- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Tek eşiniz mi çalışıyor? Siz de çalışıyor musunuz? Eviniz kira mı? Ben de işten çıkmayı düşünüyorum da geçinilir mı acaba tek maaşa?Bence biraz lüks yaşıyorsunuz. Maaşlar iyi. Bizim asgari ücret 3 çocuk, hayat pahalı ama çok şükür diyoruz. Çocuk bi taneyse bir de masrafınızın çok dahaaz olması lazım. Bir çocukla masraf tabiki vardi ama iki tane daha gelince çok çok farklı oluyor, Canları sağolsun tabi..
7 bin maaş ve 3bin kenara mı atıyorsunuz kira yok sanırım valla bana çok ütopik geldi2 tarafın da tuttumlu olması lazım bence...
Biri tutsun öbürü harcasın olmaz mesela.
Ortalama 7 bin giriyor bizim eve aylık.
Borcumuz yok. 1 Cocuğum uz var.
2 3 bin kenara atabiliyor uz her ay.
Ev kredimiz bitince arabamızı da aldık.
Ama pandemiden önce ne yememden ne gezmemden kıstım.
Tabi şimdi gezemiyoruz malum salgın.
Ama 2 mizde sigara içmiyoruz. Servis yemekhane ücreti yok oğlumun.
Okul giderleri de aza inince...
Her gördüğünü almamak da 1 tutumdur.
En son 2019 yazında yazlık sandalet aldım ayakkabı olarak.
Almışken iyisini alıyorum ve yıllarca giyiyorum.
Spor ayakkabı yazlık kışlık 7 8 ayakkabım vardır en fazla.
Özetle cimri hiç değilim ama tutumlu yum.
Eşim tek çalışıyor. Hayır kira değil, kv ile altlı üstlü oturuyoruz.Tek eşiniz mi çalışıyor? Siz de çalışıyor musunuz? Eviniz kira mı? Ben de işten çıkmayı düşünüyorum da geçinilir mı acaba tek maaşa?
Bana da çok ütopik geldi.7 bin maaş ve 3bin kenara mı atıyorsunuz kira yok sanırım valla bana çok ütopik geldi
2500 lirayla 3 çocuk büyütmek imkansız gibi geliyor bana...başka bir gelir vardır mutlaka kayınaileden filan destek görüyorsunuz sanırımEşim tek çalışıyor. Hayır kira değil, kv ile altlı üstlü oturuyoruz.
Dengeli beslenmiyorlardır.7 bin maaş ve 3bin kenara mı atıyorsunuz kira yok sanırım valla bana çok ütopik geldi
Kadın evi almış ki evi var...Bana da çok ütopik geldi.
Evi alması değil cocuk da varken şu an o kadar artırabilmesi ütopik geldi anlattıklarına göre.Kadın evi almış ki evi var...
Yemiyorlar. Burada önceden bir konuda bir üye vardı. Her şeyi yiyorum diyordu. Sonradan itiraf etti, her şeyi dediği en kötü lor peynirleri, et dediği de en ucuz içinde ne olduğu belirsiz nişastalı salamlar.. Öyle birikiyor o paralar..Çocuklara eğitici oyuncak yok, anaokulu yok, kurs yok, kitap yok.. aldıkları paraları full biriktiriyorlar. Ondan oluyor.2500 lirayla 3 çocuk büyütmek imkansız gibi geliyor bana...başka bir gelir vardır mutlaka kayınaileden filan destek görüyorsunuz sanırım
Düz memurlara ticaret yasaklandı da ondan satamıyorlar artık, yasak kalksın sen o zaman gör pazarı işportayı... ayrıca hangi memur 12000 alıyor merak ettim, ben hiç tanımıyorumBence siz bugün buldum bugün yerim yarına Allah kerimcilikle buralara gelmiş şimdi suçu oraya buraya atıyorsunuz!!!
Eskiden memur, öğretmen pazarda limon satardı heyyy heyyyy ....eve resmen 12 bin giriyor hanım ağlıyor, araba bile alamadiysaniz bu zamana dek bence ağlayın. Benim arkadaşım da sizin gibi maaşla kız hala çocuk yapmıyor az daha birikim için 6 yıl oldu arabası var ev için birikime....
Bazı yorumları okudukça kendimi salak gibi hissettim. Üzüldüm de açıkçası. Biz de bu durumdayız. Demek ki biz beceriksiziz. Sadece 2 ay önce sürekli pahalanıyor alalım bari diye düşünerek ev baktık. En ucuzu 780bindi (bu evler sıfır değil bu arada). Kredi o zamanki oranlarla bile aylık 7binden fazla tutuyordu. Ödeyemeyiz dedik vazgeçtik. Bugün baktım, alamayız diye 800ü çok bulduğumuz evler 1 milyon olmuş. Artan kredi faizleri de cabası. Cidden biz beceriksiziz demek ki herkes tek maaşla, asgariyle ev almış.İstanbulda ortalama bir ev 600 bin lira civarı şu an. Yarısı kredi çekilse 300 binin ödemesi aylık 3500 lira civarı.
Ki 300 bin lira pesinat gereği de var.
Hiç peşinatsız konut kredisi verilmiyor ama verilse bile 600 bin liranın ödemesi 8000 civarı.
11 bin lira gelirle olacak şey değil bence.
Konu sahibi istanbuldaysa çok iyi anlıyorum ne demek istediğini.
Kendim de benzer durumdayım. Belki peşinat yapmak sırf 5 sene sürer. umarım ev fiyatları da o zaman iki katına çıkmış olmaz.
Neden?7 bin maaş ve 3bin kenara mı atıyorsunuz kira yok sanırım valla bana çok ütopik geldi
2800 falan olması lazım. Sonradan ikizlerim oldu. Kıyafetleri genellikle denk geldi haladan, teyzeden vs. İkizlere aldığım kıyafet sayilidir. Onun dışında yok öyle ekstra bir gelir.2500 lirayla 3 çocuk büyütmek imkansız gibi geliyor bana...başka bir gelir vardır mutlaka kayınaileden filan destek görüyorsunuz sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?