- 25 Haziran 2019
- 1.103
- 2.202
- 83
- 42
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Bir kilo elma 3 4 tane yapiyor gercektende.En az iki kisi yasayana nasil yetiyor??Günlük ceyrek elma falan mi yiyorlar??Cupra bile alamadım bu hafta palamut alabildim.Bir kilo elma 4 tane yapıyor nasıl yetsin ki 3 kişiye en az 2. 3 kilo alırım meyve.
Benim derin dondurucum olmadığı için çok fazla yazdan birsey koyamıyorum Malesef . Bir kilo yetmiyor bize. Ben her meyveden en az 2 3 kilo alırım en az oğlum çok seviyor meyveyi. Birde mesela oğlum istiyor diye kilosu 30 TL den çilek aldım. Palamut aldım 4 tane 40 TL tuttu. Zaten ikisi 70 tuttu. Her ailenin mutfak gideri farklı . Benim pazar masrafım her hafta 200 ile 250 arası değişiyor. Hiç 100 TL tutmadı.
Benim pek bilgim yoktu o konuda ama deniz kenarı satılan evleri izlerken yeni evli genç insanların güzel, büyük evleri aldığımda şaşırıp yorum yapmıştım. eşim de oralardaki sistemi anlatmıştı iç çekmiştim:) burda öyle bir şeyin mümkünatı yok.Yok yok gerçekten öyle . Kiradan bile çok daha az ödüyorum neden kısa vadede ödeyip kendimi kasayım ki dedim :)
Ben de anlamadım nasıl yetiyor bir hafta ? Elma büyük olursa 3 tane falan yapıyor. Biz oğlumla mutfağa gir çık derken bir günde yeriz hepsini zatenBir kilo elma 3 4 tane yapiyor gercektende.En az iki kisi yasayana nasil yetiyor??Günlük ceyrek elma falan mi yiyorlar??
Hoş geldiniz konu sahibi..iki sene giydiği pantolonu da var eşimin ama on tane falan pantolonu var yani sayı fazla mı bilemiyorum bir erkek için ayakkabı da aynı şekilde 10 çift var galiba
Ozamanda fırsatçılar ev fiyatlarını uçurdular malesef. Nefes almadan bekliyorlar fırsatçılar,her köşede nerden düşsede vursak modundalar..1,5 civarı sanırım şu an. Bir ara 0,74e kadar düştü. Sıfır evlerde 0,64. Biz kaçırdık onu maalesef. Faydalanan çok kişi oldu ama.
Böyle birikecekse kalsın vallahi yaşım zaten 30 . Hiç olmazsa boğazımızdan kısmayalım yiyip içelim yanımıza kar kalsın bariBenimde derin dondurucum yok dolabın üstü yetiyor. Domatesleri kavanoz yapmıştım. Hatta biberde yaptım kavanoz kışın çok iyi oluyor. Ben yaz meyvesi asla almıyorum belki o yüzden uygun geliyordur bana. Parasından değil hormondan dolayı. Mutfaktan kismiyorum ama zararlı olduğunu bilerek canları istiyor diye de almam. Geçen hafta çinekop almıştım bu hafta kilosu 60 lira olmuştu yuh dedim gidip hamsi aldim. Vitaminse ondada var onda da. Tabi her ailenin farklı mutfak gideri ama biriktiren bu şekilde biriktiriyor işin tüyosu bu :)
Benim de aydan aya degisir ama bi ortalamasi var. Esimin kendi isi oldugu icin gercekten bi ortalama bile yok. Onun harcamalarinin da cetelesini tutmam. İyi kazanirsa tek kalemde yüklü harcama da yaptigi olur, ödemeleri ile alacaklari denk düsmezse kenarda paramiz var mi ödeme alinca iade edeyim diye benden aldigi da olur.Her şeyi o karşılıyorsa ve elinizde onun hesaptan bir şey kalmıyorsa aşağı yukarı bilirsiniz ne aldığını. Benim eşimin de maaşı ikramiye aldığı aylara girdiği vergi dilimlerine göre değişir. Tam şu kadar asla diyemem ama aşağı yukarı bilirim. Harcamadan anlaşılıyor zaten. Bir de sağlam gezdiyseniz iyi para kazanıyordur. Biz yazın uzun tatillerde çıkılanlar hariç ortalama 3.5-4 bin gezmeye harcıyorduk mesela pandemi öncesi. Yani sizin eşiniz bence iyi kazanıyor yani konu sahibi gibi pek kısacak bir şeyiniz olmamıştır.
Adrenalin dolu ülke. Dünden bugüne her an her şey olabilir.Nasıl böyle bir inip bir çıkıyor hayret bişey .
Ne yiyorsunuz mesela aksama kadar? Siz de demek ki aylik 500 mutfak masrafi olanlardansiniz.Bu sirri bizimle de paylaşmak zorundasiniz.Bu bir amme hizmetidir sizin icin
Bizde meyve severlerdeniz 4 kişilik bı aileyiz oğlum bebek henüz o da başladı ucundan meyve yemeye en az 2kg alırız elma mandalina yaz meyvelerini hiç saymıyorum kiraz ve çilek canavariyizBen de anlamadım nasıl yetiyor bir hafta ? Elma büyük olursa 3 tane falan yapıyor. Biz oğlumla mutfağa gir çık derken bir günde yeriz hepsini zaten
Bı yerlerde yanlış yapıyorsunuz geliriniz çok iyi...Bizim eve giren maaşın iki katından yüksek siz düşünün.50bin peşinatla altınlar takılar vesaire 110bine ev aldık 7sene önce simdi 350oldu aldığımiz ev.Arabada aldık evin borcu bitti arabanın başladı evet fedakarlık ediyoruz harcamalarımizi gözden geçiriyoruz.Borclanmadanda hiç bişey sahibi olunmuo malesefne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Bi arkadasım geçen sene yaptırdı denize yakın hatta kenarı sayılacak bir ev. Sıfır ev Kocaman Bahçeli falan. Sadece yüzde 15 peşinat veriyor herkes . Zaten çalışıyorsan düzenli gelirin varsa ve borcun harcın yoksa tüm bankalar veriyor krediyi. Durum böyle oluncada kiraya vereceklerine oturdukları eve veriyor insanlar .Benim pek bilgim yoktu o konuda ama deniz kenarı satılan evleri izlerken yeni evli genç insanların güzel, büyük evleri aldığımda şaşırıp yorum yapmıştım. eşim de oralardaki sistemi anlatmıştı iç çekmiştim:) burda öyle bir şeyin mümkünatı yok.
Yurtdışında hayat çok zor, herşey çok pahalı , siz orda mutlusunuz diyorlar, doğru demek ki..Mesela burada çok iyi eğitimli kalifiye insanlar bile düzenli kazançları olsa dahi triplex almayı 150 yıllık krediyle bile düşünemezler, Niye? Çünkü 2+ 1 hayali onları mutlu etmeye yetiyor artıkEvet . 50 yıllık kredi ödemesinden anladınız sanırım
Mantıklı..Ortak girelim?
Şu an yok. O zamanda evlerin fiyatları 1 gecede 50 bin 100 bin arttı.. yani o düşük kredinin bir esprisi kalmadı.Yüzde 1 lere kadar düşmüştü devlet bankalarında . Sürekli reklamı falan yapılıyordu .
Burda beni kimse tanimiyor ki esimin kazancini bilsem niye söylemiyimDemek ki kazancı çok az olsa bilirdiniz.:)
Neyse bahsetmek istemiyorsunuz saygı duyuyorum.
Etrafımızda da işyeri olan ahbaplar var. En kötü ay dedikleri ayda bile en az ellerine kalan para 15 bindi. (Pandemi öncesi)
O yüzden ben eşinizin en en az 20 25 bin kazandığını sanıyorum. Neyse hayırlı olsun darısı tüm ev isteyenlerin başına..
Valla uzun uzun yazmak istemiyorum eminim yazan arkadaşlarım vardır.. Ben sadece normal şartlarda 11.500 tl geliriniz olduğu halde bu denli karamsar olmanızı şoklar içinde okudum.. Konu başlığını okuyunca dedim herhalde asgari ücretli tek kişi çalışan biri falan. Ki onlar bile "asla ev alamayacak" falan değiller.. Bana da çok imkanı gelmiyor ama alan var yani..ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Yaa kusura bakmayın mesajınız güldürdü cidden son sözünüzBen hiç bir zaman harcamalarımın hesabını tutmam. Ne kadar gidiyor inan bilmiyorum. Normal bir beslenmemiz var. Benim merak ettiğim yapılan harcama değil zaten, yenilen yemek miktarı. Geçen başka bir konuda bir üye 1 kavanoz yoğurttan ayran yapıp 3 kişi bir öğünde bitirdik yazmıştı. Şimdi bu konuda da 12 litre sütü 2 kişi bir haftada tüketiyoruz diyince hesap yaptım şöyle yesem böyle yesem yok bitiremeyiz imkansız. Belki de biz yemeyi bilmiyoruzdur.
Yahu deprem oldu, kiralar yükseldi. Sağolsunlar sokakta kalan insanlara çok yardımcı oldu ev sahipleri.Şu an yok. O zamanda evlerin fiyatları 1 gecede 50 bin 100 bin arttı.. yani o düşük kredinin bir esprisi kalmadı.
Bizim ülke böyle.. Fırsatçılık diz boyu..
Siz çok şanslısınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?