Asla para birikmeyen ev

o konuda soyleyecek hic bir şey yok soylenebilecek tek şey evet hayat pahali.
demek istiyorum ki bu pahaliligin yaninda birde aslinda hic bir luksu olmayan seyleri gorerek ve izleyerek biz lüksleştiriyoruz.
insanlar evet yilda bir kez de olsa tatile gidebilmeli ruhunu dinlendirmeli
kendisine ihtiyac disinda canim almak istedi diyip yeni bir gomlek bluz alip kendini mutlu hissetmeli bunlarin verdigi hazzi cok iyi biliyorum.
ama bunu abartmamak gerekiyor.
yanlis izlemlediysem lutfen duzeltin ama bazi seyleri sadece biz bayanlar lukslestiriyoruz.
yani her ay disarda bir kac defa illa bi restorantta yemek yemenin ne gibi bir luksu var mesela?
ben cok az erkek taniyorum ya gidiyim bi restorantta yemek yiyimde kendimi iyi hissedeyim diye dusunen.
yada ayni kumastan bluzdan 10 larca olunca ne degisiyor hayatimizda?
simdi bayanlar calisiyorlar tabiki is hayatinin gereksinimlerinden biri duzenli temiz giyinmek ama biz bayanlarin duzenli temiz giyinme anlayisi renk renk cesit cesit hergun bir sey giymek sanki.
bu sekilde mutlu oluyorum ben diyincede e bu seferde ay sonu gelince birikmiyo artmiyo yetmiyo diyoruz

teyzemin bir kiracisi vardi cok tatli bir hamdi topragi bol olsun hacettepe unv. prof tu kendisi
bir gun kirasini almaya gittigimizde bizi evine davet etti iceri girince hepimiz bir tuhaf olduk
insan prof diyince vs şıkır şıkır harika bir ev bekliyor niyeyse, kadin halimizden anladi sanirim psikoloji egitimi veriyordu zaten annemle bana ozaman "kizim kendine bir sey alacagin zaman benim buna gercekten ihtiyacim var mi acaba diye mutlaka bir sor dedi"
o gunden beri annemle benim yaşam seklimiz degisti.
kadin hayatimiza dokundu resmen
oyuzden hepimiz kendimize bir soralim
benim buna gercekten ihtiyacim varmi diye.
Ağzına sağlık🤗

Ben dış memlekette olduğum için, bilmiyorum sizin elinize geçen miktar büyük mü yoksa küçük mü, ama para biriktirmek başka oluyor. Mesela diyelim her ay 1000 lira biriktirmek istiyorsunuz. O parayı alıp bankaya veya yastığın altına, artık Nerde biriktirmek istiyorsanız oraya. Geri kalan parayı, kira, elektrik, şu, İnternet, vs, yani her ay aynı ödenen parayı da cikaricaksiniz, sonra diyelim her ay 200 lira hediye için, 200 lira oyuncak için, 800 lira eve alışveriş için, 400 lira giyim için, 200 lira benzin için ve bir miktar eğlence için. Ben şimdi sayıları uydurdum.
Benim kızım okulda yanlış arkadaşlar edinince, ben onu okuldan aldım ve özel liseye yazdırdım, her ay 600 Euro sade okul parası ödedim. Her ay 100 Euro otobüsle okula gitme kartını ödedim. Bütün kitapları masrafları hep benim üzerindeydi. Her ay anneme para gönderiyordum Türkiyeye, annem akciğer hatasıydı ve özel doktorlara baktırdım. Kendi kiram var, kendi yaşamımızda vardı. Ayni anlattığım gibi her ay parayı ayırdım. Ben kendime küçük kutular aldım ve parayı kutulara dağıttım. Mesela bir kutunun içine 200 euro ayda meyva ve sebze için, 100 Euro kedinin masrafları kutusuna, 50 Euro hediye almamiz lazim olursa, hediye kutusuna, öyle çeşitli kutulara dağıttım. Eğer para kutunun içinde bittiyse, katiyyen gidip bankadan para çekmedim veya başka kutudan almadım. Ama para kaldıysa, ayın sonunda kızımla ve oğlumla güzel yemek yemeğe gittik, veya evde güzel yemekler yaptım, masaya oturduk 15-20 kişi arkadaşlar, onlar güzel iyi kaliteli kırmızı şarap getirdiler, öyle çok güzel neşeli ir akşam geçirdik. Ve evden çok para çıktığı halde, her ay para biriktirdim, hemde tek başıma. Benim arkadaşlarım kocalariyla beraber iki kişi çalıştıkları halde, bazı zaman onlara ven borç verdim. Ama ben ne sigara kullanıyorum, be de arabam var. Her yere bisikletle giderdim ve daha hala gidiyorum.
Evet yurtdışında olduğunuz için bilmiyorsunuz gerçekten . Burda işler anlattığınız gibi yürümüyor maalesef . Konu sahibinin parasıyla kira ödeyip geçinip çocuk bakmak ve birikim yapmak imkansıza yakın .

aylık 250 civarı sadece damacana suyuna harcanıyor 5 kilo sızma zeytinyağı 140 civarı tereyağ 55 tl kilosu vs.vs
Aynen haftalık 200 TL neye yetecek ki ben de anlam veremedim. Para biriktirmek için boğazdan kesip erişte bulgur yersen 100 TL de kurtarır. Normal beslenme için haftalık 200 çok çok az bu pahalılıkta

Aynen haftalık 200 TL neye yetecek ki ben de anlam veremedim. Para biriktirmek için boğazdan kesip erişte bulgur yersen 100 TL de kurtarır. Normal beslenme için haftalık 200 çok çok az bu pahalılıkta
bugün çok rahatsızdım yemek yapamadım eşimle kızım az önce şu meşhur köfteci zincirinden köfte ayran ekmek yoğurt 50 gram da pastırma almışlar ki ben et yemem bana almadılar yani :KK48: 170 tl ödemişler haftada 200 le geçinenlere vallahi de billahi de bravo

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin

Ne harcama yapıyorsanız 1 lira bile olsa listeleyin gerçekten ihtiyaç mı fuzuli harcama mı daha net görürsünüz ama tabi yiyeceğinizden kısmayın böylece ilk başlarda az da olsa birikim için artırabilirsiniz sonraki aylarda daha da bilinçlenirsiniz. Kredi kartı kullanıyorsanız onu kısıtlayın peşin parayla alisveris yapinca oto kontrol daha iyi çalışıyor. Deterjan, şampuan gibi bozulmayacak ya da un, yağ gibi sık kullanilan ürünlerin kampanyalı olduğu zamanları takip etmeye ve büyük boy almaya çalisin. Bir de en iyisi yenGEnC yenGEnC 'in söylediği gibi maaşı alır almaz altin alirsaniz harcamalariniz da kalan miktara göre olur.

Harcamalarini kalem kalem yazin ,belli ki bir yerde asuriya kaciyorsunuz yoksa 1200 tl kira ile baska borc harc yoksa mumkun değil

Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani
şaka mı bu 2012 model luks olma :halay: yan aracım benzin hariç senede 5000 tl vergi kasko bakım kırık çıkık parası yiyor benzin hariççç ama bakkkk

aylık 250 civarı sadece damacana suyuna harcanıyor 5 kilo sızma zeytinyağı 140 civarı tereyağ 55 tl kilosu vs.vs
Aylik 250 tl damacana su mu? Ayda kac damacana aliyorsunuz? Ben haftada iki damacana ayda 8 damacana aliuorum en fazla. O da 80 tl burada.
Ayda 5 kilo zeytinyagi da cok degil mi? Kac kisilik ailesiniz? Gerci ben bize gore dusundum. Biz iki kisiyiz.
Bu arada kiziniza verdiginiz 50 tl de su an icin iyi. Okul yok birsey yok. Simdiden hic verme daha iyi diyorsa ileride cok cekersiniz.

Aylik 250 tl damacana su mu? Ayda kac damacana aliyorsunuz? Ben haftada iki damacana ayda 8 damacana aliuorum en fazla. O da 80 tl burada.
Ayda 5 kilo zeytinyagi da cok degil mi? Kac kisilik ailesiniz? Gerci ben bize gore dusundum. Biz iki kisiyiz.
Bu arada kiziniza verdiginiz 50 tl de su an icin iyi. Okul yok birsey yok. Simdiden hic verme daha iyi diyorsa ileride cok cekersiniz.
evde 4 kişiyiz asla ayçiçek yağı ve margarin yemeyiz bir keke zaten yarım litre yağ gidiyor neredeyse aynı yağı tekrar tekrar kullanmam kızartmada günde 2 kere çay demliyorum devamlı kahve içiyoruz o bile 1 damacana su istiyor :kızgın: eşim yemeğe de damacana suyu kullanır ben kızsam da o görmeden ben çeşmeden dolduruyorum kendim yemek yaparken

bugün çok rahatsızdım yemek yapamadım eşimle kızım az önce şu meşhur köfteci zincirinden köfte ayran ekmek yoğurt 50 gram da pastırma almışlar ki ben et yemem bana almadılar yani :KK48: 170 tl ödemişler haftada 200 le geçinenlere vallahi de billahi de bravo
Bizim Bi akraba vardı ay başında maaşın yarısına altın alır kalanıyla kotalı yiyecek alırlardı mesela 2 kilo çay şeker alır bitince içmezlerdi ay sonuna kadar. O hesapla yetiyodur heralde 200 TL. Yada çok toksik ürünler yiyerek tereyağı yerine margarin, İlikli et suyu yerine et bulyon vb... Mesela kıytırık kuruyemiş, Bi fıstığın kilosu 130 TL ayda en az 400 TL kuruyemiş masrafı oluyo yani en sağlıklı atıştırmalık bu bide sağlıklı yağ grubu. Gercekten ben çözemiyorum arkadasları

İşe gittiniz, barınma ve gıda ihtiyacınızı karşıladınız. Haftada 1 sokakta çay içtiniz.

En bombası haftada sadece 250 liralık yemek yemeniz. Bugün pazarda meyve sebzenin ortalama kilosu 10 lira. 10 birim ürün alsanız sadece 100 lira o yapar. Bunun yağı şekeri tuzu şarküteri ihtiyacı eti tavuğu balığı unu sütü temizlik ihtiyaçlari kişisel bakım ihtiyaçları nerede? Daha sayamadığım bir o kadar vardır...

Evet bu bahsettiğiniz de bir hayat tabi haklısınız.
Hayat pahalı okey de hangi meyve hangi sebze 10 tl ya. Geçen hafta semt pazarından 40 liraya 2 kg üzüm, 1 kg incir, 1 kg muz, yarım kg dolmalık biber, yarım kg sivri biber, 2 kg kadar patates, 1 kg patlıcan aldım. Yarın gene pazarımız var yani 1 hafta geçti patlıcanın bir kısmı patatesin çoğu biberlerin çoğu duruyor. 🤷🏻‍♀️

edit: dereotunu unutmuşum😆

Son düzenleme:
Bizim Bi akraba vardı ay başında maaşın yarısına altın alır kalanıyla kotalı yiyecek alırlardı mesela 2 kilo çay şeker alır bitince içmezlerdi ay sonuna kadar. O hesapla yetiyodur heralde 200 TL. Yada çok toksik ürünler yiyerek tereyağı yerine margarin, İlikli et suyu yerine et buluyon vb... Mesela kıytırık kuruyemiş, Bi fıstığın kilosu 130 TL ayda en az 400 TL kuruyemiş masrafı oluyo yani en sağlıklı atıştırmalık bu bide sağlıklı yağ grubu. Gercekten ben çözemiyorum arkadasları
çok haklısınız ailede 2 kişide ağır hastalıklar var devletin ödemediği bazı vitamin ve ilaç takviyelerini almak zorundayız her ay onlar ayda 400 tutuyor sadece ben amerikadan ilaç getirttim virüsten önce 800 dolara paranın ne değeri var da biriktireceğiz pehhhh

Tuşlu telefonuna lüks diyen bir abi vardı bugün twitterda gördüm videosu düşmüş, bu memlekette telefon bile lüks sayılıyor o yüzden ne olursa olsun sana şükret diyen birileri çıkacak 500 tl ile geçinmeye çalışan adama bile şükret çok bile diyorlar herkesin kafa going to go.

Tuşlu telefonuna lüks diyen bir abi vardı bugün twitterda gördüm videosu düşmüş, bu memlekette telefon bile lüks sayılıyor o yüzden ne olursa olsun sana şükret diyen birileri çıkacak 500 tl ile geçinmeye çalışan adama bile şükret çok bile diyorlar herkesin kafa going to go.
Deli o deli. Aç da kalsan şükredeceksin, cümlesi akıl sağlığı olan biri tarafından kurulamaz.

Hayat pahalı okey de hangi meyve hangi sebze 10 tl ya. Geçen hafta semt pazarından 40 liraya 2 kg üzüm, 1 kg incir, 1 kg muz, yarım kg dolmalık biber, yarım kg sivri biber, 2 kg kadar patates, 1 kg patlıcan aldım. Yarın gene pazarımız var yani 1 hafta geçti patlıcanın bir kısmı patatesin çoğu biberlerin çoğu duruyor. 🤷🏻‍♀️
Vov neresi orası. Incirin kilosu 20 lira neredeyse sırf. Patlıcan 3,5tu bak o uygun. Patates hatırlamıyorum ama üzüm de pahalıydı. bugün greyfurt alayım dedim kiloso 7kusur gireceği iki tane kiloya. Bıraktım mevsimi degol diye zaten. Kardeşimin yaşadığı yerde de biraz uygun fiyatlar çünkü meyvenin yetiştiği yerde yasiyor. O etkiler belki

evde 4 kişiyiz asla ayçiçek yağı ve margarin yemeyiz bir keke zaten yarım litre yağ gidiyor neredeyse aynı yağı tekrar tekrar kullanmam kızartmada günde 2 kere çay demliyorum devamlı kahve içiyoruz o bile 1 damacana su istiyor :kızgın: eşim yemeğe de damacana suyu kullanır ben kızsam da o görmeden ben çeşmeden dolduruyorum kendim yemek yaparken
Konuyla alakası yok pek ama görünce yazmak istedim. Damacanaya o kadar ücret ödeyeceğinize bir arıtma alın hem daha sağlıklı hem de bir senede arıtmanın parasını çıkarırsınız. Kendim de cok su içerim arıtma taktırdım rahat ettim valla. Yemeğe çaya kahveye de kullanıyorum cok rahat. Birde arıtma suyunu da kötüleyenler oluyor ama o damacanadan bin kat temiz ve iyi bence. Arasıra da maden suyu da icerseniz gerekli vitaminleri alırsınız.

çok haklısınız ailede 2 kişide ağır hastalıklar var devletin ödemediği bazı vitamin ve ilaç takviyelerini almak zorundayız her ay onlar ayda 400 tutuyor sadece ben amerikadan ilaç getirttim virüsten önce 800 dolara paranın ne değeri var da biriktireceğiz pehhhh
Bide bu mecradaki hanımlar sanki biz ısrafcı fazla lüks yaşıyomuşuz gibi davranmaları😒 Et,kuruyemiş, zeytinyağlı yemek kaliteli peynir yemek ne zamandan beri lüks oldu bunlara ulasmak tüm insanların temel hakkı. Hayatında sinemaya gitmeyen insanlar var haftada Bi kere dışarda yemek yemek kahve içmek evinde sağlıklı gıdalar tüketmek lüks değil ihtiyaçtır. Bunlara asgari ücretli de ulasmalı normal Bi pahalılık yaşamıyoruz gercekten

Back
X