asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu tekrar okudum geldim
Her ay 1000 tl kıyafet elektronik gibi çok da elzem olmayan bir harcama yapıldığı için demiştim ben yatırım işini
Her ay insanın kıyafet alması ya da elektronik eşya alması gerekmiyordur
Para biriktirmek isteseydim bu masrafı kısıp altın alırdım mesela

Konu sahibinin asıl sorunu bence ev almayı veya para biriktirmeyi tek başına istiyor olması
Eşinin öyle bir tasası yok

Konu sahibinin asıl sorunu bence ev almayı veya para biriktirmeyi tek başına istiyor olması
Eşinin öyle bir tasası yok
Aynen öyle, bu konu geçinme konusu değildi aslında ama artık çok geç ☠

Evlenirken pek üstünde durulmuyor ama eşlerin mali ve nasıl yatırım yapılacağı konularında uyumlu olması önemli gerçekten de.

Kimse konuyu okumuyor yahu..
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor. (Eşinin maaşı)
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..

Konu sahibine pek yardımcı mesajlar gelmiyor:)

Biz yıllarca sevgili kaldık ben o arada her şeyi sorup öğrenmiştim mesela beklentilerimiz uyuyor mu diye
Adamı çeşitli sorgulara çekmişim

Ücretsiz izin 2 yıl
Şimdi ev alamazlar ama gereksiz masrafları artırıp yatırım yapsınlar şimdilik
İzni bitince birikime daha ağırlık verip alırlar evi krediyle filan
Bitmiş ev alırlarsa kira giderleri de olmayacak zaten

Belki de biz fazla yiyoruzdur bilemiyorum.Iki k8si haftalik 12 litre süt tuketiyoruz.5 kilosunu yogurt mayaliyorum, bes kilosu kahve icin, iki kiloda tatli icin..Ama 5000 maasla iyi geciniyoruz diyenlerin birkac cocugu da vqar.Cocuk olunca illaki daha organik urunler tercih edilir ve fiyat iki kati olur.

Altınlar aileden geldi ama, siz satın almadınız altınları değil mi?
Annem 4 bilezik. Eşimin babanesi de 4 bilezik takmıştı canım. Ailesi 5 tl bile takmadı. İmam
O kadarı da mümkün değil bence. Hem 5 bine kredi öde 2 de çocuk yok sanmam

Keşke herkes sizin gibi konuyu okusa..
Bazıları 12 bin gelir var gibi yorumlar yapıyor ya..
Şok oluyorum..

kesinlikle o takılan paralar bile aileden gelen bir yardımdır, ben de öyle düşünüyorum (sizin arkadaşınız taktıysa kendiniz içindir ama aile çevresi taktıysa aileden gelmiştir, benim gözümde)

sadece demek istediğim şu:

burada (ve genelde bu ülkede) çok kişi

imkanı yokken saçma sapan masraflarla abartı düğünler, eşyalar vs. peşinde koşuyor
aileler 5-10ar taksın diye bekliyor

bunlar "normal" görülen şeyler.

norm bu olduğu için kadının aklına bile gelmiyor ki aileler 8 tane bilezik takmış yahu, kadın hala ailesinden bir şey görmedik diyor.
e daha ne yapacaklardı?

düğünü onlar yapacaktı, eşyayı baba alacaktı, evin peşinatını verecekti, çocuğa bakacaktı

çünkü neden olmasındı?

senin normalinle benim normalimle onun normali bir değil kısacası, onu demek istedim.

Bu geçim konularında hep buraya gelinir :) hep, hiç şaşmıyor bu.
Normal derken kast ettiğimiz nedir diye biraz daha matematiksel yaklaşmak lazım bence

Valla.
Her şeyden de bol bol yiyoruz diyen arkadaşlardan şunu beklerim mesela
günde kaç kalori, ne kadarı hayvansal protein, ne kadarı karbonhidrat
yazılsın, ondan sonra konuşalım.

Yani düğünde takılan altınlar ve paralar ailenizin ve eşinizin ailesinin zamanında taktiklerinin geri dönüşü. Elinizden allardılarsa altınları bu bile yardım demek istiyor bence.
Eşimin ailesi düğüne gider insanlar değil. Hepsi benim tarafımı n taktıkları. Neyse geçmiş zaman boşver mek en iyisi

Yemek parasıyla beraber kendine aylık 2000 TL harcayan eşle yatırım falan yapmaları zor.

Konu sahibi çalışmaya başlar, eşi kadar harcamazsa ancak birikir birşeyler.

6500 e tabi ev alınmaz ama 2 maaşa çılınca alınır konu sahibi bu işe sen bir el at, virikim işleri sende olsun her ay kıyafet almasın mesela eşin

Bı de iki aile de yapabilecek durumdayken biz sırf inadımızdan gurur yapıp engel olmuştuk o takı taklavat işlerine, hem fakir hem şeyi büyük derler ya öyleydik aynen arada aklıma gelir derim eşime şimdi istesek, pişmanız desek olmaz mı vermezler mı diyegeçti tabi borun pazarı...yine de minnet etmemek çok güzel, 17 yıl oldu kimse de çıkıp diyemedi sayemde şunu yaptınız diye

Son düzenleme:
İleride anadoludan ev alabilirler. Ama konu sahibi şu an dert ediyor sanırım..
Bende baktım istanbuldan alamıyorum ileride yatırımı anadoluya yapacağım..
Anadolu bekle bizi..bu gidişle anadolu da pahalanacak..

Yemek parasıyla beraber kendine aylık 2000 TL harcayan eşle yatırım falan yapmaları zor.

Konu sahibi çalışmaya başlar, eşi kadar harcamazsa ancak birikir birşeyler.
Aklıma şimdi geldi
Ev almak da öyle kendi kendine istenecek bir şey değil ki aslında
Eşinle oturur konuşursun ev alma planımız var mı yok mu nasıl bir yol izleyeceğiz
Bunun peşine kim harcama işini abartırsa bi noluyo denir yani

Eşi para tutmayan biriyse ne kadar gelirse o kadat gider bu şekilde
Eşi çalışmazken 2 bin harcayan adam eşi işe başlayınca 3 bine çıkarır harcamayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…