asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder
O kadar yanlış bir hesap yapıyorsunuz ki...
Hadi sağlamasını yapalım;
Bundan sadece 4 sene önce kocanizla karar alip kenara "her ay 3000 TL'lik altın atalım" kararı verseydiniz;
(Her yılın Ocak ayını baz alıyorum)
2017= 1 gram= 147 TL = 3000 TL ile 20 altının olurdu *12 = 240
2018= 1 gram= 159 TL = 3000 TL ile 19 altının olurdu *12 = 228
2019= 1 gram= 221 TL = 3000 TL ile 13 altının olurdu *12= 156
2020 yılında 1 gram= 295 TL = 3000 TL ile 10 altının olurdu = 120
Yani 4 minik yılın sonunda 744 gram altın...
Bugün , Ocak 2021 gram altının değeri 439, ama inmiş halı, daha iki ay önce 500ü aşmıştı. O yüzden bir ortalama 450 desek sizin 744*450= 334 bin lira bir paranız olurdu
Bu parayla da ya bir ev bulur, ya da çook daha güzel bir ev için peşinat yapar , kalan minik kısmı da birkaç senede öderdiniz.
Evet , altın çok arttı ama hiç bir şey için geç değil. Çünkü artmaya devam edecek:)
Ücretsiz izniniz bittiği gibi böyle bir plan yapabilirsiniz, maaşınızın 3te1ini birikime ayırın. Hangisi aklınıza yatarsa, altın,gümüş,döviz,kripto para , hisse senedi:)))
4 senenin sonunda eminim hiç yoktan peşinat parası elinizde olacak, güzel bir eve girebilmek icin.
Neden yapamayasiniz ki???
Önemli olan tummmm masraflarınızı tek tek yazın, hiç atlamadan, kalem kalem ayırın.
Ve feda edebileceklerinizi, azaltabileceklerinizi ayarlayın.
Misal, eşiniz her gün dışarıdan yiyip bin liralik masraf yapıyormuş. Ben de eskiden aciktikca siparis verirdim, sonra bunun hem cebime hem mideme eziyet olduğuna karar verip güzel bir sefertasi aldım (böyle deyince kötü görünmesin, yemek termosu yani) , şimdi bir buçuk yıldır evden getiriyorum yemeğimi. Siz de eşiniz için güzel yemekler yapın, iş yerinde yesin. İnsan bir kere alışınca gerçekten çok daha iyi..
Sonraa, başka neyden kisilabilir? Eşinizin saçma sapan teknolojik aletlere ve kıyafetlere para harcamasından tabii ki. Buna da şöyle çözüm bulabilirseniz, gereksiz lüks tüketime verdiği her şey için aynı miktarda altın alabilir. Yani bin liraya Zippo çakmak mı aldı? 2 gram da ortak hesabiniza altın atsın:) bu şekilde istediğini alsın... Ya da eski ve kullanamadığı şeyleri ikinci el sitelerinde satın. Madem kaliteli şeyler almış, onların alıcısı çok olur. Yarı fiyatına bile satsaniz paradır yani, sattığıniz her şeyi de doğru altın dolar vs olarak birikim hesabınıza atın.
Başka neyden kisabilirsiniz? Mesela mobilyaları vs yenilemek istiyorsanız , perdeler halılar değişsin diyorsanız 'yeni evde değiştiririm' diye düşünün. Gereksiz harcamadan kendinizi kısın. Çocuğa tez elden tuvalet eğitimi verin
Alışveris yaparken biraz akıllı davranın, aç karnına market gezmeyin:)) gibi gibi...

Canım bu paylaştığın hesap goygoydan başka bir şey değil bence. Fethiye'de değil Fethiye'nin etrafındaki ilçelerin en ücra köyünde dahi bu fiyata arsa alman imkansız
+1 imkansız.
Fethiye de 20 bine arsa nasıl bı ütopya.
Arkadaşlarım oturuyor Fethiye de oturuyor arasa konuşuruz asla bu fiyata arsa yok..
Açıkçası babamın oğlu değil, tvlere falan çıkan biri ama ilgi çekmek için uydurma bir post paylaşmış da olabilir:) yine de ummadığın komik rakamlarda yatırım aracı bulunabileceği konusunda aynı fikirdeyim, arayan kesinlikle piyasanın altında bir yer bulabilir. KK'da çok popüler bir üye var, benim de sevdiğim bir arkadaşım. Antalya'nın gayet merkezi bir ilçesinde 120 bin liraya ev aldı mesela, geçen sene. Sorsak kimse ihtimal vermez ,o kadarcik bir paraya Antalya gibi bir yerde ev bulunabilecegine.. ama kız aldı yani, ve kiraya verdi. O süreçte hep iletişim halindeydik.
Ya da bir arkadasim ve akrabasi 2 kişiye bir ev kalmisti nineden miras, düz hesap olsun diye 300 bin liraya,ilk verene sattılar. Ankara'nın göbeğinde bir ev. Alan kişi için de diyorlardir , "o paraya ev almak imkansız,kesin bir kusuru vardir" falan diye ama söz konusu miraslik şey olunca ve geride satılmasını bekleyen birkaç kisi olunca 'hak ettiğine satılmasi icin bekleyelim' muhabbeti falan çok olmuyor, havadan gelen para tatlı geliyor ve güzel bulduklari bir rakama çabucak elden çıkartma derdine düşüyorlar. Arsa için de geçerli... Site site gezerken bazen ben de denk geliyorum, komik rakamlara. Tabii ki dolandırıcı da olabilirler, olta atmış bekliyorlardir belki. Ama henüz alıcı değil bakıcı olduğum için, şimdilik problem yok

İstanbulda ortalama bir ev 600 bin lira civarı şu an. Yarısı kredi çekilse 300 binin ödemesi aylık 3500 lira civarı.
Ki 300 bin lira pesinat gereği de var.
Hiç peşinatsız konut kredisi verilmiyor ama verilse bile 600 bin liranın ödemesi 8000 civarı.
11 bin lira gelirle olacak şey değil bence.
Konu sahibi istanbuldaysa çok iyi anlıyorum ne demek istediğini.
Kendim de benzer durumdayım. Belki peşinat yapmak sırf 5 sene sürer. umarım ev fiyatları da o zaman iki katına çıkmış olmaz.

Evlendikten 3 sene sonra falan aldık kotü ev sahibi kıracıyı ev sahibi yaparmış mısalı oldu bizimki . Peşin para ile almak malesef cok zor belli bir pesınat biriktirip kredi cekerek anca alınabilir gıbı en azından biz o sekılde yaptık. Bızdede sadece esim calısıyor birde eger bırseyler almak istiyorsanız bir cok seyden vazgecmek gerekiyor malesef ilk sene baya zorlandık elimize bın TL gıbı bırsey kalıyordu bir sekılde cocuk evın ihtiyaçlarına yetişmeye calıstık ilk seneden sonra biraz daha rahatladık odenen miktar azaldıkça sımdı son 1.5 senemiz falan kaldı ama pesin para biriktirmeye kalsaydık ev alamazdık mecburiyet olmayınca parayı harcayacak yer illa cıkıyor

Şuan ki enflasyonla eskilere dair bi karşılaştırma yapmayın derim. Bizim şuan arabamız var. Eşim evlenirken satalım demişti kesinlikle müsaade etmemiştim iyiki de etmemişim nyoksa hayatta araba falan alamazdik biz. Biz enfalasyonun hızlanma periyodunda evlendik ama sonra zaten sürekli arttı . Şuan ne ev ne araba alabiliriz. Market alışverişlerinde kasiyer miktarı söyleyince bazen çok şaşırıyorum bi yanlışlık olmasın bi bakın isterseniz diyorum çünkü aldiklarimda o meblagda tutacak bişey gelmiyo gözüme. Valla bu süreçte evlerine ekmek goturemeyen insanları düşündükçe gerçekten kahroluyorum, bir de sma hastaları var. Herkesin derdi farklı farklı.

Şu an 6500 tl'ye ev alamazsınız..
Altınlar düğün borcuna gitmiş. Siz sanırım hemen hamile kaldınız. Çocuk oldu.
Hem kira, hem çocuk giderleri, hem geçim vs anca yetiyordur zaten.
Ev almak istiyorsanız çocuğu biraz erteleyecektiniz.
Ama hemen çocuk istemişsiniz o da sizin seçiminiz.

Burada zamanında 200 150 bine ev aldık vs diyenlere bakmayın. O zamanlar ekonomik kriz yoktu.
Bir zamanlar ülkemizde emekli tazminatı ile hem ev hem uyguna araba alınıyordu. Şimdi anca 2.el 5 10 yıllık araba alırsınız.

Yani tutumlu olun ama kendinizi de yıpratmayın. Eğer tek çocukta kalırsanız sizde işe başlayınca birikim yaparsanız bir eviniz olur. Hatta emeklilikte bir de yazlık, köy evi, yayla evi bile olur.

Ayrıca burada asgari ücrete hem ev sahibi olup hem de geçinip hem de çocuk okutanlar nerede acaba???
Herhalde hep ekmek, makarna yiyorlar. 1 kilo iyi peynir olmuş 60 70 tl.
Sizin gıda için harcadığınız 3 kişiye 2000 tl çok normal..Daha azı için dengeli beslenmenizden kısmanız lazım..
O da ileride size hastalık olarak gelir mazallah..
Burada dolduruşa gelmeyin.
Dengeli beslenmek (et, süt, yumurta, balık, sebze, meyve, zeytinyağı, ceviz, kuruyemiş, tavuk, bal vs) şu an çok pahalı.
30lu fabrikasyon yumurta 33 tl daha ötesi yok..
Tek çocukta kalın siz işe başlayınca birikim yapın.. mutlaka eviniz olur..

yani şukredin diyosunuz ağlamayın diyosunuz. herkesin harcaması kendisine göredir. bir unlu ailenin oğlunun 3 milyona saat almasına ağlamayıp geberelim bence 12000 liraya ağlayacağımıza, 12.000 maaş çok mu 5ltlik ayçiçek yağının nerdeyse 100 liraya yaklaştığı bir yerde.

tek maaşla ev geçindirip çocuk okutanlar yaşamıyorlar, sadece nefes alıyorlar. hobilerinize vakit ayıramıyorsanız, istediğinizi yiyemiyorsanız,içemiyorsanız, yılda en az iki hafta normal bir tatil yapamıyorsanız yaşamıyorsunuz,yaşamıyoruz, sadece nefes alıyoruz ki bizim eve giren gelir de konu sahibininki gibi ortalamanın ustu olabilir ama asla çok guzel kaliteli yaşamaya yeterli maaş değil.

Bayagi bir velveye vermissiniz ortaligi ,en onemlisi giderinizi minimumu indirin ,calismaya donunce tum evin gecim yukunu esinize verin ,siz maasinizi kenara koyup biriktirin ,istanbulun iyi bir yerinde bile sifir ev aliniyor 600 bine kirsalda 300 bin falandir evler abartmayin bu kadar ,birazcik kismak lazim ,bence cok harciyorsunuz belli ki bir borcunuz harciniz yoksa

eşime söylüyorum ben de ama dinlemiyor dün daha ayakkabı ve kemere 250 lira gitti giyecek birşey bulamıyorum der alır durur kulaklık alır akıllı saat alır her ay birşey bulur
O zaman olmuyor cidden. Bizde mutfak bende diğer giderler esimde. Ikimizde maasi ortak kullanıyoruz. Ama ikimizdecok tutumluyuz bence. Ama cimri degil. Çocuk olunca cok kisitlama olmuyor.

Mutlaka şehirden şehire değişir ev fiyatları ama maaşlarınız bana ev alınmayacak bir maaş gibi gelmedi
Hatta rahat rahat alınır eğer köşede biraz birikiminiz de varsa
Biz evliliğimizin 7. Ayında almıştık
Altınları bozdurduk, araba modelini düşürdük, üstünü de kredi çekmiştik
Sizden daha az aylık gelirimiz var üstelik

Bence siz bugün buldum bugün yerim yarına Allah kerimcilikle buralara gelmiş şimdi suçu oraya buraya atıyorsunuz!!!
Eskiden memur, öğretmen pazarda limon satardı heyyy heyyyy ....eve resmen 12 bin giriyor hanım ağlıyor, araba bile alamadiysaniz bu zamana dek bence ağlayın. Benim arkadaşım da sizin gibi maaşla kız hala çocuk yapmıyor az daha birikim için 6 yıl oldu arabası var ev için birikime....

Son düzenleme:
Ne is yapiyorsunuz? Ekonomi finans bilginizi biraz zayif buldum haddimi asarak. Ev parasini tl de kalarak denklemenin hesabini yapmissiniz. Bu olmaz.
Ben cok da anlamamama ragmen bankacimin önerisiyle bi hisse senedi aldim, 6.17den aldi, 15.90da satalim dedi bozdu. 2 ayda 300 bin lira para 775 bine cikti. Komisyon kesildi ve bi hediye istedi 760 net para kaldi.
Sonra baska kagitlara girdi benden onay alip o kadar buyuk getiri gelmedi hic birinden ama guzel artiyor yani. Hele bi de ben anlasam kim bilir neler olucak.
Buna da gerek yok altin alin doviz alin en bilindik sekilde. Siz 1 koyun o 3 olur zaten.

Biri çocuk 3 kişiye 2000 lira mutfak masrafı fazla mı? Ben az bile buldum, sonra konusahibinin eşinin öğle yemeklerini mecburen dışarda yediğini öğrenince makul geldi, eşi yemeklerini evden götürse mutfak masrafları yine 3000 e yaklaşacak, keza bizimki öyle üstelik havyar filan da yemiyoruz normal insan yemeği yediğimiz...sadece makarna ekmek yesek belki 2000 in altına düşer , fiyatlar ortada yani

Yav kenara her ay altın konulsaydi ohooo şimdi. Kaç yıldır evliler onu da belki kaçırdım ama şu bir yıldır ülke feci ondan önce en kotu bir araba sahibi olunurdu bu parayla

Bir şeylerden kısıp altın alın. Gıdadan çok fazla kısmayı doğru bulmuyorum. Ama eşinizin iş yerinde yemek harcaması çok onu soyleyeyim. Ayakkabı kiyafet teknoloji ürünlerden kisilabiir. Zten ev alamayacağız deyip bütün maaşı harcamayın. Damlaya damlaya göl olur. Siz çalışmaya başlayınca daha rahat olur. Bizim gelirimiz de sizinle aynı. Çocuk düşünmedik ilk yıllar. Esim de ben de kiyafet ayakkabi vs para harcamayız çok. Çok lüks yerler olmasa da tatile gittik umreye gittik artırdigimiz parayla.
Siz de harcama kalemlerinize bakın.
Onun dışında sağlık olsun ileride olur eviniz. Bir hastalığınız olsa bişy olsa bu ev araba vs önemi kalmayacak gözünuzde.
Hayat pahalı. Buna elbette canımız sıkılıyor ama şu an pek de yapacak bir şey yok

Öyle bi yazmışsın ki sanki ilk olarak sadece sen bu durumu yaşıyorsun....Zaten şu an herkes bu durumu yaşıyor..Haziran-Temmuz gibi ev fiyatları aşırı arttı bidaha da düşmez...Yani şu anda ben cok rahat ev alırım diyen insan sayısı sence yüzde kaçtır? Bu durumu hepimiz yaşıyoruz yani...Ayrıca biriktirirerek ev eskiden de alınmıyordu. Ya yatırım olacak yükselecek ya aileden kalacak , bu yeni bişey değil

siz kaç yıllık memurken aldınız ben birkaç ay çalıştım sadece 3 yıllık evliyiz sıfırdayız maalesef
5 yıllık evliyken ve elimizde hiçbir birikim yokken sıfırdan kredi çekip ev aldık. Beş yıl boyunca da düğün borcu araba kredisi gibi şeylerle uğraştık hiç birikimimiz olmadı. Ev alırken peşinatın yarısını arabayı satarak ödedik. Bu sefer de arabasız kaldık. Ev kredisi 2 yıl kaldı, araba kredisi 1 yıl. Tünelin ucundaki ışık göründü çok şükür.
Bu arada iki evlat sahibi olduk, ikisi için yaklaşık ikişer sene ücretsiz izin kullandım.
Kendi yağımızda kavrulup hayata tutunmaya çalışıyoruz.
Siz de peşinat için biraz biriktirebilirseniz, aylık 4-5 bin kredi ödeyerek ( ilk 2 sene biraz zorluyor ama sonra maaşlar arttıkça hafifliyorsunuz ) ev sahibi olabilirsiniz inşallah.
Bu arada küçük şehirlerde seçenek kısıtlı olduğu için pek çok şey daha pahalı olabiliyor arkadaşlar. Ben de küçük şehirdeyim ama ucuz bir yanı yok.

2 tarafın da tuttumlu olması lazım bence...
Biri tutsun öbürü harcasın olmaz mesela.
Ortalama 7 bin giriyor bizim eve aylık.
Borcumuz yok. 1 Cocuğum uz var.
2 3 bin kenara atabiliyor uz her ay.
Ev kredimiz bitince arabamızı da aldık.
Ama pandemiden önce ne yememden ne gezmemden kıstım.
Tabi şimdi gezemiyoruz malum salgın.
Ama 2 mizde sigara içmiyoruz. Servis yemekhane ücreti yok oğlumun.
Okul giderleri de aza inince...
Her gördüğünü almamak da 1 tutumdur.
En son 2019 yazında yazlık sandalet aldım ayakkabı olarak.
Almışken iyisini alıyorum ve yıllarca giyiyorum.
Spor ayakkabı yazlık kışlık 7 8 ayakkabım vardır en fazla.
Özetle cimri hiç değilim ama tutumlu yum.

Bence biraz lüks yaşıyorsunuz. Maaşlar iyi. Bizim asgari ücret 3 çocuk, hayat pahalı ama çok şükür diyoruz. Çocuk bir taneyse bir de masrafınızın çok dahaaz olması lazım. Bir çocukla masraf tabiki vardi ama iki tane daha gelince çok çok farklı oluyor. Canları sağolsun tabi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…