• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşi olmak?

evet k,me nasıl davranacağını şaşırıyor insan birde en küçük benim apartmanda ama ortalık okadar karışmışki iyiki ben yokum olaylarda olmadığım halde çok rahatsız edci bir durum,,,,ama mayıs gibi tayin dönemini bekliyorum çıkmazda ankara içi felan dışarda oturucaz gibi duruyor

anlatılan olumsuz şeyler lokal kalıyor sanırım, genellememek lazım... bir de subay eşleri nispeten daha mı rahat acaba astsubay ve uzman eşlerine göre... arkadaşımın eşi ilçe jandarma komutanı 2 yıldır, kendisi de öğretmen... ve arkadaşlarının arasında eşi asker olan yoktur, davet düzenlemez, düzenlenirse katılmaz, orduevine bile gitmez keyfi nedenlerle... bu biraz karakterle ve eşinin rütbesini taşıyabilmekle alakalı sanırım... ne oldum delisi olmamak lazım yani:1:

benim hayatımdaki ikinci asker ilk sevgilimle çok sıkıntı yaşadım çok canım yandı üniversitedeydim ozamanlar başka şehirde oda orda görev yapıyordu birdaha asla asker birisi olmayacak dedim ve çok büyük konuşmuşum...:( şuan 9 aylık bir beraberliğim var 7 yıl öncesine dayanıyor dersane zamanlarında birbirimizi seviyorduk yıllar sonra kader diyorum karşılaştık asker olmuş...bir anda başladı herşey...herşey çok güzeldi ama son bir kaç aydır çok problemliyiz.şuan doğu görevinde aramızda kmler var...hayatımda ilk defa onunla yüzüm gülmüştü ama artık çok farklı çok dengesiz.Bunaldığını biliyorum ama banada yansıyor ...:( bu ilişkiyi ben sabrımla alttan alarak susarak yürütüyorum...iş ortamı çok stresli en ufak bir üstüne gidişimde uzaklaşıyor nasıl davranacağımı bilmiyorum...ama onu çok seviyorum :( hiç iyi değilim son bir kaç aydır sürekli dua ediyorum ...onun izine geleceği günleri sayıyorum ...bu ilişki için nasıl savaşmam gerekiyor bilmiyorum...

benim hayatımdaki ikinci asker ilk sevgilimle çok sıkıntı yaşadım çok canım yandı üniversitedeydim ozamanlar başka şehirde oda orda görev yapıyordu birdaha asla asker birisi olmayacak dedim ve çok büyük konuşmuşum...:( şuan 9 aylık bir beraberliğim var 7 yıl öncesine dayanıyor dersane zamanlarında birbirimizi seviyorduk yıllar sonra kader diyorum karşılaştık asker olmuş...bir anda başladı herşey...herşey çok güzeldi ama son bir kaç aydır çok problemliyiz.şuan doğu görevinde aramızda kmler var...hayatımda ilk defa onunla yüzüm gülmüştü ama artık çok farklı çok dengesiz.Bunaldığını biliyorum ama banada yansıyor ...:( bu ilişkiyi ben sabrımla alttan alarak susarak yürütüyorum...iş ortamı çok stresli en ufak bir üstüne gidişimde uzaklaşıyor nasıl davranacağımı bilmiyorum...ama onu çok seviyorum :( hiç iyi değilim son bir kaç aydır sürekli dua ediyorum ...onun izine geleceği günleri sayıyorum ...bu ilişki için nasıl savaşmam gerekiyor bilmiyorum...

evlenirseniz mutlu olursunuz onun piskolojisi bozuk değil canı sıkılıyor sadece orda hiç bir sosya hayat yok birliğin dışına bile çıkmıyor boş zamanıda yoktur yaa olduğu zaman tv internet masa tenisi gibi şeyler le zaman geçirmeye çalışıyordur bunlar malum geçiçi şeyler bi odaya kapatıldığını düşün sadece bunlar var iş stresi falan olacağını sanmam doğuda olan hiöbir askerin korktuğunu yada bu korku yüzünden stres yaptığını görmedim alışıyor insan herhalde bazı şeylere allah ayaklarına taş değirmesin

SlklLmaya sıkıntıya gelemezler ozellıkle dogudayken zaten bulundukları sehır ve askerı ortam nedenıyle kendılerını kısıtlanmıs hıssedıyorlar ve orda zevkle yapabılceklerı hıcbısey yok.kesınlıkle bunalmıstır.altan almaya fazla kısıtlamamaya dıkkat et.gerı dondugunde ıyı olacaktır hersey tamamen sehır ve ortam kaynaklı.ısın zorlugunu zaten soylemıyorum bıle.

İnşallah ablalarım o kadar istiyorumki yuvamı kurmak o kadar seviyorum ki onu suan yaşadığım tum sıkıntılarımda nefes gibi geliyor bana ...cok üzdüğü zamanlar oldu hala inciniyorum cesaret edemedim onsuzluga iliskimiz icin çabaladım ve Rabbim ben sana emanet ettim herseyi dedim...Rabbim inşallah bizi ayırmasın yuva kurmayı nasip etsin...

Benim erkek arkadaşım da astsubay, kim ne derse desin umrumda mı;

seviyorum uleeeeeennnnn :jeyyar:

Ben de asker eşi olucam Allah nasip ederse, Vatana hizmet eden birine eşlik etmek çok gurur verici gerçekten . :72:

Sivil gibisi yok..Kendin oluyorsun sivilde..Askeri ortamda adama kimlik bunalımı yaşatıyorlar resmen.Ben subay eşiydim,uzman eşleriyle muhatap oluyorum diye bile uyarmıştı bi hanfendi beni..İnsanlık bitmiş demekki..Kime ne ise benim kimle muhatap olacağımdan.Ben seviyordum ve muhatap oldum ama bu durum onlara battı her nedense..Şimdi boşandım eşimden bi kaç ay oluyor..En çokta o ortamdan kurtuldum diye o kadar mutluyum ki..huzur böle bişiymiş..Bi daha askeriye mi tövbeee

ne kadar ilginç şeyler varmış.
bu kadarını bilmiyordum.
amcam astsubay.yengem bahsedrdi zorluklarından ama o zaman küçüktüm tabi.
şimdi kaynımda üsteğmen.
eltimin hiç şikayetini duymadım,demek ki çok abartılacak bişey yok.
en azından subay ve daha üstleri için.

aranıza yeni katıldım arkadaşlar,takip ettiğim kadarıyla çok güzel bir dostluk örneği sergiliyorsunuz aranızda,çok çok anlamlı buldum ve üye olmaktan kendimi alamadım.benim nişanlımda gölcükte,gemide çalışıyor,sizlerinde bildiği üzere mesleğinin zorlukları var.6 aylık bir seyire gideceği için bu yaz düğün yapamıyoruz,hatta şuan başka bir seyirde,benim hep güçlü olmam gerektiğini vurguluyor fakat bu o kadar da kolay değil,zor oluyor,düzenli görüşmüyoruz,telefonda bile çok konuşamıyoruz,geleceğimizi dahi planlayamıyoruz,belirsizlik içinde olmak zor,tabiki herzaman bu durumumuza da şükür ama,çevremdeki hiç kimse beni anlamıyor:( ben bundan 5 ay öncesine kadar hafta sonu çalışılan bir eğitim kurumundaydım sırf hayatımız düzene girsin diye işten ayrılarak,ileri de tayin durumumuz olduğu ve devlete geçmem gerektiği için sınava hazırlanmaya başladım,ama o gemi görevimi bırakmak istemiyor,karaya geçmek istemiyor,buna hep saygı duyuyorum ama bizden gidiyor işte:(bunları nişanlıma yansıtmayınca da ben psikolojik olarak çöküyorum,ne yapmam gerektiğini,neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum artık.geçen bir hafta boyunca telefonunu açmadım,mesajlarına cevap yazmadım,sonra ne olduğunu anlamak için istanbula geldi bir hafta sonra,bu konulardan bahsettim,gitmeni istemiyorum dedim,oda görev olduğu için gidicem dedi,nişanı atıp ailelere söyleyelim o zaman bile dedik,sonra o kötü oldu ağlamaklı felan ikna etmeye çalıştı,beni hayatta en çok sevdiğim insanla,vatanım arasında seçim yapmak zorunda bırakma dedi:( ama diğer durumdada ben çok kötü oluyorum,kötü olanda nişanlımın herşeyi normalleştirmesi,elinden geleni yapıyor kopuklukları kapatmak için hep destekçi ama yinede çok zor bir durum.arkadaşlarıma bunları anlatınca,kendileri için şükrediyorlar iyiki bizim böyle bir nişanlımız yok diye:( ınsanların dusuncelerıne göre yaşayan biri degılım ama keşke beni biraz olsun anlayan olsa :(

benım esımde askerı personel ben lojmanda oturmuyorum esım ıstemıyor ayrıca lojmanda oturan bı kac tanıdıgım var ust rutbelı olan ve cok ıı ınsanlar bence bu ast ust ılıskısı kısılıkle alakalı bırsey ben daha onaylık evlıyım on aydır buılundugum sehırdeyım ayrıca caylara gunlere katılmıyorum kımsede benı buna zorlayamaz ustelık eslı yemekler falan oluyor eslerın gelmesı zorunlu dıyolar ama ben gıtmıyorum esım de karım gelmıyor benı dınlemıyor soz gecıremıyorum fln dıyor kımse benı buna zorlayamaz ben bu zamana kadar bı sorun yasamadm esımde oyle ...

Konu hortlamış :))) ilk buraya yazışımın üstünden çok zaman geçmiş, o zaman sadece sevgiliydik şimdi karı kocayız. Burdakileri okuyup biraz çekinmiştim, ama şimdi gayet mutluyum. Ordu mensubu birinin eşi olmaktan gurur duyuyorum, çaylar oluyor isteyen gidiyor zorlayan yok, ben yeni sayılabilecek bir astsubay eşiyim tabur komutanının eşi burda en sevdiğim kişilerden tıpkı bi anne gibi her günümüz birlikte zaten. Ben olumsuz yanını görmedim, ast üst eşlerimizde var bizde yok kimse korkmasın. Zorluğu çok, eşimi görmüyorum çoğu zaman, yalnızım, ailemden 1500 km uzaktayım ama iyi ki asker eşiyim. Yine olsa yine kocamla evlenirim.

Kızlaaarrrrrrr bunlar gerçek mi resmen yüz ifadem böyle :53: oldu hepsini okudum ve şuan şoktayım:53: vaaayy halime daha şimdiden korkmaya başladım.... Bu ne çekememezlik arkadaş şaka gibi...

Ben yanlış mı anladım?Çaylar dediğin günler mi?Neden katılmak zorundayım ki?Oynamak zorunda mıyım gerçekten?Bayan komutanlar niye geliyor mi?Hem ben asker değilim?

benim babam askerdi.emekli oldu şimdi.ve kesinlikle eşler de eşinin rütbesini alır.eğer bir kadının eşinin rütbesi yüksekse alt rütbedeki çalışanın eşine tepeden bakar.hatta çocuklarına da.hiyerarşinin en çok görüldüğü yerdir askeriye.o çaylar da gün gibi değil, orduevi gibi yerlerde olur, kadın kadına toplanılır.en yüksek rütbelinin karısı havalı havalı oturur, böyle bir ortam.ama seviyorsan sırf böyle şeyleri düşünme bile, kafana uymayanla muhattap olmazsın pek.

benim ablam 10 yıl önce deniz astsubayıyla evlenmişti.seyirleri çok uzun oluyor.psikolojisi çok bozuldu.işin içine bide aldatma girince ablam ayrılma kararı aldı ve boşandı.üstelik ona göre aldatmak gayet normal.gemide bütün erkekler eşini aldatıyor diye pişkince anlatıyormuş.tabi bütün askerler böyle olacak diye bişey yok bize böylesi denk gelmişti

her yerde olmuyor o dedikleriniz 2 senelik evliyim hic biyere gitmedim yada cagrilmadim. cay corba sorun olmaz/ asil sorun askerlik adamin karakterine islemisse sorun cikarir, emir erine cevirir sizi kocaniz. odaklandiginiz seye bak. ben lojmendayim mesela cok tatli komsularim var hic konusmadiklarimda var ve gayet mennunun halimden/ mis gibi duzenli yesillik birsuru imkani var. tatildeyim simdi evimde hobilerimle ilgileniyorum. bi komsum var ,ilerde muhtemel kuvvet komutani falan olur esi, hiiic kibir falan yok yok burda herkes rutbeli ezik yok ezilen yok ezen yok. olursada hiic umrumda degil.
dedimya mesele adamin karakteri gerisi bos

Jandarma daha katı bu konularda meslekte bile birbirlerini ezme derdindeler fakat karacıların muhabbeti abi kardeş gibi... Şehirden şehire de lojmandaki davranışlar değişiyordur.

Back
X