- 3 Şubat 2018
- 25.875
- 111.333
- 598
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Ütüsüz tişört giydirmek mesela bu bana ilginç geldi...
Evlilik böyle bir şey mi yahu yani ben mesela kocamın kıyafetlerini ütülemek zorundamıyım bakımını üstüme mi aldım yani....
Hiç benim düşündüğüm gibi değil tam zamanlı kabus gibi ya...
üstüne başına da kadınlar bakacak var mı böyle bir şey 30 yaşındaki adam bir zahmet ütüsüz giymek istemiyorsa ütülesin...
kvler de böyle bir şey beklemesin kimse çocuklarının annesi değil ay bu ne ya kabus resmen kabus...
ama bence bunu normalize eden durum kv gelin rekabeti oh bunun kaymagını da erkekler yer....
Aşırı saçma
Bunu normalize eden bence kadınlar gelinler biraz da bu rekabetin sonu budurAma bizim toplumda bu düşünce cok yaygın. Bana da söylendi: eşinin üstüne başına bak yoksa sana beceriksiz derler felan. Yani adam ütülenmemis tişört giyse ondan değil benden bilecekler. Sanki 3 yaşındaki çocuk
Bunu normalize eden bence kadınlar gelinler biraz da bu rekabetin sonu budur
Ben at değilim ben saksı değilim olayının sonu bu
kv çok mu önemli sanki hahahah arkamdan kötü konuşsun ne bileyim yüzüme söylesin çok da fifi hahah yani vur popona geç
eşimin ailesinin en son bize geleceklerini kendi abimden ögrendim onlarla konusurken onlara soyluyorlarda bize soyleme nezaketinde bulunmuyorlar neden cunku orasi ogullarinin evi kendilerince istedikleri gibi girip cikabilirler bize sormaya ne hacet bu konudan bende muzdaribim bu konuda haklisiniz sonuna kadar.
belki banyoda kirli sepetine atilmamis aksama nasil olsa makinaya atacagim diye biraktiginiz bir ic camasiriniz var size sorsa onden gardinizi alir esinizi uyarir kaldirmasini istersiniz vs birsuru sey olabilir
ama konuda gerisi çok hoş degil öpüyor seviyor okşuyo falan herkesin sevme şekli farklidir ve bende cocugumu nasil sevecegim konusunda bir baskasina karar merci olma hakkini tanimam tepkiler bu yüzden.
eşinizle istediginiz gibi ilgilenebilirsiniz isterseniz kundaklayin elinizden geldiginin en iyisinin bu oldugunu dusunuyorsunuz demek ki.
konunuzu ilk okudugumda bende farkli tepkiler vermistim ama yorumlara baktikca bazi konularda hak verdim bu mesaji o yuzden yaziyorum
cocugu hastayken gelsin gitsin en azindan yalniz kalmamis olur esiniz ben gripken yorgan dosek yatarim kolumu kaldiracak dermanim olmaz esiniz icinde bu acidan iyi olabilir
erkekler bizim kadar ayrintici detayci insanlar degiller duz mantik yasar onlar annesi gelecek corba yapacak ev kirli olsada annesi sonucta ama kaynanalar gelinde kusur bulacagim diye gozu hasta oglunuda gormuyor bazen
Bence siz yazdıklarınızı tekrar okuyun. Sadece eviniz o haldeyken birinin gelmesinden duyduğunuz rahatsızlığımı anlatıyorsunuz sizce? Daha çok Kaynananıza duyduğunuz öfkeyi kusmuşsunuz gibi görünüyor buradan :)
Sizin bu evimi dağınık göremez, benden habersiz gelemez kompleksinizi kaynananız Artniyetli olsa size karşı kullanabilir. Bence kimseye böyle bir zaafınızı belli etmeyin. İçten içe sinir olsanız bile, hatta bir lafını duysanız bile(gittim evi dağınıkmış gibi) hiç oralı olmayın, bir insanı umursamamak ona verilebilecek En sinir bozucu cevaptır
Birde gerçekten dürüst olun, anneniz sizi ziyarete gelmek için arasa, annenize eşimi araman lazım Der misiniz? Eşiniz gelip size annen benden habersiz nasıl gelir diye çıkışsa kendinizi nasıl hissedersiniz? Daha "kadın" olmaktansa daha "insancıl" olmayı denemelisiniz. Ben bu evin kadınıyım egosu evliliklerde hep sorun çıkartır, ego ve güç yarışına dönüştürmeyin bu konuları.
Birde istiyorsanız umarım evladınız olur, evlat sahibi olunca belki kayınvalidenizle daha iyi empati kurabilirsiniz.
kadin oyle seviyor demek ki ben kizimi minciklayarak severim mesela en son gidi gidi yapilmaz diye aglar umrumdami degil icim oyle soguyor napiyim icimdeki sevgi firtinasi anca oyle diniyor elimizde olmuyor bazenBeni anladığınıza çok sevindim.
Normalde hiç öyle evini esirgeyen bir kadın değilim. Gelenim gidenim çoktur. Aileleri özellikle davet etmeye özen gösteririm. Benim tek beklentim haberimin olmasıydı. Yoksa tabikide gelecek annesi o onun sonucunda. Aralarına girmek gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı. Evimin dağınık olmasi, habersiz bırakılmaktı kızdığım noktalar.
Davranış konusuna gelince kendi ailemde görmeyince tuhaf geliyor bama oğluşum, minnoşum olayları. Eşimde ciddi bir adamdır öyle cıvık hareketleri olsa falan anlarım ama annesi öyle davrandıkça adam kaçıyor. Komik geliyor bana kv min o hareketleri :)
Ama bizim toplumda bu düşünce cok yaygın. Bana da söylendi: eşinin üstüne başına bak yoksa sana beceriksiz derler felan. Yani adam ütülenmemis tişört giyse ondan değil benden bilecekler. Sanki 3 yaşındaki çocuk
kadin oyle seviyor demek ki ben kizimi minciklayarak severim mesela en son gidi gidi yapilmaz diye aglar umrumdami degil icim oyle soguyor napiyim icimdeki sevgi firtinasi anca oyle diniyor elimizde olmuyor bazen
bizim akrabalar eskiden annesinin babasinin yaninda kendi cocuklarini hic sevmezlermis ayip olur diyeNormal de bende öyle severim, eşimi de öyle seviyorum.
Tokatlayarak
Ama hiç bir zaman ailesinin yanında yada başkasının yanında ona böyle davranmadım.
bizim akrabalar eskiden annesinin babasinin yaninda kendi cocuklarini hic sevmezlermis ayip olur diye
simdi ben kizimi alip cuk cuk öpunce bi tuhaf oluyolar oyle alismislar cunku sizede garip geliyor belki ama soz konusu kac yasinda olursa olsun çocuk olunca boşveriyor insan herşeyi kim ne derse desin yani oda onun çocuğu işte
analar ve ogullari diye bir kavram var maalesefHaklısın canım anne olunca bende anlarım öyle diyorlar :)
Kv bir de hep der bir tek oğlumu isteyerek yaptım, ondan bu kadar çok seviyor herhalde
analar ve ogullari diye bir kavram var maalesef
benim annemde abime benim belki 50 katim duskundur
mesela hep sey yapar bankadaki yatirimini abime borclarini bana soyler olursem suna borcum var ha der ode unutma sakin der ortamlarda chamallows benim sag kolum der bir kere soyle cani gonulden cuk diye optugunu bilmem abimide kelinden bile oper elinin altinda lastik top gibi cevirerek sever lafa gelince sag kol ben suna borcum var
anneler genelde ogullarini bir baska sever neden bilmiyorum
Eksikmiş gibi algılanıyor hemen.
Halbuki her şeye yetişmek için geberiyoruz kimse farkında değil.
2 side olabilir olmayadabilir senin bu kadar ilgilendiğin nokta ne ?
Öyle gerçekten. Cok komik aslında. Benim iki küçük çocuğum var. Ağız tadıyla dip köşe temizlik bile yapamıyorum çoğu gün. Ama insanlara sorsan ohoo onlar yemek de yapmış, ütü de yapmış, çocuk da bakmış, atom da parçalamış felan ama biz beceriksiz kadın nesil(tabi ki zamanında çocuklarını "rahat dursunlar" diye nasıl tekme tokat dövdüklerini anlatmaz aynı kişiler. Veya çocukları bütün gün sokağa saldiklarini.)
Ya allah aşkına senin gibi insanlar ne diye buraya konu açıyor sadece sana hak verilmesini istiyorsan yanlış yerdesin, burada kimse Sana düşman değil herkes kendi doğrularına ve bakış açısına göre yorum yapıyor, ilgilenilmesini istediğin için başlık açıyorsun yorum yazanada seni bu kadar ilgilendiren ne diye cevap veriyorsun. Hadi canım hadi pişte gel yallah
Kadına olan gıcıklığınız eşinize anne olmaya çalışma çabanızdan belli. Kaç yaşında insanım çok da ağır grip olurum olunca ama böyle bebek gibi bakılmıyorum annem tarafından bile. Çünkü yetişkin insanlarız sizinse kocanızın bi altını bezlemediğiniz kalmış. Yapmayın size yazık valla boşa kendinizi yıpratırsınız bakın herkes kendi yerinde siz hariç :)
Ona şüphe yok yaparsınız da yapıp yapıp ağlanmanız sıkıntı :) Ama tabi çeken sizsiniz ben ne insanlar var der güler geçerim. Keyif sizinCanım isterse onu da yaparım :)
Ona şüphe yok yaparsınız da yapıp yapıp ağlanmanız sıkıntı :) Ama tabi çeken sizsiniz ben ne insanlar var der güler geçerim. Keyif sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?