- 25 Aralık 2020
- 5.942
- 21.367
- 298
- 41
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
aynısını kardeşim yaşıyor, iç anadoluda minnacık bir il. x parkı diye 3 tane banklı 1 tane salonlu bir şehir parkı yapıldı etrafında evler 1 milyon TL. 1 milyon ne demek ya?Açılın Anadolu dan bildiriyorum
Küçücük bir İç Anadolu şehrindeyim, buraya ilk geldiğim zamanlar ev fiyatlarını duydukça yok artık kim alabilir o evleri diyordum, çünkü ekonomik olarak gerçekten gelişmemiş bir yer, şehrin öğretmeni, polisi üst gelir grubu sayılıyor yani siz düşünün.
Ortamlara girdikçe baktım ki o çok lüks sitelerde oturanların çoğu memur, düz memur. İnsanlar genelde evlenir evlenmez ev alıyor, kredisi bittiği anda ikinci evi alıyor. Ya yeni aldığını ya eskisini kiraya veriyor. Çünkü küçük şehir görgüsüzlüğü diye bir şey var. Para harcamayı, yaşamayı bilmiyor çoğu. Bazı arkadaşları görünce yemek ısmarlayasım, üstüne başına bir şeyler alasım gelirdi benim. Sonradan öğrendim ki adamlar en lüks yerlerde yaşıyor. X sitesi popülerliğini yitirince Y sitesine geçiyorlar. Y de oturanların çoğu X te de ev sahibi. Sonra da burdaki birçok üye gibi aaaa sizin daha eviniz yok mu, bunca zaman niye boşa harcadınız diye seni beni beğenmiyor. Git de aynadaki tipine bak diyesi geliyor insanın ama diyemiyorsun işte.
inşaat sektörü asla batmaz, büyük şehirde ihtiyaç bitmez, küçük şehirde komşunun iki evi var bizim niye yok yarışı.
benim memleketim de iç anadoluda il kadar bir ilçe
akıllı evmiş diye bir site yapıldı evler milyon. akıllısı ne ya sen tezek yakılan bir mahallede oturuyorsun ev sana 3 bilinmeyenli denklem mi çözecek? 3 sene sonra orayı da beğenmezler başka yere giderler, kavimler göçü oluyor her sene bu ülkede bu sebeplerle.
urfa antep hatay suriyeli istilası nedeniyle evler milyon, iç anadolu evler milyon, muğlada yaşıyorum evler milyon. doğudaki arkadaşlar 6 ay bin lira doğalgaz parası ödüyoruz diyor, izmir depremden sonra coştu diyor...
ben bilmiyorum bu uygun anadolu ilçeleri illeri neresi Allah aşkına?
ben burada çoğu ilçede tam gün kreş bile yok dedim, ona bile tepki geldi. yahu sağlıkçı yengem var, kreş yok verecek , istifa edecek kabul etmiyorlar. çocuğu ortada kaldı.