Aşk şart mı?

Öncelikle teşekkür ederim açıklamanız için. Evet her şeyi bir arada bulmak konusunda haklısınız. Olmuyor da bence.
Cinsellikte ben normalde de zevk alma konusunda bir sıkıntı yaşıyorum bundan mı bir çekim olmadı acaba dedim, ama hiç almadım da değil daha önce. Bu sorunu halletmeyi deneyeceğim. Eğer bu çözülürse çok da bir sorun kalmaz benim için.
 
İşte bu korkular, elde edememe duygusu , bize ait mi değil mi bu tip sorguları aşk zannedebiliyoruz. Şuna bakın çevrenizde ideal evlilik tanımına uyan evlilik , ilişki var mı ? Bu ilişkilerin yapısı nasıl ? Bu da bize ilişkiden ne aradığımıza dair ipucu veriyor. Bir dizide dahil genelde biraz aykiri tipleri vs çekici buluyoruz güvenli olanı çok değil. Cinsel çekim konusunda da ne kadar rahattiniz , önceki deneyimlerle çok kıyaslamayın . Ben de yaş ilerledikçe o yoğun hisler oluşmuyor mesela . İlişkiye isim koymak için de , ne hissediyorum demek için de acele etmeyin bırakın birazcık. Anladığım kadariyla olsun diye de zorluyorsunuz bu da sizin rahat hissetmenizin önüne geçiyor. Bir de bazen biz kadınlara da yaranilmiyor mesela bı soğuk yapsa , mesafeli dursa siz çok daha yükselip peşinden kosacaksiniz:)
 

Eklentiler

  • Screenshot_2021-07-27-07-23-55-282_com.instagram.android.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 57
Sizin adınıza çok sevindim. Umarım güzel bir şekilde devam eder
Bir sonraki buluşmamız umarım benim için de belirleyici olur
 
Bazen biz kadınlara rahat batıyor sanırım :)
Çok haklısınız. Biraz akışına bırakıp acele etmemem gerekiyor o halde.
 
Hala elini tutunca heyecanınız var mı ? Ne kadar süredir evlisiniz , kaç yaşındasınız ? Çok imrendim ama bunun nedense artık kendim için çok imkansız olduğunu düşünüyorum
Ben 35 yaşındayım, 11yıllık evlilik 16 yıllık birlikteliğimiz var
Belki tuhaf olan benimdir bilemiyorum
Her elimi tuttuğunda tabiki heyecanlanmıyorum ama mutlaka hissediyorum hani gayri ihtiyari elele tutuşursun farkında değilsindirya o olmuyor olamıyor bende, ilk günler gibi hissi
Çoğunlukla da içim bir kıpırdar heyecanlanırım
 
aşk mı sevgi mi sorusunun cevabı, dahası bunların net bir ayrımı bende hiç olmadı. aşk heyecan, sevgi ise zamanla oluşup katlanan bir duygu diyebilirim en fazla ama iki insanı birbirine bağlayan bir şey ilişkinin başında mutlaka olmalı bence. daha ilişkinin başında bir sürü kararsızlık, ikilem, içe sinmeyen bir şeyler, cinsel anlamda arzulamama gibi şeyler varsa zaman geçtikçe bu duyguların pozitife dönme ihtimali bence çok çok az. ha belki adamı tanıdıkça ne kadar iyi bir insan olduğunu anlayacaksın vs ama bu da bir ömür geçirmek için yeterli olmuyor hiç. ben eşime yoğun duygular besleyerek evlendim ama yaşım küçüktü, pek çok şeyin ayırdında değildim. yıllar geçtikçe birbirimize tahammülümüz azaldı, çocuğumuz küçük olduğu için cinsel hayatımız da ciddi sekteye uğradı. şimdi dürüst olmam gerekirse cinselliği düzenli yaşadığımızda çok daha mutlu bir insandım bu çok önemli bir nokta. bence bu konuya yoğunlaşın bu aralar kendinizi ve onu keşfedin.
 
Ben zamanla aşık oldum. Başlangıçta hoşlanmayla birlikte kafalarımızın çok uygun olduğunu keşfetmiştik, sonra bu aşka dönüştü. 13 yıldır evliyim ve çok mutluyum. Şu an bile terketse ayakta kalırım ama yerini kimse dolduramaz. 4 ay çok kısa bir süre, kendine ve ilişkiye zaman tanı, tensel çekim de zamanla oluşabilir. Tereddütlerin bu çekimi engelliyor da olabilir. Akışına bırak, olursa olur olmazsa biter, aşık oldum mu olacak mıyım diye sorgulama, aşk dediğin şey onda gördüğün küçücük bir zaaf ya da minik bir jestle alaevlenebilir. Önceliği uyuma ver.
 
Belki de ilk ilişkinizdi tüm duygularınız safliginda kalmış , 33 yaşındayım ben de o kadar çok yara alınca , güven sorunu yaşayınca bir yerde duygularımız ölüyor maalesef . Ne güzel maşallah size :)
 
 
Cok. Aşığım ölüyorum bitiyorum duyguları insanı yalnısa surukleyebilir, boyle mantığınız yerinde seviyorum bana uygun vs olayları daha sağlıklı gibi. Zamanla tabı sevgi artar alışkanlık olur, çekim artabilir. Bilemiyorum ki siz daha iyi bilirsiniz de cok aşık olmak ta şart değil. Anne olunca zaten çocuklara aşık oluyo insan, ilerde birgun anne olursanız bütün aşklar yalanmis be dersiniz başka yere gittim bıraz ama duygularım bunlar.
 
Çok aşık olunca da insanın gözü biraz kör oluyor, yalnısi, güzeli, çirkini kötüyü ayırt etmek zorlaşıyor. Evlenince aşk bitince yerini sevgi alır, ozaman aman tanrım ben bu adamla nasıl evlendim demesin
 
Evet orası da öyle haklısınız. En iyisi aşkın sevgiye evrilmesi. Kör aşık olmak sıkıntı zati
 
Eşinizi tebrik etmek lazim, ne guzel ifadeler
 
pekiiii hanımlar ben şimdi size farklı ama konuyla alakası da bulunan bir soru sorayım.
insan karşısındakine sarıldığında huzur hissettiyse, kokusunu çok sevdiyse, çok güzel kokuyorsun, saçların da çok güzel kokuyor dediyse mesela. konuşurken durup durup sesin, ses tonun ne güzel vs diyorsa sizce aşık olmanın başında mıdır? yoksa hiçbir hissi yok mudur? kadın olsun erkek olsun farketmez insan böyle hissediyorsa, nedir bu hissin adı?
 
Hislerin herkes için belli bir tanımı olduğunu düşünmüyorum , aşık oldum diyen herkes birbirinden farklı hislere sahip . Neden tanımlama ihtiyacı hissediyorsun ? Şu anda 2 kere görüştün diye okumuştum , bence bekle sadece görüş ve anın tadını çıkart . Yaşlarımız bir anda o yüksek duygular için biraz büyük geliyor , bir de çok yıprandık , çok temkinliyiz. Biraz daha görüşünce kafanda çoğu şey netleşecek. Ben şimdiye kadar ilk görüşte aşka , yüksek hisse inanan biri oldum ve bu şekilde olan ilişki, flört beni bir yere götürmedi . Biraz salarsak , anı yaşarsak , gözlem yaparsak bı yerlere gidip gitmediğini göreceğiz . Ben de dahil olmak üzere kadınlar olarak çok aceleciyiz hadi ne hissettim , hadi o ne hissetti , ne oluyor , ne zaman olacak , oldu mu vb ... Ben salmaya karar verdim, gel birlikte salalım :)
 
Şartlarından biri ama tek şartı değil. Başka değerlerle mezelenirse çok güzel oluyor. :)
 
Sevişmeyin hayal etmediginiz biriyle evlenmeyin. Tek diyeceğim bu.Cunku evlenince bol bol seviseceksiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…