙄 ben doğa aşığıyım ama vücudum pütür pütür olur kasinirim hadi kalkalım hadi kalkalım diye milletin basının etini yerim çünkü aşırı kasinirim hatta şöyle soyliyim bı tane çocuk ama nasıl pisti anlatamam buluntuydu sokakta kaybolmuştu ailesini bulmaya çalıştık falan o çocuk koluma dokundu haliyle yakın gördü ailesi bulundu falan neyse eve bı gittim Allah'ım kolum full alerji olmuş pütür pütür böyle 😳 bişey olmasına gerek yok tiksinmem bile yetiyor of of dertliymisiz bacım 🙈
Ahahaha ya gerçekten kendimi buluyorum konuştukça. Adet zamanlarım 2 gün Pertim asla ilaç kesmez hastanelik olmadan kendime gelemem ama artık ilaç alerjim olduğu için öle öle geçiriyorum evde ne yemek pişer o gün ne bişey .. sadece maydonoz suyu rahatlatıyor lütfen dene onu 👍 onun sayesinde biraz rahatım yine ayağa kalkamıyorum ama en azından yerleri tırmalamıyorum. Ben hamilelik düşünemiyorum eşim ailem hepsi biliyor ne olduğumu 🤣 neyseki sen atlatmış sayılırsın kurtuldun diyelim ,ben ne olacağım 🤪

Ahahaha ya gerçekten kendimi buluyorum konuştukça. Adet zamanlarım 2 gün Pertim asla ilaç kesmez hastanelik olmadan kendime gelemem ama artık ilaç alerjim olduğu için öle öle geçiriyorum evde ne yemek pişer o gün ne bişey .. sadece maydonoz suyu rahatlatıyor lütfen dene onu 👍 onun sayesinde biraz rahatım yine ayağa kalkamıyorum ama en azından yerleri tırmalamıyorum. Ben hamilelik düşünemiyorum eşim ailem hepsi biliyor ne olduğumu 🤣 neyseki sen atlatmış sayılırsın kurtuldun diyelim ,ben ne olacağım 🤪
Onu deneyeyim yakında lazım olacak atlattım da nasil atlattım valla bana yazabilirsin hamile kaldığında yine dertlesiriz ama yaşadıklarımız psikolojisinin ötesinde hassaslikla ilgili benim bilmediğim şeyler psikolojik olması için biseyi bilip onun belirtilerini düşünüp durman lazım ama hiç bilmediğim şeyler beni buldu seni çok iyi anlıyorum sabahtan beri duş almama rağmen o böcekten ötürü kasiniyorum ve elimde sürekli kolonya ona rağmen 😅😅😅 işin kötüsü bende olmayan nasıl olduysa beni bulmayan alerjiler de eşimde var bizim cocugu dusunemiyom 🙈

Onu deneyeyim yakında lazım olacak atlattım da nasil atlattım valla bana yazabilirsin hamile kaldığında yine dertlesiriz ama yaşadıklarımız psikolojisinin ötesinde hassaslikla ilgili benim bilmediğim şeyler psikolojik olması için biseyi bilip onun belirtilerini düşünüp durman lazım ama hiç bilmediğim şeyler beni buldu seni çok iyi anlıyorum sabahtan beri duş almama rağmen o böcekten ötürü kasiniyorum ve elimde sürekli kolonya ona rağmen 😅😅😅 işin kötüsü bende olmayan nasıl olduysa beni bulmayan alerjiler de eşimde var bizim cocugu dusunemiyom 🙈
Zaten anne baba alerjikse çocuk da alerjik oluyor ama inşallah olmaz ,olmasın bizim gibi olunmaz 🤣 bizim ki psikolojiden ziyade yapı olarak hassas naif olmamız diye düşünüyorum ben .Keşke böyle taş gibi olsaydım da doya doya yaşasaydım ,yine de çok şükür tabi ki .. neyse ki tek ben değilmişim bana benzeyen biri daha varmış üzücü ama rahatlatıcı da 🙏🤣

Zaten anne baba alerjikse çocuk da alerjik oluyor ama inşallah olmaz ,olmasın bizim gibi olunmaz 🤣 bizim ki psikolojiden ziyade yapı olarak hassas naif olmamız diye düşünüyorum ben .Keşke böyle taş gibi olsaydım da doya doya yaşasaydım ,yine de çok şükür tabi ki .. neyse ki tek ben değilmişim bana benzeyen biri daha varmış üzücü ama rahatlatıcı da 🙏🤣
Bende aynı duygulardayim 😅 kader arkadasimsin artık 🥰

Çok iyi beslenmeniz lazım.

Doğal bir pekmez bulun, her gün iki kaşık yiyin. Kansizliginiza da iyi gelir.

Bitki çayları tüketin kararınca.

Yumurta , yoğurt, et, bakliyat bunları eksik etmeyin hayatınızdan.

Çiğ çerez tüketin gün içinde.

Güneşin zararli etkisinin az olduğu zamanlarda guneslenin, yürüyüş yapın.

Bağışıklık güçlendirici gıdaları hayatınızdan çıkarmayın.

Kendinize odaklanmayin. Hasta olacagim derseniz olursunuz .

Tabi kronik bir rahatsızlığının var mı önce bunu öğrenmelisiniz.

Ya acaba sen ben misin ???? Gerçekten şaşkınım aynıyız çünkü ,pikniği gittik eve gelince bahar alerjim azıyor ,doğa da olduğum için her yerim kaşınır durur duş alırım yine rahatlamam .Ailemle gideriz bi yere hadi eve gidelim diye tuttururum çünkü doğa bana yaramıyor.herkes eğlenmeye kafa dağıtmaya gider ben hasta olur gelirim 🙄 sürekli elimi yıkarım çevreme de yıkatırım.Eğer temizliğine güvenmediğim birinin evindeysem annem bilir benim huyumu yemeği orda kendi yapar öyle yerim emin olarak .. 🙄 nefret ediyorum böyle olmaktan ama tabiatım böyle 😔

Aileniz mi bu şekilde yetiştirdi sizi, yoksa başka bir sebep mi yatiyor altında ?

Takıntı var ve bu belkide haataliginiza da sebep.

" Dondurma yersem kesin hasta olurum " çimlere gidersem alerjim azar " bunlar hep telkinli hastalıklar.

Alerji ilacı kullanıyor musunuz ? Test yapıldı mı size ?

Yoksa o böceğe takıntı mi oldu ?

Aileniz mi bu şekilde yetiştirdi sizi, yoksa başka bir sebep mi yatiyor altında ?

Takıntı var ve bu belkide haataliginiza da sebep.

" Dondurma yersem kesin hasta olurum " çimlere gidersem alerjim azar " bunlar hep telkinli hastalıklar.

Alerji ilacı kullanıyor musunuz ? Test yapıldı mı size ?

Yoksa o böceğe takıntı mi oldu ?
Hayır takıntı yapmıyorum ,çünkü alerji testlerimin hepsi yapıldı tam teşekküllü bi hastanede .. çimlere basarsam alerji olur diye takıntı yapsaydım asla gitmezdim zaten korkum olurdu. Bahar alerjim var ,onun dışında halı kilim bitki alerjim var,ilaç alerjilerim var bunlar hepsi doktor onaylı benim korkumdan değil .. bu yüzden isteseniz de istemenizde korksanız da korkmasanız da bunu yaşıyorsunuz zaten

Çok iyi beslenmeniz lazım.

Doğal bir pekmez bulun, her gün iki kaşık yiyin. Kansizliginiza da iyi gelir.

Bitki çayları tüketin kararınca.

Yumurta , yoğurt, et, bakliyat bunları eksik etmeyin hayatınızdan.

Çiğ çerez tüketin gün içinde.

Güneşin zararli etkisinin az olduğu zamanlarda guneslenin, yürüyüş yapın.

Bağışıklık güçlendirici gıdaları hayatınızdan çıkarmayın.

Kendinize odaklanmayin. Hasta olacagim derseniz olursunuz .

Tabi kronik bir rahatsızlığının var mı önce bunu öğrenmelisiniz.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏

ben de üniversiteye gidip de yurtta tek başıma kalana kadar aşırı hassas bir bünyem olduğunu sanırdım. çabucak hasta olurdum filan. yurtta da ilk iki yıl ne kilo vermeler ne hastalıklar, kafam kalkmıyordu resmen. sonra bünyem galiba, artık sana bakıp nazlayacak kimse yok hastalanırsan düşersin diye alarm verdi. şimdi bakıyorum aslında at gibi bünyem varmış ne midem bozulur ne bireyim. hala çabucak üşütür ateşlenirim ama ayakta ve hafif atlatırım ona da dikkat ederim. siz kendinizi hassasım diye kodladıkça hassas olursunuz. bir de eğer aileniz eşiniz çevreniz size hakikaten cam bebek gibi davranıyorsa siz de cam bebek olmanın lüksü içinde kalırsınız. kendinizi bedensel bir çabaya verin; spor, hobi, çalışma... vücudunuzun güçlendiğini hissedin ve buna inanın. çünkü bahsettikleriniz öyle aşırı hassaslık hastalıkları değil. nazlılık hastalıkları

ben de üniversiteye gidip de yurtta tek başıma kalana kadar aşırı hassas bir bünyem olduğunu sanırdım. çabucak hasta olurdum filan. yurtta da ilk iki yıl ne kilo vermeler ne hastalıklar, kafam kalkmıyordu resmen. sonra bünyem galiba, artık sana bakıp nazlayacak kimse yok hastalanırsan düşersin diye alarm verdi. şimdi bakıyorum aslında at gibi bünyem varmış ne midem bozulur ne bireyim. hala çabucak üşütür ateşlenirim ama ayakta ve hafif atlatırım ona da dikkat ederim. siz kendinizi hassasım diye kodladıkça hassas olursunuz. bir de eğer aileniz eşiniz çevreniz size hakikaten cam bebek gibi davranıyorsa siz de cam bebek olmanın lüksü içinde kalırsınız. kendinizi bedensel bir çabaya verin; spor, hobi, çalışma... vücudunuzun güçlendiğini hissedin ve buna inanın. çünkü bahsettikleriniz öyle aşırı hassaslık hastalıkları değil. nazlılık hastalıkları
Emin olun kimse hasta olup Naz yapmak istemez yada ben o psikolojide değilim çok şükür .. Nazla sevgi ihtiyacımı karşılamam.Bunu Naz diye değerlendirmenizi saçma buluyorum siz beni tanıyor musunuz mesela ? Anlattıklarımdan ne anladınız bilmiyorum ama keşke düşündüğünüz gibi olsaydı .Bazı insanlar vardır ne yese dokunmaz ne olsa etkilenmez ayakta atlatır ,kimisi de aynı hastalıkla yatak döşek yatar. Bu bünye meselesidir .Tıpkı şuan koronadan 22 yaşındaki birinin ölmesi 85 yaşındakinin atlatması gibi 🙏 teşekkürler yorum için

Öncelikle gecmiş olsun cok zor ben de yasadım insanın psikolojisini bile bozuyor. Ben de aynı sizin gibiyim sık grip olurum ama şubattan beri izole yasadığımız icin hiç grip olmadım çok şükür. Öncesinde de bikac ay aralıklarla propolis kullandım inanılmaz faydası olduğunu düşünüyorum. Benim grip belirtisi bogazdan basliyor o andan itibaren günde 3 defa 8er damla içsem bile şiddetlenmeden iyileşmemi sağlıyordu. Tavsiye ederim.

Emin olun kimse hasta olup Naz yapmak istemez yada ben o psikolojide değilim çok şükür .. Nazla sevgi ihtiyacımı karşılamam.Bunu Naz diye değerlendirmenizi saçma buluyorum siz beni tanıyor musunuz mesela ? Anlattıklarımdan ne anladınız bilmiyorum ama keşke düşündüğünüz gibi olsaydı .Bazı insanlar vardır ne yese dokunmaz ne olsa etkilenmez ayakta atlatır ,kimisi de aynı hastalıkla yatak döşek yatar. Bu bünye meselesidir .Tıpkı şuan koronadan 22 yaşındaki birinin ölmesi 85 yaşındakinin atlatması gibi 🙏 teşekkürler yorum için
yanlış anladınız ben size bilerek naz yapıyorsunuz demedim. ben de anneme naz yapmazdım ama annem sürekli peşimde çevremde olduğu için bilinç dışımda nasılsa o beni koruyor kolluyor diye fazla güven duymuşum. böyle bilinç dışı bir sürekli nazlanıp hasta muamelesi yapılmasından bahsettim. ama siz ille de ben hassasım bünyem narin herseyde kat kat etkileniyorum diye ısrarla inanmak istiyorsanız zaten durumdan şikayetçi değilsinizdir

Öncelikle gecmiş olsun cok zor ben de yasadım insanın psikolojisini bile bozuyor. Ben de aynı sizin gibiyim sık grip olurum ama şubattan beri izole yasadığımız icin hiç grip olmadım çok şükür. Öncesinde de bikac ay aralıklarla propolis kullandım inanılmaz faydası olduğunu düşünüyorum. Benim grip belirtisi bogazdan basliyor o andan itibaren günde 3 defa 8er damla içsem bile şiddetlenmeden iyileşmemi sağlıyordu. Tavsiye ederim.
Rabbim size de şifasını versin inşallah.Propolis i netten mi aldınız bi markası bişeyi var mı acaba ?

Merhaba arkadaşlar ,hemen konuya gireyim uzatmadan. Sürekli hasta olan ,çok hassas bünyeye sahip biriyim maalesef. Artık psikolojim bozuldu bu durumdan.1 haftada 2 gün iyiysem 5 gün hasta oluyorum. Sürekli kendime dikkat etmek zorundayım ,en ufak bi soğuk yesem anında hasta olur yatak döşek yatarım soğuk bişey yiyip içimem,saçım ıslak gezemem,vs vs .Aynı yemeği yeriz herkesle, ben midemi bağırsağımı bozarım .Herşeyden çabuk etkileniyorum.Bi kaç kere hastalıktan ölümden döndüğümde oldu .Akrabaalarım cam bebek diye dalga geçer. Bende istemiyorum ama bünyem böyle elimde değil.Rabbimden gelene çok şükür ama sürekli bu kadar hassas olmaktan yoruldum .Ailem bile çocuk nasıl doğurur diye kara kara düşünüyor(Evliyim) ,çünkü herşeyi ağır yaşıyorum çok naifim. Çabuk ve çok nazara gelirim ,bu yüzden hiç bişey paylaşmam sosyal medyada.Kendimi koruyan dikkat eden biriyim ,yine de böyleyim Benim gibi olan var mı ?hayattan zevk almıyorum artık ..Ne bileyim belki rahatlarım diye yazdım ,iyi akşamlar herkese 🙏
Öncelikle Allah yardımcın olsun mutlaka bağışıklık sistemine baktırmalısın tahlil gibi kan seviyelirine vitaminlerine ama en önemlisi immun globinlerine baktrmalısın bu şekilde çocukluktan beri hasta olanlr var yani bağışıklık yetmezliği olanlar var sürekli hasta olmak yani.ben öyleyim ondan biliyorum mesela havanın yağmurlu olması bile etkiliyo beni hem fiziksel hem ruhsal.ama bi tedavisi var merak etme

yanlış anladınız ben size bilerek naz yapıyorsunuz demedim. ben de anneme naz yapmazdım ama annem sürekli peşimde çevremde olduğu için bilinç dışımda nasılsa o beni koruyor kolluyor diye fazla güven duymuşum. böyle bilinç dışı bir sürekli nazlanıp hasta muamelesi yapılmasından bahsettim. ama siz ille de ben hassasım bünyem narin herseyde kat kat etkileniyorum diye ısrarla inanmak istiyorsanız zaten durumdan şikayetçi değilsinizdir
Ailem yanımda değil zaten kime nazlanayım ,tanımadığınız insanlara ön yargıyla yorum yapıyorsunuz sırf yazmak için . .Hıhı herkes böyle bünyesi olsun diye inanır mutlu olur hastalanır zevk alır ,başka bişeye inanmak istemez evet haklısınız 🤣🤣

Öncelikle Allah yardımcın olsun mutlaka bağışıklık sistemine baktırmalısın tahlil gibi kan seviyelirine vitaminlerine ama en önemlisi immun globinlerine baktrmalısın bu şekilde çocukluktan beri hasta olanlr var yani bağışıklık yetmezliği olanlar var sürekli hasta olmak yani.ben öyleyim ondan biliyorum mesela havanın yağmurlu olması bile etkiliyo beni hem fiziksel hem ruhsal.ama bi tedavisi var merak etme
Vitaminlerim normaldi ama geçmeyen Demir eksikliğim var ondan mı bilemiyorum .. D vitaminim de ara ara düşer .. virüs var diye bi yere de gidemiyorum .. bağışıklık için ilaç tedavisi mi var ?

Ailem yanımda değil zaten kime nazlanayım ,tanımadığınız insanlara ön yargıyla yorum yapıyorsunuz sırf yazmak için . .Hıhı herkes böyle bünyesi olsun diye inanır mutlu olur hastalanır zevk alır ,başka bişeye inanmak istemez evet haklısınız 🤣🤣

Aileniz yanınızda oldu ama değil mi , bir şekilde yaşandı bu.

Etrafınızda ki herkes sizin cam bebek olduğunuzu benimsemiş.

Ayrıca sürekli elimi yıkarım, etrafimdakilere de yikatirim cümlesi takintidir.

Elbette ki el yıkanmalı , yemekten önce sonra, dışarıdan gelince, dışarıda ara ara, evde dışarda kirlendikce ; bu zaten normal bir şey. Bununla ilgili cümle kurmaya bile gerek yok.

Normal olmayan " ben sürekli elimi yıkarım " cümlesi.

Alerjik ve zayıf bunyenizin yanında bazı takintilarinizda var.

Bir konuyla yuzlesmedikce doğruyu bulamazsınız.

Vitaminlerim normaldi ama geçmeyen Demir eksikliğim var ondan mı bilemiyorum .. D vitaminim de ara ara düşer .. virüs var diye bi yere de gidemiyorum .. bağışıklık için ilaç tedavisi mi var ?
Malesef kan düşüklüğü özellikle d vitamin düşüklüğü çok çabuk grip olmaya ve depresyona girmeye sebep oluyo eczanelerde var d vit. Ampulu içebilirsin ama sadece bi tane onlar çok yüksek çünkü damlasınıda alıp kullanabilirsin.evet ilaç tedavisi var netten araştırabilirsin bi çok çesidi var bu hadtaşığın immun yetmezlik yazarsan bulursun benimkide çocukluk çağından geliyo araştrmada tedavi görüyorum daha doğrusu eksikliği yerine koyuyolar 3haftada bi damar yolu ile serum şeklinde bi ilaç veriyolar ama serum değil tabiki içindeki bağışıklık ivig denilen bi ilaç oda zaten raporlu ve ömür boyu bunu veriyolar yaşam kaliten normal insanlar gibi oluyo tabi ilk önce tahlillerini yaptırıyosun eğer böyle bi hastalığın varsa ona göre tedavin başlıyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X