• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı ? Eğitim mi ?

Merhaba arkadaslar. 18 yasinda bir genc kizim. Lise son sinif ogrencisiyim. Gecen ay universite sinavina girdim ve basarili oldum. 2 gun oncesine kadar egitimimi tamamlamak isterken simdi kalbimi kaptirdigim insanla evlenmek istiyorum ama buyuk sorunlarim var. Asik oldugum adam Almanyada doktor ve ev sahibimizin oglu 36 yasinda. Salak misin demeyin cok genc gosteren beyefendi bir kisiligi olan karakter yasi benle ayni ve anlayisli biri. Ona karsi inanilmaz derecede yogun bir sevgi duyuyorum. Ailesi ve ailem tarafindan cok seviliyoruz. Ve biliyorum ki bana karsi birseyler hissediyor sizce ne yapmaliyim ?

İkisi birden olmuyo mu?

Merhaba arkadaslar. 18 yasinda bir genc kizim. Lise son sinif ogrencisiyim. Gecen ay universite sinavina girdim ve basarili oldum. 2 gun oncesine kadar egitimimi tamamlamak isterken simdi kalbimi kaptirdigim insanla evlenmek istiyorum ama buyuk sorunlarim var. Asik oldugum adam Almanyada doktor ve ev sahibimizin oglu 36 yasinda. Salak misin demeyin cok genc gosteren beyefendi bir kisiligi olan karakter yasi benle ayni ve anlayisli biri. Ona karsi inanilmaz derecede yogun bir sevgi duyuyorum. Ailesi ve ailem tarafindan cok seviliyoruz. Ve biliyorum ki bana karsi birseyler hissediyor sizce ne yapmaliyim ?

Adamın senin evlilik planından haberi var mı?

Ayy, bana beni hatırlattın. :KK48: Ne desem olmaz şimdi çünkü ben de buna biraz benzer bir durum yaşadım. :KK51: Ama bana kalırsa kesinlikle eğitimini bırakma.

Şimdi önce aşk mı eğitim mi konusundan giriyorum.

Hani 35 yaşına gelmiş olursun, akademik veya herhangi bir kariyerin olur daha fazla kariyer mi yoksa bir aile mi kurmalıyım artık desen evlen derdim. Çünkü kendine yetebilecek bir işin, ve başarılı bir kariyerin olmuş olurdu. Ben ikisinden de biraz olmalı diye düşünen bir insanım. İnsanın işi kadar sıcak bir yuvası da olmalı.

Ama sen daha 18 yaşındasın, üniversite bile okumamışsın henüz. Klasik olacak ama zor bir durumda kalsan kendini geçindirecek bir işin ya olmayacak ya zor bulacaksın, ya da başkaları tarafından ezileceksin. Ha tabi başkasına muhtaç olmak idye de br seçenek de var. Evliyken de okurum dediğini duyar gibiyim ama bence çok zor bir iş.

Bütün bunları aşk veya eğitimden birini seçeceğini düşünerek yazıyorum zira başlıktan o anlaşılıyor.

Yaş konusuna ise hiç girmeyeceğim.

Kısaca babanız yaşında size ilgîsînin nedenini bile bilmiyorsunuz

Kafanızdan atıp bunları dersinize çalışın daha karşınıza kimler kimler çıkacak

Ortada tercih edilecek bir aşk bile yok. Doğmamış hatta hiç anne karnına düşmemiş çocuğa don biçmeye çalışıyorsun.

aman aman uzak dur yaşınız uygun değil kafanda kavak yelleri esiyor ailen yanında olmayacak
çok acı çekersin orada büyüyenlerin davranışları ,düşünce tarzları çok farklı ,
belki alman sevgilisi dahi var , adam yeni heycanlar peşinde senden sıkılınca bir köşeye atacak
sonra seni beğenmiyecek sen eğitimine devam et ailesi diyordur memleketlimiz olsun diye ,her söylediğinede inanma tam da kandırılma yaşındasın ,gerçekleri göremiyecek kadar

Sen hele bir üniversite kazan bir iki sene oku sonra ciddi ciddi düşünmeye başlarsın evliliği,gerçekten sewiyorsanız karar verirsiniz. Hem ozamana kadar da okulun biter

yaş farkına takılmam pek ama 36 yaşında bi adam da dönüp 18 yaşında bi kıza bakarsa o zaman düşünürüm.çocukluktan yeni çıkıyosun daha senden nası hoşlanabilir.ayrıca yaş farkı kuşak farkına döndüğünde bana çirkin geliyo.sizinki de sınırda.seçime de gerek yok aşk ve eğitim birarada olabilir zaten.

Eğitim Şart ! ! !

Birinden hoşlanmanı anlıyorum ama daha siz görüşmeden açılmadan evlilik kararı almanın sebebi nedir, diyelim ki evlendin eğitimine devam etmek istememe sebebin nedir de tercih yapmak zorundasın.

36 yasindaki adamin 18 yasindaki kiza bakmasi tuhaf. Bu yasa kadar evlenmediyse ben bir sorun da ararim zaten. Hadi egitim falan desek yine de evlenmeyi dusunen adam evlenirdi bu yasa kadar.
Su an yasadiklarin seni goklere cikarabilir. Hepimiz bunu yasadik ama hayati bir asansor gibi dusunursen maalesef hep ayni katta kalmiyorsun. Yukari cikip asagi iniyorsun. Yani bu duygular hep boyle kalmayacak. Iste o zaman pismanliklar baslar. Sen de kendim ettim kendim buldum turkusunu soylemezsin insallah.
Demem o ki hic bir seyin garantisi yok. Insanlar da ayni duygularla evlenip yillar sonra bosanabiliyorlar. Hic bir seyin garantisi olmadigi icin once kendini garantiye al, egitimin tamamla, sonra da kiminle istiyorsan evlen. Hic degilse ayaklarin saglam yere basar.Boyle ise cok ezilirsin.

Bu arada daha isteme olmamus nisan yok. Ortada fol yok yumurta yok. Siz kendi kendinize evlilik plani yapmissiniz. Hala cocuksunuz. pardon ergen.
Oku bitir bolumunu. Nisanliyken de egitimine devam edebilirsin.

Back
X