Asker Eşleri

6 ay olan yerler bile var. 2 sene olan yerlere ille aile götürülmücek diye bir sebep yok..4-5 sene de çok değil bence bir yerde kalmak için..
eşim de tabip subay..
6 aylık yerler geçici görevdir,en kısa tayin yeri 2yıllıktır.yurtdışı mesela geçici bir görevdir.ve evet haklısın.tunceli ilçeleri bingöl'ün ilçeleri gibi yerler 2yıllık geçer ama aileyi yanında götürmeni tavsiye etmez zira güvenliğini garanti etmez,ya da tümüyle yasaklar.götürülebilecek yerler de zaten istanbul izmir ya da ankara gibi yerler değil ki,ki bu durumda bile anlayış gösterilip diğer illerden lojman seçme hakkı verilir.
ben de zaten 4-5 sene bir yerde kalmak için muazzam uzun bi süre demedim,aksine en geç 5.seneden sonra piyadelere muhtemel gelir dedim.....

ve ayrıca senin de kötü bişey yazdığını söylemedim,ööle veya bööle eleştirmeyelim dedim.bak;ben şuraya bi iki şey yazdım ve ben hariç aşağıda üye olmadan 3 ziyaretçi var.....bunu demek istedim.

flocke sen de asker eşi misin canım? seni bu topikte görmemiştim sanırım daha önce, hoşgeldin öyleyse

benden daha iyi bilirsin o vakit,aile götürülmeyen yer 2yıllıktır,ya da buna eş değer olan...sınıflar arasında diğer yerler gene değişir öyle değil mi?

evet benimde bildiğim kadarıyla aile götürülmeyen yer 2 yıllık olan yerler. ve şu konudada sana katılıyorum herşeyin en zorunu ve en kötüsünü piyadeler çekiyor. benim eşimde piyade teğmen.

evet benimde bildiğim kadarıyla aile götürülmeyen yer 2 yıllık olan yerler. ve şu konudada sana katılıyorum herşeyin en zorunu ve en kötüsünü piyadeler çekiyor. benim eşimde piyade teğmen.
allah sabır versin,biz iki şark görevini yaptık,birinde zorunlu ayrılık yaşadık,ki o süreyi ne sen sor ne ben söyliim....bi şark görevi daha bekliyor bizi.tayinci değiliz ama o tayin havasının heyecanlı kokusunu ben de alabiliyorum....
herkesin tayini gönlünce olur inşallah.

...................................................

bizimde haftaya nişanımız var seneye düğün düşünüyoruz ama tayin çıkma durumu var şark hizmeti galiba bizde bir ayrılık yaşıycas seneye çıkmasa bile diğer yıl ille çıkıcak şark benimde gidemem durum var çok zorr yaa Allah hepimize kolaylık versin biz zten ayrı şehirlerdeyiz şimdi evlensek yine ayrı bu nasıl bir iş:85:benim sözlümde piyade :85:

şimdiden allah mutlu mesut etsin.dilerim hiç ayrılmadan her yere birlikte gidebilme şansınız doğar....

amin flocke eşimin de şark sırası geldi, ben gidemeyeceğim, 2 yıl ayrılık var ufukta.
bugün de gelecekti hala gelmedi işte, beklioyorum kurdum sofrayı

iyi haftasonları hepinize

size katılmıyorum.. bu arada neden UI oldunuz anlamadım?? neysee askeriyedede sonucta sınıf sınıf değişiyor denızcı ve havacılar 7-8yıl karacılar daha az bizden..
eşim denızcı suan 3.senemızı bıtırdık geriye kaldı 4-4.5yıl..
su acıdanda katılmıyorum teyzemın eşi sizin komsunuz gibi asstubaylıktan subaylıga gectı en son binbasıydı ve kurmaylık sınavlarına hazırlanıyordu .ama sızın dediğiniz gibi öyle çok tayın mayın olaylarıda olmadı havacı bu arada..
hiçte oyle değil ben öğretmen kızıyım şark tayını içinde gittik ilkokulu 4 farklı yerde bıtırdım .. tek askere değil tüm devlet memurlarına yapılan birsey bu tayın işi..

bu kadarda sallamasyon olmayın yaa atacaksanız biraz desteklı olsun..

iyi geceler kızzzlarrr

evime henuz gelmedim ama kardesım laptopunu getırmıs saolsun şifresını kırdım yazıorum sıze suan gerci çok kolaydı 3.denemede tuttu

yenı gelen arkadaslarıma hoşgeldınız

pztsi evime donucem annemlere moral olsun dıye kalıyorum babama kanser teşhisi kondu (( gec teshıs ihmal vs kemıklere kadar işlemiş ( hem ışın hemde kematerapi goruyor.. (prostat kanseri gec teshış edılmıs oda kemıklere ve akcigere sıcramıs off ki ne offf ) doktor pek ümit görmesede ( annem iyileşecegıne dair umutlu yanı iyileşecegıne ınanıyor bende malum kım kondurmak isterki böyle birseyi ((

önce saglık ,saglınız iyi olsun kızlar gerısı hikayeymiş yaa bide iyki eşimin memleketine gitmemişim yoksa babamın morali daha kötü olurdu bende daha çok üzülürdüm benım babamın yanında olmam gerekıyor burda ne işim var gibilerine ...

bir tayin dönemi daha.umarım hepinizin istediği gibi olur.hayırlısı olur.kimse eşinden ayrı kalmak zorunda kalmaz.ve bir an önce beni ve benim gibi hasretle eşinin yolunu gözleyenleri birbirine kavuşturur Allah.:2:

evet lacey abla bi ara acaba gitseymnıydım filan demıstım ama memleketıme gelınce iyikide gitmemişim dedim malum babam hastalanmıs banada dememıısler uzulmeyeyım dıye ( aynen sankı ellerınde kumanda varda benı yonetmeye calısacaklar sanırım eşimede iyi ders oldu bidaha gıdecekmısın diyorum hazıranda 4gun kadar golcukte lıman yapacaklarda yok gitmem diyor..yok dıyorum git ozlersın memleketını annenni :))) sonra yurtdısına gidecekler agustosun ortasındada gelecekler ınsallah daha erken donerler ( yaa ufff bıktım su ayrılıklardan ne yalan solimmm

sen nasılsın lacey abla gorusmeyeli ? bu arada öss acıklanmıs amcamın oğlu 480 dayımın kızı 245 almıs ,sistem suan ne halde bilmiyorum ama amcamın oğlundan ümitliler ailesi..

denızaltımı ,yoksa gemıdemı birde buyuk gemı kucuk gemıde değişiyor cunku buyuk gemıler genelde yurtdısına cıkıyor ve her limanda adb doları veya erou karsılıgında turkıyedeki maasları gibi para yatıyor ,denızaltılat gemıdekılere gore daha çok fazla maas alıyor rütbesı mevkısı ne olursa olsun .. turkıyede ise genelde maas olarak yurtdısına cıkmadıkları için tek fark abd doları üzerinden maaslarına ayrıca para gırmıyor en fazla 3aylık yurtdısı olursa oluyor ama buyuk gemıler 6-7ay garantı ve 2yılda eslerı goturmemek üzere yıne yurtdısı tayınlerı oluyor..
maas olarakta emınım gecındırebılır ,arkadaslarım var bızım arabamıoz yok şaka gibi o arkadaslarımın altlarında son model 4*4 jeepler ve eşleri çaılşmıyor ev hanımılar..
kuzenınız sevıyuorsa eyer bence sıkı sıkı tutunsun aşkına ve devam etsın yoluna

valla önce astsubaymıs subaymıs rutbelı rutbesız vs bakcaklarına önce adammı ona baksınlar... küllüğü nerdeymıs köyu soyu sopu ailesi inmi cinmi ona baksınlar...
herkese iyi akşamlar
3 mayıs 2011 saat 23:30 dünyaya geldi oglum. bende kendimi yeni toparladım. hemen size haber verim dedim....
canımmmmmm Allah analı babalı buyutsun ,hayırlı olsun
nasıl krtitik?? biz istediğimiz yere tayin gidebiliyoruz komutanlık sadece onaylıyor..

sanki kıbrıs olsun diye dua edıyorsunuz :))

dediklerinize nedense içgüdüsel olarak hiç inanasım gelmedi.. nedense eşinizi çok önemli en öenmli biriymiş gibi tanıttınız vede işini...
bir denızcı eşi olarak ; eşimin denızcı olmasından dolayı allaha sukredıyorum neden? cunku daglarda değil ,sıcak catısmalara gırmıyor (gerci buyuk gemıdeyken bir defa gırmıstı lübnanda) ,ayrılıklar çok uzun ama bu diğer asker eşleri i,çinde gecerli ,her an eli tetikte değil uyku duzenı sıfır değil..
daha aklıma gelmeyen bı çok seyden oturu asla hayıflanmıyorum bilmişlik taslamıyorum.. haa arada ayrılıkalrdan ötürü dem vuruyorum evet ama sureklı vıdı vıdı yapmıyorum sonucta bılıyorumkı eşimden daha zor daha agır durumda olanlar var.. bunları dusunup sukredıyorum..

flocke hoşgelkdın :) eşinin asker oldugunu bilmiyordum..
bende bir denızcı eşi olarak bu arkadası hakket yadırgadım yani..
6 ay olan yerler bile var. 2 sene olan yerlere ille aile götürülmücek diye bir sebep yok..4-5 sene de çok değil bence bir yerde kalmak için..
eşim de tabip subay..
tabıkı isteyen goturebılır ozelıkle yurtdısı oluyor bizde zaten denızcılerde neyse ama devlet eşlerın maddiyatlarını karsılamıyor ev mı tutucaksın cebınden eskıdenmıs onlar hersey devletten olanlar şimdi nerde... 4-5 senemı 7-8yıl desen daha doğru olacaktı.. bence bi cocugun egıtım acısından dusunursek gayet mantıklı neyse biz sana ne desek bos cunku sen dedım dedık caldıgım dudukle gıtmeye kararlısın.. sen haline yatıp kalkıp sukredecegıne daha vahvahlanıyorsun ! sen boyleysen diğer asker eşleri ölsünnn bariii.. onlar ne yapsın 2yılda bir tayın cıkıyor.. sana önerim yelpazeni biraz genıs tutman at gozluklarını cıkartman
kolayı var eşinin çalışacagı dispanserın içinde eczaneler oluyor erler için bilirsin.. seni oraya işe alsın derim..

çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin uzun ömürler versin

serpilcim Allah analı babalı büyütsün cnm normal doğum oldu herhalde saatae bakılırsa

benim eşim de piyade üst teğmen biz şu an 5. bölgemizi yapıyoruz.kıbrıstan geldik buraya şimdi öyle arıyorumki orayı evim çok eski ve kötüydü ama özgür hissediyordum orada kendimi eşim akşam eve geliyordu.burda hafta da 1 gün geliyor eve kışın gecici göreve de gitti 1.5 ay.ama buna rağmen yine de şükrediyorum doğu görevi sonuçta gececek 1 sene geçti bile daha zor şartlar altında olanlar var her zaman kötüsünü düşünmek lazım özellik bzi asker eşleri böyle yapmalıyız.şikayet etmek yerine eşlerimize destek olmamaız gerekiyor aile olmamının da temeli bu değil mi zaten...

kasvetli babana çok geçmiş olsun çok üzüldüm Allah şifa versin

Son düzenleme:
ahhh canım babacığın için çok geçmiş olsun, inşallah sağlığına kavuşur diyelim. keşke daha erken dönemde belirtiler başladığında gitseymiş. çok üzüldümm. her işte bir hayır vardır derler. ailenin yanına gitmen , babacığın için çok iyi olmuş. bu tür hastalıklarda hastanın morali çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…