asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağzın bal yesin arkadaşım.
Hamsi, istavrit, mezgit varken somon da somon demem.
Kinoa neymiş? Kısır varken.
Avakado faydalı diye ara sıra yiyoruz ama bulamasam aramam elzem değil benim için.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun bu konuya olan yaklaşımı da sizinkine benzer.
Kişinin bir yiyecekten fayda sağlayabilmesi için genetik geçmişinin o yiyeceğe aşina olması lazım diyor.

su yorumun alnı olsa da opsem
her bır kelımesı bu kadar mı dogru olur yahu
ben acıkcası yasayacak kadar yemenın daha saglıklı oldugunu dusunuyorum artık
yedıgımız cogu sey cok tehlıkelı boyuta geldı un un degıl ekmek ekmek degıl sut sut degıl yanı yemesek ıcmesek daha ıyı kar zarar oranına bakarsak en ıyısı yememek
kendı bıldıgım beslenmesınden emın oldugum hayvandan yumurta et sut alıyorum kuruyemısımız sebzemız kayınpederımın cıftlıgınden
cogu meyveyı hayatımdan komple cıkardım sebzelerde de var aynı vıtamın onları da kontrollu tuketıyorum cunku cogunun tohumu bambaska alakasız yerlerden ve degıstırılmıs

cocugum yemese de olur genetıgı degıstırılmıs seyler yıyecegıne hıc yemesın daha ıyı

Evet sorgulandı. Ama yüzlerine..
O kişiler alıntılandı. Arkadan konuşulmadı.
Alay edilmedi. Şimdi çevir kazı yanmasın ben iyi niyetliydim vs vs konuşması çok komik geliyor.
Burada arkadan konuşmak gibi birşey olabilir mi?
Herkesin okuyacağı şekilde yazıyoruz zaten.

Hangi konuda espiri yapıp yapamayacağımıza kendimiz karar verebilelim değil mi?

Ben çevir kazı yanmasın yapmıyorum, başka bir konuda da beyaz peynir mevzusu olmuştu onun üzerine espri yapmıştık bugün de somon şanslı yiyecek seçildi.

Bu kadar alınganlık göstermenize gerek yok.

Şükürcü mesajlarım size değil.. toplumun geneline idi..
Onu da şu yönden yazdım.
Şükretmek iyidir nimeti arttırır.
Ama sırf şükretmekle olmaz hem şükredip hem de bazı şeyler sorgulanmali.
Bana yazdınız sandım. Çünkü iyi niyetle örnek vermiştim. Art niyetim yoktu. Çünkü çocukken bende yemedim şimdi yiyorum o da maaşım var olsun o kadar:)
Kusura bakmayın sizde..

Yalvarırım o balığın adını ağzınıza almayın artık ay bir daha isim vererek yorum yaparsam ne olayım. Daha önce de yazdığım bir isimden sayfalarca yorum döndü tövbe ettim

bu arada somon neden dalga konusu oldu onu da ben yazayim, cunku insanlar “100 tl ile haftalik pazar alisverisi yapiyorum, balik da aliyorum” dediginde “eheheh hangi baligi aliyorsun, bize de soyle biz de alalim” deniyor. karsidaki kisi hamsi deyince “ama benim cocugum somon yer, yemesin mi, hamsiyle mi buyusun” deniyor. bunlar olmuyor diyen yalan soyler, ben de gider mesajlari bulurum. bosuna ugrasmayayim yani.

aslinda yine cok ayip cunku besleniyorum diyen insana yok yok beslenmiyorsun demek icin sofrasina ne koydugu soruluyor, uzerine bir de hamsi ucuz oldugu icin yine “kucumsemiyormus gibi yapip kucumseme” yapiliyor. sonra da nerede bir somon lafi gecse dalga geciliyor cunku bu forumda bu o kadar fazla yapildi ki. hamsi yiyen gecinemiyordur, cocugun saglikli olmasi icin somon lazim diye ust uste cok kez yazildi farkli konularda da. yoksa allahin uc kurusluk somonu yani yiyen luks yasamiyor, yemeyen de bir sey kaybetmiyor. ama bu forumda somon ve avokado kirmizi cizgidir maalesef.

yine ayni yere cikiyor yani insanlarin yedikleri bizi hic ilgilendirmiyor ama mesela ben nedense sacma bir sekilde hangi uyelerin somon yedigini biliyorum. neden biliyorum abi

O verdiginiz ornek istisna hanimefendi.Norvec somonu macrocenter da 150 tl fileto, karides 250 300 kilosu..Oyle gerizekalilara basarim ederim demeden once bir düşünün ne kadarlik basacaginizi isterseniz

Buğday üretiminin feriştahıysa memleketiniz muhtemelen hemşeriyiz. Ben de köyde aynı tarif ettiğiniz gibi yetiştim ve açıkçası kendimi şanslı hissediyorum bu yönden. Bunu anlatmaya çalışmıştım, herkes imkanına göre en iyisini yapmak ister ve parası varsa çocuğuna balık halini de yığar avokadosunu da alır ama bunlara imkan yoksa bu o çocuğun kötü beslendiği anlamına gelmiyor. Hemen makarnacıya bağlamaya gerek yok yani. Çok daha doğru şekilde ifade etmişsiniz saolun.

Yalvarırım o balığın adını ağzınıza almayın artık ay bir daha isim vererek yorum yaparsam ne olayım. Daha önce de yazdığım bir isimden sayfalarca yorum döndü tövbe ettim
Bundan böyle somon değil X Balık diyeceksiniz

Ay tüh ya üzüldüm valla kötü denk gelmiş. Size yazmadım tabi, biz daha ortak eve gircez ev ortağımı kaybedemem

Tamam.

bence aıle cocuguna ve bıreyler bırbırlerıne en cok sevgı ve guven vermelı zekanın ve zengınlıgın bunla baglantılı oldugunu dusunuyorum
Hah ya anlatmaya çalıştığım şeylerden biri de buydu bu o kadar önemli bişey ki. Sen de daha net ifade ettin nisam. Organik besleyememiştir ama bu söylediklerini verdiyse çocuğa o çocuk hayatta yolunu bulur.

O verdiginiz ornek istisna hanimefendi.Norvec somonu macrocenter da 150 tl fileto, karides 250 300 kilosu..Oyle gerizekalilara basarim ederim demeden once bir düşünün ne kadarlik basacaginizi isterseniz
sız nıye alındınız kı sımdı ?
ayrıca ıstısna degıl tam aksıne zorluk gorenlerın hayata tutunma cabası refah sevıyesı yuksek ınsanların rahatlıgına oranla fark atar
nerede ıstısna ? dunyaya hızmet etmıs ulkemıze hızmet etmıs meshur unlu cıgır acmıs kısılerın hayatlarına bakın bakalım hangısı norvec somonsuz yasayamıyormus

norvecte yasıyorsanız ne guzel yıyın doya doya ben olsam ayırırım agzımı denıze karsı hatta ne denızı yaaa okyanusa karsı ne gelırse yerım ordan artık
ama norvecın , norvectekı balıgın haberı yok sızden soklanıp soklanıp gelıyor neresınden bellı degıl ,sızde norvec somonu yedım sanıyorsunuz alnında ben norvecten geldım yazıyorsa bılemeyecegım

balık yıyen herkes zekı mı gercekten ? oyleyse benden zeka fıskırıyordur ne guzel cok mutlu oldum cunku balıgı cok severım ve haftada 2 kere mutlaka yerım ?

Ay tüh ya üzüldüm valla kötü denk gelmiş. Size yazmadım tabi, biz daha ortak eve gircez ev ortağımı kaybedemem
Eve gireriz olur..
Bu ev fiyatları ile bence de ortak iyidir.
Artık somon yemeyiz lütfen..
Ben levrek istiyorum.
Kabulse olur..

Hah ya anlatmaya çalıştığım şeylerden biri de buydu bu o kadar önemli bişey ki. Sen de daha net ifade ettin nisam. Organik besleyememiştir ama bu söylediklerini verdiyse çocuğa o çocuk hayatta yolunu bulur.
ya oyle saptırılıyor kı bazen yazılanlar dıyelım kı x besını alan cocuk cok zekı oluyormus
bazı cocukkların o besını alerjısı varsa
hadı bakalım yallaaa
ne abuk sabuk bakıs acıları
kardesım cocugun sevgı dolu guven dolu aılede bırlık ıcınde buyusun
dogru duzgun sabırlı kararlı ebeveyn gorsun
elınden gelenı yapmıs annesı babası ortam sartlarına gore gorsun
tuketımde bılınc ne gorsun
zaten basarılı akıllı olur kı ?
sen su kadar un yedın salaksın ben bu kadar balık yedım zekıyım yarısını da gormedım demem artık

O değil buzlukta yarım somonum vardı hemen yarın takviye yapacağım feci kıymete bindi şu an gözümde

Güldüm

gercekten amacsız ve anlamsız bır tartısma ıcındesınız kızlar
ıster ton balıgı yıyın ıster istakoz ne yersenız yıyın
butcenıze gore
benım hayat felsefem ıcerıgını tohumunu kokunu kokenını bılmedıgım bır seyı yememek
hazır paketler, ıslenmıs yıyecekler ,konserveler ,kızartılmıs urunler, un ve unlu mamuller ,seker ,meyve yemıyorum asıtlı gıdalar ıcmıyorum ben
sut de ıcmıyorum
market tavugu bıle yemıyorum
salam sosıs falan da yemıyorum
kaşar peynırı bıle yemıyorum

ıcıne ne koydukları bellı degıl nerde ne sekılde ne zaman uretıldı ıslendı tohumu nerden geldı neyı degıstırıldı bellı degıl
buranın en gerızekalısı ben olmaya razıyım sıkıntı yok hıc kompleks yasamam ,sakin olun tamam en zekısı sensın en akıllısı zeka kupu sensın benım ıcın sıkıntı yok cunku kendımı yarıstırmak zorunda hıssettıgım bır hayatım yok

keske alım gucumuz fazla olsa keske 3000 tl kazanan bırı donatsa evını sofrasını ustune para arttırsa tatıllere gıtse ultra yasasa hepınız adına dılıyorum ınsallah en guzelıne sahıp olursunuz
ama bırak balıgı... 6 tl lık tavuk yedırdıgı ıcın sukreden aılelere balık yemezsen zekı olmazsın gıbı bır gaf icine de kımseyı dusurmesın allah bu ıste cok zor yanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…