aşırı samimiyet

ay beni azarlayanlar olmuş çok üzüldüm çok ayıp etmişim felan ama ben cıvıklığa gelemiyorum özbabam olsa hoşlanmam napim benim tahammülüm yok belki evimin düzeninede karışıldımı stres oluyorum valla benim kayınpederle 1 gün geçirsin bu beni eleştirenler çok merak ediyorum yorumları:) hamilelik iyi gidiyor sanırım bi rahatsızlık yok kokulardan ve salçalı baharatlı yemeklerden çok rahatsız oluyorum birde cumartesi doktora gittim ikili test için bebe hareket ediyordu ölçemem dedi dünde gittim hiç hareket etmiyordu ölçtü ense kalınlığını sonrada bebe hareket etsin diye o ultrasonla karnımı sarstı biraz hiç hareket etmedi uyuyor rahatı yerinde felan dedi benimde canım sıkıldı kasmışım kendimiki karnım kasıklarım ağrıyor birde kanda alındı kolumda koca bir morluk çok korktum bu ikili testten ya stres stres üstüne oldu.

Biraz fazla abartmıyor musun ?

Sana yardım etmeye çalıştıkları için doğuma yakın da gelelim demişler.. Kaldı ki adamlar seni rahatsız etmek istese şimdiye kadar hiç gelmemezlik etmezlerdi değil mi ?

Bir de kayınpederine olan üslubunu beğenmedim ' Ben bebek değilim benimle düzgün konuş '.. Tamam sinirlenebilrsin de karşında da çocuk yok..

Evin düzeni değişir diye mi bu kadar stres oluyorsun gerçekten ? Değişsin , onlar sen doğum yaptıktan bir süre sonra gidecekler, yine nasıl istiyorsan öyle yaparsın herşeyi.. Yeter ki sağ salim bebeğini kucağına al..

Onlar da senin eşinin hamileliğinde ne zorluklar çekmiştir kimbilir.. Senin bu dert olarak tanımladığın emin ol deve de kulak kalır..

cnm senın ayıplayanlar varya kendılerıne yanı sey yapılsa kıyametı koparırlar dısardan oyle akıl vermesı kolay..... ne ayıp demesıde kolay

canım kayınbabam dayanamadı biz evlendiğimizden 1kaç ay sonra kayınvalidemi yaylada tek bırakıp bize gelip kaldı kayınvalidem de kocasını bildiği için bize çok getirmek istemedi heralde.ya o an var ya bir an gözüm döndü benimle bebek gibi konusuyor el kol şakası nerdeyse karnıma dokunacak canım benim annem kız kardeşim babam odama girmez kayınbabam merakından evin her yeri gezdi açtı baktı elledi değişltirdi.ya ben gelemiyorum kırmayayım diyorum şaşırdım abartıyor olabilirim kesinlikle yapım böyle heralde bana ağır geliyor

cnm senın ayıplayanlar varya kendılerıne yanı sey yapılsa kıyametı koparırlar dısardan oyle akıl vermesı kolay..... ne ayıp demesıde kolay

canım doğumdan 1 ay önce gelip bebek toparlanana kadar kalırız dedi ben ondan sonra iyice stres oldum hadi 10 gün 15 gün sık dişini ama 1 ay 2 ay 3 ay ben nasıl dayanacağım hiç yoktan basit bişey batacak bana kalp kıracağım ben çok iyi bir insan değilim demekki napim sabır edemiyorum.birde benim her özelime karışıyor şimdi doğurduğumda artık nelerime karışır. ayrıca içimde kalmasın madem anlattım herşeyi sadece kendi yediği ve sevdiği şeyler yeniliyor ve televizyon sadece onun istediği şey izleniyor ben bişey izlerim sormadan değiştirir ama baba izliyordum derim olsun bu daha güzel der:) sadece onun istediği yerlere gidiliyor yani kayınbabam için etraftakilerin isteği ve durumu hiç önemli değildir. yani dolabımın içini değiştirmesinden anlamışsınızdır biraz.

Canım belli ki kayınpederinde sınır kavramı yok, kayınvaliden de eşinin huyunu bildigi icin şişemiz gelmiyor belli ki. Ama kayınpederinin kötü niyetli olmadıgı apaçık ortada, o kadar sikmissin disini, keske az daha sıkıp kalbini kırmasaydın gider ayak...

Şahsen ben anlıyorum ve bunda sana kızılacak birşey göremiyorum. benim kayınbabamda aşırı ısrarcı bi insan. Sadece bana değil herkese karşı, ama eşim, k.validem alışmış sallamıyorlar. Ama ben gelip onu ye bunu ye, geldik gidin duş alın, isterseniz şurda yatın, nezaman çocuk yapcaksınız, şu altınını da taksaydın daha iyi olurdu gibi karışmalarına ifrit oluyorum. Bazen çok dolunca bir sinirle ters tepki verebiliyorum. Bu benim anlayışsız, sorunlu, herşeyi takan biri olduğumu göstermez. Kaldıki yatak odana varana kadar girmiş biri birşekilde uyarılmayı hakeder.

cnm ben senıı cok ıyı anlıyorum dedım ya cok ıyı olmaları herseyı yapacakları anlamına gelmıyor benımde kayınvalıdem kayınbabam cok ıyı ama hamıleyken asırı ılgı yakınlık bunaltıyor ınsanı bırde asırı özelıne gırmesı sacmalık yaa yerı gelıyo ınsan kendı annesıyle bıle ufak tefek atısıyo ama annen deglkı sınırlendıgındede ıcıne at at zaten alıngansın hassassın ben varya ilk ıste boyle fotografını vermıstı doktor bebegımın kayınvalıdem verde kayınbabana gosterelım dedı ben ondan bıle utandım yok ya dedım yanı yapı meselesı ama ınatla gösterdi her doktora gıttıgımde resmını kayınbabana gosterelım demesı sınırıme gıdıyordu ya anne yok dıyorum ben utanıyorum sevmıyorum kendı babama bıle gostermıyodum ne bılım ayıp gelıyodu kayınbaban bıde oturmus senın hamılelık konularını kocanın arkadaslarına anlatıyor.... ya bırde senın dogumdan sonra yanında kalması en uygun kısı annen yanı senın özel durumların var en rahat onun yanında edersın kayınbabanlarda gelsın ama 3 gun dursunlar gıtsınler... sende evde durma kocanla dusarı cık gez toz sakın olmaya bak bebegın senın suanda herseyınden etkılenıyor... NOT: birde yatak odanı kitle anlarlar :)

ya işte aynı bunalım daha doğrusu sıkılma ne bileyim. eşimin arkadaşları gelmiş işten bian mutfağa gittim eşimde içerde oturuyorlar kayınbabam başladı anlatmaya buarada biz eşimle daha herkese söylemedik bazı yakın arkadaşlarımız bile bilmiyor eşim mahrem konular dedi zamanla bebek büyüsün söyleriz dedi bende öyle istiyorum canına ciğerine söylersinde belli olsun iyice etrafada söylenir.işte kayınbabam başladı bizim gelinde hamile çok severim kendisini bi erkek doğuracak inşallah şu hastaneye gidiyor cinsiyetide daha belli değil kiloda almadı karnıda şişmedi felan felan ben bayılıyorum bir ter geldi bana duyduklarıma inanamadım eşime bi baktım suratı sapsarı donmuş millet şoklarda herkes suskun daha geleli 10 dakka olmuş millet artık ortamın gerildiğini anlayan birisi hayırlı olsun dedi ben içeri gittim bi 10 dakka uzandım sanki kafamda hiç kan kalmadı hepsi aşağı çekildi gibi oldu çok utandım daha benim babam bunları bilmiyor maşşallah herkes öğrendi.ertesi gün eşim kahvaltıda bir güzel başladı sen ne yapıyorsun baba demeye. biraz bozuldu ama oğludur küsmedi ben söylesem küserdi benimde demeye hakkım vardı ama sustum

ya cnm bende ılk bebegımı kaybetmıstım ıkıncı hamılelıgımde bıraz saklayalım nolur noolmaz dedık kayınvalıdem her ay adet oldunmu dıye soruyordu ya bana annem sormuyor neyse hamıle kaldım kurtulduk bu sorulardan neyse esımle dedıkkı anne kımseye soylemeyelım nazar deger nebılım bıse olur duyulmasını ıstemıyoruz şöyle 3-4 ay dedık tamam tek kayınbabana soyleyım dedı onada soylerım kımseye demes dedı ayy erkek basına gıtmıs daha o gun herkese yaymışş eee bizde demek ıstıyoruz ama bıraz beklemek ıstıyoruz bı bıldıgımız var bizi gören hayırlı olsun diyodu şok olduk heralde ya sınırden aglamıstım böyle işte ufak tefek seyler tahammul edılemez hale getırıyor bıde alınacaklar dıye dıken ustundeyım aynı senınkıler gıbı ogullarına kusmeslerde bize alınmak ıcın bahane ararlar birde gelin oğlumuzu dolduruyor olurr offf offf :)

ay aynı durum valla:) ya sevinçten çıldırıyorlar ve hiç düşünmüyorlar kocaman insanlar ne isterlerse onu yapsınlar ben karıştırmayayım ortalığı demiyorlar.

ay aynı durum valla:) ya sevinçten çıldırıyorlar ve hiç düşünmüyorlar kocaman insanlar ne isterlerse onu yapsınlar ben karıştırmayayım ortalığı demiyorlar.

aynen canım ortası yok bunun :18: hamileliğini huzurla geçirmek istiyosun neyse allahtan çok yakın oturmuyorlar yoksa hergün ya sen onlarda ya onlar sende olmak zorunda kalırdın hayırlısıyla ınsallah bebegını sağ sağlim kucağına alırsın sen hangi şehirdesin ???

Evet seninde demeye hakkın vardı ama dememen iyi olmuş. Gerçekten çok iyi anlıyorum. Benim babam hamile olduğumu annemden öğrendi gidipte söylemem kendi babama bile. Hayırlı olsun derken babamı görmeliydin. Mecburiyetten, söylemezse ben kırılırım diye utana sıkıla söyledi bende utana sıkıla kıpkırmızı olarak dinledim belki. Ama kayınbabam milletin içinde bizde torun istiyoruz diyen biri ve sadece kayınbabamda değil görümcemde aynısı. Kayınvalidem onlara oranla daha iyi ama alttan alta herzaman belli etti çocuk istediğini. Ben hamile kalmadan önce çok sinirlendim, bunlar bukadar istediği için ya olmazsa diye çok korktum ne yalan söyliim. Sonra hamile kaldım, başta söylemedik onlara, başta dediğimde ilk öğrendiğimiz haftalarda. Sonra kanamam oldu hastanede yattım, haftasonu eşim gitmek istedi beni o halde götürecekti, herkes yatın dinlenin dedi diye gitmedi. Kayınvalidemin söylediği ne, çok kötüyse gelmeyin. Ya kanamam var, düşük riskim var, yatmam gerekiyor, çok kötüyse gelmeyin denirmi, benim annem olsa kesinlikle gelmeyin, yat dinlen der. O hafta annem gelemedi, her hafta torun isteyen kayınvalidemde gelip bakmadı. Ha bu kötümü oldu derseniz hayır hiç umrum olmadı, gelmesini de istemedim ama bukadar isteyen birinin olduktan sonra zor günümde yanımda olmicaklarını anladım.

Bebeğimin kalbi durdu alındı, o gün geldiler, annem vardı. Herneyse bana sorduğu soru beklemeniz gerekiyormu. Ya ben bebeğimi kaybetmişim bu sorulacak sorumu? Doktor beklememize gerek yok dedi, eşime kalsa ilk hastalığımdan sonra tekrar başlicak, kim dediyse artık annesi değilmiş ama kim olduunuda söylemiyor, hemen tekrar hamile kalırsam psikolojim daha çabuk düzelirmiş. Siz olsanız kimin söylediğini düşünürdünüz?

Ha bunun üstüne ben onlara yine kötü diyemem. Cahiller başka bir açıklaması yok bunun. Ama cahilliklerinin farkında deiller aksine herşeyi biz biliriz havasındalar. Ben idare ediyorum ama yeri geliyor patlıyorum. İyiler diye herşeyi idare etmek zorundada diilim. Ben iyi oldukları, yaşlı oldukları için değilde Allah rızası için ve evliliğim için idare ediyorum sadece bu.

Bu kadarda abartılacak birşey göremedim açıkcası. Tamam herkesin karekteri ev düzeni farklı farklı, ama ortak müşterekler var. Ne olur sanki biraz sabırlı ve hogörülü olunsa, kendi ailemizin sanki kusurları yokmu onları baş tacı yapıyoruz eşlerin ailesini yerden yere vuruyoruz.Kim mükemmelki bu dünyada hangimiz kusursusuz. Doğursun anneler, babalar beslesin büyütsün evlendirsin sonra misafir gibi gelsinler arkalarından yüzlerce eleştiri,

cnm sana bişi dicem hemen hemen hepimiz aynı şeyleri yaşamışız ama bebeğimin kalbi durdu demişşin ya sana tavsiyem git devlet hastanesine trombofili testi yaptırmak istiyorum de genetik bölümünden sana sorarlar kac tane dusugun var diye sen yalan söyle 2 tane de yoksa yapmıyorlar yada özel labaratuvara git bu testi binikiyüz tl ye fılan yapıyolar ayrıntılı bı test oldugu ıcın pahalıymıs ama bence gerek yok eger sosyal guvencen varsa benim iki tane bebeğim kalbi durdu biri 8 haftalık diğeri 25 haftalık cok ıcım yandı bu testi yapmaları ıcın sankı ıkı tane bebegının olmesı gerekıyormus gıbı davranıyorlar sen önlemini al öyle hamile kal bu test yanı kan pıhtılasması varmı yokmu o anlasılıyor ve gebelıkte kalbi duruyosa bebegın cogunun nedenı kan pıhtılasması oluyor benımde öyleymıs mesela.... bende bebegımı kaybettıgımde kayınvalıdem doktora hemen cocukları olurmu dıye sormustu aynı baskı bendede var hayatım....

herhalde siz gittiğinizde oluyor bunlar bence adamcayız sizi iyi ağırlamak istiyor rahat etmeniz için duş alın dese ne olurki berabermi girelim demişte tepki gösteriyosunuz tabi yatak odasına girmesi falaln olmaz yani orasını biraz abartmış

böyle durumlar için söylencek çok atasözü varda demeyim. ama dünyanın kuralı derler iyiye kötü düşermiş. böyle kayınvalide kayınpader için şükredeceğinize neler demişsiniz.

böyle durumlar için söylencek çok atasözü varda demeyim. ama dünyanın kuralı derler iyiye kötü düşermiş. böyle kayınvalide kayınpader için şükredeceğinize neler demişsiniz.

bende bu şekilde düşünüyorum.anlatılanlarda bir art niyet görmedim.aksine çok üzüldüm kayınbaba ve kayınvalide için.
bazısına ne yapsan yaranamazsın,iyiysen çok iyilikte bile art niyet arar arayacak olan insan.
bazen lazım oluyor kötü kaynana kayınbaba

Yemek yapiyorlar, tencere yikamaktan sikayetcisiniz.
Evini temizliyorlar, begenmiyorsunuz.
Cok fazla git gel yapmiyorlar, bir dogum zamani sinir krizi gecirmekten korkuyorsunuz.
Kayinbabaniz sizi nazlandirmaya calisiyor, adama civik diyorsunuz.

Onlar size ne yapsa yaranamazlar bence.

kızlar, hemen hiç kimse eşinin ailesinden memnun değil de. anne babalara lütfen size çok kırıcı veya rencide edici davranmadıkları sürece üzmeyin. ben üzülüyorum. şimdi k.pederin anladığım kadarıyla lafını sözünü pek bilmeyen çocuksu bir adam, idare edicen. evine gelmelerini istemiyorsan doğumdan önce annemde kalıcam falan de, pembe yalanlar söyle kırmadan. sen de bu kadar kafana takma bu ufak şeyleri hamile hamile, bebişin stres olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…