asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cupra bile alamadım bu hafta palamut alabildim. Bir kilo elma 4 tane yapıyor nasıl yetsin ki 3 kişiye en az 2. 3 kilo alırım meyve.

Bundan 5 sene önce şu anki maaşımın yarısından az kazanıyordum. Ama o zaman tek başıma kredi çekip ev alabiliyormuşum o dönemki fiyatlarla. Bence 5 sene önce ev aldık diyenler ne kadar şanslı olduklarının farkında değil. Alım gücümüz sürekli düşüyor. Tekrar o günleri görür müyüz bilemiyorum da biz kaçırdık o fırsatı.

50 yıllık krediyi nereden çektiniz acaba? Yurtdışında mısınız?

Bana çok harcıyosunuz gıbı geldı .Birazcık kısıtlamayla ev alınır arabada alınır.

Ama faizler epey düştü Türkiye’de . Önceden çok daha yüksekti . Buda iyi bişey bence
1,5 civarı sanırım şu an. Bir ara 0,74e kadar düştü. Sıfır evlerde 0,64. Biz kaçırdık onu maalesef. Faydalanan çok kişi oldu ama.

Burada çok harcıyorsunuz yazan arkadaşlar evet haklısınız ama şöyle bir durum da var bazı insanlar için. Bir insanın hiçbir şeyi yoksa, ailede de olmamışsa ister istemez zaten eksi ile başlıyor.

Mesela size hayat hikayemi anlatayım :) konuşasım geldi sanırım;

Ben evlenirken eşimin tek kuruşu yoktu, benim de sadece bir maaşım vardı işe başladığımın 2. Ayı evlendim zaten. Borç olmasın diye ne düğün yaptık ne balayına gittik, takı da gelmedi haliyle.
Ev tut, ikinci el eşya al derken biraz borcumuz oldu, eşim 4 sene kadar çalışmadı (1 senesi askerdeydi, diğer senelerde de benim tayin olmamla oradan oraya geldi. 3 şehir değiştirdik ilk 3 senede. Her birinde ev tut nakliye, yeni eşya eksik gedik derken benim maaş püff.. eksiler krediler oldu. Eşimin çalışmamasına takılanlar için burada şöyle bir açıklama yapayım: bunu kadının ev hanımı olduğu gibi bir durum olarak da düşünülebilirsiniz. Biri çalışıyor biri çalışmıyor eve tek maaş giriyor nihayetinde.

Sonra eşim atandı, ama başka şehre bu defa bize oldu mu iki ev! Hadi bi de buluşmak için yollara git gel yol parası. İki evin geçimi de olunca gene bizim maaşlar püff.
Bir süre böyle gitti, ben eşimin yanına atandım.
Bu defa ne oldu biliyo musunuz kaç senedir sıkıntı çekiyoruz gençliğimiz gidiyo harcayalım anasını satayım dedik

Bi ara ne görürsek aldık, en iyi elektronik eşyalar, taşınmaktan bitap düşmüş ev eşyalarının yenilenmesi.. hep bi taksitimiz vardı. Ama napalım ana babamızın evinde ikimiz de konfor görmemişiz, istediklerimiz hiç olmamış. Bir görmemişlik oldu valla yalan yok.

Neyse sonra böyle böyle 7 senelik evli olduk ama dikili ağaç yok araba aldık bi tane krediyle. Onu da sattık kredi ödemede zorluk yaşadık diye.
Harcadık doyduk derken çocuk yapasımız geldi ne bileyim en büyük masrafın bu olduğunu

2.5 senedir de bütün para ona gidiyor. Şu an eşimle toplam kredi borcumuz 470 bin tl falan heralde. Elimizde bir eski ev, bir 97 model araba, bir de 1 dönümlük tarla var. Bankanın sayılır gerçi bunlar da ama olsun en azından dikili ağacımız diyebiliriz gene..

Ben de isterdim param biriksin ama her ay yine aylık yaşıyoruz. Heralde biz hep böyle devam eder gideriz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…