• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum

Sevgili konu sahibi, seni çok iyi anlıyorum Çok mesaj yazılmış keşke vaktim olsa hepsini okuyabilsem , gerçi bir kısmını tahmin ediyorum da..
şu var arkadaşlar insanın geliri ne kadar artarsa gideri de artıyor
Konu sahibi, sizinkinden bir tık aşağı gelirimiz var. Üstelik aslında düğün takılarımın tamamı duruyor. Ailelerden hiç maddi desteğimiz yok, gerçi manevi varliklari yeter çok şükür.. bir arabamiz var beş senelik evliyiz ev almak bir türlü nasip olmadı.
Mutfak masrafı son birkaç ayda öyle fırladı ki bizde Her şeyin bu kadar pahalı olduğuna hala inanamıyorum..

her konuda da ıstısnasız asgarı ucretle 874398479847 cocuk buyuttuk ev aldık araba aldık dıyen cıkıyor
bırtane uyede aylık bırıkımlerını yazıyordu asgarı ucretle herkes soka gırıyordu
halbukı zamanında stoklamıs ve stokladıklarını saymıyor
veya esı dostu annesı babası eşinın aılesı yardım edıyor onu saymıyorlar :KK70:

45 tl ye sadece tavuk, 1 sut, 2 muz ,bili bili yumurta, 1 kaselık yogurt 1 kucuk peynır alabılıyorsunuz ne asgarı ucretle gecınmesı tabıkı gecınılmıyor aclık sınırı yoksulluk sınırı bunlardan bı haber yasıyor mıllet
ama 11 bın gıren evde bır zahmet para da bırıktırır artık aylık 1000 tl bır erkek ne alır kıyafet olarak mesela ? cok absurt harcamalarada yazık emegın zamanın bır degerı var çöpe gıtmemelı

ayrıca eklemek ısterım kı tabıkı saglıklı ve cesıtlı seyler herkes yese keske dunya o kadar harıka bır yer olsa kımse aclıktan olmese...
ama yok kahvaltımda gevregıme havyar surmeden gune baslayamam yok kaz cıgerı yemeden mutlu olamam her hafta su kadar et balık yemezsen olmaz ye kı akıllı saglıklı olursun dıye bırsey yok
nıce varlıklı herseyın en guzelını yıyen ama ulkenın en gerızekalı ınsanlarını tanıyoruz yanı yemeyle ıcmeyle olsaydı keske o ısler :) durumu el vermeyen maddı sıkıntılarla bogusan nıce ınsanlarda zekasıyla dunyaya hızmet etmıs oluyor

mango avakodo somonla falan degıl o bıraz da gen meselesı dırenc meselesı sabır dırayet sebat etmek ıle alakalı

herkes elındekı ımkanlara gore davranmalı elındekının kıymetını bılerek har vurup harman savurmayarak ya da para bırıktırıcem dıye ekmek su ıle gun gecırmeyerek
ve her bu tarz konuda gelıpde haftada 100 tl mutfaga yetıyor gıbı absurt seyler yazmayın gozunuzu seveyım toprakta solucan olsak beslenecegımız gubre bıle daha fazla tutuyor ne gecınmesı ?

Konunun kek tariflerine nasıl geldiğini anlamak için kaçıncı sayfaya dönmeliyim acaba çok merak ettim:kk77:
Ben söyleyeyim bir üye meşhur kahve zincirinde s.. satılan havuçlu kek için çok para ödediğini yazmış bir üyemizde bakın orada üretilen kekin tarifi diye bir video atmış böyle başladı :halay:

Aynen öyle 🤣 birisi de somon yemedim yine de zekiyim diye espri yapmis.Yani soyle dese " evet yemedim evet duzenli beslenemedim ama keske yeseydim daha iyi olurdu ama gücümüz makarnaya yetti" ok bunu anlayabilirim.Ancak somon cokta gerekli degil diyor ya iste bu beni delirtiyor.Ben de cocukken keske somon yeseydim, guzel kuruyemisler yeseydim keske voleybol oynayabilseydim diyorum mesela.Simdi kat be kat daha saglikli daha uzun boylu olurdum..Ama anlatamiyoruz iste..Dediginiz gibi Piraye bizden baska herkes halinden memnun..
Evet ben dedim buyrun. Düzenli beslenemediğimi nerden çıkardınız ki? Ay yok ya cidden kimsenin kimseye hiçbir görüşe saygısı kalmamış ben onu anladım. Halinden memnun da olduk😅 delirmeyin efendim, siz gerekli gördüğünüz şeyleri yiyin ben gerekli gördüklerimi yiyeyim. Herkesin beslenme alışkanlığı kendine. ☺️

Off alınmadım, çünkü gerizekalı olmadığımdan çok eminim. Uzatmayalım bence. Daha önce başka bir konuda daha ağır sözler vardı ondan bahsettim. Alınmak değil bu, neden böyle düşünülüyor diye düşündüm ve kendi beslenmemizi sorguladım. Eskiden yoktu böyle çünkü, adını bile duymadığımız şeyler (somondan bahsetmiyorum 😅) şimdi çocukların illa yemeli listesine girdi. Hani yemelilerdir belki de bilemiyorum şimdi ama biz yemedik salak olmadık diye düşündüm ister istemez. İki tarafa da hak verdiğimi de söyledim zaten. Örnek vermekle ilgili bir problemim yok. Benzer şekilde ben de verdiğim örnekle linçlendim daha önce çünkü. 😅 yani daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum, beslenme elbette gelişim için önemli ama heeerrr şeyi de yemezse geri kalacağını düşünmüyorum sadece. Olay bu. Yani bir mesaj üzerinden amma büyüdü olay karşılıklı şakalaşıyorduk Yabanelma Yabanelma ile. 😄 Kimsenin görüşüne karşı çıkmadım kendi düşüncemi yazdım sadece. Benim ne düşündüğüm de o kişilerin market alışverişini etkilemeyecek zaten. Benimki de gayet iyi niyetli bir mesajdı halbuki.
Sayfalarca başka kişilerin yazdığı mesajlar, aldığı evler, yedikleri yada yiyemedikleri yemekler sorgulanabiliyor rahatlıkla ama bizim somon göze battı görüyor musunuz? 😂

Ben yaparken iyi sen yaparken kötü, hiç değişmez.

ya gozunuzu seveyım somonlar karınlarını kasıya kasıya guluyorlar sımdı
norvecın derınlıklerınden gelmedıyse o somon somon degıldır zaten
bırde taze olmalı, dondurulmus yıyoruz allah bılır nerenın somonunu hepımız

Aynen öyle 🤣 birisi de somon yemedim yine de zekiyim diye espri yapmis.Yani soyle dese " evet yemedim evet duzenli beslenemedim ama keske yeseydim daha iyi olurdu ama gücümüz makarnaya yetti" ok bunu anlayabilirim.Ancak somon cokta gerekli degil diyor ya iste bu beni delirtiyor.Ben de cocukken keske somon yeseydim, guzel kuruyemisler yeseydim keske voleybol oynayabilseydim diyorum mesela.Simdi kat be kat daha saglikli daha uzun boylu olurdum..Ama anlatamiyoruz iste..Dediginiz gibi Piraye bizden baska herkes halinden memnun..
Ben hiç memnun değilim..
O lüks diye algılanan somon Almanyada 3 euro. Bizde en az 20 katı.. bundan son derece mutsuzum. Bizde o yüzden lüks sanılıyor. Türkçe bilen bir Alman bu konuyu okusa nee 3 birimlik somon mu lüks nasıl yani der..

Ama bu forumda bunu değiştiremeyiz.
Bunu kabullendim..
Çünkü bu böyle.. kültürümüzde azla yetinmek var. Hiç sorgulama yok..neden bu kadar pahalı diye..
Ondan artık kabullendim.

kimseyi yargılamayalım kimse de bizi yargılamasın
heh evet ilk kez bir ekonomi konusuna yazdim onda da bu cumleyi savundum surekli. sonucta sukurcu olduk ciktik. :D umarim herkes boyle dusunur bir gun. cunku o zaman burada dogru durust oturulup ekonominin kotu gidisi konusulabilir.

Sayfalarca başka kişilerin yazdığı mesajlar, aldığı evler, yedikleri yada yiyemedikleri yemekler sorgulanabiliyor rahatlıkla ama bizim somon göze battı görüyor musunuz? 😂

Somon kırmızı çizgimizdir arkadaşlar lütfen 😒

Evet sorgulandı. Ama yüzlerine..
O kişiler alıntılandı. Arkadan konuşulmadı.
O kişilere o konular soruldu.
Alay edilmedi. Şimdi çevir kazı yanmasın ben iyi niyetliydim vs vs konuşması çok komik geliyor.

Ay hiç sorma. Bir de alıngan olduk 🤣 kim alıngan artık bilemiyorum. Herkes kendince haklı yazdım bir de defalarca yine kötü ben oldum :D

Ben hiç memnun değilim..
O lüks diye algılanan somon Almanyada 3 euro. Bizde en az 20 katı.. bundan son derece mutsuzum. Bizde o yüzden lüks sanılıyor. Türkçe bilen bir Alman bu konuyu okusa nee 3 birimlik somon mu lüks nasıl yani der..

Ama bu forumda bunu değiştiremeyiz.
Bunu kabullendim..
Çünkü bu böyle.. kültürümüzde azla yetinmek var. Hiç sorgulama yok..neden bu kadar pahalı diye..
Ondan artık kabullendim.
Evet iste bunu sorgulayalim diyorum? Neden uc tarafimiz denizlerle çevrilirken balik yiyemiyoruz?? Hani cografya derslerinde ogretilen Turkiye tarimda kendi kendine yeten durumunu yaşaamıyoruz ??Dogu guneydogu hayavanciligin babasini yapiyorken ben neden doya doya pirzola yiyemiyorum?? Ne oldu bize gercekten merak ediyorum?? Kuresel isinma sonucu bu gunlerimixi de arar hale mi gelecegiz?? Eskiden almanyadaki gurbetçiler buraya tatile memleketlerine gelip, araba bagajlarini doldururlardi yiyecekle dönerken .Turkiye de gida hem bol hem ucuzdu.Simdi gida da pahali, elrktronik ucmus vaziyette..

ya gozunuzu seveyım somonlar karınlarını kasıya kasıya guluyorlar sımdı
norvecın derınlıklerınden gelmedıyse o somon somon degıldır zaten
bırde taze olmalı, dondurulmus yıyoruz allah bılır nerenın somonunu hepımız
Olay oldu somoncugum..
Halbuki istavrit desem halk insanı olacaktım..
Hep bu lüküs sevdamdan..
(Bu arada bende küçükken somon yemedim. Zengin değildim yani..)

Öyle dendi, böyle anlaşıldı, bence bunları bırakalım artık.
Messj dili ile sağlıklı iletişim kurmak zaten zor.
Bir de üzerine yanlış anlaşılmalar eklenince işin içinden çıkamıyoruz.
Boşuna polemik yapıp birbirimizi banlatmayalım.

Demek istediğinizi anladım. Haklısınız da bir yönden. Öte yandan ben de diyorum ki çocuğunu doğurup maddi manevi başıboş bırakan anneler vardır ama bunlar azınlıktır, bi kere biyoloji izin vermez buna. Geri kalanı imkanı buna yettiği için burada -onaylanmayan- şekilde besliyor çocuğunu ki ben o kadar da kötü bulmuyorum bu durumu (bu konu için değil genel konuşuyorum). Çevremde de var, her yiyeceğin en iyisini alamıyor bazılarını ise hiç alamıyor ama imkanları çerçevesinde iyi ebeveynler, çocuk sevildiğini biliyor, çocukla vakit geçiriliyor parayla satın alınamayacak olan ahlaki eğitimi veriliyor vs. Ama mesela sıkışık olduğu ay karbonhidratı da dayıyor eti azar azar katıyor başka çaresi yok çünkü. Bedensel sağlığı da kötü değil çocuğun açıkçası, gönül daha iyi şartları ister ama biraz bulgur yedi diye beyinsiz bir gerizekalı (tanıma gel) olmayacak çocuk. Bu tanıdıklarım buraya üye olsalar topa tutulurlar ama hak etmiyorlar aslında.
edit: cümle ekledim
bulgur güzel bir yiyecektir :)
glisemik indeksi düşüktür...keşke buğday da dünyanın en çok genetiğiyle oynanmış besini olmasa da (mısırla birlikte) Anadolu'nun doğal tohumlarıyla anneannelerimiz gibi kendimiz kaynatsak bulgur yapsak yese çocuklar

aslında tüm bu tartışmalarda atlanan bir konu var:

hepimiz mısırın GDO'lu olduğunu biliyoruz ama buğdayın da aynısı olduğunu az kişi biliyor
neden çünkü biz buğday toplumuyuz ama bilimde sözü geçen ülkeler mısır yiyor; Çin, Hindistan gibi kalabalık ülkeler de buğdayı fazla tüketmiyor. (GDO ile ıslah aynı şey değil, bunu bilecek kadar alanda eğitimim var, buğday ıslah edildiği kadar genetiğiyle de oynanan bir besin). kutulu süt öyle sanıldığı kadar değerli bir besin değil. hele Türk toplumunun %40'ında laktoz intoleransı varken.

bombardımana tutulduğumuz yiyecekler (somon, avokado) batı toplumunun tüketim alışkanlıklarında yeri olan besinler. (düşünün işte bir zamanlar da margarin böyle pazarlanmış).

bunlar margarin gibi kötü besinler demiyorum, yanlış anlaşılmasın ama bunların altının çizilmesinin sebebi bu. bizim bilimsel bir ekolümüz oluşamadığı için biz de onların parlattıkları şeylere kapılıyoruz. oysa bizim de kendi iyilerimiz var. zeytin bahçesi dolu şehirlerimiz var. bunları kendileri minik minik ekip, ezip, kurup kullandığı için insanlar yıllık rekoltelerde bile yok ama tüketim var. bizim "ot" yeme alışkanlığımız var.

bakın Kore savaşında ABDli filan askerler sapır sapır ölürken Türk askeri asla açlıktan ölmemiş...neden çünkü yabani otu çöpü tanıdığı o koşullarda yeme ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayabildiği için. keşke bunu devam ettirebilseydik.

Bizim yaban yemişlerimiz var, karadenizde ayrı, akdenizde ayrı. Aileler bunları hazırlıyor İstanbul'a giden çocuklarına çuval çuval koyup yolluyor. norveçli elbette somon yiyecek bumbuz adamın ülkesi..ne yesin?

ben de köy çocuğuyum, evet çocuklukta memlekette (memleketim buğday üretiminin şahıdır feriştahıdır) çok hamurişi tükettim, ama aynı ölçüde koştum oynadım, yaktıktan sonra bunların yenilmesi sıkıntı değil. (şimdi ağzıma sürmüyorum, çünkü yakamam) üstelik o zamanlar kendi tohumumuzu ekiyorduk, kendimiz öğütüyorduk. tazı gibiydik. bir tane obez çocuk yoktu. şimdi ABD ve hatta Çin'de bile obezite aldı yürüdü. sorun tohumunda, sorun onu yakmasında. tek başına ne bulgur ne darı sorun değil.

anneleri anlıyorum, bilinçli şekilde düzgün besleyerek büyütmek istiyorlar elbette çocuklarını ama, norveç somonu öyle "yediremiyorum çocuğuma" diye üzülünecek bir besin değil. hakikaten değil. üzülmeyin :)

Biliyorum şimdi buradaki bazı kimselerin köyü yok (ya da köyde kimse yok) onlar da somon yedirip kendini iyi hissetmek istiyor :) ama aslında köylerdeki gibi beslenilse (ekmekle değil tabii) muhtemelen bizim öyle fena olmayan bir beslenme düzenimiz olur zaten.

3 tarafımız denizle çevrili balık yok, yemiyoruz, bu çok başka bir konu, burayı geçiyorum.

Evet ben dedim buyrun. Düzenli beslenemediğimi nerden çıkardınız ki? Ay yok ya cidden kimsenin kimseye hiçbir görüşe saygısı kalmamış ben onu anladım. Halinden memnun da olduk😅 delirmeyin efendim, siz gerekli gördüğünüz şeyleri yiyin ben gerekli gördüklerimi yiyeyim. Herkesin beslenme alışkanlığı kendine. ☺️
Saygı sadece bizlerin göstermesi için var, sadece biz göstermeliyiz. Saygı beklemek falan sümme haşa, insanların başkalarıyla dilediği gibi alay edip rencide etme haklarını ellerinden alamayız.

Olay oldu somoncugum..
Hep bu lüküs sevdamdan..
Ben sizin somonlu mesajınızı görmedim bile bu arada. Şimdi anlaşıldı neden tepki gösterdiğiniz demek siz de demişsiniz. Daha önce başka bir konuda bunları yemeyenlerin çocukları salak başarısız oluyor okuyamıyor minvalinde bir yorum okuduğuma çok eminim. Ona istinaden yazmıştım.
Zaten ben o mesajı da somon çok pahalıydı ondan yiyemedik aç kaldık ühüü anlamında da yazmadım ki. Öyle bir kültürümüz yoktu yani her türlü balığı yerdik ama somon alınmazdı. Yemeden de olmuş demek ki diye düşündüm. Yetersiz beslendim ama zekiyim anlamında yazmadım. Ay annem babam görse utanır. 😅 siz üzerinize alındıysanız kusura bakmayın. Sonraki şükürcü mesajları hiç hoş olmadı ama.

Olay oldu somoncugum..
Hep bu lüküs sevdamdan..
keske yeme ıcmeyle olsa zeka ıslerı nerde gerızekalı gorsem dayardım pekmezı veya balıgı oh mıs zeka fıskırırdı :D
eger saglıklı ve eksıksız beslenmek karsılıgı zeka verıyorsa bunun ıcınde para gerekıyorsa ulkemızdekı zengınlerın zekası nerede
ınsaat ıscısı babası olan 7 cocuklu aılede tek okuyabılen kısının dunyaya yaptıgı hızmetler buyuk basarılar ne olacak

bence aıle cocuguna ve bıreyler bırbırlerıne en cok sevgı ve guven vermelı zekanın ve zengınlıgın bunla baglantılı oldugunu dusunuyorum
somonun haberı bıle yok ne yaptıgından garıbım soguk soguk yuzuyor kendı halınde :D

heh evet ilk kez bir ekonomi konusuna yazdim onda da bu cumleyi savundum surekli. sonucta sukurcu olduk ciktik. :KK70: umarim herkes boyle dusunur bir gun. cunku o zaman burada dogru durust oturulup ekonominin kotu gidisi konusulabilir.
Asla olmaz artık.
Konu bitti..
Alaya geçildi.
Çok şaşırmadım. Bizim toplum böyle..
Seninle aynı görüşte değilsem alay ederim düşüncesi varken asla konuşulmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X