- 5 Mart 2013
- 23.557
- 44.689
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Bakın ben 8 sene kirada oturdum. 6500 e şuan alınmaz ama 1 sene sonra birikim yaparlarsa alırlar kredi ile tabi... Hemen alsınlar demiyorum ama tutumlu olabilirler biraz. Ben topaktan aldım. 10 ayda bitti bitince 190 bin dedi. Şuan en az 350 bin ederi. Şuan olsa alamam.Evi 5 sene önce aldınız. ve 125 bine..
Konu tarihi 2021 ve en anadolu şehrinde bile evler olmuş (iyi evler) 400 500 bin. Zaten büyük şehirleri hiç söylemiyorum, ev fiyatları şu an dudak uçuklatır.
Benim bir akrabamda 6 sene önce Mersinde 160 m2 3+1 ev aldı 220 bine.Ama o zaman taa 6 sene önceydi.
Bu ülke enflasyonist bir ülke..
Şimdi eviniz en az 500 bindir. 6.500 tl ile bu yıl o ev nasıl alınır???
Birikim şart evet ona katılıyorum ama eve giren tek maaş 6500 ise, hem kira, hem çocuğun gereksinimleri hem yiyecek içecek hem gıda, fatura anca olsa olsa 500 tl birikir. Anca çift maaşla birikim yapabilirler. Çocuk olduktan sonra 6500 tl yetmez. Sadece bez ve mama 1000 tl.Bakın ben 8 sene kirada oturdum. 6500 e şuan alınmaz ama 1 sene sonra birikim yaparlarsa alırlar kredi ile tabi... Hemen alsınlar demiyorum ama tutumlu olabilirler biraz. Ben topaktan aldım. 10 ayda bitti bitince 190 bin dedi. Şuan en az 350 bin ederi. Şuan olsa alamam.
Bu lafınız bana ise gerçekten nerden biliyor sunuz böyle yaptığımı?Yüz gram kıymadan yemek yap, üste başa alma, tatil yok, sosyal aktivite yok, sinema tiyatro yok, kuaför yok alırsın tabii ev, villa da alırsın. Siz de işe girince ufaktan biriktirmeye başlayın Allah büyük, başka başka kapılar açılır belki bilinmez. Karamsar olmayın en azından güzel mesleğiniz var, özel sektör napsın.
Nasıl yaptınız? Ne kadarlık bir gelirle?Memursunuz işiniz garanti geliriniz güzel, birikim yapabilmeyi başarmanız gerekiyor ki eve giren paranın bereketi olsun. Eşim de ben de özel sektör çalışanıyız evliliğimiz 1. Yılını doldurmadan hem arabamızı hem evimizi aldık mantıklı adımlar atarak. Eşinizin de bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor malesef tek taraflı olacak bir iş değil.
Bende oğlum küçükken beze ve mamaya çok paralar döktüm. Hatta gidip toptancı dan alırdık....Birikim şart evet ona katılıyorum ama eve giren tek maaş 6500 ise, hem kira, hem çocuğun gereksinimleri hem yiyecek içecek hem gıda, fatura anca olsa olsa 500 tl birikir. Anca çift maaşla birikim yapabilirler. Çocuk olduktan sonra 6500 tl yetmez. Sadece bez ve mama 1000 tl.
önce arabamızı aldık kredi çekerek onu öderken daha sonra konut faizleri düşünce düğündeki birikimimizi hemen bozdurduk bir kısmı ile aracın borcunu kapadık toplu ödediğimiz için orda bi karımız oldu zaten faiz ödememiş olduk fazladan. Elimizde kalan 100 bin tl yi de peşinat yaptık 160 bin kredi çektik ve şuan onu ödüyoruz.Nasıl yaptınız? Ne kadarlık bir gelirle?
Evet maalesef. Benim çocuğum yok ama olan kuzenlerimden tüyoları aldım.Bende oğlum küçükken beze ve mamaya çok paralar döktüm. Hatta gidip toptancı dan alırdık....
Herkes bir şekilde zorluklardan geçiyor
Küçük şehirlerde veya ilçelerde gerçekten 5 6 yıl önce topraktan m2 başı bin bin beş yüz liraya ev satılıyorduEvi 5 sene önce aldınız. ve 125 bine..
Konu tarihi 2021 ve en anadolu şehrinde bile evler olmuş (iyi evler) 400 500 bin. Zaten büyük şehirleri hiç söylemiyorum, ev fiyatları şu an dudak uçuklatır.
Benim bir akrabamda 6 sene önce Mersinde 160 m2 3+1 ev aldı 220 bine.Ama o zaman taa 6 sene önceydi.
Bu ülke enflasyonist bir ülke..
Şimdi eviniz en az 500 bindir. 6.500 tl ile bu yıl o ev nasıl alınır???
Acaba ne kadarlık ev aldınız?önce arabamızı aldık kredi çekerek onu öderken daha sonra konut faizleri düşünce düğündeki birikimimizi hemen bozdurduk bir kısmı ile aracın borcunu kapadık toplu ödediğimiz için orda bi karımız oldu zaten faiz ödememiş olduk fazladan. Elimizde kalan 100 bin tl yi de peşinat yaptık 160 bin kredi çektik ve şuan onu ödüyoruz.
Sizin nakit dediğiniz altın vs...aile desteği , epey de varmış , çok az kredi çekmişsiniz o yüzden zorlanmamissiniz zaten, ama konu sahibinin böyle bir lüksü yok, çocukla 6500 gelirle kirada aile desteği olmadan birikim yapmak ev almak mümkün değil artıkEvi 2015 te topraktan 125 bine aldık. 90 bin nakitimz vardı.birikim bilezik vs. 40 bin kredi çektik. Aylık 1080 olan kredimizi 2 senede bitirdik.
Hemen çocukları olmuş..Ve düğün borçlarını takılan tüm para, altınla ödemişler.Küçük şehirlerde veya ilçelerde gerçekten 5 6 yıl önce topraktan m2 başı bin bin beş yüz liraya ev satılıyordu
Arkadaşlarım 150 m2 evleri acayip cazip fiyatlara almışlardı
Şu an için 150 m2 eV alamayabilir konu sahibi ama hiç ev alamayacakları bir gelirleri yok bana göre
Bu zamana kadar ne araba ne ev şeklinde hiçbir birikimleri, yatırımları olmaması daha ilginç hatta
Biriktirme beklentileri olduğu için söylüyorum bunu tabi
Bu lafınız bana ise gerçekten nerden biliyor sunuz böyle yaptığımı?
Pandemiden önce gayet aktif bir hayatım vardı. Sinema tiyatro gezme, kitap kütüphane.
Lütfen herkesi ayni kefeye koymayın.
Ben ne şartlarda aldığımı yazdım zaten.
Aile desteği neredeyse yoktu... Ama dedim ya topraktan almak benim avantajı m diSizin nakit dediğiniz altın vs...aile desteği , epey varmış çok az kredi çekmişsiniz o yüzden zorlanmamissiniz zaten, ama konu sahibinin böyle bir lüksü yok, çocukla 6500 gelirle kirada aile desteği olmadan birikim yapmak ev almak mümkün değil artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?