- 20 Ocak 2020
- 2.988
- 3.820
- 48
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben bu kadar olumsuz düşünmüyorum.ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
250 tl ayakkabi kemer gayet iyi her ay kiyafet sıkıntı.her ay alacak birşey buluyorsa esiniz ev almak gibi bir dusuncesi yoktur yatirim yapmak istemiyordur. Yoksa bizde arabamizi yenilemek için birevime yazildik ve suan tek lüksümüz kitap. Kitap ve gidadan kismiyoruz. Ben calismiyorum. Bizde alsak her ay alacak birsey muhakkak buluruz. Alis veris yapmak keyif verici ama bu devirde yatirim cok önemli
Her şeyi o karşılıyorsa ve elinizde onun hesaptan bir şey kalmıyorsa aşağı yukarı bilirsiniz ne aldığını. Benim eşimin de maaşı ikramiye aldığı aylara girdiği vergi dilimlerine göre değişir. Tam şu kadar asla diyemem ama aşağı yukarı bilirim. Harcamadan anlaşılıyor zaten. Bir de sağlam gezdiyseniz iyi para kazanıyordur. Biz yazın uzun tatillerde çıkılanlar hariç ortalama 3.5-4 bin gezmeye harcıyorduk mesela pandemi öncesi. Yani sizin eşiniz bence iyi kazanıyor yani konu sahibi gibi pek kısacak bir şeyiniz olmamıştır.Acikcasi ben onun kazancini hic bilmem senelerdir, arastirmam da.. sabit bir gelir degil. Ama daha önce de söyledigim gibi esim 1000 tl bile kenara koyalim diye vermedi. O sadece harcama yapar. Hic biriktiremedi ve biriktiremez. Hep söyler sen olmasan ev alamazdik sen beni hep borclandir der
Yok valla çok değil, bizim de öyle, hiçbişey çöpe gitmiyor üstelik domates hariç hep mevsim meyvesi sebzesi haftalık 3 kişi 250 yi rahat buluyorPazara 250 lira çok değil mi ya ? Üç kişi için hemde. Tamam fiyatlar yüksek ama sadece pazar için çok fazla. Ne alıyorsunuz bu kadar ya da aldığınızi tuketebiliyor musunuz ? Bende her hafta pazara giderim 100 lira ancak gidiyor. Fazla alsam yiyemeyiz ki çöpe gider.
Bence sorun sizdeTabiki buyrun gelin.Bu mucizeyi hep birlikte yasayalim.Inanin aklim almiyor nasil basariyorlar? Farkli bir market falan mi var da biz bilmiyoruz?
Mutfak nasil fazla aciklar misiniz?Siz aldığınız bu maaşlarla ağlıyosunuz biz asgari ücretliler geberelim o zaman. Eger gerçekten zor durumdaysanız eşinizin her ay harcadığı 1000 lirayı kısabilirsiniz bu biraz lüks gibi geldi mutfak her ay 2000 lira bence fazla tek maasla ev gecindirip çocuk okutanlarda var
Şimdiki kızlar altınsız evlenmiyor, buradaki konulara bakın hep altın muhabbeti var, kv şunu takmadı, kp şu kadar altın aldı ....vs aileler mecburmuş gibi konuşuluyor genelde o yüzden sordum, ben gençliğimde altını yatırım değil takı olarak gördüğüm için hiç altıncı olamadım ( 17 yıl önce altın bedava gibiydi zaten şimdiye göre) herşey ucuzdu, o zaman da taşçıydım hala taşçıyım ben diamonds are best friendHep altın sorunca ben de altın aldınız sandım borca girerek
Şaşırmıştım yani
Demek ki kazancı çok az olsa bilirdiniz.:)Acikcasi ben onun kazancini hic bilmem senelerdir, arastirmam da.. sabit bir gelir degil. Ama daha önce de söyledigim gibi esim 1000 tl bile kenara koyalim diye vermedi. O sadece harcama yapar. Hic biriktiremedi ve biriktiremez. Hep söyler sen olmasan ev alamazdik sen beni hep borclandir der
Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Size şöyle örnek vereyim 1 kg taze fasulye 18 TL den aldım. Portakalın bile kilosu burada 7 TL en az 3 kg portakal, kivi, muz . Yeşillikler eee her hafta mutlaka balık da alırım evime . 100 TL ye buradaki pazarda meyveyi zor alırım
Gider tabii ki. Brokoli, karnabahar 10 marul 5 yeşil soğan 7 içine 4-5 anca elma giren posey 6 portakal öyle. Daha bir sürü saymadiklarim var. Balık da alıyormuş. Mevsiminde bir deniz cuprasi alsa 50-60 kilosu. Bu aralar markete çok gidiyorum fiyatlardan eminim yani:) yerine göre 2-3 oynar belki.Yok valla çok değil, bizim de öyle, hiçbişey çöpe gitmiyor üstelik domates hariç hep mevsim meyvesi sebzesi haftalık 3 kişi 250 yi rahat buluyor
50 yıl kredi veriliyor mu? Ülkemizde???Neden ev sahibi olamayacakmışsınız ? İkinizde gençsiniz çalışıp ödersiniz. Zaten bu devirde büyük birikim yapmak hem zor hemde uzun yıllar alır. Bende kredi cektim mesela , 50 yıl ödeyeceğim. Ama olsun en azından hem kendi evim hemde sürekli değerleniyor. Ayrıca 1+1 odalı eve vereceğim kirayı ben triplex evin kredisine ödeyeceğim. .
Yurt dışında yaşıyorsunuz sanırım?Neden ev sahibi olamayacakmışsınız ? İkinizde gençsiniz çalışıp ödersiniz. Zaten bu devirde büyük birikim yapmak hem zor hemde uzun yıllar alır. Bende kredi cektim mesela , 50 yıl ödeyeceğim. Ama olsun en azından hem kendi evim hemde sürekli değerleniyor. Ayrıca 1+1 odalı eve vereceğim kirayı ben triplex evin kredisine ödeyeceğim. .
Evet . 50 yıllık kredi ödemesinden anladınız sanırımYurt dışında yaşıyorsunuz sanırım?
Benim derin dondurucum olmadığı için çok fazla yazdan birsey koyamıyorum Malesef . Bir kilo yetmiyor bize. Ben her meyveden en az 2 3 kilo alırım en az oğlum çok seviyor meyveyi. Birde mesela oğlum istiyor diye kilosu 30 TL den çilek aldım. Palamut aldım 4 tane 40 TL tuttu. Zaten ikisi 70 tuttu. Her ailenin mutfak gideri farklı . Benim pazar masrafım her hafta 200 ile 250 arası değişiyor. Hiç 100 TL tutmadı.Bende İstanbul'dayım. Çok pahalı o konuda katılıyorum ama yine de 250 çok fazla geldi. Yaz sebzesi almıyorum gerçi ben sağlıklı bulmuyorum. Hiç onların fiyatlarına bakmadim. Yazın domates sosu yapmıştım birazda dondurucuya fasulye bezelye mısır koymustum o şekilde kullanıyorum. Örnek vereyim iki kilo portakal, bir kilo mandalina ,bir kilo muz ,bir kilo kivi , bir kilo elma aldım. Sebze olarakta ıspanak karnabahar pırasa marul maydanoz limon soğan ve patates aldım. Hamsi de aldım. 100 lira gibi harcayıp ciktm pazardan. Hadi 110 olsun ama 250 tutmadı hicbir zaman.
Ne yiyorsunuz mesela aksama kadar? Siz de demek ki aylik 500 mutfak masrafi olanlardansiniz.Bu sirri bizimle de paylaşmak zorundasiniz.Bu bir amme hizmetidir sizin icinböyle konuların altına insanlar yediklerini yazıyorlar ya ağzım açık okuyorum. Akşama kadar yesem gene bitmez. Ayıp olur diye de soramıyorum ama çok merak ediyorum
Yaptığım diğer yorumlarda var açıklama yeterli olur sanırım size diğer üyelerde gayet güzel yapmışlar açıklama okuyabilirsinizMutfak nasil fazla aciklar misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?