- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Çocuklaşıyorlar birde sen alışkın değilsin. Belki eşinede senin babanla ilgili bir durum acaip geliyor olabilir. Onlar alışmıştır sen alışamazsın okadar kısa sürede. Ama dediğim gibi eşin arkandaysa çok dert etme. Yaşlarından sebep hürmet etmek gerekiyor birde sen karşındaki nekadar kötü olursa olsun iyi ol. İnsanlık sende kalsın ( bunu kendim içinde söylüyorum ) Sonuçta ömrümüz yettiği kadarıyla hepimiz yaşlanıcaz. Biz kimbilir neler görücez. Kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmamaya çalışırım. İyi davranmak bize bişi kaybettirmez. Ama tabi hakkımız yenmediği sürece. Orda birilerine dur demeyi biliceksin.
Vayy hayat dersi gibin oldu beaSen onu bunu boşver, hamilelik nasıl gidiyor onu anlat
ay beni azarlayanlar olmuş çok üzüldüm çok ayıp etmişim felan ama ben cıvıklığa gelemiyorum özbabam olsa hoşlanmam napim benim tahammülüm yok belki evimin düzeninede karışıldımı stres oluyorum valla benim kayınpederle 1 gün geçirsin bu beni eleştirenler çok merak ediyorum yorumları:) hamilelik iyi gidiyor sanırım bi rahatsızlık yok kokulardan ve salçalı baharatlı yemeklerden çok rahatsız oluyorum birde cumartesi doktora gittim ikili test için bebe hareket ediyordu ölçemem dedi dünde gittim hiç hareket etmiyordu ölçtü ense kalınlığını sonrada bebe hareket etsin diye o ultrasonla karnımı sarstı biraz hiç hareket etmedi uyuyor rahatı yerinde felan dedi benimde canım sıkıldı kasmışım kendimiki karnım kasıklarım ağrıyor birde kanda alındı kolumda koca bir morluk çok korktum bu ikili testten ya stres stres üstüne oldu.
Biraz fazla abartmıyor musun ?
Sana yardım etmeye çalıştıkları için doğuma yakın da gelelim demişler.. Kaldı ki adamlar seni rahatsız etmek istese şimdiye kadar hiç gelmemezlik etmezlerdi değil mi ?
Bir de kayınpederine olan üslubunu beğenmedim ' Ben bebek değilim benimle düzgün konuş '.. Tamam sinirlenebilrsin de karşında da çocuk yok..
Evin düzeni değişir diye mi bu kadar stres oluyorsun gerçekten ? Değişsin , onlar sen doğum yaptıktan bir süre sonra gidecekler, yine nasıl istiyorsan öyle yaparsın herşeyi.. Yeter ki sağ salim bebeğini kucağına al..
Onlar da senin eşinin hamileliğinde ne zorluklar çekmiştir kimbilir.. Senin bu dert olarak tanımladığın emin ol deve de kulak kalır..
cnm senın ayıplayanlar varya kendılerıne yanı sey yapılsa kıyametı koparırlar dısardan oyle akıl vermesı kolay..... ne ayıp demesıde kolay
canım doğumdan 1 ay önce gelip bebek toparlanana kadar kalırız dedi ben ondan sonra iyice stres oldum hadi 10 gün 15 gün sık dişini ama 1 ay 2 ay 3 ay ben nasıl dayanacağım hiç yoktan basit bişey batacak bana kalp kıracağım ben çok iyi bir insan değilim demekki napim sabır edemiyorum.birde benim her özelime karışıyor şimdi doğurduğumda artık nelerime karışır. ayrıca içimde kalmasın madem anlattım herşeyi sadece kendi yediği ve sevdiği şeyler yeniliyor ve televizyon sadece onun istediği şey izleniyor ben bişey izlerim sormadan değiştirir ama baba izliyordum derim olsun bu daha güzel der:) sadece onun istediği yerlere gidiliyor yani kayınbabam için etraftakilerin isteği ve durumu hiç önemli değildir. yani dolabımın içini değiştirmesinden anlamışsınızdır biraz.
canım doğumdan 1 ay önce gelip bebek toparlanana kadar kalırız dedi ben ondan sonra iyice stres oldum hadi 10 gün 15 gün sık dişini ama 1 ay 2 ay 3 ay ben nasıl dayanacağım hiç yoktan basit bişey batacak bana kalp kıracağım ben çok iyi bir insan değilim demekki napim sabır edemiyorum.birde benim her özelime karışıyor şimdi doğurduğumda artık nelerime karışır. ayrıca içimde kalmasın madem anlattım herşeyi sadece kendi yediği ve sevdiği şeyler yeniliyor ve televizyon sadece onun istediği şey izleniyor ben bişey izlerim sormadan değiştirir ama baba izliyordum derim olsun bu daha güzel der:) sadece onun istediği yerlere gidiliyor yani kayınbabam için etraftakilerin isteği ve durumu hiç önemli değildir. yani dolabımın içini değiştirmesinden anlamışsınızdır biraz.
ya işte aynı bunalım daha doğrusu sıkılma ne bileyim. eşimin arkadaşları gelmiş işten bian mutfağa gittim eşimde içerde oturuyorlar kayınbabam başladı anlatmaya buarada biz eşimle daha herkese söylemedik bazı yakın arkadaşlarımız bile bilmiyor eşim mahrem konular dedi zamanla bebek büyüsün söyleriz dedi bende öyle istiyorum canına ciğerine söylersinde belli olsun iyice etrafada söylenir.işte kayınbabam başladı bizim gelinde hamile çok severim kendisini bi erkek doğuracak inşallah şu hastaneye gidiyor cinsiyetide daha belli değil kiloda almadı karnıda şişmedi felan felan ben bayılıyorum bir ter geldi bana duyduklarıma inanamadım eşime bi baktım suratı sapsarı donmuş millet şoklarda herkes suskun daha geleli 10 dakka olmuş millet artık ortamın gerildiğini anlayan birisi hayırlı olsun dedi ben içeri gittim bi 10 dakka uzandım sanki kafamda hiç kan kalmadı hepsi aşağı çekildi gibi oldu çok utandım daha benim babam bunları bilmiyor maşşallah herkes öğrendi.ertesi gün eşim kahvaltıda bir güzel başladı sen ne yapıyorsun baba demeye. biraz bozuldu ama oğludur küsmedi ben söylesem küserdi benimde demeye hakkım vardı ama sustum
ya cnm bende ılk bebegımı kaybetmıstım ıkıncı hamılelıgımde bıraz saklayalım nolur noolmaz dedık kayınvalıdem her ay adet oldunmu dıye soruyordu ya bana annem sormuyor neyse hamıle kaldım kurtulduk bu sorulardan neyse esımle dedıkkı anne kımseye soylemeyelım nazar deger nebılım bıse olur duyulmasını ıstemıyoruz şöyle 3-4 ay dedık tamam tek kayınbabana soyleyım dedı onada soylerım kımseye demes dedı ayy erkek basına gıtmıs daha o gun herkese yaymışş eee bizde demek ıstıyoruz ama bıraz beklemek ıstıyoruz bı bıldıgımız var bizi gören hayırlı olsun diyodu şok olduk heralde ya sınırden aglamıstım böyle işte ufak tefek seyler tahammul edılemez hale getırıyor bıde alınacaklar dıye dıken ustundeyım aynı senınkıler gıbı ogullarına kusmeslerde bize alınmak ıcın bahane ararlar birde gelin oğlumuzu dolduruyor olurr offf offf :)
ay aynı durum valla:) ya sevinçten çıldırıyorlar ve hiç düşünmüyorlar kocaman insanlar ne isterlerse onu yapsınlar ben karıştırmayayım ortalığı demiyorlar.
ya işte aynı bunalım daha doğrusu sıkılma ne bileyim. eşimin arkadaşları gelmiş işten bian mutfağa gittim eşimde içerde oturuyorlar kayınbabam başladı anlatmaya buarada biz eşimle daha herkese söylemedik bazı yakın arkadaşlarımız bile bilmiyor eşim mahrem konular dedi zamanla bebek büyüsün söyleriz dedi bende öyle istiyorum canına ciğerine söylersinde belli olsun iyice etrafada söylenir.işte kayınbabam başladı bizim gelinde hamile çok severim kendisini bi erkek doğuracak inşallah şu hastaneye gidiyor cinsiyetide daha belli değil kiloda almadı karnıda şişmedi felan felan ben bayılıyorum bir ter geldi bana duyduklarıma inanamadım eşime bi baktım suratı sapsarı donmuş millet şoklarda herkes suskun daha geleli 10 dakka olmuş millet artık ortamın gerildiğini anlayan birisi hayırlı olsun dedi ben içeri gittim bi 10 dakka uzandım sanki kafamda hiç kan kalmadı hepsi aşağı çekildi gibi oldu çok utandım daha benim babam bunları bilmiyor maşşallah herkes öğrendi.ertesi gün eşim kahvaltıda bir güzel başladı sen ne yapıyorsun baba demeye. biraz bozuldu ama oğludur küsmedi ben söylesem küserdi benimde demeye hakkım vardı ama sustum
Evet seninde demeye hakkın vardı ama dememen iyi olmuş. Gerçekten çok iyi anlıyorum. Benim babam hamile olduğumu annemden öğrendi gidipte söylemem kendi babama bile. Hayırlı olsun derken babamı görmeliydin. Mecburiyetten, söylemezse ben kırılırım diye utana sıkıla söyledi bende utana sıkıla kıpkırmızı olarak dinledim belki. Ama kayınbabam milletin içinde bizde torun istiyoruz diyen biri ve sadece kayınbabamda değil görümcemde aynısı. Kayınvalidem onlara oranla daha iyi ama alttan alta herzaman belli etti çocuk istediğini. Ben hamile kalmadan önce çok sinirlendim, bunlar bukadar istediği için ya olmazsa diye çok korktum ne yalan söyliim. Sonra hamile kaldım, başta söylemedik onlara, başta dediğimde ilk öğrendiğimiz haftalarda. Sonra kanamam oldu hastanede yattım, haftasonu eşim gitmek istedi beni o halde götürecekti, herkes yatın dinlenin dedi diye gitmedi. Kayınvalidemin söylediği ne, çok kötüyse gelmeyin. Ya kanamam var, düşük riskim var, yatmam gerekiyor, çok kötüyse gelmeyin denirmi, benim annem olsa kesinlikle gelmeyin, yat dinlen der. O hafta annem gelemedi, her hafta torun isteyen kayınvalidemde gelip bakmadı. Ha bu kötümü oldu derseniz hayır hiç umrum olmadı, gelmesini de istemedim ama bukadar isteyen birinin olduktan sonra zor günümde yanımda olmicaklarını anladım.
Bebeğimin kalbi durdu alındı, o gün geldiler, annem vardı. Herneyse bana sorduğu soru beklemeniz gerekiyormu. Ya ben bebeğimi kaybetmişim bu sorulacak sorumu? Doktor beklememize gerek yok dedi, eşime kalsa ilk hastalığımdan sonra tekrar başlicak, kim dediyse artık annesi değilmiş ama kim olduunuda söylemiyor, hemen tekrar hamile kalırsam psikolojim daha çabuk düzelirmiş. Siz olsanız kimin söylediğini düşünürdünüz?
Ha bunun üstüne ben onlara yine kötü diyemem. Cahiller başka bir açıklaması yok bunun. Ama cahilliklerinin farkında deiller aksine herşeyi biz biliriz havasındalar. Ben idare ediyorum ama yeri geliyor patlıyorum. İyiler diye herşeyi idare etmek zorundada diilim. Ben iyi oldukları, yaşlı oldukları için değilde Allah rızası için ve evliliğim için idare ediyorum sadece bu.
Şahsen ben anlıyorum ve bunda sana kızılacak birşey göremiyorum. benim kayınbabamda aşırı ısrarcı bi insan. Sadece bana değil herkese karşı, ama eşim, k.validem alışmış sallamıyorlar. Ama ben gelip onu ye bunu ye, geldik gidin duş alın, isterseniz şurda yatın, nezaman çocuk yapcaksınız, şu altınını da taksaydın daha iyi olurdu gibi karışmalarına ifrit oluyorum. Bazen çok dolunca bir sinirle ters tepki verebiliyorum. Bu benim anlayışsız, sorunlu, herşeyi takan biri olduğumu göstermez. Kaldıki yatak odana varana kadar girmiş biri birşekilde uyarılmayı hakeder.
selam herkese benim durumumda karmaşık şaşırdım ne yapayacağımı, 2 yıllık vliyim kaynanam kayınbabam çok iyilerdir beni rahatsız etmemek için 2 yıl gelmediler zaten başka şehirdeler ama biz 2-3 aya bir gider ziyaret ederiz.Şuan hamileyim ve beni görmek istediler geldiler 16gün kaldılar.kayınvalidem bulaşıklarımı yıkmaka için bile izin aldı benden çok asil bi kadın ama kayınbabam bu 16günü burnumdan getirdi.inanılmaz meraklı evimde el atmadığı hiçbiryer kalmadı, girdiğimiz her arkadaş ortamında hamileliğimden bahsedip benim özel hayatıma müdale etti ki ben çok utandım eşimin koca koca arkadaşlarının yanında bile açtı konuyu eşim 1-2 kere uyardı ama nafile.ve ben tüm gün işteyim akşam eve geliyorum yemek yapmışlar felan sağolsunlar ama ben yemekten sonra tencere yıkamaktan helak oldum 5 tencere yemek yapıyorlar ısıtıp ısıtıp yiyorlar ben hamileyim ve o kadar midem bulandıki o ısıtma yemeklerden 3 kilo vermişim.kayınbabam beni torunu gibi sever böyle ben bebekmişim gibi kusacağım artık o derece her sabah kahvaltıda her akşam yemekte bebek bebek bebek erkek olur inşallah felan yaa adam beni seviyor ok iyi ok ama ben kusacağım artık cıvık cıvık sevgi kelebeği gibi birde bu kadar bebek konusulur mu ya. ben uyardım bi kaç kere ama olmadı sonra bana döndü dediki doğumdan 1 ay önce gelmeleri icap edermiş!! benim bittiğim an işe gidiyorum annemi babamı arayıp ağlıyorum onlarda idare et kızım iyi insanlar diyolar ama ben 9 aylık hamile bunların arkasını toplayamam ki yani temizlik yapıyolar ama ben tekrardan yapıyorum biraz takıntılıyım öyle evimde benden başka birinin işlerime müdahale etmesi beni delitiyor.neyse gidecekleri gün kaynanamlakonusuyoruz hediye aldım onları veriyorum tam konusmanın ortasına daladı kayınbabam saygısızca bende kızdım benimle bebekmişim gibi konusuyor yine dedimki ben bebek değilim benimle düzgün konuş ayrıca annemle konusuyoruz müsade et dedim çok bozuldu küstü o kadar iyi oldu ki. kaynanamda diyorki kızım baban çocuk gibidir idare et ne olur ediyorum zaten dedim ama anladılar sinirlendiğimi.onlar gittiktensonra eşime anlattım babama dur demezsen müdahae eder herşeye huyu bu bak ben ileri gidince hemen uyarıyorum sende uyar sen 2 yıldır hiç ağzını açmadın o da coştu dedi bende ben uyaramam sen uyuar dedim.şimdi doğuma gelince nasıl sinir krizleri geçiricem onu düşünüyorum ben napıcam. annem eğer gelip uzun kalırlarsa ben emriciem felan rahat edemem der izin alır bizde kalırsın diyor ama bu sefer onlar benim evimin düzenini değiştirirler felan off yani çok deriin düşünüyorum kimseyi kırmayayım yaşlı insanlar diyorum bilemedim kızlar ne yapsam?
böyle durumlar için söylencek çok atasözü varda demeyim. ama dünyanın kuralı derler iyiye kötü düşermiş. böyle kayınvalide kayınpader için şükredeceğinize neler demişsiniz.
selam herkese benim durumumda karmaşık şaşırdım ne yapayacağımı, 2 yıllık vliyim kaynanam kayınbabam çok iyilerdir beni rahatsız etmemek için 2 yıl gelmediler zaten başka şehirdeler ama biz 2-3 aya bir gider ziyaret ederiz.Şuan hamileyim ve beni görmek istediler geldiler 16gün kaldılar.kayınvalidem bulaşıklarımı yıkmaka için bile izin aldı benden çok asil bi kadın ama kayınbabam bu 16günü burnumdan getirdi.inanılmaz meraklı evimde el atmadığı hiçbiryer kalmadı, girdiğimiz her arkadaş ortamında hamileliğimden bahsedip benim özel hayatıma müdale etti ki ben çok utandım eşimin koca koca arkadaşlarının yanında bile açtı konuyu eşim 1-2 kere uyardı ama nafile.ve ben tüm gün işteyim akşam eve geliyorum yemek yapmışlar felan sağolsunlar ama ben yemekten sonra tencere yıkamaktan helak oldum 5 tencere yemek yapıyorlar ısıtıp ısıtıp yiyorlar ben hamileyim ve o kadar midem bulandıki o ısıtma yemeklerden 3 kilo vermişim.kayınbabam beni torunu gibi sever böyle ben bebekmişim gibi kusacağım artık o derece her sabah kahvaltıda her akşam yemekte bebek bebek bebek erkek olur inşallah felan yaa adam beni seviyor ok iyi ok ama ben kusacağım artık cıvık cıvık sevgi kelebeği gibi birde bu kadar bebek konusulur mu ya. ben uyardım bi kaç kere ama olmadı sonra bana döndü dediki doğumdan 1 ay önce gelmeleri icap edermiş!! benim bittiğim an işe gidiyorum annemi babamı arayıp ağlıyorum onlarda idare et kızım iyi insanlar diyolar ama ben 9 aylık hamile bunların arkasını toplayamam ki yani temizlik yapıyolar ama ben tekrardan yapıyorum biraz takıntılıyım öyle evimde benden başka birinin işlerime müdahale etmesi beni delitiyor.neyse gidecekleri gün kaynanamlakonusuyoruz hediye aldım onları veriyorum tam konusmanın ortasına daladı kayınbabam saygısızca bende kızdım benimle bebekmişim gibi konusuyor yine dedimki ben bebek değilim benimle düzgün konuş ayrıca annemle konusuyoruz müsade et dedim çok bozuldu küstü o kadar iyi oldu ki. kaynanamda diyorki kızım baban çocuk gibidir idare et ne olur ediyorum zaten dedim ama anladılar sinirlendiğimi.onlar gittiktensonra eşime anlattım babama dur demezsen müdahae eder herşeye huyu bu bak ben ileri gidince hemen uyarıyorum sende uyar sen 2 yıldır hiç ağzını açmadın o da coştu dedi bende ben uyaramam sen uyuar dedim.şimdi doğuma gelince nasıl sinir krizleri geçiricem onu düşünüyorum ben napıcam. annem eğer gelip uzun kalırlarsa ben emriciem felan rahat edemem der izin alır bizde kalırsın diyor ama bu sefer onlar benim evimin düzenini değiştirirler felan off yani çok deriin düşünüyorum kimseyi kırmayayım yaşlı insanlar diyorum bilemedim kızlar ne yapsam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?