- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Aksine bu dediklerinizin hepsini alıyorum.Dengeli beslenmiyorlardır.
Mesela somon, balık, et, bal, ceviz yemiyorlardır. 250 gr bal olmuş 30 tl. Hemen de bitiyor.
Makarna, börek, tost yersen tabi birikir para..
Ama ileride şeker hastası olursun mazallah..
Memuriyetin krallığı eskidendi , bu yıl asgari ücrete yüzde 21 zam yapılırken memurlara yüzde 5 te kaldı,geçen sene de benzer bir oran vardı, memur maaşı ile asgari arasında pek bir fark kalmadı yani, böyle giderse 2 sene sonra eşitlenir, bu durumda yıllarca okuyup 40 sınav geçip memur olacağına liseden sonra okumayıp asgari ücretle çalışsan daha kârlısınIki memur maaşıyla alınamıyorsa 2 özel sektör çalışanı nasıl ev alsın? Tamam memur maaşları da çok değil belki ama özelde bugün işten cikarilsan yarın issizsinya da kısa çalışmalarla kredi fln ödeyemezsin ve iş bulabileceginin garantisi yok... risk alıp nasıl kredi çeksin mesela özel sektör çalışanı, bence 2 memur olarak biraz daha sıkıp, yasam standartinizi bir tık düşürüp alabilirsiniz... sözüm size değil ama bu şartlarda bu kadar ağlanıyor olmakta bence yanlış...
Hangi eskiden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, annem babam emekli memur. Aileleri yoksul yani miras destek vs hiçbir şeyleri olmadı. Sadece çıplak maaşları. Her şeyi kendileri yaptılar. Büyükşehirde 3 ev aldılar o memur maaşlarıyla ve araba. Bir de 3 çocuk okuttular. Ben annemin ya da babamın limon sattığını hatırlamıyorum.Bence siz bugün buldum bugün yerim yarına Allah kerimcilikle buralara gelmiş şimdi suçu oraya buraya atıyorsunuz!!!
Eskiden memur, öğretmen pazarda limon satardı heyyy heyyyy ....eve resmen 12 bin giriyor hanım ağlıyor, araba bile alamadiysaniz bu zamana dek bence ağlayın. Benim arkadaşım da sizin gibi maaşla kız hala çocuk yapmıyor az daha birikim için 6 yıl oldu arabası var ev için birikime....
Neden ütopik geldi?Evi alması değil cocuk da varken şu an o kadar artırabilmesi ütopik geldi anlattıklarına göre.
Siz mutfağınıza 1 ay boyunca günde 65 lira mı harcıyosunuz ? Benim ve eminim benim gibiler için büyük lüks. Pazartesi günleri pazarımı yaparım bazen 100 lirayla bazen 70 lirayla giderim alabildiğim kadarını alır gelirim zaten 3 kişiyiz diğer masraflar ne kadardır hiç hesaplamadim ama her gün yemeğim olur evde ona rağmen 2000 i bulmuyoruzdur eminim. Ama şunada bi açıklık getireyim ülkenin ekonomisini savunmuyorum yada gözüm kapalı bundan öncekilerden daha iyi durumdayiz da demiyorum. Ama ayagi yorgana göre uzatma taraftarıyım her zamanBiri çocuk 3 kişiye 2000 lira mutfak masrafı fazla mı? Ben az bile buldum, sonra konusahibinin eşinin öğle yemeklerini mecburen dışarda yediğini öğrenince makul geldi, eşi yemeklerini evden götürse mutfak masrafları yine 3000 e yaklaşacak, keza bizimki öyle üstelik havyar filan da yemiyoruz normal insan yemeği yediğimiz...sadece makarna ekmek yesek belki 2000 in altına düşer , fiyatlar ortada yani
Maaş 7 bin. Aylık gıda 2 bin desek etti 5 bin 1000 tl fatura etti 4 bin. Ne kadarlık kredi ödendi?Aksine bu dediklerinizin hepsini alıyorum.
Kilosu 80 tl den karışık kuruyemiş aldık 2 3 gün e bitti 500 gr.
Lütfen herkesi aynı kefeye koymayın.
Dün market e gittim mesela 30 tl ye 1 kangal sucuk aldım. Herşeyi bol bol ve iyisinden alıyoruz
Ben 2senedir zam almadım der susarımMemuriyetin krallığı eskidendi , bu yıl asgari ücrete yüzde 21 zam yapılırken memurlara yüzde 5 te kaldı, memur maaşı ile asgari arasında pek bir fark kalmadı yani, yıllarca okuyup 40 sınav geçip memur olacağına liseden sonra okumayıp asgari ücretle çalışsan daha kârlısın
Kredi ödemiyoruz. Ev aldık ödedik bitti.Maaş 7 bin. Aylık gıda 2 bin desek etti 5 bin 1000 tl fatura etti 4 bin. Ne kadarlık kredi ödendi?
Hiç mi kıyafet, ekstra masraf ihtiyaç, tamir, eşya gideri çıkmadı?
Hiç mi yol parası vs yok?
Mesela gider kalemleriniz neler?Merak ettim?
7 bine hem kredi, hem çocuk giderleri hem her istediğini yiyip içme hem fatura nasıl oldu?
ben illa araba alın anlamında demedim, genelde erkekle araba almak ister, ona binaen söyledim. eşiniz araba almak için birikim yapmaya gaza gelebilir ,belki.arabanın ekstra masrafı oluyor vergi arıza olduğunda çok para gidiyor bir de ortalama bir araba sanırım yine 100 bin civarı ve birikim lazım
Evi nasıl aldınız peki? Bu dediğinize göre harcamalar ile gider denk geliyor.Neden ütopik geldi?
Sigara alkol yok. Yaklaşık 2000 civarında mutfakngiderimiz var.
Faturalar ihtiyaç lar kitap ıvır zıvır 4000 5000 arası harcıyoruz aylık
Evi nasıl aldınız 7 Bin lira ile peki???Kredi ödemiyoruz. Ev aldık ödedik bitti.
4000 5000 bin harcıyoruz. Aylık 2 3 bin de birikim
İş için servislerimiz var. Yol yemek şirketten.
Pandemiden dolayı cocugum un yemkehane vw servisi de yok.
Yok 65 lirayı geçiyor elbette , ama biz biri çocuk 3 kişiyiz, mesela geçen ay market + pazar aylık 2900 tuttu yiyecek masrafı, günlük 100 lira üç ana iki ara öğün biri çocuk 3 kişi için ancak yetiyor zaten, çocuk olmasa biz 20 liraya da doyarız gerçi ama çocuk varken olmuyorSiz mutfağınıza 1 ay boyunca günde 65 lira mı harcıyosunuz ? Benim ve eminim benim gibiler için büyük lüks. Pazartesi günleri pazarımı yaparım bazen 100 lirayla bazen 70 lirayla giderim alabildiğim kadarını alır gelirim zaten 3 kişiyiz diğer masraflar ne kadardır hiç hesaplamadim ama her gün yemeğim olur evde ona rağmen 2000 i bulmuyoruzdur eminim. Ama şunada bi açıklık getireyim ülkenin ekonomisini savunmuyorum yada gözüm kapalı bundan öncekilerden daha iyi durumdayiz da demiyorum. Ama ayagi yorgana göre uzatma taraftarıyım her zaman
Yemeden kismadiginizi düşünürsek aylık 3bin gider diye düşündüm. Doğalgaz elektrik su yine 600 en az. Oyuncak, kitap alırsın o tutar. Arabaya benzin de konulacak hicbir yere gidilmiyor mu şimdi? Internet faturası , telefon faturaları varsa başka üyelikler derken... 2bin atılabilir mı bilemedim ama 3bin çok zor. Haa atılır atılmasına da kısmıyoruz denilerek atılmaz gibi geldi. Bu benim düşüncemNeden ütopik geldi?
Sigara alkol yok. Yaklaşık 2000 civarında mutfakngiderimiz var.
Faturalar ihtiyaç lar kitap ıvır zıvır 4000 5000 arası harcıyoruz aylık
Evi 5 sene önce aldınız. ve 125 bine..Evi 2015 te topraktan 125 bine aldık. 90 bin nakitimz vardı.birikim bilezik vs. 40 bin kredi çektik. Aylık 1080 olan kredimizi 2 senede bitirdik.
O konuda haklısınız, iş garantisi yok, seneye aynı işte kalacağının güvencesi yok , Türkiye de özel sektör patronları köpeksiz köyde değneksiz gezer gibi acımasız davranıyorlar çalışanlara yasalar sayesinde, maalesefBen 2senedir zam almadım der susarım
Is biraz nasip işi, benim demek istediğim maaşın miktarı değil sabit gelme garantisinin olması... özelde bu yok, bu sebeple belli bir birikim olmadan kredi çekip risk alamıyoruz demek istediğim buydu... yoksa herkesin hali içler acısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?