• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşk karmaşası

sanırım ve ne yazık ki,bazen aşk böyle bişi...hiç olmaması gereken,vicdanın ile kalbin arasında kaldığın bir esaret bazen..
seni anlamaya çalışıyorum elbette,aşk devreye girince mantık devre dışı kalabiliyor haklısın ama bu çok ince bir çizgi, çok hassas,mantığını mutlaka kullanmasın,buna zorlamalısın kendini.. bencil olmalısın ,herkesi -herşeyi bir kenara bırakıp ,sadece kendini düşün,irdele olayları, durumu,kişileri vs. seni gerçekten mutlu edecek olanı bulmaya çalış.
nişanlını gerçekten sevseydin,ondaki eksiklikler olmasaydı, bir kadının bir başka erkeğe gönlü akmazdı..namusun kirlenmedi,bu hislerin ve yaşadığın senin kötü biri olduğunu değil, mutsuz bir kadın olduğunun göstergesi,sende herkes gibi sadece mutlu olmanın peşindesin. çok iyi düşün ve karar ver ,doğru kişiyi bulmak için. çünkü bazen yaşadıklarımız,sadece bir sınav dan ibaret. konunu okuyunca aklıma şems'i tebrizi nin beşinci kuralı geldi aklıma,ne kadar da doğru değil mi !

^^Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. "Aman sakın kendini" diye tembihler. Halbuki aşk öylemidir? Onun tek dediği: "Bırak kendini ko gitsin" Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazirelen ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var! ^^

evet tteşhisiniz çok doğru...yanlış birşey oldgunu bılıorum ve bunu düzeltmeye çalısıorum daha fazlasını yapmak içinde cesaretlenmeyi istıyorum... :(

Ben boyle birseyle karsilassam yani sevgilim gelse bigün dese ben seviyorum dumanikara . ( konuştuk onunla bunu ben duygudan önce mantiga bakatim kafaya bakarim dese de ! Ya bi gün gerçekten ask duygusunu yaşasa baskasina karsida ? ) napabilirim ki diye kendime soruyorum . uzulurum öyle uzilurum ki haftalarca uyuyamam. Buraya konular acabilirim, beraber lanet okur ondan kurtulduğuma srvinebiliriz. Ben hakketmedim boyle bir aciyi derim.

Ama kizdigim şey onun baskasini sevmesi değil buna yenik düşecek kadar zayif olması olacaktir.

Bütün emekelrimi göz nurumu nesemi hayasizca baskasina vermesi olacaktır.

Allahim böyle aci yasatmasin, zayif insanlara denk getirmesini

O yüzden diyorum sevgi hayranlık hissedebilirsiniz, bir insani sevmek güzel şey ama onursuz olmak apayri birşey....

bu beım mantıgım yada uydurdugum bı cumle degıl ..peygar efendimizin hadis-i şerifesidir.

Keşke peygamber efendimizin kadın iffeti ile ilgili hadislerinide öğrenip uygulasanız.

hakaret edenleri takmıyorum çünkü böle birşey başa gelmedikçe anlaşılması çok güç...bir söz vardı bunu çok sonra hayatmda iyi bişekılde benimsedim..''KINAMAYINIZ...KINADIĞINIZ ŞEY BAŞINIZA GELMEDİĞİ SÜRECE ÖLMEZSİNİZ...!! ''

bu beım mantıgım yada uydurdugum bı cumle degıl ..peygar efendimizin hadis-i şerifesidir.
Herseyi kendi cikarinca yorumlayan din adamlari gibi hadis-i serifi de kendi aklimiza gore yorumlamayalim o zaman,burayi okuyan yasi kucuk gencler de vardir,onlara da yanlis ogretmeyelim.zaten dinimizde bu bahsettigim yanlislarin hepsinin belli cezalari vardir,sizin de bildiginiz gibi.alenen yanlis olan seyleri dinimiz kinamaktan oteye gecer,cezalandirir.bu cezasi bile olan bariz kotuluklerin (cinayet,hirsizlik,zina.. vs) haricinde birbirimizin ufak hatalarimizi örtmemizi kinamamamizi ister.bu hadis de dinimizin bu yonune yönelik.sizin dediginiz gibi kinamamamiz istenilen seyler olarak, kitabin kendisinin birebir ceza verdigi durumlar kastedilmis olsaydi din kendi icinde cekisiyor olurdu.özetle sizin durumunuz "ceza alacak gunahlar" kategorisine giriyor.yine de herkes herseyden istedigi gibi anlam cikarmakta ozgur.ama benim vicdanima sigan anlama şeklim bu.
"Allah butun gunahlari affeder" diye ayet de vardir ama bu demek degil ki hadi gunah isleyelim nasilsa affedilecegiz.yine de benim gibi dusunmeye mecbur degilsiniz.nasilsa herkes eninde sonunda ektigini biciyor.

kendini öyle bir sokmuşsun ki o insanların hayatına.. mesela "ayrılmalarına asla izin vermem" diyorsun.. iyi de hangi sıfatla? yani demezler mi "sanane".. yarın bir gün o adam senin için evini bırakacak olsa "aaa dünya da izin vermem" mi diyeceksin? eşi "sen kimsin?" demez mi? kusura bakmayın, durumunuzu düzeltmeye çalıştığınıza inanmıyorum, sizin yaptığınız günah çıkartmak.. kaldı ki seni de karısını bırakacak kadar sevmediği açık.. ben her konuda anlaştığım, huzur bulduğum insanın kokusunu duyarak uyumak isterim.. halbuki siz onun için evlenene kadar zaman geçireceği kız modundasınız.. buradan bakıldığında durum bu..

bu durumu yaşayan ben oldugum için siz dogal olarak görmek istedgnz yerden göreceksiniz...aşkı bu denlı aşk yapan zaten ulaşılmazlıktır herzaman...herkes bazı şeylerı ister ama olanaklar ve durum çerçevesınde..bizimkisi öle bir ilişki degıl..öle dizilerde vs. çevrenizde görup duydugunuz metresli öpüp kokmalı vesaire ilişkilerden değil.. ne ben anlatrm nede siz anlayabılırsınız.bırbırımıze olan duygularımızı bılıyoruz ama bırbırımızın değiliz...ayda 1 kere sosyal bı alanda oturup konuşmaktan ibaret..arkadaşça dememde daha önceki yorumlarımda bu....

Hobi olarak hep olurum :ssz: bu nasıl soru yahu olduk veya olmadık ne için soruyosun normal mi diyemi :45: ay4ıca sende nişanlıymışsın görüşüyormusunuz yoksa :53:

Herseyi kendi cikarinca yorumlayan din adamlari gibi hadis-i serifi de kendi aklimiza gore yorumlamayalim o zaman,burayi okuyan yasi kucuk gencler de vardir,onlara da yanlis ogretmeyelim.zaten dinimizde bu bahsettigim yanlislarin hepsinin belli cezalari vardir,sizin de bildiginiz gibi.alenen yanlis olan seyleri dinimiz kinamaktan oteye gecer,cezalandirir.bu cezasi bile olan bariz kotuluklerin (cinayet,hirsizlik,zina.. vs) haricinde birbirimizin ufak hatalarimizi örtmemizi kinamamamizi ister.bu hadis de dinimizin bu yonune yönelik.sizin dediginiz gibi kinamamamiz istenilen seyler olarak, kitabin kendisinin birebir ceza verdigi durumlar kastedilmis olsaydi din kendi icinde cekisiyor olurdu.özetle sizin durumunuz "ceza alacak gunahlar" kategorisine giriyor.yine de herkes herseyden istedigi gibi anlam cikarmakta ozgur.ama benim vicdanima sigan anlama şeklim bu.
"Allah butun gunahlari affeder" diye ayet de vardir ama bu demek degil ki hadi gunah isleyelim nasilsa affedilecegiz.yine de benim gibi dusunmeye mecbur degilsiniz.nasilsa herkes eninde sonunda ektigini biciyor.

dinimizde kınamak asla yoktur .sadce şeriatta hukuk idama denk düşecek sopa dayak taşlanma gbı cezalar vardır.........evet cezasız günah yoktur..belkı suan veya 1 gun sonra karsılasacagn arkadasa bu konuyu anlatıp dedıkodu etcegınız gbı...atıp sıvayacagınız gbi..

evet tteşhisiniz çok doğru...yanlış birşey oldgunu bılıorum ve bunu düzeltmeye çalısıorum daha fazlasını yapmak içinde cesaretlenmeyi istıyorum... :(

bugün yaşadığın yanlış bir şeçim ,ilerki yaşamının mutluluk anahtarı da olabilir ve tabii tam tersi de...
bu seçimi yapmak senin ellerinde markuz,şuan da bize hatta toplum kurallarına göre yanlış gelen bu durum,senin hayatının doğrusu da olabilir ama olmayabilir de..
bu yüzden senin duyguların kadar mantığın da önemli! bu yüzden dedim ya bencil ol diye,irdele diye...
kaç yaşındasın ,hayat tecrüben nedir bilmiyorum ,hatta şuanda hissettiğin duygu gerçek bir aşk mı onu da bilemiyoruz..hatta karşındaki adamın seninle aynı masum ,içsel duyguları var mı bunuda bilemiyoruz...herşeyi yaşayan sensin,önce duygularından emin ol,sorgula kendini, sına...hatta kendine zaman tanı mutlaka ve mutlaka mantık çerçevesinde...ve sonunda her ne karar verirsen ver,seni mutlu edeceğine inandığın o karar için savaş,her ne olursa kararın...

bugün yaşadığın yanlış bir şeçim ,ilerki yaşamının mutluluk anahtarı da olabilir ve tabii tam tersi de...
bu seçimi yapmak senin ellerinde markuz,şuan da bize hatta toplum kurallarına göre yanlış gelen bu durum,senin hayatının doğrusu da olabilir ama olmayabilir de..
bu yüzden senin duyguların kadar mantığın da önemli! bu yüzden dedim ya bencil ol diye,irdele diye...
kaç yaşındasın ,hayat tecrüben nedir bilmiyorum ,hatta şuanda hissettiğin duygu gerçek bir aşk mı onu da bilemiyoruz..hatta karşındaki adamın seninle aynı masum ,içsel duyguları var mı bunuda bilemiyoruz...herşeyi yaşayan sensin,önce duygularından emin ol,sorgula kendini, sına...hatta kendine zaman tanı mutlaka ve mutlaka mantık çerçevesinde...ve sonunda her ne karar verirsen ver,seni mutlu edeceğine inandığın o karar için savaş,her ne olursa kararın...

teşekkür ederimmm...kararm belli sadece uygulamk içn zorluk çekıyorum bıraz...ki bizm için dogru olan olsada arkamzda braktıklarımz var ve onlara bunu yapamayız...bunu ikimizde gayet iyi biliyruz...23 olucam 2 3 gunsnra aramzda 9 yaş var karşı tarfla..

burda düzeltmek için çabalayan bi kişi var aslında ama yapılan yorumlar sankı kıvanç duyup iyi yapmışım mı dıye sormuşum gbı cevaplanıyor..ve yazdgm bazı şeyler sadce kendım olesıne yazmsım gbı yorumlanıo sorulan soruya karsılık yazmıstım onu övüntü içinde değil....

bu durumu yaşayan ben oldugum için siz dogal olarak görmek istedgnz yerden göreceksiniz...aşkı bu denlı aşk yapan zaten ulaşılmazlıktır herzaman...herkes bazı şeylerı ister ama olanaklar ve durum çerçevesınde..bizimkisi öle bir ilişki degıl..öle dizilerde vs. çevrenizde görup duydugunuz metresli öpüp kokmalı vesaire ilişkilerden değil.. ne ben anlatrm nede siz anlayabılırsınız.bırbırımıze olan duygularımızı bılıyoruz ama bırbırımızın değiliz...ayda 1 kere sosyal bı alanda oturup konuşmaktan ibaret..arkadaşça dememde daha önceki yorumlarımda bu....

dinimizde kınamak asla yoktur .sadce şeriatta hukuk idama denk düşecek sopa dayak taşlanma gbı cezalar vardır.........evet cezasız günah yoktur..belkı suan veya 1 gun sonra karsılasacagn arkadasa bu konuyu anlatıp dedıkodu etcegınız gbı...atıp sıvayacagınız gbi..
Evet,dinimizde senin durumunda kınamak yoktur elbette,daha agırı vardır,cezası vardır,şeriat kurallarından ote yalanın ihanetin bedelleri vardır,ki kınamayla kalsaydı keske.
Bi de ben bisey merak ettim,madem bu kadar dini kuralları zikreden birisin,neden yapman gereken seyi yapmıyosun ? dine bu kadar yakınsan bu işin hem dunya hayatını hem de ahiret hayatını yakacagını biliyorsundur.
Yapman gerekeni soyluorum,
1)Adama msj at ''artık gorusmek istemiyorum.evli bir adamla gorusmek benim ahlakıma ters,ancak bekar oldugunda seninle gorusme durumum olur''
(adam sen dememiş olmana ragmen kendiliginden karısından bosanıp sana gelirse zaten askınız cok buyuktur ve onunuzde ahlaki bir engel kalmamıs olur,yok bosanmazsa da anlarsın ki askınız o kadar da buyuk degilmiş)
2)Telefon operatorunu ara ve numaranı degiştir.
3)Onun numarasını ve varsa mesajlarını sil.
4)Bir daha onun olma ihtimali olan mekanlara gitme.
5)Bu dediklerimi yaptıktan sonra buraya gel ve kendini teselli et.biz de sana esaslı kadınmış dinen ve vicdanen dogru bildigi seyi yaptı diyelim.hani savunuyorsun ya dinen soyle vicanen boyle dusunuyorum diye.madem gercekten bu durum senin dini inanısına ve vicdanına ters,yanlıs yapıyorum diye uzulecegine ayrıldım diye üzül.sonunda da kurtulmuş ol.
Ama yapmazsın.neden mi ? cunku dinen ve vicdanen bu durumdan gercekten rahatsız olsaydın coktan ''zaten uzuluyorum,barı ayrıldıgıma uzuleyim en azından vicdanım rahatlasın'' der gerekeni yapardın.

Sen ve senin gibilerini görünce 'Evrim teorisi'ne inanıp maymuna dönüşmenizi diliyorum.

konu sahibi nerde tasiyorsunuz tr demi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hakaret edenleri takmıyorum çünkü böle birşey başa gelmedikçe anlaşılması çok güç...bir söz vardı bunu çok sonra hayatmda iyi bişekılde benimsedim..''KINAMAYINIZ...KINADIĞINIZ ŞEY BAŞINIZA GELMEDİĞİ SÜRECE ÖLMEZSİNİZ...!! ''
.

Müslümanın kınanması demek, geçmiş zamanda işlediği günahları, hataları, kusurları sebebiyle ayıplanması geçmişinin başına kakılması demektir. Âlimler, müslüman kişi hâlini düzeltmiş ise, eski günahlarından tevbe ettiğinin bilinmesi ile bilinmemesi arasında fark görmezler, her iki halde onların başına kakılmasının câiz olmayacağını söylerler.

Ancak, işlemekte olduğu esnada görülen veya yakın zamanda işlemiş olduğu ve fakat tevbe ettiği görülmeyen günahı sebebiyle ayıplanmasına gelince, bu işin, muktedir olan herkese vacib olduğu belirtilmiştir. Hatta duruma göre fiiline hadd veya ta'zir gerekebilir. Bu durumda müdahale, emr-i bi'lmâruf ve nehy-i ani'lmünker sınıfına girer.

ALINTIDIR.

Bak arkadaşım bu hadis-i şerifin açıklamasını alıntıladım. Bir müslümanın bir müslüman kardeşine hatasını söylemesi ve değiştirmeye çalışması vaciptir. Ki kaldı ki senin durumun da bir evlilik söz konusu. Masum bir çocuk ve kadının vebali var ortada. Basit bir mevzu değil. Bence tövbeni et, gidebiliyorsan başka şehire git, bir an önce son ver.

teşekkür ederimmm...kararm belli sadece uygulamk içn zorluk çekıyorum bıraz...ki bizm için dogru olan olsada arkamzda braktıklarımz var ve onlara bunu yapamayız...bunu ikimizde gayet iyi biliyruz...23 olucam 2 3 gunsnra aramzda 9 yaş var karşı tarfla..

kararın ne bilemiyorum ama senin yerine kendimi koyduğumda,benim kararım,nişanlım ile yollarımı ayırmak olurdu..
seni tamamlamayan,hayalindeki adam o olsaydı sen bugün bu durumda olmazdın,ki ilerisi içinde bunun yazık ki garantisi yok,olur da nişanlın ile aynı his ve duygu ve eksikleri ile göze alıp evlenirsen,sen eksilmeye başlarsın,canın yanar ve evlilik esaret olur sana..

aşık olduğun insanın çok büyük sorumlulukları var evet,üstelik bir baba herşeyden önce,inan bana aşk,evlat sevgisinden yüce değil,evlat aşkı bambaşka birşey,gerçekten seni seviyor olabilir aşık olabilir,ama evladına seni tercih etmesi çook zor...hoş elbette hiçbirşey imkansız değil,ama içinde bulunduğunuz durum ve engeller aşılması çok zor çok büyük bir bağ ve cesaret gerektirir.
hakkında hayırlısı olsun,herşey için henüz çoook gençsin...benim nacizane tavsiye ve fikirlerim bu şekilde,umarım her birinizin mutlu olacağı şekilde yönlenir hayatınız..

Ne aşkı guldurdun beni bunun adı aşk değil ahlaksizlik eşi kızı var bu adamın senin nisanlin.kendini garantiye alma nişanlıñ yazık senin gibi biriyle beraber umarım en kisa zamanda ikiside terk eder seni ömür boyu yalnız kalirsin

Hatalar elbette insanlar icin... yanliz hatayi bile bile devam ettirmenin bedeli cok agir olabilir.. Ask degil olamaz bu yasadiginiz... sadece yasakli olan bir birliktelik ve sizi ceken gizlilik cazibesi... bunlar tamamen benim dusuncelerim.. aska inanmayan biriyim cunku. Bir kadinin bir erkege duydugu sey ask olamaz. Ask karsiliksiz beklentisiz olmali... anne oldugumda anladim ki ask bir annenin evladina duydugu seymis... ileride cocugunuz oldugunda anlarsiniz. Herkesi bir kenara koyarak ailenizi dusunun... anne ve babaniz bu durum karsisinda yikilir... kendinizi hayatinizi gecici hevesler ugruna harcamayin derim ben zamaninda cok hata yapmis biri olarak goruslerim bunlardir...
Allah im yolunuzu acik etsin...

kararın ne bilemiyorum ama senin yerine kendimi koyduğumda,benim kararım,nişanlım ile yollarımı ayırmak olurdu..
seni tamamlamayan,hayalindeki adam o olsaydı sen bugün bu durumda olmazdın,ki ilerisi içinde bunun yazık ki garantisi yok,olur da nişanlın ile aynı his ve duygu ve eksikleri ile göze alıp evlenirsen,sen eksilmeye başlarsın,canın yanar ve evlilik esaret olur sana..

aşık olduğun insanın çok büyük sorumlulukları var evet,üstelik bir baba herşeyden önce,inan bana aşk,evlat sevgisinden yüce değil,evlat aşkı bambaşka birşey,gerçekten seni seviyor olabilir aşık olabilir,ama evladına seni tercih etmesi çook zor...hoş elbette hiçbirşey imkansız değil,ama içinde bulunduğunuz durum ve engeller aşılması çok zor çok büyük bir bağ ve cesaret gerektirir.
hakkında hayırlısı olsun,herşey için henüz çoook gençsin...benim nacizane tavsiye ve fikirlerim bu şekilde,umarım her birinizin mutlu olacağı şekilde yönlenir hayatınız..

asla hibizamn çocuguna tercih etme gbı bı durum söz konusu olmaz çünkü gerçekten aradkı bagımız ole cevrede duyulan ilşkıler gbı degıl.bugun yarın umarım ki düzelticem herşeyi..size çook teşekkür ederimm.buraya yazdgınız için bu şekılde..

• Beğen
Reactions: Nil
Hatalar elbette insanlar icin... yanliz hatayi bile bile devam ettirmenin bedeli cok agir olabilir.. Ask degil olamaz bu yasadiginiz... sadece yasakli olan bir birliktelik ve sizi ceken gizlilik cazibesi... bunlar tamamen benim dusuncelerim.. aska inanmayan biriyim cunku. Bir kadinin bir erkege duydugu sey ask olamaz. Ask karsiliksiz beklentisiz olmali... anne oldugumda anladim ki ask bir annenin evladina duydugu seymis... ileride cocugunuz oldugunda anlarsiniz. Herkesi bir kenara koyarak ailenizi dusunun... anne ve babaniz bu durum karsisinda yikilir... kendinizi hayatinizi gecici hevesler ugruna harcamayin derim ben zamaninda cok hata yapmis biri olarak goruslerim bunlardir...
Allah im yolunuzu acik etsin...

çoook teşekkür ederimmm.bu iyi niyet ve dilegınız için...en kısa zamnda çözeceğimi biliyorum zor olcak olsada...bunların hepsini düşünüyorumm bu yüzden bgun burdan cesaretlenmek ıcın bu konuyu actm...

Back
X