- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
ben öncesini de snrasını da bilmiyorum canım
artık nereler çıktı tayin konuşuruz burdan da söyleriz birbirimize
6 aylık yerler geçici görevdir,en kısa tayin yeri 2yıllıktır.yurtdışı mesela geçici bir görevdir.ve evet haklısın.tunceli ilçeleri bingöl'ün ilçeleri gibi yerler 2yıllık geçer ama aileyi yanında götürmeni tavsiye etmez zira güvenliğini garanti etmez,ya da tümüyle yasaklar.götürülebilecek yerler de zaten istanbul izmir ya da ankara gibi yerler değil ki,ki bu durumda bile anlayış gösterilip diğer illerden lojman seçme hakkı verilir.6 ay olan yerler bile var. 2 sene olan yerlere ille aile götürülmücek diye bir sebep yok..4-5 sene de çok değil bence bir yerde kalmak için..
eşim de tabip subay..
ve ayrıca senin de kötü bişey yazdığını söylemedim,ööle veya bööle eleştirmeyelim dedim.bak;ben şuraya bi iki şey yazdım ve ben hariç aşağıda üye olmadan 3 ziyaretçi var.....bunu demek istedim.
öyleyim evet........hoş bulduk teşekkür ederim.flocke sen de asker eşi misin canım? seni bu topikte görmemiştim sanırım daha önce, hoşgeldin öyleyse
benden daha iyi bilirsin o vakit,aile götürülmeyen yer 2yıllıktır,ya da buna eş değer olan...sınıflar arasında diğer yerler gene değişir öyle değil mi?
allah sabır versin,biz iki şark görevini yaptık,birinde zorunlu ayrılık yaşadık,ki o süreyi ne sen sor ne ben söyliim....bi şark görevi daha bekliyor bizi.tayinci değiliz ama o tayin havasının heyecanlı kokusunu ben de alabiliyorum....evet benimde bildiğim kadarıyla aile götürülmeyen yer 2 yıllık olan yerler. ve şu konudada sana katılıyorum herşeyin en zorunu ve en kötüsünü piyadeler çekiyor. benim eşimde piyade teğmen.
...................................................
şimdiden allah mutlu mesut etsin.dilerim hiç ayrılmadan her yere birlikte gidebilme şansınız doğar....bizimde haftaya nişanımız var seneye düğün düşünüyoruz ama tayin çıkma durumu var şark hizmeti galiba bizde bir ayrılık yaşıycasseneye çıkmasa bile diğer yıl ille çıkıcak şark benimde gidemem durum var çok zorr yaa Allah hepimize kolaylık versin biz zten ayrı şehirlerdeyiz şimdi evlensek yine ayrı bu nasıl bir iş:85:benim sözlümde piyade :85:
şimdiden allah mutlu mesut etsin.dilerim hiç ayrılmadan her yere birlikte gidebilme şansınız doğar....
allah sabır versin,biz iki şark görevini yaptık,birinde zorunlu ayrılık yaşadık,ki o süreyi ne sen sor ne ben söyliim....bi şark görevi daha bekliyor bizi.tayinci değiliz ama o tayin havasının heyecanlı kokusunu ben de alabiliyorum....
herkesin tayini gönlünce olur inşallah.
amin inş. hiç birimiz yalnız kalmayız bu şarklar yüzünden ayrılmak istemiyorum paşamın yanından:97:
neden askeri personele böyle yapıyorlar zırt bırt tayin anlamıyorum.. bi öğretmen giriyor bi okula maşallah ordan emekli oluyor. ne tayini çıkıyor ne bişey.. bizse ne bir ev alabiliyoruz ne bir eşya nede bir düzen kurabiliyoruz, nede istediğimiz yere tayinimiz çıkıyor... valla bi yasa var o çıkarsa ayrılmayı düşünüyoruz biz..
hatta burda lojmanda bi komşum vardı karşı komşum.. adam astsubaylıktann subaylığa geçmiş sınavları kazanmışş.. sırf sonradan geldi subaylığa diye zırt bırt her sene tayinlerini çıkarıyorlardı.. çok üzülmüştüm.. en çok burda kaldık diyordu kızı o da 2,5 sene .. çocuklar herhalde tek ilköğretim için 4-5 okul değiştirmişlerdir .. yazık gerçekten
evet lacey abla bi ara acaba gitseymnıydım filan demıstım ama memleketıme gelınce iyikide gitmemişim dedim malum babam hastalanmıs banada dememıısler uzulmeyeyım dıyekasvetliciğim okudum şimdi olanları , çok iyi yapmışsın gitmemekle. sen milletle uğraşacağına , onlar uğraşsın birazdakarşılarında gel denince gelecek git denince gidecek gelinler arıyorlar. oğlanlarıda her şekilde idare ediyorlar uzaktannn . iyi bir ders vermişsin canımm:13:
denızaltımı ,yoksa gemıdemı birde buyuk gemı kucuk gemıde değişiyor cunku buyuk gemıler genelde yurtdısına cıkıyor ve her limanda adb doları veya erou karsılıgında turkıyedeki maasları gibi para yatıyor ,denızaltılat gemıdekılere gore daha çok fazla maas alıyor rütbesı mevkısı ne olursa olsun .. turkıyede ise genelde maas olarak yurtdısına cıkmadıkları için tek fark abd doları üzerinden maaslarına ayrıca para gırmıyor en fazla 3aylık yurtdısı olursa oluyor ama buyuk gemıler 6-7ay garantı ve 2yılda eslerı goturmemek üzere yıne yurtdısı tayınlerı oluyor..benimde kuzenim dnz astsubayla nişanlı arkadaşlar ama bizimkiler nişanı attırmak istiyor, kuzenim çok sosyetik bir kızdır birde rahat yaşamaya çok alışkın kendisi de calısıyor ama ona denk birisi olsun istiyorlar astsubay maaşı ile seni gecindiremez sen ona bakarsın o sana degil diyolar, illa evleneceksen askerle biz sana rutbeli birini bulalım falan diyolar, kızcagız baya kötü durumda sürekli aklına giriyolar teyzem ve eniştem tabi birde benim annem , altkatımızda oturuyorlar ve inanın her akşam kavga gürültü aglayarak bize kacıyo...
cevremizdede astsubayla evli kimse yok, kuzenim cok iyi bir sirkette calısıo kariyer sahibi, işini bırakıp gitmicek nişanlısı gidip gelicekmiş yani evliligin yarısını yalnız gecircek gibi bişey suan icin bunu sorun etmio tabi ama evlendikten sonra iş değişirmi bilmem , bunlar ne kadar sorun olur yada oluyor evliliginizde, böle evli olan var mı merak ediyorum, yaşayandan akıl almak daha mantıklıdır heralde
canımmmmmm Allah analı babalı buyutsun ,hayırlı olsunherkese iyi akşamlar
3 mayıs 2011 saat 23:30 dünyaya geldi oglum. bende kendimi yeni toparladım. hemen size haber verim dedim....
nasıl krtitik?? biz istediğimiz yere tayin gidebiliyoruz komutanlık sadece onaylıyor..ay canım daha tayin çıkmadı. inşallah çıkmaz kıbrısa. gerçi çıkmasını istemiyor buradaki komutan yazmış kritik personele.. deniz kuvvetlerinden aramışlar neden yazdınız diye.. işte işler karışık yani bizim. inşallah çıkmaz kıbrısa.. kıbrıs olmasın da nere olursa olsun diyorum artık ben..
flocke hoşgelkdın :) eşinin asker oldugunu bilmiyordum..arkadaşım senin eşin tabip değil miydi???sizler gittiğiniz yerde zaten en az 6yıl kalıyorsunuz.niye bu kadar şikayet ediyorsun ki?ordunun gerçek sıkıntısını çeken daima piyadelerdir.ayrıca sistemi öyle veya böyle bu tip yerlerden eleştirmemeni tavsiye ediyorum,okuyup geçen tek bizler olmayabiliriz.....
tabıkı isteyen goturebılır ozelıkle yurtdısı oluyor bizde zaten denızcılerde neyse ama devlet eşlerın maddiyatlarını karsılamıyor ev mı tutucaksın cebınden eskıdenmıs onlar hersey devletten olanlar şimdi nerde... 4-5 senemı 7-8yıl desen daha doğru olacaktı.. bence bi cocugun egıtım acısından dusunursek gayet mantıklı neyse biz sana ne desek bos cunku sen dedım dedık caldıgım dudukle gıtmeye kararlısın.. sen haline yatıp kalkıp sukredecegıne daha vahvahlanıyorsun ! sen boyleysen diğer asker eşleri ölsünnn bariii.. onlar ne yapsın 2yılda bir tayın cıkıyor.. sana önerim yelpazeni biraz genıs tutman at gozluklarını cıkartman6 ay olan yerler bile var. 2 sene olan yerlere ille aile götürülmücek diye bir sebep yok..4-5 sene de çok değil bence bir yerde kalmak için..
eşim de tabip subay..
kolayı var eşinin çalışacagı dispanserın içinde eczaneler oluyor erler için bilirsin.. seni oraya işe alsın derim..inşallah kavuşursunuz cnm. ben sırf bu yüzden işimi kapattım.. mecburen.. eşim kapatmam gerektiğini söyledi. çünkü kıbrısa gidersek eğer oraya eczaneyi taşıyamıyorsun.. snra iki kere iş çıkcak dedi. ben de mecbur kapattım hem de kızım olunca ona bakcak kimse de yok.. o yüzden de kapattım.. inşallah hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşım..
ben artık kocam nereye girese gideceğim peşinden çalışmıyorum şimdilik
iyi geceler kızzzlarrr
evime henuz gelmedim ama kardesım laptopunu getırmıs saolsun şifresını kırdım yazıorum sıze suan gerci çok kolaydı 3.denemede tuttu
yenı gelen arkadaslarıma hoşgeldınız
pztsi evime donucem annemlere moral olsun dıye kalıyorum babama kanser teşhisi kondu(( gec teshıs ihmal vs kemıklere kadar işlemiş ( hem ışın hemde kematerapi goruyor.. (prostat kanseri gec teshış edılmıs oda kemıklere ve akcigere sıcramıs off ki ne offf ) doktor pek ümit görmesede ( annem iyileşecegıne dair umutlu yanı iyileşecegıne ınanıyor bende malum kım kondurmak isterki böyle birseyi ((
önce saglık ,saglınız iyi olsun kızlar gerısı hikayeymiş yaa bide iyki eşimin memleketine gitmemişim yoksa babamın morali daha kötü olurdu bende daha çok üzülürdüm benım babamın yanında olmam gerekıyor burda ne işim var gibilerine ...
ahhh canım babacığın için çok geçmiş olsun, inşallah sağlığına kavuşur diyelim. keşke daha erken dönemde belirtiler başladığında gitseymiş. çok üzüldümm. her işte bir hayır vardır derler. ailenin yanına gitmen , babacığın için çok iyi olmuş. bu tür hastalıklarda hastanın morali çok önemliiyi geceler kızzzlarrr
evime henuz gelmedim ama kardesım laptopunu getırmıs saolsun şifresını kırdım yazıorum sıze suan gerci çok kolaydı 3.denemede tuttu
yenı gelen arkadaslarıma hoşgeldınız
pztsi evime donucem annemlere moral olsun dıye kalıyorum babama kanser teşhisi kondu(( gec teshıs ihmal vs kemıklere kadar işlemiş ( hem ışın hemde kematerapi goruyor.. (prostat kanseri gec teshış edılmıs oda kemıklere ve akcigere sıcramıs off ki ne offf ) doktor pek ümit görmesede ( annem iyileşecegıne dair umutlu yanı iyileşecegıne ınanıyor bende malum kım kondurmak isterki böyle birseyi ((
önce saglık ,saglınız iyi olsun kızlar gerısı hikayeymiş yaa bide iyki eşimin memleketine gitmemişim yoksa babamın morali daha kötü olurdu bende daha çok üzülürdüm benım babamın yanında olmam gerekıyor burda ne işim var gibilerine ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?