asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu kadar olumsuz düşünmüyorum.
Biz de ev almayı düşünüyoruz.
Üstelik hiç birikimde yok.
Ben 5000 eşim 8-9 bin civarı kazanıyor.
Kredi ile alacağız inşallah.
10-15 sene öderiz ne olacak ki?
Zaten ev almazsak kira ödeyeceğiz aynı şekilde
Ben hayata pozitif bakmak taraftarıyım

250 tl hem ayakkabi hem kemer fazla degil ki zaten..100 kemere versin 150 tl nerden almis ayakkabiyi merak ettim..Erkek kunduralari zaten cok pahali.Spor ayakkabi aldiysa 150 tl giyilmezki o spor zaten..Ayagi mahveder...

Her şeyi o karşılıyorsa ve elinizde onun hesaptan bir şey kalmıyorsa aşağı yukarı bilirsiniz ne aldığını. Benim eşimin de maaşı ikramiye aldığı aylara girdiği vergi dilimlerine göre değişir. Tam şu kadar asla diyemem ama aşağı yukarı bilirim. Harcamadan anlaşılıyor zaten. Bir de sağlam gezdiyseniz iyi para kazanıyordur. Biz yazın uzun tatillerde çıkılanlar hariç ortalama 3.5-4 bin gezmeye harcıyorduk mesela pandemi öncesi. Yani sizin eşiniz bence iyi kazanıyor yani konu sahibi gibi pek kısacak bir şeyiniz olmamıştır.

Yok valla çok değil, bizim de öyle, hiçbişey çöpe gitmiyor üstelik domates hariç hep mevsim meyvesi sebzesi haftalık 3 kişi 250 yi rahat buluyor

biz evlendiğimiz sene ev aldık yani 2 sene oluyor, şu an o zamanki parayla ev almak biraz zor üstelik küçük bir yerde yaşıyoruz buna rağmen ev fiyatları bu sene 3 katı arttı. ben çalışamıyorum şu an, eşimin kendi işi var. ben eşime göre daha savurganımdır ama memur olsaydı belki bir tık daha dikkat ederdik. biraz diş sıkarak belki krediyle ev alınabilir, kredi olduğunda da mecbur ödeneceği için gereksiz masraflar kısılmış olur gibi. yorumları okumadım o yüzden sonrasında bir şey yazdınız mı bilemiyorum

Mutfak nasil fazla aciklar misiniz?

Hep altın sorunca ben de altın aldınız sandım borca girerek
Şaşırmıştım yani
Şimdiki kızlar altınsız evlenmiyor, buradaki konulara bakın hep altın muhabbeti var, kv şunu takmadı, kp şu kadar altın aldı ....vs aileler mecburmuş gibi konuşuluyor genelde o yüzden sordum, ben gençliğimde altını yatırım değil takı olarak gördüğüm için hiç altıncı olamadım ( 17 yıl önce altın bedava gibiydi zaten şimdiye göre) herşey ucuzdu, o zaman da taşçıydım hala taşçıyım ben diamonds are best friend

Son düzenleme:
Demek ki kazancı çok az olsa bilirdiniz.:)
Neyse bahsetmek istemiyorsunuz saygı duyuyorum.
Etrafımızda da işyeri olan ahbaplar var. En kötü ay dedikleri ayda bile en az ellerine kalan para 15 bindi. (Pandemi öncesi)
O yüzden ben eşinizin en en az 20 25 bin kazandığını sanıyorum. Neyse hayırlı olsun darısı tüm ev isteyenlerin başına..

Bende İstanbul'dayım. Çok pahalı o konuda katılıyorum ama yine de 250 çok fazla geldi. Yaz sebzesi almıyorum gerçi ben sağlıklı bulmuyorum. Hiç onların fiyatlarına bakmadim. Yazın domates sosu yapmıştım birazda dondurucuya fasulye bezelye mısır koymustum o şekilde kullanıyorum. Örnek vereyim iki kilo portakal, bir kilo mandalina ,bir kilo muz ,bir kilo kivi , bir kilo elma aldım. Sebze olarakta ıspanak karnabahar pırasa marul maydanoz limon soğan ve patates aldım. Hamsi de aldım. 100 lira gibi harcayıp ciktm pazardan. Hadi 110 olsun ama 250 tutmadı hicbir zaman.

Yok valla çok değil, bizim de öyle, hiçbişey çöpe gitmiyor üstelik domates hariç hep mevsim meyvesi sebzesi haftalık 3 kişi 250 yi rahat buluyor
Gider tabii ki. Brokoli, karnabahar 10 marul 5 yeşil soğan 7 içine 4-5 anca elma giren posey 6 portakal öyle. Daha bir sürü saymadiklarim var. Balık da alıyormuş. Mevsiminde bir deniz cuprasi alsa 50-60 kilosu. Bu aralar markete çok gidiyorum fiyatlardan eminim yani:) yerine göre 2-3 oynar belki.

Neden ev sahibi olamayacakmışsınız ? İkinizde gençsiniz çalışıp ödersiniz. Zaten bu devirde büyük birikim yapmak hem zor hemde uzun yıllar alır. Bende kredi cektim mesela , 50 yıl ödeyeceğim. Ama olsun en azından hem kendi evim hemde sürekli değerleniyor. Ayrıca 1+1 odalı eve vereceğim kirayı ben triplex evin kredisine ödeyeceğim. .

50 yıl kredi veriliyor mu? Ülkemizde???

Yurt dışında yaşıyorsunuz sanırım?

Benim derin dondurucum olmadığı için çok fazla yazdan birsey koyamıyorum Malesef . Bir kilo yetmiyor bize. Ben her meyveden en az 2 3 kilo alırım en az oğlum çok seviyor meyveyi. Birde mesela oğlum istiyor diye kilosu 30 TL den çilek aldım. Palamut aldım 4 tane 40 TL tuttu. Zaten ikisi 70 tuttu. Her ailenin mutfak gideri farklı . Benim pazar masrafım her hafta 200 ile 250 arası değişiyor. Hiç 100 TL tutmadı.

böyle konuların altına insanlar yediklerini yazıyorlar ya ağzım açık okuyorum. Akşama kadar yesem gene bitmez. Ayıp olur diye de soramıyorum ama çok merak ediyorum
Ne yiyorsunuz mesela aksama kadar? Siz de demek ki aylik 500 mutfak masrafi olanlardansiniz.Bu sirri bizimle de paylaşmak zorundasiniz.Bu bir amme hizmetidir sizin icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…