- 4 Nisan 2023
- 98
- 32
- 3
- Konu Sahibi ikiyeonkala0
-
27 yaşımdayım veiki üniversite okudum. Biri kpss de zor aranan bir bölüm diğeri özel de iş şansı var baya ama hiç sevmiyorum. Yani ben hep yanlış tercihler yaptım. Sizce bu saatten sonra bu hayatı nasıl toparlayabilirim? Bu arada söyledikleriniz için çok teşekkür ederim ağlarken gözyaşımı dindirdinizÇok zor bir şey yaşamışsınız ve bu yarayla hatalı kararlar almışsınız bu çok normal bir şey ve bunu yaşamayan biri anlamaz. Ancak siz yaptığınız hatalardan ibaret değilsiniz bunu aklımızdan çıkarmayın. Hepimiz hatalar yapıyoruz. Bu hatalardan ders çıkarıp önünüze bakmamız lazım. Geçmişte yaşanan bir günün veya bir dönemin sizin tüm hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. Hayatınıza giren insanlara dürüst davranmak çok doğru, her detayı anlatmasanız da ben geçmişte bir şeyler yaşadım ve bu konuda kimsenin beni yargılamasına izin veremem kısmını en baştan belirtin. Hayatınıza girecek olan erkekler arasında sizi bu konuda suçlamaya kalkan hadsizler olacak, sizi bunu kullanarak sindirmeye çalışanlar olacak. Sizi anlamadan yargılamaya kalkanlar olacak. Kendinizi tamamen açmasanız da yaşananlar oldu eğer sana uymuyorsa yolları ayıralım demek zor olsa da yapmanız gerek kendinizi korumak için. Çünkü gerçekten sizi seven bir adam hergün acınızı hatırlatmak ve yüzünüze vurmak yerine size iyi gelmek ve sizi korumak isteyecek. Bu insanı bulamayacağınızı sanmayın çünkü çevremde de çok şahit oldum size olmayacak bir hayal anlatmıyorum. Size iyi gelmediğini gördüğünüzde arkanızı dönüp gidin. Çünkü sizin geçmişinizi peşinizden sürükleyen, size bu konuda zorbalık etmeye kalkışan, sevgisiz adamlara ihtiyacınız yok. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama eğitiminize odaklanın, çalışıp kendi ayaklarınız üzerinde durun, mutlu olun, gezin eğlenin. Gençliğinizin ve elinizde güzelleştirme imkanınız olan gelecek günlerinizin değerini bilip o günlere yatırım yapın. Bu yolda çıkan hatalı insanları eleyin. Çünkü zor şeyler yaşamış olmanız tüm hayatın kötülüklerini herkesin yargılamalarını kabul etmeyi hak ettiğiniz anlamına gelmez. Çok güzel bir geleceği hak ediyorsunuz ve bu yolda kendi ayaklarınız üzerinde durup doğru insanı bulacaksınız. Size hak ettiğiniz değeri göstermeyen, geçmişinize ve yaşadığınız zorluklara saygı duymayan insanlarla uğraşmak zorunda değilsiniz çünkü bunu yaptığınız anda kendinizi cezalandırmış olursunuz. Kendinize değer verin ve yaşadığınız zorluklardan sonra kendinizi bugünlere getirdiğiniz ve ilerde daha iyi yerlere getireceğiniz için ödüllendirin
Rica ederim ne demek gerçekten ağlayıp kendinizi bu kadar heder etmeye değmez gencecik yaşınızda. Ne güzel iki bölüm bitirmişsiniz. Hayatı değiştirmek için önce algıyı değiştirmek lazım. Siz yaşanan kötü şeylerin etkisiyle bu güne dek muhtemelen hep kendinizi suçladınız, iki tane bölüm bitirmişsiniz bu kolay değil onda bile kendinize kızıyorsunuz yanlış tercihler diye. Öncelikle kendinize yüklenmeyin. Ben de yıllarca kendime yüklendim. En son bir gün aydınlandım dedim ya hayat zaten zor geçmiş ama doymamışım kendime bir tekme de ben atmışım27 yaşımdayım veiki üniversite okudum. Biri kpss de zor aranan bir bölüm diğeri özel de iş şansı var baya ama hiç sevmiyorum. Yani ben hep yanlış tercihler yaptım. Sizce bu saatten sonra bu hayatı nasıl toparlayabilirim? Bu arada söyledikleriniz için çok teşekkür ederim ağlarken gözyaşımı dindirdiniz
Ben zaten çalışıyorum 1 senedir ama sürekli iş değiştiriyorum. Çalıştığım alanı sevemedim ve pek de başarılı dğeilim bu da özgüvenimi düşürdü benim. Ve yaş aldıkça yeni başlangıçlar zorlaşıyormuş gibi geliyor. Diğer bölümden deniycem şansımı ama yaşıtlarım göre geç kalmış hissediyorum. Bu bakış açısı beni çok yoruyor. Karamsar geliyorum size biliyorum ama hayattan bu sıralar gerçekten korkuyorum. Bu arada siz kaç yaşındasınız?Rica ederim ne demek gerçekten ağlayıp kendinizi bu kadar heder etmeye değmez gencecik yaşınızda. Ne güzel iki bölüm bitirmişsiniz. Hayatı değiştirmek için önce algıyı değiştirmek lazım. Siz yaşanan kötü şeylerin etkisiyle bu güne dek muhtemelen hep kendinizi suçladınız, iki tane bölüm bitirmişsiniz bu kolay değil onda bile kendinize kızıyorsunuz yanlış tercihler diye. Öncelikle kendinize yüklenmeyin. Ben de yıllarca kendime yüklendim. En son bir gün aydınlandım dedim ya hayat zaten zor geçmiş ama doymamışım kendime bir tekme de ben atmışımhabire kendime yüklendim kendimi suçladım. Oysa kendinizi takdir etmeye başlayınca daha iyisini yapabilmeye başlıyorsunuz. Ben de kendime hiç değer vermemişim. Ben kendime değer verince kendimi daha iyi şeylere layık görmeye başladım. Daha iyisine layık görünce de daha iyileri için çabalayıp sonuç almaya başladım. Siz de önce bunu düzeltin. Bunun için profesyonel destek de alabilirsiniz. Sonra çalışmaya başlayın. İsterseniz okuduğunuz alanlarda başlayın çalışmaya, isterseniz çok alakasız işlere başvurup onları deneyin ilgi alanlarınıza göre yönlenin. Ama mutlaka çalışın. Çalışma hayatı yorucu oluyor ama hem cebe para giriyor hem çevre ediniyorsunuz hem tecrübe. Ufkunuz açılıyor. Kendi ayaklarınız üzerinde durmak da size psikolojik olarak çok çok büyük bir güven verecek. Hayatta en büyük özgürlük kimseye muhtaç olmamaktır. Bir kere çalışıp başarılı olmaya başlayınca sonrasında da kimseye eyvallahınız olmaz zaten
Sana saygı duyan biriyle birlikte olacaksın ileride.Yüzyüze görüştük 2 kez. Ve çok ama çok güzeldi gerçekten o 2 gün... Ve bu arada evet daha önce cinsellik yaşadım ben bakire değilim. Ben bunu ömür boyu sırtımda mı taşıycam böyle? Şimdi olsa belki yaşamazdım 2 kez yaşadım yalnızca, herkesle gününü gün eden biri değilim ki
Geçmiş anlamında demedim başka yönden dedim.yoooo kocam bana geçmişteki flörtlerimle ilgili bile tek soru sormadı ben de anlatmadım mağara adamlığının lüzumu yok.
Kendi ne kamplar yapmıştır dırzo ama bakire ister yamuk şeyine. Boşversene.
Niye cevap vermediniz?Ben zaten çalışıyorum 1 senedir ama sürekli iş değiştiriyorum. Çalıştığım alanı sevemedim ve pek de başarılı dğeilim bu da özgüvenimi düşürdü benim. Ve yaş aldıkça yeni başlangıçlar zorlaşıyormuş gibi geliyor. Diğer bölümden deniycem şansımı ama yaşıtlarım göre geç kalmış hissediyorum. Bu bakış açısı beni çok yoruyor. Karamsar geliyorum size biliyorum ama hayattan bu sıralar gerçekten korkuyorum. Bu arada siz kaç yaşındasınız?
bu tarz yorumlarınızı çeşitli başlıklarda çok görüyorum. bütün hayatınızı buraya döktüğünüz için de az çok biliyorum sizi. o yüzden çok merak ediyorum, "en moderni" diye tanımladığınız insanlar kim? hangi modernlik bu? nerede karşılaştınız bakire kadın isteyen enn modern erkeklerle, kim bunlar anlatır mısınız?Öyle demiyorlar işte.En moderni bile alttan alta bana özel olsun istiyor.
ayy sal adamı ya. Eski sevgilinle kampa gittiysen gittin, geçmiş geçmiştir ona ne. Senin geçmişine saygısı olmayan adamdan hiçbir cacık olmaz. Zaten seninle birkaç gün konusmak istemediğini söyleyen de o, paşam kendi kendine tribe girmiş. Tavsiyem ileride geçmişine saygı duyacak bir adamla olMerhaba herkese. Daha önce konu paylaşmıştım. Askere gitmeden önce
Tanıştığım biri vardı. 2 buçuk aydır çok güzel giden bi ilişkimiz oldu telefon üzerinden. Her şey mükemmeldi. Sonra bi konu konuşuldu eski sevgilimle kamp yaptığımı öğrendi bir şekilde bende sorunca yalan söyleyemedim. Geçmişe çok takıntılı biriydi. Bütün gün ağladığımı söylememe rağmen benimle birkaç gün konuşmak istemeddğini söyledi. İleride daha ciddi sorunlar yaşayacağımızı düşünerek ondan ayrıldım. Askerde onu terketmiş mi oldum. Düşünceleriniz nedir? Bitirmek isteyince direk tamam dedi.
bu tarz yorumlarınızı çeşitli başlıklarda çok görüyorum. bütün hayatınızı buraya döktüğünüz için de az çok biliyorum sizi. o yüzden çok merak ediyorum, "en moderni" diye tanımladığınız insanlar kim? hangi modernlik bu? nerede karşılaştınız bakire kadın isteyen enn modern erkeklerle, kim bunlar anlatır mısınız?
ayrılarak iyi etmişsiniz, zaten iki aydır "telefon üzerinden" devam eden şey ilişki de değil. ne güzel eski sevgilinizle gezip tozmuşsunuz, gezip tozmaya devam edin işte. telefon başında bikbik elin denyolarıyla uğraşmaya değer mi? ayrıca profilde yazdığı gibi 27 yaşındaysanız kazık kadar kadınsınız artık. yaptığınız hiçbir şeyin hesabını kimseye vermek zorunda değilsiniz.
maalesef bu ülkede erkeklerin önemli bir kısmı takıyor, doğru ama bu sizin nasıl insanlarla muhatap olduğunuza göre değişir. eğitimsiz, kültürsüz mahalle delikanlılarıyla takılırsanız tabii ki amınızın hesabını size sormaya kalkarlar. bunun hesabını tutan erkeğin de "kadın" olmakla ilgili sağlıklı fikri olamaz zaten. üstelik İstanbul'da yaşıyorsunuz, küçük bir çevrede vakit geçirmek zorunda da değilsiniz, sürekli benzer tipte erkeklerle karşılaşıyorsanız çevrenizi değiştirin.
ay ayrıca biriyle seviştiniz diye hata falan değil, seviştiniz bu kadar. siz buna ne kadar anlam yüklerseniz o kadar gözünüzde büyür. hatalı karar falan değil, amaaaan diyip geçeceksiniz.
Eğitimli biriydi o ama sonuç bu. Benim ailem geri kafalı onlara ters bir yapıdadyım. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama kendi hayatımın içinde kendimi sıkılmış gibi hissediyorum. Ait değil hissiyatı taşıyorum. Sanki hiçbir yere ait değilim. Aileme, benim gibi düşünmeyen bazı arkadaşlarıma.. Sizce ne yapmalıyım?bu tarz yorumlarınızı çeşitli başlıklarda çok görüyorum. bütün hayatınızı buraya döktüğünüz için de az çok biliyorum sizi. o yüzden çok merak ediyorum, "en moderni" diye tanımladığınız insanlar kim? hangi modernlik bu? nerede karşılaştınız bakire kadın isteyen enn modern erkeklerle, kim bunlar anlatır mısınız?
ayrılarak iyi etmişsiniz, zaten iki aydır "telefon üzerinden" devam eden şey ilişki de değil. ne güzel eski sevgilinizle gezip tozmuşsunuz, gezip tozmaya devam edin işte. telefon başında bikbik elin denyolarıyla uğraşmaya değer mi? ayrıca profilde yazdığı gibi 27 yaşındaysanız kazık kadar kadınsınız artık. yaptığınız hiçbir şeyin hesabını kimseye vermek zorunda değilsiniz.
maalesef bu ülkede erkeklerin önemli bir kısmı takıyor, doğru ama bu sizin nasıl insanlarla muhatap olduğunuza göre değişir. eğitimsiz, kültürsüz mahalle delikanlılarıyla takılırsanız tabii ki amınızın hesabını size sormaya kalkarlar. bunun hesabını tutan erkeğin de "kadın" olmakla ilgili sağlıklı fikri olamaz zaten. üstelik İstanbul'da yaşıyorsunuz, küçük bir çevrede vakit geçirmek zorunda da değilsiniz, sürekli benzer tipte erkeklerle karşılaşıyorsanız çevrenizi değiştirin.
ay ayrıca biriyle seviştiniz diye hata falan değil, seviştiniz bu kadar. siz buna ne kadar anlam yüklerseniz o kadar gözünüzde büyür. hatalı karar falan değil, amaaaan diyip geçeceksiniz.
Yerinde bir karar olmuş iki taraf için deMerhaba herkese. Daha önce konu paylaşmıştım. Askere gitmeden önce
Tanıştığım biri vardı. 2 buçuk aydır çok güzel giden bi ilişkimiz oldu telefon üzerinden. Her şey mükemmeldi. Sonra bi konu konuşuldu eski sevgilimle kamp yaptığımı öğrendi bir şekilde bende sorunca yalan söyleyemedim. Geçmişe çok takıntılı biriydi. Bütün gün ağladığımı söylememe rağmen benimle birkaç gün konuşmak istemeddğini söyledi. İleride daha ciddi sorunlar yaşayacağımızı düşünerek ondan ayrıldım. Askerde onu terketmiş mi oldum. Düşünceleriniz nedir? Bitirmek isteyince direk tamam dedi.
Baştan bitmesi iyi olmuş. Geçmişe bu kadar takıntılı olan kişi ileride sürekli sorun çıkarır her kavgada yüzünüze vururdu bunları. Sanki ondan önce hayatınız olmamaliymis gibi. Ama gel gelelim genelde böyle kişiler kendi geçmişlerini asla anlatmıyor olmadı diyor yalan söylüyor ya da ben erkeğim benim illa ki olur hoduklugune getiriyor lafı. Bu arada size yine mesaj atar bu kişi gibime geliyor. Size ulaşamaması için her yerden engel atmanızı tavsiye ederim.Merhaba herkese. Daha önce konu paylaşmıştım. Askere gitmeden önce
Eğitim maalesef kişilik üzerinde çok yüksek etkiye sahip degil. Ailede ne görürse kişiliği öyle oturuyor genelde. Sizi çok iyi anlıyorum ben de aynı hisleri hissediyordum. Ait olmama duygusu. Ailemin terkedilmiş çocuğu gibiydim, ilgilenmiyorlardi, aramiyorlardi sadece işleri düşünce arıyorlardı. Hâlâ da aynı. Üstüne bir de köstek oluyorlardı. Çalışmam için baskı kuruyorlardi ben yüksek lisans yapmaya çalışıyordum. İs de bulamıyordum. Ama hayatta ne yapmak istediğime net karar verdigimde ve evlenip kendi yuvama gectigimde o ait olamama hissi geçti çok şükür. Bu ait olamama hissiyle kendinizi olmayacak ilişkilere sürüklemeyin lütfen. Başıma geldi ordan biliyorum. Size zarar veren her şeyden uzak durun. Aileniz bile olsa. Ayrıca alma verme dengesinin olmadığı ilişkilerde ve gecmisinize takik olan kişilerde kalmayın. Emin olun karşınıza olgun, alma verme dengesini sağlayabilen kişiler çıkacak. Başıma geldiği için bu tavsiyeleri veriyorumEğitimli biriydi o ama sonuç bu. Benim ailem geri kafalı onlara ters bir yapıdadyım. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama kendi hayatımın içinde kendimi sıkılmış gibi hissediyorum. Ait değil hissiyatı taşıyorum. Sanki hiçbir yere ait değilim. Aileme, benim gibi düşünmeyen bazı arkadaşlarıma.. Sizce ne yapmalıyım?
Bende senin gibi aşmak icin cinsel birliktelik yasadim.seni oyle iyi anliyorum ki.27 yasimdaydim.tum iliski ve flortlerden sorunlu oldugumu dusundugum icin kaciyordum.ilk birlikte oldugum adamda yalanci,manyagin teki cikti.ama asla icime kapanmadim.gezdim, eglendim.sonra 33 umde esimle tanistim ve evlendim.birkez olsun sormadi, hor gormedi.el ustunde tuttu beni.asla boyle dusunme.sen cok degerlisin..degerini bilmemis ve cikmis hayatindan.guzelliklere koş..Ben bakire değilim ve bunu ömür boyu sırtımda taşıma korkusu oluştu ben de artık. Ve yalan söyleyip saklayacak bir karakterim asla yok. Ne yaşarsam yaşayayım özellikle geçmiş tecrübelerimden sonra kendime böyle bir saygısızlık yapmam. Ama belki bana kızacaksınız ama zaten pek iyi bir çocukluk geçirmedim ki ilk cinsel ilişkimi sebebi tam olarak buydu çocuklukta tacize uğradım ve korkuyordum cinsellik ten aşmak için yaşadım belki anlayamazsınız beni bu konuda ama çok zor günlerdi. Çok zorlandım kendimi problemli hissediyordum sonra yaşayınca sağlıklıyım dedim kendi kendime. Yani aslında hiç sağlıklı bir psikolojide değildim ve bu benim önüme sorun olarak çıkıyor şimdi ve ben bunu düşündükçe acı çekiyorum. Bir erkek için ağlamıyorum geçmişi hata olarak gördüğüm için ağlıyorum. Bununla yargılanmak zoruma gidiyor. Çünkü benim ne hissettiğimi ne yaşadığımı kimse bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?