Asla para birikmeyen ev

Ben de şeyi merak ediyorum bazı ülkelerin haşereli, ilaçlı falan diye kriterlerine uymayan, ihracattan geri dönen meyve, sebzeler ne oluyor acaba?
Çocukken ilkokulda bize Bedava fındık dağıtmışlardı Rusya ilaçlı diye geri gönderdi diye dedikodu çıkmıştı. Sanırım biz yiyoruz onları 😁

Zaten ne ogretirsen onu der çocuklar.

Evde duran okula ve eğlenceye gitmeyen çocuk ben 50 tl..yi ne yapayım ki, istemem diyorsa bende sinyaller yanar ve dur derim.

Bunun ergenligi ve gençliği de olacak.
yanlış düşünüyorsunuz benim çocuğum şımarık değildir devlet okuluna gidiyor sınıfında çok ihtiyaç sahibi çocuklarda var 2 3 tane birini okutuyor eşim her tür davranış bozukluğu olan çocuğun kahrını çekiyor gıkı çıkmıyor pis wc leri kullanıyor şu an öğretmeni bile yok hala atanmamış okul açılacak ona da sesi çıkmadı anne babanın sağlık harcamaları fazla diye hiç özel okul demedi daha napsın bu çocuk

Çocukken ilkokulda bize Bedava fındık dağıtmışlardı Rusya ilaçlı diye geri gönderdi diye dedikodu çıkmıştı. Sanırım biz yiyoruz onları 😁
Radyasyonlu çaylar, radyasyonlu fındıklar. Çernobil hatırası kanserli Karadeniz.
Nasıl da yemiştik çocuk aklımızla o fındıkları.
Canımızın, çocukluğumuzun kıymetinin olmadığının resmidir o manzara.

İstanbul’da yaşıyorum. Şu an ben ücretsiz izindeyim. Ev aldık, aylık ödememiz 5000 tl şu an. Eve tam olarak 3200 lira para kalıyor. Sadece bebeğin ihtiyaçları ve evin giderlerine gidiyor kalan para. Hem pandemiden ötürü, hem de ben işe başlayana kadar (9 ay kaldı.) sıkıyoruz, evdeyiz yani. Kendimize kıyafet bile almıyoruz ve marketlerde indirimlerden bayağı yararlanıyoruz. Bebeğin ve evin hiçbir ihtiyacından kısamadığımız için kendimizden kısıyoruz yani şu an.
İnsan o kadar çalışıp bir dışarda yemem yiyemeyecekse, beğendiği bir ayakkabıyı alamayacaksa ya da ne bileyim bir akşam dışarıya çıkamayacaksa da köle mi olarak geldi dünyaya? Ocak’tan beri ev ödüyoruz, inanın daraldım.
Aylık evet bunlar fakat haftalık alınmıyor . Bunu demek istedim.

Yani bir hafta 200 harcaniyorsa diger hafta biraz daha ağır alışveriş yapılabilir.
Biz her hafta sadece pazarda 150 lira filan harcıyoruz ki içinde yemeklik yok. Peynir ve kaşar alıyoruz 70 lira tutuyor sadece 2si. Karpuz, meyve, domates, salatalık filan derken çok rahat 150 lirayı buluyor. E o hafta bir tavuk alsan, kahvaltıya yemeye bir iki farklı çeşit bir şey alsan 200 lirayı çok rahat geçer ki biz iki kişiyiz. Bir de 1.5 yaşında oğlum var. Ona her hafta 3 litre sütten yoğurt mayalıyorum, cevizi ayrı, etle yapılan yemeği ayrı her gün. Yani 200 lira hiçbir şey değil ki biz dana etine para vermiyoruz. O masrafımız yok.

Evet yurtdışında olduğunuz için bilmiyorsunuz gerçekten . Burda işler anlattığınız gibi yürümüyor maalesef . Konu sahibinin parasıyla kira ödeyip geçinip çocuk bakmak ve birikim yapmak imkansıza yakın .
Evet, istemiyerek birisini kırdıysam bu bilinçsizlik yüzünden, özür dilerim. Ben sade bir sistem göstermek istedim. Benim arkadaşlarımın arasında çok iyi para kazananlar var ama köşede 5 kuruş para biriktirememisler, cünkü sistemleri yok. Bir yol göstermek istemiştim.

Radyasyonlu çaylar, radyasyonlu fındıklar. Çernobil hatırası kanserli Karadeniz.
Ben bide sevine sevine eve götürmüştüm ailecek Bi güzel yedik 😁

Bugun pazara gittim,
Maydanoz, nane, taze sogan her birinin demeti 2.5 tl ve minicik bir tutamlar.
Domatesin kotusu 2.5, iyisi 5 di, iyisi dedigim de salkim falan degil, normal canakkale domatesi,
Muz 14, kiraz 11, üzüm 9 liraydi, seftali 6.5
Patates 2.5 tl
Misir aldim 8 tanesi 10 lira,
Taze findigin da (yeşil kabuklu) kilosu 14 liraydi, cok severim onu da aldim.
Sebzelerin fiyatlarini hatırlamıyorum, ama sadece barbunya ve patlican aldim
yesillikle birlikte 100 liradan fazla tuttu,
Bunlarla anca 3 yemek yaparim aldiklarimin hemen hepsi meyve ya da yan ürün, e yemege salcasi, yagi, zeytinyagli degilse eti tavugu birsuru sey de giriyor.
Bu arada pazar da Dudullu pazari 🙈
Yani evet her şey çok pahalı bu bi gerçek, hani coğrafya derslerimizde topraklarımız şöyle iyiydi böyle şahane verimliydi fiyatlar neden böyle anlamak zor. Her şeyin fiyatını sindirsem de elmaya 5-6-7 tl etiketleri görünce zoruma gidiyor valla Allahın elma’sı ya. Elma benim bildiğim zengin fakir herkesin dostuydu en son 😅

o vitaminler proflar ca zorunlu tutuluyor bildiğimiz vitamin değil tam olarak bazı takviyeler ve özel ilaçlar diyeyim anlaşılsın diye almazsam acillik oluyorum
Yok ben o ilaçlardaki vitaminler icin maden suyunu icin demedim. Arıtma cihazı almanızı önerdim ya hani. Bazıları arıtma cihazının sudaki faydalı mineralleri de yok ettiğini söylediği icin kimileri arıtma cihazı almıyor. Bu sebeple almıyorsanız diye dedim maden suyu icerseniz ekstra olarak da takviye almış olursunuz diye. Damacanaya sürekli para vermektense arıtma mantıklı.

İstanbul’da yaşıyorum. Şu an ben ücretsiz izindeyim. Ev aldık, aylık ödememiz 5000 tl şu an. Eve tam olarak 3200 lira para kalıyor. Sadece bebeğin ihtiyaçları ve evin giderlerine gidiyor kalan para. Hem pandemiden ötürü, hem de ben işe başlayana kadar (9 ay kaldı.) sıkıyoruz, evdeyiz yani. Kendimize kıyafet bile almıyoruz ve marketlerde indirimlerden bayağı yararlanıyoruz. Bebeğin ve evin hiçbir ihtiyacından kısamadığımız için kendimizden kısıyoruz yani şu an.
İnsan o kadar çalışıp bir dışarda yemem yiyemeyecekse, beğendiği bir ayakkabıyı alamayacaksa ya da ne bileyim bir akşam dışarıya çıkamayacaksa da köle mi olarak geldi dünyaya? Ocak’tan beri ev ödüyoruz, inanın daraldım.

Biz her hafta sadece pazarda 150 lira filan harcıyoruz ki içinde yemeklik yok. Peynir ve kaşar alıyoruz 70 lira tutuyor sadece 2si. Karpuz, meyve, domates, salatalık filan derken çok rahat 150 lirayı buluyor. E o hafta bir tavuk alsan, kahvaltıya yemeye bir iki farklı çeşit bir şey alsan 200 lirayı çok rahat geçer ki biz iki kişiyiz. Bir de 1.5 yaşında oğlum var. Ona her hafta 3 litre sütten yoğurt mayalıyorum, cevizi ayrı, etle yapılan yemeği ayrı her gün. Yani 200 lira hiçbir şey değil ki biz dana etine para vermiyoruz. O masrafımız yok.
Türkiyede orta sınıfı bitirdiler. Mavi yaka beyaz yaka herkes kan ağlıyor. Gerçekten herkes bıktı, kimsede yaşama sevinci yok . Hayat Pahalılığı dubai maaşlar Suriye

Ahh ah ben evin küçüğü olduğum için en çok ben yedim o fındıklardan bizde. sonra da yavaş yavaş hastalandım zaten Allah bilerek yedirenleri bildiği gibi yapmıştır inşallah yoksa öbür dünyada iki elim yakalarında.

Evet , elbette çok çok çok pahalandi her şey. 200 le markete gidince temel birnkac ihtiyaç ancak alınıyor.

Ancak eldeki para belliyse , indirimlerden faydalanarak, biraz da mutfağı kısarak , elektriği , suyu tasarruflu kullanarak çıkabiliriz bu hayatın içinden.

Başka yolu yok ki..

İkinci dalga döneminde yani kışın her şey daha da yükselecek deniyor. Ne olur sonumuz ben de bilemiyorum artık.

Türkiyede orta sınıfı bitirdiler. Mavi yaka beyaz yaka herkes kan ağlıyor. Gerçekten herkes bıktı, kimsede yaşama sevinci yok . Hayat Pahalılığı dubai maaşlar Suriye
ülkeleri orta sınıf ayakta tutar e dışarda yemek yemezsek garsonlar aşçılar nasıl maaş alacak hiç kuaföre gitmezsek orda çalışanlar nolacak ayakkabı giyim almazsak kumaşçılar bunları diken tekstil atolyeleri ütücüler vs ne olacak pandemi de eve temizliğe kadın almadım onlar ne yedi içti diye bile düşündüm ben yahuu fazla birikim yapmak için kısarsam bu sefer de başka insanların ekmeğine engel olmuş olmayacak mıyım.simitçiler bile mağdur şu an

yanlış düşünüyorsunuz benim çocuğum şımarık değildir devlet okuluna gidiyor sınıfında çok ihtiyaç sahibi çocuklarda var 2 3 tane birini okutuyor eşim her tür davranış bozukluğu olan çocuğun kahrını çekiyor gıkı çıkmıyor pis wc leri kullanıyor şu an öğretmeni bile yok hala atanmamış okul açılacak ona da sesi çıkmadı anne babanın sağlık harcamaları fazla diye hiç özel okul demedi daha napsın bu çocuk

Bilemedim. Çok farklı bakıyoruz konuya, orneklemeniz bana farklı geldi.

Ben şımarık demedim, bu cümleyi 8 yaşında ki bir çocuğun kurmamasi gerekiyor dedim , özellikle evdeyken.

Herkesin ev hayatı, koşulları, hayata bakışı ve gittiği yol farklı tabi. Farkı düşünmemiz normal.

Evet, istemiyerek birisini kırdıysam bu bilinçsizlik yüzünden, özür dilerim. Ben sade bir sistem göstermek istedim. Benim arkadaşlarımın arasında çok iyi para kazananlar var ama köşede 5 kuruş para biriktirememisler, cünkü sistemleri yok. Bir yol göstermek istemiştim.
Yok hayır kırılmadım niye kırılayım. Birikim yapabilenlere hayranım bekarken de çocuk yokken de yapamadık çalışmamıza rağmen . Ha bi arabamız var işte iyi kötü hala borcunu ödüyoruz .

Tamam o zaman bu şartlarda asgari ücretle geçinebiliyorum, etimi,meyvemi, sebzemi alabiliyorum diyenlerin her şeyi " domuz eti, eşek eti, at eti, kuş eti, kimyasal böcek ilacı dahil her şeyi" yiyebildiğine şaşırmamak gerekiyor.

Tamam o zaman bu şartlarda asgari ücretle geçinebiliyorum, etimi,meyvemi, sebzemi alabiliyorum diyenlerin her şeyi " domuz eti, eşek eti, at eti, kuş eti, kimyasal böcek ilacı dahil her şeyi" yiyebildiğine şaşırmamak gerekiyor.
Et yiyolar da mesela aylık yarım kilo kıyma alıp 20 şer gram koyuyorlar yemeğe. Mesela hergün yumurta yemek yok tek çeşit kreç gibi peynir ye sonra herseyden yiyorum de. Hayır asgari ücretle her seyi yiyebiliyorum diye yalan söyleyince ellerine ne geçiyo ki. Madalya mı takıyorlar

ülkeleri orta sınıf ayakta tutar e dışarda yemek yemezsek garsonlar aşçılar nasıl maaş alacak hiç kuaföre gitmezsek orda çalışanlar nolacak ayakkabı giyim almazsak kumaşçılar bunları diken tekstil atolyeleri ütücüler vs ne olacak pandemi de eve temizliğe kadın almadım onlar ne yedi içti diye bile düşündüm ben yahuu fazla birikim yapmak için kısarsam bu sefer de başka insanların ekmeğine engel olmuş olmayacak mıyım.simitçiler bile mağdur şu an
Ceycey ben onu bunu bilmem.
Bugün 4 markete gittim, aradığım belirli bir şey vardı, bulamadım.
Her girdiğim yerde ihtiyacım olan gıda dışı (güneş kremi, makyaj pamuğu, saç boyası, çamaşır suyu, dezanfektan, çocuklara oyuncak, boyama kitabı) şeyler aldım.
Gıda olarak inan muzlu ve çikolatalı gofret ve 3 paket cips vardı.
Vallahi billahi binlik oldum geldim!
Şaka mı bu, gıda yok yahu!
Aldıklarımın hepsi 2 bez poşete sığdı, öyle torbalarca da değil.
Hatta biri bimden alışveriş, yeni açıldı ona da merak edip gittim.
Bu pahalılıkla asgari ücretle nasıl, kim geçiniyor, ne yapıyor, aklım almıyor.

1000 tl ye hiç dokunmadan kenara koyun ve unutun deneyin en azından biriktirmeniz lazım bence ilaveten pazarlar her zmaan daha uygun sebzenizi oradan hallederseniz çok fark ediyor örneğin muz 15.99 markette pazarda 7 8 tl ye buluyorum, siyah üzüm 10 13 lira markette pazardan 4 liraya aldım ha düzenli gidemiyorum benimde 1,5 yaşında kızım var ama çok fark ediyor

Back
X