asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek eşiniz mi çalışıyor? Siz de çalışıyor musunuz? Eviniz kira mı? Ben de işten çıkmayı düşünüyorum da geçinilir mı acaba tek maaşa?

7 bin maaş ve 3bin kenara mı atıyorsunuz kira yok sanırım valla bana çok ütopik geldi

7 bin maaş ve 3bin kenara mı atıyorsunuz kira yok sanırım valla bana çok ütopik geldi
Dengeli beslenmiyorlardır.
Mesela somon, balık, et, bal, ceviz yemiyorlardır. 250 gr bal olmuş 30 tl. Hemen de bitiyor.
Makarna, börek, tost yersen tabi birikir para..
Ama ileride şeker hastası olursun mazallah..

Eşim tek başına asgari ücretle çalışıyor diyeceksiniz sandım...
Evlendikten 1,5 sene sonra ev aldık, üstelik o zaman eşim 1600 ben 1400 lira maaş alıyorduk. Aylık 1900 lira kredi ödüyoruz, en erken bir sene sonra zam alacaktık ki öylede oldu. He sonra maaşlarımız yükseldi daha rahat ettik iş değişikliği oldu vs ama. Bence geç bile kalmıştık, emek olmadan yemek olmuyor malesef..
Hiç destek almadık kimseden bu arada..
10 senelik çektik, üstüne birikim yaptık, ara ödemelerle geriye çektik toplamda 5,5 senede bitecek borcumuz..
Krediler çok yüksek evet ama hiç bir şey sabit kalmıyor zaman geçtikçe kredi yükseliyor ev fiyatları artıyor, bir yerden başlamak lazım.
Ki bir borcunuz olursa daha tutumlu davranabilirsiniz.

2500 lirayla 3 çocuk büyütmek imkansız gibi geliyor bana...başka bir gelir vardır mutlaka kayınaileden filan destek görüyorsunuz sanırım
Yemiyorlar. Burada önceden bir konuda bir üye vardı. Her şeyi yiyorum diyordu. Sonradan itiraf etti, her şeyi dediği en kötü lor peynirleri, et dediği de en ucuz içinde ne olduğu belirsiz nişastalı salamlar.. Öyle birikiyor o paralar..Çocuklara eğitici oyuncak yok, anaokulu yok, kurs yok, kitap yok.. aldıkları paraları full biriktiriyorlar. Ondan oluyor.
Bu yaşamak değil işte.. Bunu asla kabul etmezler..Ondan ben artık böyle konularda onları alıntılamıyorum bile..

tl enflasyon karşısında erir. birikimi değerli madene yapmak uzun vadede daha mantıklıdır.
bir de para maaştan hiçbir şey ödemeden, almadan kenara ayrılarak birikir.

kendi bakış açıma göre ise, köpekler gibi çalıştığım şu hayatta açıkçası kraliçeler gibi kendim mutlu hissettirecek şeylere para ayırırım.
ben asla kendime kürdan bile almayayım ama ev alayım kafasına giremedim.
üstüm başım da önemlidir, hobilerim de.
üç günlük dünyada iki gıdım zevk almak en büyük hakkım.

Türkiye ortalamasına göre geliriniz gayet iyi. Üstelik büyük şehirde de yaşamıyorsunuz. Bence halinize şükredin. Bana biraz savurgan geldiniz, bu şekilde harcama yaparsanız ev sahibi olamamanız garip değil

Düz memurlara ticaret yasaklandı da ondan satamıyorlar artık, yasak kalksın sen o zaman gör pazarı işportayı... ayrıca hangi memur 12000 alıyor merak ettim, ben hiç tanımıyorum

Valla biz de memuruz anca onbes sene sonra ev sahibi olduk bosverin gec olsun de saglik olsun huzur olsun
Sadece borca gireceksiniz sabredip odeyeceksiniz sirayla ev ve arabayi baska yolu yok

Iki memur maaşıyla alınamıyorsa 2 özel sektör çalışanı nasıl ev alsın? Tamam memur maaşları da çok değil belki ama özelde bugün işten cikarilsan yarın issizsinya da kısa çalışmalarla kredi fln ödeyemezsin ve iş bulabileceginin garantisi yok... risk alıp nasıl kredi çeksin mesela özel sektör çalışanı, bence 2 memur olarak biraz daha sıkıp, yasam standartinizi bir tık düşürüp alabilirsiniz... sözüm size değil ama bu şartlarda bu kadar ağlanıyor olmakta bence yanlış...

Bazı yorumları okudukça kendimi salak gibi hissettim. Üzüldüm de açıkçası. Biz de bu durumdayız. Demek ki biz beceriksiziz. Sadece 2 ay önce sürekli pahalanıyor alalım bari diye düşünerek ev baktık. En ucuzu 780bindi (bu evler sıfır değil bu arada). Kredi o zamanki oranlarla bile aylık 7binden fazla tutuyordu. Ödeyemeyiz dedik vazgeçtik. Bugün baktım, alamayız diye 800ü çok bulduğumuz evler 1 milyon olmuş. Artan kredi faizleri de cabası. Cidden biz beceriksiziz demek ki herkes tek maaşla, asgariyle ev almış. Haa 500 bine ev var evet, 30 Ekimdeki depremde yıkılan binaların yanındaki binalarda o fiyatlara ev bulabiliriz. Bir sonraki depreme kadar yaşarız artık.

Siz calistiginiz zaman cokta zorlanmadan ev alabilirsiniz esinin yemek harcamasi sacma her isyerinyemek verir hemde memursaniz. Ayrica luks harcamalarini kissin beyefendi. Aglanacak durumunuz yokki kari koca memursunuz sizde boyle yaparsaniz diger insanlar ne yapsin

2500 lirayla 3 çocuk büyütmek imkansız gibi geliyor bana...başka bir gelir vardır mutlaka kayınaileden filan destek görüyorsunuz sanırım
2800 falan olması lazım. Sonradan ikizlerim oldu. Kıyafetleri genellikle denk geldi haladan, teyzeden vs. İkizlere aldığım kıyafet sayilidir. Onun dışında yok öyle ekstra bir gelir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…