Aşksız evlilik olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Farzedin ki sizi çok seven biri var. Çok ama çok iyi biri. İyilik yönünden eşi benzeri yok. Fakat hayalinizdeki prensten farklı. Aşık değilsiniz ama ona sonsuz güveniyorsunuz. Yaşınız ilerlemiş olsa bile aşkı beklermisiniz yoksa nikahta keramet var deyip evlenir misiniz?

ben aslen gençler adına mantık evliliği taraftarıyım. ( ancak hiç aşk olmazsa da olmaz bence. azcık da olsa olmalı be... mesela ben büyük ölçüde mantık evliliği yaptım 25 yıl evvel. ama bence içimizde azıcık bile sevgi olmasaydı bu günlere gelemezdik.

yani uzun lafın kısası Yaşım ilerlemiş olsa bile aşkı beklerim

Şöyle diyeyim onu aslında çok az seviyorsunz.. Çünkü bi erkekte aradığınız bazı özellikler onda yok. Erkek gibi erkek değil. Çok çocukça ve saf.Ayrıca hep aynı konular üzerinde konuşup sıkıcı oluosa bu huyları da sizi sinir ediyorsa istediğiniz özelliklere uygun birini mi ararsınız yoksa bi şans verirmisnz?

Şöyle diyeyim onu aslında çok az seviyorsunz.. Çünkü bi erkekte aradığınız bazı özellikler onda yok. Erkek gibi erkek değil. Çok çocukça ve saf.Ayrıca hep aynı konular üzerinde konuşup sıkıcı oluosa bu huyları da sizi sinir ediyorsa istediğiniz özelliklere uygun birini mi ararsınız yoksa bi şans verirmisnz?

iyi diye evlenilmez.. ama hayattan beklentiler, zevkler vs uyuşuyorsa zamanla sevgi oluşabilir..

kesinlikle aşkı aramam. aşık olduğun insandan çok sana aşık olan seni mutlu eder! ben bunu bilir bunu sölerim opuyorumnanaktan
gözüne batan huylarıda biiiir bir yokolup gidecektir bence...

bir erkekte aradığım özelliklere sahip olarak görümüyorsam onu, evlenmezdim.. evlilik bir " hadi bir şans vereyim" diye yapılmaz..

ıçerik nedeniyle konunuz "ılişkiler- Duygular-Hayatın içinden" bölümüne taşınmıştır, bilginize

ilişkilerde neler oluyor nelerrr sorunlar güzelliklerrr herşeyy mutlulukta tartışmadaaa
SEVMEDıĞıNZ Bı ıNSANIN herşeyi batarrr....insan mutsuz olduğu zaman için sevmeliki bırakıp gitmek,hemen arkanı dönmek kolay olmasınnnn......(normal şartlar altında)

mantık evliliği yaparken bile aradığın bazı özelliklerin onda olması gerekir..zamanla aranızda bir elektriğin oluşması için tabii...çok çok iyi ve güvenilir birisi olabilir ama sana bişiyler katmıyorsa,gerçek anlamda mutlu olacağına inanmıyorsan böyle bişiy yapma sakın..aşkın ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin yada ondan daha iyisi mutlaka vardır..

ya evlendikten sonra birine aşık olursan :1rolleyes:
aşık olmadan evlenirsen hep birşeyler eksikmiş gibi hissedeksin.
sonra o eksiği bulduğun biri olursa ki bu aşık olmuşsun demek işte o zaman
kafan karışacak.

Sadece mantığımla hareket etmem..
Sadece duygularımlada harekt etmem..
Hem mantığına yatan hemde gördüğünde içinde bişiler olcak biryle evlenmelisin bence..
Körü körüne aşık ol gözün aşktan kör olsun hiç bişey düşünme demiorum ama sewediğin içinin gitmediği bi adamlada olmaz..
Ben evlenmezdim..
Deneme tahtası değildir evlilik olmazsa ayrılırız mantığıyla düşünülerek karar verilen bi evliliğin ne kdr doğru olacağını bilemiorum..fisfisfis

Bence aşk olmadan evlilik olmaz...:ecrin_bebek:
Tamam mantıkta önemli..
Fakat sevmediğim halde iyi bir insan diye evlenirmiydim? Hayır..boshayallersmile

Aslında olur aŞk elılıklerı cok ıyı yoruyor yada mantık evlılıklerı cok mukemmel oluyor dıyemeyız sentezlemek lazım bıraz mantık bıraz hoŞlantı yeterlı olur sanırım cok kenarlarda olmamalı ben ask evlılıgı yaptım ama mantık yoktu ıyımı oldu cok sukur severım kocamı ama kafa yapımız okadar terskı anlasabılmek aynı gozle dunyaya bakmamk cok onemlı aŞk bır yere kadar lafı ne kadar klıŞe olsada dogru

Bence başlamış bir ilişki ise evliliğe götürmeyin hemen...

Ben bu senaryoyu biliyorum, şahitliğim var böyle bir evliliğe...

Şimdi sırf seviliyorsunuz ve güveniyorsunuz diye evlenirseniz üzülen mutsuz olan siz olursunuz...

Evlendiniz diyelim ama karşı taraf kadar coşkulu değil duygularınız, ona onun gibi karşılık veremiyorsunuz... Bir süre sonra sizde aşık olup onun duygularına eriştiğinizde iş işten geçmiş olacak... ışte bunun adı da "zamansız aşk"... Yani o aşka yetişip karşılıklı, doyasıya yaşayamayacaksınız...

Biraz daha zamanı var bu evliliğe....Sevgilerimle...

Aslında doğru,aşkta bir yere kadar...:çok üzgünüm:
Aşk elbet biter..önemli olan o aşk bittiği zaman geriye kalan duyguların sevgi olarak kalması nefret olarak değil:smiley-cool:..

Farzedin ki sizi çok seven biri var. Çok ama çok iyi biri. İyilik yönünden eşi benzeri yok. Fakat hayalinizdeki prensten farklı. Aşık değilsiniz ama ona sonsuz güveniyorsunuz. Yaşınız ilerlemiş olsa bile aşkı beklermisiniz yoksa nikahta keramet var deyip evlenir misiniz?
ben tipki bu verdigin ornekteki gibi birisiyle evlendim. o beni cok seviyordu. ben istemiyordum ama o kadar iyiydiki hayir demek icin tek bir sebeb bile bulamadim.hic cikmadan direkt onunla evlendim. evlendikten sonra ne kadar dogru bir karar verdigimi anladim. esimi tanidikca ona asik oldum.simdi 2,5 yillik evliyiz ve 5 aylik hamileyim.cooooook mutluyuz allah herkese bizimki gibi bir evlilik versin insallah

valla herkesin düşüncesi farklı tabii ama ben kendi adıma keşkede sevdiğimle değilde beni sevenle evlenseydim diyorum çoğu zaman ama yinede şükür tabiki ...:hulya:

Biz onunla uzun zamandır arkadaşız. O Hep yanımda oldu destekledi beni.Maalesef onda bazı eksiklikler var. Dediğim gibi çok çocuksu ve artık sohbetlerinden sıkılıyorum. Hep aynı şeyleri konuşmaktan sıkılıyorum. Yoksa tip olarak fena sayılmaz ama bazen giydiği pantolon bile gözüme batabiliyo..oofffff
Bunun yanısırada aynı şeylerden zevk alıyoruz. ıkimizde gezmeye bayılıyoruz. Bende eşimin hep beni gezdirmesini istiyorum

Back
X