- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Altınları nişanliyken kendiniz mi alıp biriktirdiniz? Ev eşyası düğün dernek kendiniz mi ödediniz? bunları aileler yaptıysa bu aile desteğidir zaten, illa elinize nakit verip ev alın demelerine gerek yok. İnanmak zor ama düğün dernek eşya altın borcunu kendi ödeyen çiftler de var ve müsrifliklerinden değil bu borçlar yüzünden hemen birikim yapamiyorlarAile desteği neredeyse yoktu... Ama dedim ya topraktan almak benim avantajı m di
10 ay da ev bitti ve 190 bin dedi direk...
6500 le şu zamana olmaz zaten ama 2 maaşlı olduktan sonra zor değil.
Bunlar biriktirmek isteyen insan eylemleri değil zatenHemen çocukları olmuş..Ve düğün borçlarını takılan tüm para, altınla Ödemişler.
Sanırım aileler yardım etmemiş.
Bir de 11 bin gelirleri sadece 3 aymış. Sonra 6500 tlye düşmüşler.
Bence biriktirememeleri normal..
Evet Anadolu'da evler gene uygun.. Şu an olsun 400 bin.
İstanbula göre gene uygun..
En kötü köyde arsa vs alırsın.. ileride ev yaptırırsın..veya yayla evi alabilirsin.
Keşke anadoluda yaşasaydım
Siz sorunca bi düsündüm 4 yilda 200 bin biriktirmisim. Biriktirme cabasiyla degil aslinda. Cok da güzel gezdik, yedik, ictik. Benim esimin kendi isi ve 10 bin kazansa da yer 20 bin kazansa da.. Bazi insanlar para biriktiremiyor ne bulursa harciyorBen de tüm masraflari esime yaptirdim. Ev kirasi, aidat, faturalar, toplu alisverisler, tatiller falan hep ondaydi. Bu masraflara ortak olsaydim o asla para artiramazdi gelirinden. Ben sadece kendi kiyafet kozmetik harcamalarimi yapiyor kalanini biriktiriyordum. Evi de ben buldum pesinatimizi duyunca esim cok sasirdi 5 yil oldu evi alali, 200 bin de kredi cektik esim ödüyor yine. Ben de memur kadar kazaniyorum asagi yukari. Esim sen beni en iyisi hep borca sok diyor Ama bunlar cocuktan önceydi tabi. Çocukla nasil olur bilemiyorum ama esiniz birikim yapamiyorsa siz ipleri elinize alin bence.
Merhaba. İstanbulda hangi semttesiniz acaba?Kırsal bı yerde 1200 kıra cok degılmı. Acaba siz calısırken mi tuttunuz bu evi maddiyat ıyı diye.evlermi pahali yada.. İstanbulda ben 1100 e oturuyorum ve evde guzel.. Allah gonlunuze gore versın insallah. Hayat cok zor. Rabbım hepimize bir ev nasıp eder Insallah. Birikmez Birikmez kolay deıl cokta helede harcamayı seven insanlarsak...bizde oyleyız bıraz malesef.. Gelire gore de gider oluyor malesef..
Evlenir evlenmez ev hevesi değil de, biz mesela ilk sene gerçekten istemedik. Gezelim tozalım yiyip içelim biraz hemen borca girmeyelim dedik. İyi ki de gezmişiz bu sene pandemiden bir tarafa gidilmedi. Ama fiyatları görünce alsamıydık evlenir evlenmez demeden de edemiyor insan. Maaşlara %3-5 zam gelirken ev fiyaları %100den fazla zamlandı ve gittikçe de artıyor. Treni kaçırdık hissi oluyor ister istemez. Almadığın her gün zarar sanki. Yoksa bence kimse evlenir evlenmez ev borcuna girmek istemez.Bu gençlerdeki evlenir evlenmez ev alma hevesini anlayamıyorum.
İlle de heves ediyorsanız masrafları kısacaksınız.
Evimiz, arabalarımız olduğu halde ben aylık harcama dosyası tutuyorum excelde.
Bir de harcayalım kalanı biriktiririz mantığıyla para birikmez.
Maaşı alınca birikimini ayırırsın kalanı yetirmeye çalışırsın.
Bebeğiniz biraz büyüyüp, siz de işe döndüğünüzde mali anlamda rahatlarsınız.
Evet ev eşyamı paröa parça hatta yatak odamı hiç unutmuyorum düğünden sonra bilezik bozdurup aldım. Şuan hiç altın bileziği m vs yok. Hepsi bozduruldu ev için o zamanda bir düşüktü altın. 4 bileziği 5000 tl ye bozdur dum 2012 falandıAltınları nişanliyken kendiniz mi alıp biriktirdiniz? Ev eşyası düğün dernek kendiniz mi ödediniz?
Altınlar aileden geldi ama, siz satın almadınız altınları değil mi?Evet ev eşyamı paröa parça hatta yatak odamı hiç unutmuyorum düğünden sonra bilezik bozdurup aldım. Şuan hiç altın bileziği m vs yok. Hepsi bozduruldu ev için o zamanda bir düşüktü altın. 4 bileziği 5000 tl ye bozdur dum 2012 falandı
Açıkcası aylık 1000 tl para ''ev için'' eğer anadoluda değilseniz çok fark yaratmaz.Bunlar biriktirmek isteyen insan eylemleri değil zaten
Bu maaştan bağımsız bir konu neyse artık
Bahsettikleri harcamalara bakılırsa ama kıyafete ya da elektroniğe çok gerekli değilken büyük kalemler ayırmak yerine bir kenara koysalardı birikirdi yine iyi kötü
Büyük meblağda para harcayabiliyorlar çünkü
Durumları çok sıkışık gibi düşünmedim o yüzden
Anadoluda da yavaştan fiyatlar artmaya başladı
Tabi ki yine bir istanbuldaki ev fiyatıyla kıyaslanamaz
İç anadolu veya ege tarafları daha uygun sanırım
Karadenizde durum git gide yukarı çıkıyor
Minicik şehirlerde trilyonluk evlerin lafı geçiyor yani
Ben de gelebilir miyim bu seminere?Hazir konu açılmışken buradaki "5000 maas ile ev aldik araba da var iki de cocuk" diyen uylerin birini ankaradaki evime davet etmek istiyorum.Iki kisiyiz ve mutfak masrafimiz 2500 .Hergun pirzola da yemiyoruz yani.Nasil hem herseyi FAZLA FAZLA yiyip, hem nasil birikim yapabiliyorlar..Lutfen bir hafta gelip kalsinlar evimde ve markete birlikte cikalim.Hani ogretmen gibi basimda dikilsin ve bana bildiklerini anlatsin..Onlar isimsiz kahramanlar benim gözümde
Annem 4 bilezik. Eşimin babanesi de 4 bilezik takmıştı canım. Ailesi 5 tl bile takmadı. İnan banaAltınlar aileden geldi ama, siz satın almadınız altınları değil mi?
Bu biziz işte. Düğün dernek borcumuz yoktu, sözde biraz altın vardı ama altının tamamı düğünden sonra eşya borcuna gitti.Altınları nişanliyken kendiniz mi alıp biriktirdiniz? Ev eşyası düğün dernek kendiniz mi ödediniz? bunları aileler yaptıysa bu aile desteğidir zaten, illa elinize nakit verip ev alın demelerine gerek yok. İnanmak zor ama düğün dernek eşya altın borcunu kendi ödeyen çiftler de var ve müsrifliklerinden değil bu borçlar yüzünden hemen birikim yapamiyorlar
Gelirleri ayda 11.500 değilmiş, evliliklerinin ilk birkaç ayında böyleymiş sadece. Şu an konu sahibi çalışmıyormuş ve tek maaşla geçiniyorlarmış. Aslında konu sahibinin yakındığı durum geçinememekten ziyade eşinin müsrifliği. Yakınmakta da haklı çünkü 20bin de alsalar adam çarçur eder. Yanlış tepkiler alıyor kızcağız içim elvermedi araya girmek istedim, tşk :))Ya pes gerçekten. Ayda 11.500 e bu kadar ağlama niye ? Millet kaç para alıyor da bu dediklerine sahip oluyor. Çünkü aza kanaat edebiliyorlar. Aylık 1000 tl kıyafet va verıyormussunuz vermeyin madem. Bence siz harcamalarınızı kışın ve parayı elinizde tutmayı bilemiyorsunuz. Gayet yüksek maaşınız su an ki çoğu insanın gelirine göre. Bu pandemi donemi ben bile üzerime sadece 2 parça bişey aldım zaten dışarı çıkmıyoruz. Elime kalan tüm paramı bırıkıme atıyorum. Benim kocam aynı pantolonu 2 sene giydi hem evimizi aldık hem arabamızı. Bence siz de ağlamadan önce harcamalarınızı gözden geçirin illa ki dikili bi taşınız olur. Kiranız da yüksek değilmiş
Ya bu örnek mi Allah aşkına? Adamın kendi işi var o zamanlar pandemi de yok gayet iyi kazanmıştır, maşallah güzel para girmiş eve hiçbir şey eksik olmadan birikmiş. Konu sahibi ne yapsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?