- 7 Ocak 2015
- 585
- 665
- 103
- 37
- Konu Sahibi saribaykuss
-
Boyle serbet birakirsaniz ipleri kacar gider o ipler bir anda konu sahibi hakli ve cok kirilmis. Ben olsam bitmisti bile.
Üzgünüm ben bunu anlayamıyorum. Adamın başına bir iş gelse zaten duyarsınız. Adam arkadaşlarıyla.
Siz yokken ne yapıyor diye bu kadar merak iyi değil. Bakın kendinize zarar veriyorsunuz. Adam arkadaşlarıyla vakit geçirdi keyfine baktı ve uyuyor. Yazık değil mi size?
Annesi ve kuzenini arayacak kadar ileri gitmeniz, adamın aşırı umursamaz tavrı (muhtemelen sürekli baskı yapmanızdan kaynaklı) bende aşırı kıskanç olduğunuz izlenimi uyandırdı.
Adam aldattıysa ardınıza bakmayın.
Bir arkadaş demiş kendinize engel olun ve şurada kalan sayılı gününüzde iyi vakit geçirin. Böyle yaparak kendinizden daha çok uzaklaştırıyorsunuz. Amacınızın bu olduğunu sanmıyorum.
bir başkası için kendini bu kadar üzdüğüne değmez... arama... gerekirse telefonunu kapat açma... kavga bile etme
en büyük tepki tepkisizliktir unutma
Olay arkadaşlarıyla buluşan adamı aramak değil ki. Adam "arkadaşımla görüşeceğim, ondan sonra akşam yine seninle görüşürüz" demiş. Seninle görüşeceğiz demiş yani. Saat 16:00'ya kadar aramamış. Kız arayınca da "ben seni arayacağım" demiş ama aramamış.
50 kere aramak yanlış olmuş. Ama adamın da birkaç suçu var:
1) Akşam seninle vakit geçireceğim deyip vakit geçirmemek, sözünü tutmamak
2) Daha da önemlisi sözünü tutmayacağını haber vermemek
3) Daha da önemlisi açık açık seni arayacağım deyip aramamak
4) Aramadığı gibi mesaj dahi çekmemek
5) Sanki kendisi "akşam vakit geçirelim" ve "seni arayacağım" dememiş gibi telefonuna hiç bakmamak
Ben olsam ben de konuşmazdım, kavga bile etmezdim. Konuşmaya hazır hissettiğimde de kavga etmezdim. O düzeltmeye, ikna etmeye uğraşsın. Onun bozduğu şeyi düzeltmek için kendimi harap edemem, sinirimi bozamam. O aramızı düzeltmeyi başarana kadar mesafeli olurdum.
Ipi tutmak bu degil zaten. Mecaz anlam denen birsey var. En basta bir agirlik koyar insan karsisindakine hoslandigi hoslanmadigi seyleri anlatirsin. Hersey en bastan konusulur. Uyuyorsa olur uymassa olmaz. Rahat birakmak ipi gevsetmek derken de bir kere yaptigi yanlista susarsan bir daha yapar nasilsa affeder diye. Bunu anlatmaya calisiyorum okuduguma dikkat edip yorum yapmalisiniz sizde haklisiniz gerci ipleri elinde tutmak kelimesini farkli sekilde anlayip kole gibi davranmaya calisan insanlarda var.Bende bu mantığı anlamıyorum.
Köpek mi bu ipi olsun tasması olsun?
Bir erkek kafasına aldatmayı koymuşsa, kadın ne yapsa bunun önüne geçemez.
Misal bu konuda adam arkadaşlarıyla değilde kadınlarla eğlenmeye gitti ve ipo biriyle sabahladı.
Konu sahibinin tek yapabildiği; gece evde delirmek, annesini, kuzenini bilmem kimi aramak.
Bu ipi tutmaksa bakın işe yaramıyor işte.
Önemli olan bir kadının aldatıldığında vereceği tepkidir.
Bilemedim benim etrafımdaki kadınlar erkeklerle ilgili konuşurken ipi tutmak dediklerinde tasmayı sıkı tut, uzaklaştı mı çek geri getir gibi anlamda kullanıyor. Okuduğumu anlayıp dikkat ederek yorum yapıyorum merak etmeyin.Ipi tutmak bu degil zaten. Mecaz anlam denen birsey var. En basta bir agirlik koyar insan karsisindakine hoslandigi hoslanmadigi seyleri anlatirsin. Hersey en bastan konusulur. Uyuyorsa olur uymassa olmaz. Rahat birakmak ipi gevsetmek derken de bir kere yaptigi yanlista susarsan bir daha yapar nasilsa affeder diye. Bunu anlatmaya calisiyorum okuduguma dikkat edip yorum yapmalisiniz sizde haklisiniz gerci ipleri elinde tutmak kelimesini farkli sekilde anlayip kole gibi davranmaya calisan insanlarda var.
Öncelikle alıntıladığınız benim konu ile ilgili ilk yorumum değil. İlk yorumumum güvenemediğiniz adamın gittiği yolun aksi istikamete gidin idi. Yani ayrılın.
Konu sahibi ayrılma sinyallerine rağmen zorluyor. Adamın o kadar umrunda değilki başkasıyla görüşmeye giderken haber verme gereği duymuyor.
Çünkü adam arasa bile, taciz derecesinde sık boğaz eden bir insandan pozitif tepki ve anlayış bekleyemezsin.
Her türlü bu kadın o adamın canını okuyacak.
Adam bunu biliyor ve en azından keyiflice vakit geçirdikten sonra fırçayı hak edeyim diyor.
Kısacası burada erkek tarafı aldatmamış olsa dahi laçkalaşmış bir ilişki var.
Konu sahibini çokta üzmemek için detaylı yazmadım ama yazmalıyım demek ki.
Çünkü benzerini yaşadım. Benzer hatayı bende yaptım. Benimde taciz derecesinde aramalarım olmuştur.
Sonuç değişmedi. 50 kere aramayı geçelim 500 kerede arasakta değişmiyor.
Benim sonum aldatılmak oldu. Askerden gelen adam müsveddesiyle, geldiğinde 1 kere buluştuk ve artık o mal yüzünden kendime zarar verdiğimi kabullendim ve ayrıldım.
Sonuç: 2 hafta sonra başka bir kız ile nişanlandı.
Aldatacak adam/kadın aldatır.Bunun ilişkinin diğer tarafı ile alakası yok.
Bu yüzden kıskançlık edip hayatı kendimize dar etmenin anlamı yok.
O konuda haklisiniz insanlar tasma olarak goruyor bu durumu. Yapilan buyuk bir terbiyesizlik. Bencede ayrilik canlari coktan calmaya baslamis aslinda.Bilemedim benim etrafımdaki kadınlar erkeklerle ilgili konuşurken ipi tutmak dediklerinde tasmayı sıkı tut, uzaklaştı mı çek geri getir gibi anlamda kullanıyor. Okuduğumu anlayıp dikkat ederek yorum yapıyorum merak etmeyin.
Bence sizin bahsettiğiniz anlamda ipi gevşek tutumaktan bahsedebilmek için konu sahibi biraz geç kalmış. Çoktan ayrılması gereken noktayı geçmiş...
Aradimi bugun sizi merak ettim bendeAilelerimizin bildigi ciddi bi iliskim var askerdeydi izne geldi bugun 3 saat beraberdik arkadasi hastaneden cikti evindeydi ona ziyarete gidicem dedi aksam gelirim yanina askim dedi beni eve birakti gitti saat 3 te .
5 gibi aradi beni napiyosun felan filan hala arkadasinin yaninda oldugunu soyledi tamam dedim kapadik kac saat gecti ne aradi ne yazdi ben aradim acmadi annesini aradim sordum yeni geldi eve gene o arkadasina gidecekmis dedi sevgilimde arkadan aricam ben seni birazdan dedi kapadik bekle bekle ne arayan var ne soran ben aradim acmiyo sinirlerim alt ust oldu ararim ararim acmaz 50 kere aramisimdir herhalde kuzenini aradim o bilir diye o arkadasinda oldugunu soyledi arkadasca o arkadaslarinin evinde toplanmislar alkol icmislerdir yapti kafayi bakmiyo galiba ben yanlarina giderim haber veririm dedi kuzeninden de ses soluk yok.
Ben ne yapayim askerde 7 24 arayan mesaj atan senelerdir iliskimiz devam ediyo ailelerimiz askerden sonra dugun diyolar bunun yaptigi ne insan sevgilisine haber vermezmi ? Hala ariyorum bakmiyo telefonuna beni gece vakti oyle bi zor duruma soktuki.. ben ne yapayim bununla ne diyim ne yapayim delirmek uzereyim.
Kayboldun nerdesinAilelerimizin bildigi ciddi bi iliskim var askerdeydi izne geldi bugun 3 saat beraberdik arkadasi hastaneden cikti evindeydi ona ziyarete gidicem dedi aksam gelirim yanina askim dedi beni eve birakti gitti saat 3 te .
5 gibi aradi beni napiyosun felan filan hala arkadasinin yaninda oldugunu soyledi tamam dedim kapadik kac saat gecti ne aradi ne yazdi ben aradim acmadi annesini aradim sordum yeni geldi eve gene o arkadasina gidecekmis dedi sevgilimde arkadan aricam ben seni birazdan dedi kapadik bekle bekle ne arayan var ne soran ben aradim acmiyo sinirlerim alt ust oldu ararim ararim acmaz 50 kere aramisimdir herhalde kuzenini aradim o bilir diye o arkadasinda oldugunu soyledi arkadasca o arkadaslarinin evinde toplanmislar alkol icmislerdir yapti kafayi bakmiyo galiba ben yanlarina giderim haber veririm dedi kuzeninden de ses soluk yok.
Ben ne yapayim askerde 7 24 arayan mesaj atan senelerdir iliskimiz devam ediyo ailelerimiz askerden sonra dugun diyolar bunun yaptigi ne insan sevgilisine haber vermezmi ? Hala ariyorum bakmiyo telefonuna beni gece vakti oyle bi zor duruma soktuki.. ben ne yapayim bununla ne diyim ne yapayim delirmek uzereyim.
Actin dogruda oglunu o kadar merak edip telas yapmisim kadinin nasil biri oldugunu dusuncek halim yoktu dusmanda olamam sonuctaBir de anasiyl ilgili konu acmisliginiz var,kadin ilginc bir tip,ararken cekinmediniz mi ya? Ay benim de oglum var tirstim bi an hemcinslerimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?