merhaba hanımlar evime geldim bi uğrayayım dedim. canım çok sıkkın. eşim aradı tayin yerleri listesi açıklanmış hep kötü yerler var nereyi tercih etsek zor yani işimiz.
3 yıllık yerler daha yaşanabilir yerler gözüküyor ama onda da 3 yıl ayrı kalmak var, benim daha 2 yılım var ankarada zorunlu. hadi bi sene de ücretsiz izin falan alırım diyorum ama kısmet işte. 2 yıllık yerler çok kötü ya
evet gelmemi istiyor ama gidersem de iki yıl ücretsiz izin ya da geçici görevle, geri dönüp tekrar uzman olamam. idarenin takdir yetkisi bu, kadron yanar diyorlar. sadece düz memur olabilirm. hiç bi yükselme hakkım kalmaz.yurtdışı imkanımız yanar. subayların devre kaybetmesi ve rütbesiz emekli olması gibi bişe olur yani durumum. 3 tane yabancı dilim var, kaç tane sınavı geçerek kazandım burayı. kafayı yerim heralde
Evet canım bu hafta tüm raporluyum,dinleniyorum iyice:)
Evet abla faranjit,ben de 1 sene önce tanıştım kendileriyle,sık sık yoklar ama hiç bu kadar ağır olmamıştım. Ben hasta olunca bizim ev yıkılıyor. Eşimin elinden hiç bi iş gelmezde...Dermen bulsam kalkıp bi çorba yapıcam ama o da yok. Akşam eşim geldiğinde yapacakmışş:44: Nasıl olur bilmiyorum tabi
Eşim ben hasta olunca bana mercimek çorbası diye mercimek püresi yapmıştı, hazırlıklı ol
evet cceylin, topçu eşim. hayırlısı bakalım tercih yapacak bu hafta. inş güvenli bi yer olur ayrı kalmaktan ziyade onun güvenliğini düşünüyorum artık.
yönetmelikte açık var canm o yüzden de idarenin takdir yetkisi var. 2 yıl evde oturup uzmanlığını ertelemiş insanı geri almayabilirlermiş, onlar bilirmiş. belirsiz yani güvencesi yok. kadronu bırak da git diyorlar. ondan sonra artık dosyacı memur yapabilirler odtü mezunu adamı. insanlar doğum izni bile alamıor uzmn yrd iken, uzmanlık sınavı erteleniyor direkt çünkü devre kaybediyorsun.
sizin işiniz de zor canım ya, ama ailenin eşinin ailesi hakkındaki olumsuz düşüncelerini ona söyleme,ilerde yüzüne vurur biriktirir.en ufak olayda senin ailen zaten benimkileri sevmiyor olur.
ne diyor ailesinin size karışması durumuyla ilgili? gelip gitme vs adetleri nasılmış?
haklısın canım öncelikli olan güvenli bi yer olması. resmen döndügündeki duruma göre hareket edecekler desene, büyük risk canım sen en iyisini bilirsin, göze alınacak bi risk gibi değil bu...
öyle özellikle anlatmıyorum da çekinceleri var farklı yapıda ailelerimiz vs diye geçiştiriyorumeger sen istersen, ben doguya gittiğimde annemler yanına gelir seninle kalırlar diyo beni düşündügü için..Benim meslek durumunun da belli olmaması herşeyi daha da karışık hale getiriyor malesef
Günaydın hanımlar,
Günahını almışsın bak,
isteyince neler yapıyolar di mi?
iyi baksın sana canım, okula dönünce sesini de fazla kullanmamaya çalış.
selamlar herkese,
birkaç gündür yazamıyorum, nasılsınız, fırsat bulur bulmaz yazayım dedim, özledim sizi... birbirimizi en iyi yine biz anlıyoruz çünkü, iyi ki varsınız içimden geldi...
babam dogru düzgün konuşmuyor benimle 2-3 gündür, konuşunca birşey yokmuş gibi konuşuyoruz ama mecbur kalmadıkça konuşmuyor işte. Erkek arkadaşım da durumu fark etmiş, o da üzülüyor ne yapacagız diye düşünüp duruyoruz hindiler gibi.
lilyposcum öncelikle Allahım içinin en rahat edecegi yeri versin inşallah. canım bence 2 yıllıkların içinden kötünün iyisi bir yer seçse, 3ayda bir on gün kadar o gelir, arada bir hafta sonları ortak bi şehirde görüşürüsünüz, bir iki günü birlikte geçirirsiniz. 3 yıl yapıp da ekstradan 1 yıl daha uzatmak daha zor gelirdi bana herhalde.. Topçu muydu canım senin eşin de ? burdak hanımların çoğunun eşi topçu galiba.
bu konudaki yönetmelik nasıl canım? yani 2 sene yda 3 sene ücretsiz izin alırsan uzman olamazsın şeklinde mi?
ben de kış başında yakalandım bu hastalıga derincim ara ara yokluyo sanki ama çok şükür henüz geri dönmedi. Çok geçmiş olsun.
yaratıcılıklarına engel olmamalıyız bence.
aman diyim canım pek meraklı bu bizimkiler de ailelerini bizim yanımıza göndermeye kendileri doğudayken. biz kendimize bakamıyoruz sanki, onların ailesi bize sahip çıkmazsa başımıza iş gelicek.
ben o konuyu konuştum hallettim eşimle istemediğimi güzelce anlattım o da hak verdi. sen de söy3e canım kendi hayatınız olmayacaksa evlenmek için hiç acele etme.
Canım biz evlendiğimizde eşimle ayrı şehirlerdeydik.nişandan sonra benim atamam Mardinin bi köyüne oldu. Malesef tercih hatasından Urfa olmadı. Bir sene sonra evlendik eş durumu atamalrı da gecikti bu sene 6 ay ayrı kaldık biz. Ev Urfada,ben mardinin köyünde...Başlarda annem yanımdaydı. Babam emekli olmamıştı sonra annem de gitmek zorunda kaldı. Kaldığım köy berbat bi yerdi ve ben köyde kalıyordum tektim. okuldada tektim. Bi lojman verildi berbat...Eşimde ancak hafta sonları geliyordu yada ben gidiyordum. O dönemler kayınvalidemle kayınbabam biz gelelim yanına dediler,ben de sevinerek kabul ettim. 5 ay falan birlikte yaşadık. Sağolsunlar eşimde yanlızdı ama onlar benim yanıma geldiler. o bir şekilde idare eder sen oralarda teksin dediler geldiler.Onlar olmasa ben çok yıpRANIRDIM.Başlarda bende napıcam diye düşünmüştüm,sonra her şey çok iyi oldu hatta ben o kadar alışmışım ki her sabah kayınvalidemle telefonda konuşuruz saatlerce:)Allah bin kere razı olsun iksinindende:) Belki şimdi sizlerin ihtiyacınız yoktur ama genede dünyanın binbir türlü hali vardır demekten kendimi alamıyorum.
evet canım haklısın senin durumunda gelmeleri iyi olmuş oralarda tek başına korkarsın hem zor olur. zaten senin kayınvalidenler gibi olsalar ben çağırırım onları. ama ben ankaranın göbeğindeyim, iş yerim desen ulus merkezde. kendi babam yanımda annem yanımda zaten. arabam da var. kimseye ihtiyacım yok çok şükür, bizimkilerin gelme muhabbeti yapmalarının sebebi de zaten bana faydalı olmak değil malesef. bir derdim var bölümünde anlattığım gibiler. onlarla yaşayamam yani mümkün değil. maddi olarak da biliyorum kendilerini rahatlatmak bizden geçinmek için geleceklerdir.öyle bi yapıları var işte. banyoma bile pat dile dalabilen insanlar.
allah onlara muhtaç etmesin beni. senin kayınvalidenle olan ilişkine de nazar değmesin canım çok güzel örnek bi ilişki bence.
günaydın , güzel bir gün diliyorum
Günaydınlar, umarım güzel bir gün olur.
Sabah 5 buçuktan beri ayaktayım, benim kerata o saatte uyanıyor uyumak istemiyor daha, oyun istiyor. Şimdi uyuttum yeniden. Uyumak istiyorum ama uyumaya korkuyorum resmen. Ben uyuyunca uyanıyor. Uyumazsam güzel uyuyor. :97:
selam canım,
mesai bitiyor ben de eve gideceğim birazdan. gece yine girerim görüşürüz
Günaydınlar,
Sağol Handan abla, senin de.
selam herkese,
gün içinde giremedim,nasılsınız iyimisiniz?
bugün eğitimimin son günüydü, pazartesiden itibaren daha yoğun bir dönem bekliyor beni...
hafta sonu geldi, kocasıyla olanlar doya doyaa eğlensinler, uzak olanlar da güzel günleri hayal edip benm gibi teselli bulsunlarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?