Aşırı sinirliyim!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumları okudum şöyle diyim.
Kimileri gülmüş, kimileri farklı noktaya çekmiş.
Benim anlatmak istediğim izin meselesi değil kızlar.
Ama özel hayat diye bir kavram var, herkesin saygı duyması gerektiği.
Benim annem, kv fark etmez bu kıstas.
Aramalı dedim çünkü o oğluysa bende geliniyim, ben evden çıktığım anda beni yok sayarak burnunu sokması hoşuma gitmiyor.
Normal de evdeyken bile gelince her şeye karışmayı seven insan ve ben evde yokken neler oldu kim bilir?
Hasta oğluna gelip bakabilir, yemekte çorba da yapabilir ama insan nezaketen olsa sorar aynı benim onlara yaptığım gibi.
Ayrıca belirli yaşa gelmiş insanlara bu kadar müdahale etmek yok saymak çok anlamsız.
Benim kızdığım nokta bu.
Karışılması.
Beni anlayanlara teşekkür ederim.
Anlamayıp beddua edenlere de dilerim yaşamazsınız çünkü buradan yazması kolay, insan başına gelmeden anlamıyor.

Mesela çocuk yetiştirme tutumunda şöyle birşey var baktınız çocuk sizi dinlemiyor ısrarla yapıyor izin vermiş gibi yapın kontrolü hala sizde sansın. Biliyorsun ki annesi oğlunun hasta olduğunu öğrenince gelecek,ara ısrar et evi de topla de iki kap da yemek yaptır en azından olay senin kontrolünde olsun.

Aslında çıldırdığıyla kalıyor eşi bildiğini okuyor anladığım kadarıyla,annesi gelmiş geçende babası gelmiş. Bizimki bağırıp duruyor niye haberim yok diye. Herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten.
Bir zahmet öyle olsun.

Konu sahibi ben bu evin kadınıyım diyerek, eşinin ayaklarını vikslesin 😅

Ovv çok sert :KK70:

Gelin kaynana toprağından derler ya çok doğru bir söz ya..
Bitmedi şu bazı kadınların karşılıklı avam iktidar savaşı..

Ben kimseyle savaşmıyorum.
Nasıl ben onun eşimin annesi olduğunu biliyorsam, annesi de benim onun eşim olduğunu bilmeli :)

Mesela çocuk yetiştirme tutumunda şöyle birşey var baktınız çocuk sizi dinlemiyor ısrarla yapıyor izin vermiş gibi yapın kontrolü hala sizde sansın. Biliyorsun ki annesi oğlunun hasta olduğunu öğrenince gelecek,ara ısrar et evi de topla de iki kap da yemek yaptır en azından olay senin kontrolünde olsun.

Mantıklı :)

Aramalı dedim çünkü o oğluysa bende geliniyim, ben evden çıktığım anda beni yok sayarak burnunu sokması hoşuma gitmiyor.
Normal de evdeyken bile gelince her şeye karışmayı seven insan ve ben evde yokken neler oldu kim bilir?
Hasta oğluna gelip bakabilir, yemekte çorba da yapabilir ama insan nezaketen olsa sorar aynı benim onlara yaptığım gibi.
Ayrıca belirli yaşa gelmiş insanlara bu kadar müdahale etmek yok saymak çok anlamsız.
Benim kızdığım nokta bu.
Karışılması.
Anlamayıp beddua edenlere de dilerim yaşamazsınız çünkü buradan yazması kolay, insan başına gelmeden anlamıyor.
siz onlara giderken kayınvalideyi ayrı, kayınpederi ayrıca arayıp mı izin istiyorsunuz?
anneniz size gelirken sizi ayrı eşinizi ayrı mı arayıp izin alıyor?
anneniz size gelirken sadece sizi aradığında da siz dur anne eşime bir sorayım diyor musunuz?

bu üçüne cevap verin sadece.

Bukadar mesafeli davranan gelinin evinede habersiz gitmek nasıl bir yüzsüzlüktür acaba.
İstemediğini bile bile inadınıda yapıyor oğlumun evi mantıgıyla.
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama sizinle aynı tepkiyi verirdim okurken bile sinir oldum.
Aslında bunlar hep geçmişte yaşananların sonucu. Belki zamanında insanca muamele görsek bizde insanca davranabilirdik ama size hak veriyorum. Ev kurcalayan bi insandan ne beklersin.

Benim kızdığım nokta bu.
Karışılması.

Çok şımarıkca hareket ediyorsunuz.

Bana göre normal olan ama size göre anormal olan olayları bu şımarıklıklarınızdan yaşıyor olabilirsiniz.Karşınızdakilerde peygamber değil!

Beduua inana insanın ağzına yakışmaz.edenleri kendi haline bırakın..

Size şukadar söyleyeceğim siz şimdi bunları mesele olarak görüyorsunuz ya;
Bir gün GERÇEK sorunlarla imtihan olursunuz bu hallerinizle..
Azıcık durulun..
Herşeye bu kadar öfkeli olmanızın asıl temelini bulun orayı temizlemeye bakın..
Hayat böyle geçmez !

Hep beraber yaşayalım o zaman niye evlendik ki :)

Adamları zapturapta çekmeye evlenmedik, senin için bu kadarını anlaman yeterli...
Kadıncağız kışlık gıdalar hazırlıyormuş, özel günlerinizi hatırlıyormuş, haftada 1 yemeğe davet ediyormuş. Bunlara bile teşekkür edeceğinize, kötülük ediyor gibi anlatmışsınız. Eşiniz babasıyla hastayken ilgilenmesine bile tepki göstermişsiniz. Eş ailesi ağzıyla kuş tutsa yaranamaz size. Sevmiyorsunuz ve iyice gözünüze batmışlar.

Sormuşsunuz size farklı bakış açılarıyla yanlışsınız diyoruz, ama inatla kabullenmiyorsunuz. Bu kadar tepkiye hiç mi öz eleştiri yapmaz insan. Cicim aylarınız bitince eşinizin de tepki göstermeye başlar, beraberinde tarışmalar/kavgalar. Bunları yaşamak istemiyorsanız bu konuda bakış açınızı değiştirin. Zararı size ve evinize olacak. Hoş ben okurum, cevabımı yazarım 2 saate unuturum.

siz onlara giderken kayınvalideyi ayrı, kayınpederi ayrıca arayıp mı izin istiyorsunuz?
anneniz size gelirken sadece sizi aradığında da siz dur anne eşime bir sorayım diyor musunuz?

Yazacağım işlerimi toparlayayım

Valla benim kv, oglunu arıyor oğlum evdeyseniz geliyoruz diyor. Gelin anne diyor :D
Annem gelirken beni arıyor kızım evdemisnz bir çaya geleceğiz diyor; evdeyiz anne gelin diyorum :D
Annem beni aradığında asla ve asla eşime sormam ne alaka , benim de evim benim annem tabi ki gelecek yiyecek içecek gidecek.
Kv de aradığında eşim bana sormaz. Haber verir. Olması gerektiği gibi.

Bunun haricinde ki herşey bana anormal geliyor. İlginç

Benim kızdığım nokta bu.
Karışılması.
Burada çoğumuz evliyiz, belkide sizin yaşadıklarınızdan çok daha fazlasını yaşadık.

Normalde tavrına edasına yorum yapmaya gerek yok. Ama bu konudaki tavrınızda haksızsınız, bu kadar insan yanılıyor olamaz değil mi? Sizi su durumda araması, sizin böyle bir istekte bulunmanız mantıksız. Orası sizin kadar eşinizinde evi ve gelen annesi bu olay bu kadar basit aslında.

Kayınvalidemler her sene bizde kalmaya gelirler ve tabi ki gelmeden önce oğullarını ararlar, neden beni aramadılar demek bence cocukça. Ben bu evin kadınıyım tavrına da hiç gerek yok.

Zalımsınnn hayatt.. biz beraber oturuyoruz. ben de iş çıkışında kayınvalidem bir tas çorba yapsa da sıcak sıcak içsem diye ah vah edenlerdenim. Kaldı ki o pişirip dolaba koyduğum yemeği bile ısıtmıyor. Daha bir kez oğluna sarıldığını bilmem,zira kendinden başkasını sevdiğinden şüpheliyim. Ve emin olun böylesi çooook daha sinir bozucu.

Çorba yapan kayın valide candır :kk77:

Bu kadınlar klübünde daha ne kadar şaşırabilirim acaba. Hasta oğluna bakmak için oğlunun evine gelirken neden size haber versin? Siz bir yere giderken evdeki iki bireyi de ayrı ayrı arıyor musunuz? Evet o ev ortak eviniz ona bir şey diyen yok ama sizin anneniz evinize gelirken damadını arayıp haber mi veriyor? Beklentiniz o kadar saçma ki

İzin almıyorum haber veriyorum aynı kv ninde bana yapmasını istediğim gibi

Eee tamam o zaman siz neden benden izin almalı benim evim orası diye diye bi hal oluyorsunuz. Eşinizde size haber vermiş annem gelecek diye o zaman problem ne? Benim annem gelirken eşimden izin alamaz müsat misiniz diyemez ama onun anneai arayacak da sizden izin alacak. Bu ne tezatlık. Zaten sorsaydı kadın hayır, ev müsait değil diyecektiniz bal gibi ortada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X