- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
O kadar yanlış bir hesap yapıyorsunuz ki...seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder
Canım bu paylaştığın hesap goygoydan başka bir şey değil bence. Fethiye'de değil Fethiye'nin etrafındaki ilçelerin en ücra köyünde dahi bu fiyata arsa alman imkansız
Açıkçası babamın oğlu değil, tvlere falan çıkan biri ama ilgi çekmek için uydurma bir post paylaşmış da olabilir:) yine de ummadığın komik rakamlarda yatırım aracı bulunabileceği konusunda aynı fikirdeyim, arayan kesinlikle piyasanın altında bir yer bulabilir. KK'da çok popüler bir üye var, benim de sevdiğim bir arkadaşım. Antalya'nın gayet merkezi bir ilçesinde 120 bin liraya ev aldı mesela, geçen sene. Sorsak kimse ihtimal vermez ,o kadarcik bir paraya Antalya gibi bir yerde ev bulunabilecegine.. ama kız aldı yani, ve kiraya verdi. O süreçte hep iletişim halindeydik.+1 imkansız.
Fethiye de 20 bine arsa nasıl bı ütopya.
Arkadaşlarım oturuyor Fethiye de oturuyor arasa konuşuruz asla bu fiyata arsa yok..
Evlendikten 3 sene sonra falan aldık kotü ev sahibi kıracıyı ev sahibi yaparmış mısalı oldu bizimki . Peşin para ile almak malesef cok zor belli bir pesınat biriktirip kredi cekerek anca alınabilir gıbı en azından biz o sekılde yaptık. Bızdede sadece esim calısıyor birde eger bırseyler almak istiyorsanız bir cok seyden vazgecmek gerekiyor malesef ilk sene baya zorlandık elimize bın TL gıbı bırsey kalıyordu bir sekılde cocuk evın ihtiyaçlarına yetişmeye calıstık ilk seneden sonra biraz daha rahatladık odenen miktar azaldıkça sımdı son 1.5 senemiz falan kaldı ama pesin para biriktirmeye kalsaydık ev alamazdık mecburiyet olmayınca parayı harcayacak yer illa cıkıyorne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Şuan ki enflasyonla eskilere dair bi karşılaştırma yapmayın derim. Bizim şuan arabamız var. Eşim evlenirken satalım demişti kesinlikle müsaade etmemiştim iyiki de etmemişim nyoksa hayatta araba falan alamazdik biz. Biz enfalasyonun hızlanma periyodunda evlendik ama sonra zaten sürekli arttı . Şuan ne ev ne araba alabiliriz. Market alışverişlerinde kasiyer miktarı söyleyince bazen çok şaşırıyorum bi yanlışlık olmasın bi bakın isterseniz diyorum çünkü aldiklarimda o meblagda tutacak bişey gelmiyo gözüme. Valla bu süreçte evlerine ekmek goturemeyen insanları düşündükçe gerçekten kahroluyorum, bir de sma hastaları var. Herkesin derdi farklı farklı.ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Şu an 6500 tl'ye ev alamazsınız..ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Siz aldığınız bu maaşlarla ağlıyosunuz biz asgari ücretliler geberelim o zaman. Eger gerçekten zor durumdaysanız eşinizin her ay harcadığı 1000 lirayı kısabilirsiniz bu biraz lüks gibi geldi mutfak her ay 2000 lira bence fazla tek maasla ev gecindirip çocuk okutanlarda var
O zaman olmuyor cidden. Bizde mutfak bende diğer giderler esimde. Ikimizde maasi ortak kullanıyoruz. Ama ikimizdecok tutumluyuz bence. Ama cimri degil. Çocuk olunca cok kisitlama olmuyor.eşime söylüyorum ben de ama dinlemiyor dün daha ayakkabı ve kemere 250 lira gitti giyecek birşey bulamıyorum der alır durur kulaklık alır akıllı saat alır her ay birşey bulur
Biri çocuk 3 kişiye 2000 lira mutfak masrafı fazla mı? Ben az bile buldum, sonra konusahibinin eşinin öğle yemeklerini mecburen dışarda yediğini öğrenince makul geldi, eşi yemeklerini evden götürse mutfak masrafları yine 3000 e yaklaşacak, keza bizimki öyle üstelik havyar filan da yemiyoruz normal insan yemeği yediğimiz...sadece makarna ekmek yesek belki 2000 in altına düşer , fiyatlar ortada yaniSiz aldığınız bu maaşlarla ağlıyosunuz biz asgari ücretliler geberelim o zaman. Eger gerçekten zor durumdaysanız eşinizin her ay harcadığı 1000 lirayı kısabilirsiniz bu biraz lüks gibi geldi mutfak her ay 2000 lira bence fazla tek maasla ev gecindirip çocuk okutanlarda var
Yav kenara her ay altın konulsaydi ohooo şimdi. Kaç yıldır evliler onu da belki kaçırdım ama şu bir yıldır ülke feci ondan önce en kotu bir araba sahibi olunurdu bu paraylaNe is yapiyorsunuz? Ekonomi finans bilginizi biraz zayif buldum haddimi asarak. Ev parasini tl de kalarak denklemenin hesabini yapmissiniz. Bu olmaz.
Ben cok da anlamamama ragmen bankacimin önerisiyle bi hisse senedi aldim, 6.17den aldi, 15.90da satalim dedi bozdu. 2 ayda 300 bin lira para 775 bine cikti. Komisyon kesildi ve bi hediye istedi 760 net para kaldi.
Sonra baska kagitlara girdi benden onay alip o kadar buyuk getiri gelmedi hic birinden ama guzel artiyor yani. Hele bi de ben anlasam kim bilir neler olucak.
Buna da gerek yok altin alin doviz alin en bilindik sekilde. Siz 1 koyun o 3 olur zaten.
5 yıllık evliyken ve elimizde hiçbir birikim yokken sıfırdan kredi çekip ev aldık. Beş yıl boyunca da düğün borcu araba kredisi gibi şeylerle uğraştık hiç birikimimiz olmadı. Ev alırken peşinatın yarısını arabayı satarak ödedik. Bu sefer de arabasız kaldık. Ev kredisi 2 yıl kaldı, araba kredisi 1 yıl. Tünelin ucundaki ışık göründü çok şükür.siz kaç yıllık memurken aldınız ben birkaç ay çalıştım sadece 3 yıllık evliyiz sıfırdayız maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?