asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışan insan için öyle olmuyor tatlım, ben mesela günde en az 8 saat ayakta olmam gereken bir iş yapıyorum, kıyafetime hiç özenmem, moda nedir bilmem, iş önlüğümü üstüme geçirip gidiyorum zaten ama ayakkabım eskiyor sürekli ayakta olunca, mecbur iyisini alıp 4- 5 ayda yenilemek gerekiyor, bu ay ayakkabı alsam öbür ay arabamın kontrolü geliyor, öbür ay arızası çıkıyor ( işyerine toplu taşıma yok mecburum bu külüstüre, halbuki çalışmasam onun masrafı da olmaz)öbür ay PC me parça gerekiyor....böyle böyle her ay çalışan insan olmanın belli bir bedeli masraf olarak çıkıyor, ama baksan çalışmayan insan için bunlar hep lux masraf
Bende calısıyorum ama herkesin benim iş ümüforması giymediğini unutmuşum bir an 🙈

Ya işte ev ve araba gibi şeyler yatırım aracı olmamalı normalde. Bir tane barınacak evin bir tane ayağını yerden kesecek araban olur tamam. Fiyatlar da yıldan yıla bu kadar değişmemeli. Ama öyle değil maalesef bizde. Resmen hisse senedi gibi, 2-3 ayda bile kar getiriyor. Öyle olunca da parası olan garanti olduğu için eve yatırıyor. Üretime,teknolojiye yatırım yapan yok. Kısır döngüye giriyoruz böyle. Sadece kira geliriyle hayatını geçiren insanlar var. Ne katma değeri var mesela ülkeye? Hiç.
Başka bir üyeye de yazdım. İnsanların ülkemizde birbirine güveni yok. Fırsatçılık var. Bunu herkes bildiği için 20 30 yılını ipotek altına alıyor. O yüzden sevmediği işlerden asla ayrılamıyor. Sonuç insanlar mutsuz, toplum mutsuz. Halbuki bu fırsatçılık olmasa insanlar başka şeylere yatırım yapacak. İşyeri açacak, yatırım yapacak.. Tamamen korkudan bence.. Bir de bizim toplumda açgözlülük var. Millet 3 4 5 ev alıyor. Hep bizim olsun hepsi bizim olsun..kısaca bizim ev alma aşkımız var. ilk 1 veya 2 ev tamamdır. Hadi biri oturmalık biri kira geliri.. ama 3 4 5 evi anlamıyorum. Ben olsam onun yerine yazlık veya yayla evi alırım. En azından arada giderim, tatil olur..

Biz de etli kıymalı yemek yemediğimiz için böyle tüketemiyoruz. Mesela çocukken annemler süt tozu alır süt yaparlardı bize, ekmeğe margarin sürer yerdik. Bazı şeylerden kısılmalı ama o yemek olmamalı. Malesef biz de şu an eti falan daha az alabiliyoruz eskisine göre. Peyniri çeşit çeşit alırdık artık az az bittikçe alıyoruz
Benim annem belli bir yasa kadar ayran diye şekerli su içmiş annesi öyle demiş:) her şeyden ama her şeyden kisarak, annesi günlük bir yerlerde çalışarak ev yapmışlar. Şimdi her çocuğa bir ev düşüyor ama başka şeyler gitmiş, çocuklara olan olmuş vs. Evin yapılması zaten 30 sene sürmüş. Bazıları da önceliklerini karıştırıyor ne yazık ki.

Asgari Ücretle insanlar ev geçindiriyor farkında mısınız? Ne kadar çok gelir o kadar çok harcama şeklinde yaşıyorsunuz, Lüks sünüzden kesip her ay belli bir miktar kenara para koyabilirsiniz. Eşinin her ay 1000 TL Teknoloji ye harcadığı parayı Çöp olarak görüyorum 🙊

Ben bi tane alıp 4-5 sene falan giyiyorum.
Kışlık spor ayakkabılarım columbia marka, 340 tl ye almıştım 3. Senesi bu sene hala taş gibi

Yazlık olanları sketchers idi 275 tl ye almıştım. 4 sene giydim bayağı eskidi bu yaz adidas aldım 420 tl idi sanırım. Bunu da 4 sene giyerim bir aksilik olmazsa.
Botlarım ve kışlık diğer ayakkabım greyder 6 senelik.
ben ayakkabılarımı makinede yıkıyorum ondan mı yamuluyorlar bir buçuk senede acaba tek sporla değişim olmadan 4 sene mi geçiriyorsunuz

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Ha deyince 600 binlik ev alamazsinix tabii ki. O işler alıp satıp üstüne ekleyerek olur. 3-4 sene önce 18 bine aldigumiz araba 60 bin lira olmuş. 65 bine yazlık aldık 150 bine satabiliyoruz şu an rahatça. Küçük krediler çekip al sat yapın.

öğretmense eşiniz aşağı yukarı benim eşim kadar alıyordur kaç senede alabildiniz evi şu an evler o kadar pahalı ki gördükçe moralim bozuluyor
5 yıl gibi bir zaman sonra ,biraz birikimimiz vardı birazda kredi çektik o şekilde aldık 6 yıl önce temelden girdik ev daha temeli atilacakti o şekilde uygun oluyor , haklısınız şuan çok pahalı tabi mesela Eminevim gibi yerler var benim halam o şekilde aldı bi arastirn .

Bir sürü geçinen var. Daha azıyla geçinen var. Ben geçinmedim bilemem. Zorunlu kalırsam tabii geçinirim başka çare olmadığı için. Ama zorunlu olmayınca ev alacağım diye geçinebilir miyim bilmiyorum. Iste bilmediğim için yorum yapamıyorum. Zaten sizden başka kimse de her şeyi yaptım makyaj malzememe kadar aldım da ev aldım demedi. Olay orda.
Ben burda konu sahibine sadece harcamalari esine yaptirsin kendi para biriktirsin esi tutumlu degilse dedim(kazanclari buna müsait oldugu icin). Tek söylemeye calistigim bu ama benim gelirim, esimin geliri ve yasam tarzim sorgulandi vermeye calistigim mesaj degil 🤷🏻‍♀️ Siz ev alacagim diye harcamalarinizi kisip kisamayacagimi bilmiyorum demissiniz de konu sahibi ev almak istiyor, nasil alicam diye soruyor. E demek ki bir seylerden kismaya gönüllü. Kiradan sonra kalan 5300 de gayet ortalama standartlarda yasatir.

Bu arada teşekkür ederim,
Biz evlendiğimizde ilk üç yıl birimizin maaşına hiç dokunmadik biriktirip ev için peşinat yapmıştık, 3 yıl sonra kızım doğdu kismetiyle geldi, 7 aylık hamileyken evimize taşındık kızım 6 aylıkken de eşime güzel bir zam yapıldı hemen arabaya bağladık o zammı
Nasıl dokunmadınız?
Tüyo var mı? :KK66: Maaş nasıl birikiyor?

yani her ay birşey çıkıyor bir ay botsa diğer ay kazak ne bileyim spor ayakkabı ben eşim kadsr alışveriş yapmıyorum çalışmadığım için ama iki hırka aldım ve 220 TL tuttu yanlış hatırlamıyorsam spor ayakkabım geçen seneden ama eskidi bir iki sonra yenisini alacağım siz ne kadar süre kullanıyorsunuz merak ettim ve hangi markaları tercih ediyorsunuz mesela o kadar uzun süre gidebiliyor
İş ayakkabıları ayaklarımı vuruyor diye kendim şahsi ayakkabı aldım. Her gün kullanıyorum yaklaşık üç sene oldu hala banamısın demiyor. Bence ayakkabıya cok para vermekten se iyi kaliteli bir ayakkabı alın yıllarca giyin .

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
O kadar ayni durumdayız ki. bulunduğumuz şehirde istedigimiz muhitte evler cok pahali. Guzel evlere o kadar kredi çıkmıyor. Hep arkadaşlarımızın evleri var ama onlar 5 sene önce falan daha uygunken almış. Su anda sadece bakabiliyoruz.

Ev fiyatları zaten bence hep bir alıcısı olduğu için artıp duruyor
Bekarken yaşadığım şehirde 400 bindeki evler çok pahalıydı eskiden
Şimdi ev fiyatları 600 700 binlere kadar çıktı
Kimle konuşsam kim alacak o kadar paraya evi deniyor
Sonra bir bakıyoruz boş ev kalmamış
Ev kaç paraya çıkarsa çıksın hep bi alıcısı var benim anladığım
Hiç inanmıyorum o yüzden inşaat sektörü batacak işine
Açılın Anadolu dan bildiriyorum 😂😂
Küçücük bir İç Anadolu şehrindeyim, buraya ilk geldiğim zamanlar ev fiyatlarını duydukça yok artık kim alabilir o evleri diyordum, çünkü ekonomik olarak gerçekten gelişmemiş bir yer, şehrin öğretmeni, polisi üst gelir grubu sayılıyor yani siz düşünün.
Ortamlara girdikçe baktım ki o çok lüks sitelerde oturanların çoğu memur, düz memur. İnsanlar genelde evlenir evlenmez ev alıyor, kredisi bittiği anda ikinci evi alıyor. Ya yeni aldığını ya eskisini kiraya veriyor. Çünkü küçük şehir görgüsüzlüğü diye bir şey var. Para harcamayı, yaşamayı bilmiyor çoğu. Bazı arkadaşları görünce yemek ısmarlayasım, üstüne başına bir şeyler alasım gelirdi benim. Sonradan öğrendim ki adamlar en lüks yerlerde yaşıyor. X sitesi popülerliğini yitirince Y sitesine geçiyorlar. Y de oturanların çoğu X te de ev sahibi. Sonra da burdaki birçok üye gibi aaaa sizin daha eviniz yok mu, bunca zaman niye boşa harcadınız diye seni beni beğenmiyor. Git de aynadaki tipine bak diyesi geliyor insanın ama diyemiyorsun işte.
inşaat sektörü asla batmaz, büyük şehirde ihtiyaç bitmez, küçük şehirde komşunun iki evi var bizim niye yok yarışı.

Bunca zamandır nasıl alamadınız yazmış biri de. Altı üstü 3 yıllık evli konu sahibi.
Bu insanlar ne zevk alıyor hayattan anlayamıyorum artık, düğünün ertesi gün gidip yüz binlerce kredi çekmeliydi galiba, çünkü hiç kocasıyla gezip tozmasın, hiç tadını çıkaramasın evliliğin.
Hiç benim kafalar değil bunlar okudukça bunaldım.
Kadın zaten 3 ay çalışmış . Düğün takıları da borca gitmiş nasıl alsın ?
Gezmeyi tozmayı bırak yiyip içmesin bile 🙄

Açılın Anadolu dan bildiriyorum 😂😂
Küçücük bir İç Anadolu şehrindeyim, buraya ilk geldiğim zamanlar ev fiyatlarını duydukça yok artık kim alabilir o evleri diyordum, çünkü ekonomik olarak gerçekten gelişmemiş bir yer, şehrin öğretmeni, polisi üst gelir grubu sayılıyor yani siz düşünün.
Ortamlara girdikçe baktım ki o çok lüks sitelerde oturanların çoğu memur, düz memur. İnsanlar genelde evlenir evlenmez ev alıyor, kredisi bittiği anda ikinci evi alıyor. Ya yeni aldığını ya eskisini kiraya veriyor. Çünkü küçük şehir görgüsüzlüğü diye bir şey var. Para harcamayı, yaşamayı bilmiyor çoğu. Bazı arkadaşları görünce yemek ısmarlayasım, üstüne başına bir şeyler alasım gelirdi benim. Sonradan öğrendim ki adamlar en lüks yerlerde yaşıyor. X sitesi popülerliğini yitirince Y sitesine geçiyorlar. Y de oturanların çoğu X te de ev sahibi. Sonra da burdaki birçok üye gibi aaaa sizin daha eviniz yok mu, bunca zaman niye boşa harcadınız diye seni beni beğenmiyor. Git de aynadaki tipine bak diyesi geliyor insanın ama diyemiyorsun işte.
inşaat sektörü asla batmaz, büyük şehirde ihtiyaç bitmez, küçük şehirde komşunun iki evi var bizim niye yok yarışı.
Peki çocuk olunca giderler? Onlar ne alemde?
Çocuksuz olsan tamam da, çocukların çok harcama kalemi var..
Yanlış anlamayın memur maaşı kötü değil ama öyle düz memur isen 10 15 bin almazsın. en fazla 5 bin 5.500..
Şaşırdım..

Düğünden kalan altınları bozdurarak eşim bekârken bir araba almıştı onun modelini yükselttik önce.Sonra onu kâr koyarak satıp üzerine bileziklerini ekledim üzerine de kredi çektik canım.Üc artı bir orta halli bir evim var.Tabi beş sene öncesi bu dediğim.Simdi daha da uçtu ama illa ki bir birikim vardır yoksa mecburen kısıp atmaya başlayın bir kenara.

İstanbul'da Gaziosmanpaşa da bir site, butik site değil spor salonu falan olan güzel bir site
Hayırlı olsun.. Ben karşıdayım Tuzlayı gözüme kestirdim..Nişanlımda ileride ikna olursa belki site olmasa da bir apartman dairesi alsak güzel olur şöyle 400 450ye..

Ya işte ev ve araba gibi şeyler yatırım aracı olmamalı normalde. Bir tane barınacak evin bir tane ayağını yerden kesecek araban olur tamam. Fiyatlar da yıldan yıla bu kadar değişmemeli. Ama öyle değil maalesef bizde. Resmen hisse senedi gibi, 2-3 ayda bile kar getiriyor. Öyle olunca da parası olan garanti olduğu için eve yatırıyor. Üretime,teknolojiye yatırım yapan yok. Kısır döngüye giriyoruz böyle. Sadece kira geliriyle hayatını geçiren insanlar var. Ne katma değeri var mesela ülkeye? Hiç.

Böyle beslenmeyerek.... Pirzola yerine kıyma alıp az az yemeklere katarak. Portakal suyunu sıkmadan dondurup 3 taneden 3 litre çıkaracak şekilde yaparak.
Annemler de böyle yaparlardı, tek emekli maaşı ile geçiniyorduk çünkü 4 kişi
Insanin durumu yoksa tabiki kisar maalesef..Ama durumu olupta sirf birikim icin yemekten kisilir mi ya??Yemekten kisarsaniz yarin birgun saglik sorunlarina daha cok para harcarsiniz..

Peki çocuk olunca giderler? Onlar ne alemde?
Çocuksuz olsan tamam da, çocukların çok harcama kalemi var..
Yanlış anlamayın memur maaşı kötü değil ama öyle düz memur isen 10 15 bin almazsın. en fazla 5 bin 5.500..
Şaşırdım..
Yemezsen gezmezsen giymezsen çocuğu da kendi yemeyip giymeyip gezmediklerine ortak edersen olur bence...çocuk ne bilsin tatili ,eğitim kalitesini , beslenme dengesini ...anası babası önüne ne koyarsa onu yiyor her çocuk, bı tabak makarna yiyen de büyüyor avakadolu salatayla pirzola yiyen de büyüyor ama aradaki fark düz memurda ev olarak ortaya çıkıyor

• Muhteşem
Reactions: 000
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X