Korkma, o kadar da abartılacak bi durum değil.
İnsanların kişiliğine bağlı her şey.
Kadınların rütbe taşıması var evet;işi gücü olmayan, dedikoduyu çok seven, eşinin mesleğinden kendine pay çıkaranlar çok sever bunu.
Kendinden alt rütbedekilere üstün gelmeye çalışır, liderlik yapar.
Çay çorba da var, genelde tabur komutanlarının eşinden başlar bu faaliyet.Herkesi bir arada toplamak adı altında dedikodu mu istersin, can sıkıcı şeyler mi istersin, ne ararsan olur.
Bazı yerlerde lojman dışına çıkamayabiliyorsun. Biz eruhtayken lojmanlar kışlanın içindeydi ve ilçede bir tek askeri personelin kalması yasaktı. Elin mecbur kalman gereken yerler olacak. Bu gibi yerlerde de, rengini baştan belli edersen kimse sana bir şey diyemez merak etme.
Bayramlaşmalar olur, en yüksek rütbeli gelenleri karşılar, eşler tekmil verir (sanki çok gereği varmış gibi, adı üstünde bayramlaşma, bari burda huzur verin adamlara), sen de gerilirsin. Ben çok geriliyorum şahsen. Kasılıyorum.
Çaya çorbaya katılıp katılmamak sana kalmış. Komutan eşi geldiğinde ayağa kalkılırmış (bunu da karşı komşumdan duydum, bu kadarını ben bile beklemiyodum), bu da bi çeşit ego tatmin etme yöntemi.
Senin yapman gereken saygını korumak olur her zaman. Şimdi biz burda ne kadar alatsak bizim de karşılaşmadığımız olaylar olabilir. Dediğim gibi kişisine bağlı. İnşallah iyi insanlarla karşılaşırsın.
Tüm bunların dışında eşinle baş başasın. Kayınvalide derdi yok, akraba derdi yok. Ben en çok bu bakımdan seviniyorum valla. Herkese uzaksın, kendi dünyan var. ailelerin olduğu şehirleri de yazmayı hiç düşünmüyorum.
Sürekli ev taşımak en ama en sıkıcı yanlarından. Kyafetleri topla, kaldır, yeni eve yerleşice onları yıka, ütüle..en çok bundan nefret ediyorum. Ütüyü hiç sevmem de:)
Lojmanda kaldığında bi önceki kötü kullanmış oluyor, yaptırmak çok can sıkıyor. Bitmiyor evin bakımı bazen.
Şans, her gittiğimiz yeri pırıl pırıl yaparız bize de hep leş gibi yerler denk gelirTayin döneminde ''nereye çıkıcak acaba'' demekten çok, ''lojman iyi mi acaba'' diye düşünürsün.
Eşinin görevine gelince; kimi yer rahat olur, kimisi zor olur. Denetlemeye denk geldim mi yanarsın. Hele ki kara kuvvetleri denetlemesi ise eşinin yüzünü bi süreliğine göremeyebilirsin bile. Genelde denetlemelerde hafta sonu mesai yaparlar. Bugün benim eşim gitti mesela 7.30 da. İnsan bari dokuz yapar şunu, bu adam ne zaman dinlenecek, el insaf,dersin ama dediğinle kalırsın benim gibi:)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Ama sen rütbeye çok fazla takılma, önemli olan insan olması. Ön yargıyla yaklaşmamaya çalış.
ağzına sağlık o kadar süper anlattınki arkadaşımm bende asker eşiiyimmm ve bu asker karıları cok kıskanc yaa ben neler yaşadım offf bı gün gelirsen konuşalımmm