Asla para birikmeyen ev

Konuya gelirsem de ülke şartları ortada gayet normal o parayla birikim yapamamak. Kısacaksanız da yeme içmeden kısmayın cocuk da varsa üstelik.

Dışarda yemeğe fazla çıkmazsanız market indirimlerini takip edip toplu olarak alışveriş yapıp bozulmayacak ürünleri stoklarsanız biraz tasarruf edebilirsiniz. Market fiyatları artık günlük değişiyor 10 liraya aldığım bir ürün bile iki ayda 14 lira falan oldu. Maaşlar aynı ama temel gıda ürünlerine sürekli zam geliyor. Peynir, süt, yumurta, zeytin,sucuk gibi gıdaların tasarrufu olmaz ama sürekli artıyor fiyatları. En basitinden sürekli aldığım bulaşık tabletini ve şampuanlarımızı stoklayarak kullanırım. Birkaç aydır da almıyordum geçen gün bitince yenisini alayım dedim şampuan da deterjan da epey zamlanmış. Gider kalemleri değişmedikçe birikim yapmak da zorlaşıyor haliyle.

Her ay baştan bir miktar belirleyip onu kenara koyun yok sayın o şekilde birikebilir belki. Hic kenara koyamıyorum demişsiniz küçük bir meblağ ile başlayın sonra duruma göre alıştıkça miktarı artırırsınız.

Vov neresi orası. Incirin kilosu 20 lira neredeyse sırf. Patlıcan 3,5tu bak o uygun. Patates hatırlamıyorum ama üzüm de pahalıydı. bugün greyfurt alayım dedim kiloso 7kusur gireceği iki tane kiloya. Bıraktım mevsimi degol diye zaten. Kardeşimin yaşadığı yerde de biraz uygun fiyatlar çünkü meyvenin yetiştiği yerde yasiyor. O etkiler belki
Ankara çankayada bir semt pazarı bahsettiğim ama birim fiyatları hatırlamıyorum.

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Fairy olmus 23 tĺ ati ustu bir bulasik deterjani ne bu fiyt tr malesef enflasyon berbat

Haftada 1 5 litre zeytinyağı ve 1 kilo tereyağı mi tuketiyorsunuz ?
Haftalık en az Bi kilo(70TL) et Bi kilo kıyma(50TL),1 kilo kuruyemiş(100 TL ) meyve- sebze(100TL) peynir, köy yumurtası şarküteri (150 TL) (en az yarım kilo tereyağı, zeytinyağı hesaplamadım. 3 damacana su. 200 TL yi geçti haliba

Haftalık en az Bi kilo(70TL) et Bi kilo kıyma(50TL),1 kilo kuruyemiş(100 TL ) meyve- sebze(100TL) peynir, köy yumurtası şarküteri (150 TL) (en az yarım kilo tereyağı, zeytinyağı hesaplamadım. 3 damacana su. 200 TL yi geçti haliba
Gecer elbet , ama ben 1 kilo kuruyemisi 1 haftada tüketemem, et tavuk balık mutlaka alınır ve ben size zeytinyağı ve tereyağ mesajını alintiladiginiz icin sasirdim , icmiyoruz sonucta .

Aylik 250 tl damacana su mu? Ayda kac damacana aliyorsunuz? Ben haftada iki damacana ayda 8 damacana aliuorum en fazla. O da 80 tl burada.
Ayda 5 kilo zeytinyagi da cok degil mi? Kac kisilik ailesiniz? Gerci ben bize gore dusundum. Biz iki kisiyiz.
Bu arada kiziniza verdiginiz 50 tl de su an icin iyi. Okul yok birsey yok. Simdiden hic verme daha iyi diyorsa ileride cok cekersiniz.
Damacana su fiyatı nasıl 10 tl olur yahu?
1 seneyi aşkındır 1,5 ltlik şişelere döndük ama ondan önce damacana kullanırdık.
Gayet 14 15 lira idi, haftada 2 damacana su 30 tl.
Ay bazında 130 tl gibi bir şeye denk geliyordu ki az su tüketen, pandemi öncesine kadar mutlaka en az 3 4 gün evde olmayan aileyiz.
Her şeye damacana kullanan biri için 4 damacana çok normal.

Bir spor ayakkabıya 700 TL veriyorum.

M mutemadiyenuzgun bu alıntıdaki de önemli bir ayrıntı. Belki siz ayakkabiya 700 tl vermezsiniz, size göre 300 tl pahalıdır ve ben o paraya 5 tane alır çesit çesit giyerim dersiniz ama aslinda 1 tane doğru düzgün ayakkabı almak uzun vadede daha ekonomik ve mantıklı. Aynı sekilde kıyafetlerde de para çok kolay çarçur oluyor, örneğin mağazada ya da internette denk gelince, ihtiyacım yok ama zaten 30 tl, 40 tl ucuzmuş diyip alınan çoğu ürün birkaç kullanimda yıpraniyor hem de göze az gelse de birikince gereksiz masraf oluyor, bunun yerine gerçekten ihtiyaç varsa alınan, az ve kaliteli ürüne verilen para ziyan olmuyor hem de daha uzun süre sevilerek giyiliyor.

Hayat pahalı okey de hangi meyve hangi sebze 10 tl ya. Geçen hafta semt pazarından 40 liraya 2 kg üzüm, 1 kg incir, 1 kg muz, yarım kg dolmalık biber, yarım kg sivri biber, 2 kg kadar patates, 1 kg patlıcan aldım. Yarın gene pazarımız var yani 1 hafta geçti patlıcanın bir kısmı patatesin çoğu biberlerin çoğu duruyor. 🤷🏻‍♀️

edit: dereotunu unutmuşum😆

Bugun pazara gittim,
Maydanoz, nane, taze sogan her birinin demeti 2.5 tl ve minicik bir tutamlar.
Domatesin kotusu 2.5, iyisi 5 di, iyisi dedigim de salkim falan degil, normal canakkale domatesi,
Muz 14, kiraz 11, üzüm 9 liraydi, seftali 6.5
Patates 2.5 tl
Misir aldim 8 tanesi 10 lira,
Taze findigin da (yeşil kabuklu) kilosu 14 liraydi, cok severim onu da aldim.
Sebzelerin fiyatlarini hatırlamıyorum, ama sadece barbunya ve patlican aldim
yesillikle birlikte 100 liradan fazla tuttu,
Bunlarla anca 3 yemek yaparim aldiklarimin hemen hepsi meyve ya da yan ürün, e yemege salcasi, yagi, zeytinyagli degilse eti tavugu birsuru sey de giriyor.
Bu arada pazar da Dudullu pazari 🙈

tmm gönlünüz olsun biz ailecek 2400 tl ile herşeyi yiyip içiyoruz arabamızla fır fır geziyoruz heryeri eşyalarımızı da yeniledik bu sene her düğüne de en az çeyrek taktık tatile de gidecektik te virüsten gidemedik.çocuğum da özel okula karşı yok sa onu da ted e verecektim

Bizim Bi akraba vardı ay başında maaşın yarısına altın alır kalanıyla kotalı yiyecek alırlardı mesela 2 kilo çay şeker alır bitince içmezlerdi ay sonuna kadar. O hesapla yetiyodur heralde 200 TL. Yada çok toksik ürünler yiyerek tereyağı yerine margarin, İlikli et suyu yerine et bulyon vb... Mesela kıytırık kuruyemiş, Bi fıstığın kilosu 130 TL ayda en az 400 TL kuruyemiş masrafı oluyo yani en sağlıklı atıştırmalık bu bide sağlıklı yağ grubu. Gercekten ben çözemiyorum arkadasları
hepsi olması gereken hayatı ve beslenmeyi lüks sanmaktan kaynaklanıyor der ve susarım 2 yıl önce bur da kıızıma avakado alıyorum dedim diye yerden yere vurulup taşlanmıştım eski üyeler hala bilir ve gülerler bu duruma artık elma yiyoruz korkudan ha ha ha

tmm gönlünüz olsun biz ailecek 2400 tl ile herşeyi yiyip içiyoruz arabamızla fır fır geziyoruz heryeri eşyalarımızı da yeniledik bu sene her düğüne de en az çeyrek taktık tatile de gidecektik te virüsten gidemedik.çocuğum da özel okula karşı yok sa onu da ted e verecektim
2400 çok.
Benim beyim 2000 alıyor. Her şeyi de yapıyoruz.
2400 olsa her ay bir tam altın alıp kenara atarım.

Her şey ateş pahası. Evinize giren para 20 bin TL olsaydı mutlaka kenara atacak bir miktar kalırdı.
Kesinlikle böyle düşünüyorum.
Günümüzde 20 bin ve üzeri geliri olan ancak, güzel yaşıyorum, eksiğim yok diyebilir.
Diğerleri olarak gıda olmazsa kıyafet, o olmazsa bakım, tatil vb şeylerde gönül istediğini değil, ekonomik olanı bulmaya mecburuz.

Gecer elbet , ama ben 1 kilo kuruyemisi 1 haftada tüketemem, et tavuk balık mutlaka alınır ve ben size zeytinyağı ve tereyağ mesajını alintiladiginiz icin sasirdim , icmiyoruz sonucta .
Tek eğlencemiz kuruyemiş 😂günlük kişi başı 100 gr bile değil. Yağ kısmını hesaplamadım ama günde 3 öğün yemek pişiyor illa ki gider. He burda alkol alışverişi de yok en kötü şarap 100 TL, uyduruk rakı 170 tl olmış dışarda içmeyi bırakın evde bile içilmez hale geldi. Eskisi gibi kaliteli kahve içeyim en kaliteli çikolatayı yiyeyim de kalmadı sadece asgari düzeyde sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. Çok doluyum çok 😂

hepsi olması gereken hayatı ve beslenmeyi lüks sanmaktan kaynaklanıyor der ve susarım 2 yıl önce bur da kıızıma avakado alıyorum dedim diye yerden yere vurulup taşlanmıştım eski üyeler hala bilir ve gülerler bu duruma artık elma yiyoruz korkudan ha ha ha
Canım neden kızına daş kaynatıp içirmiyosunn aaaa çok şımarıksın valla 😂😂

Konuyla alakası yok pek ama görünce yazmak istedim. Damacanaya o kadar ücret ödeyeceğinize bir arıtma alın hem daha sağlıklı hem de bir senede arıtmanın parasını çıkarırsınız. Kendim de cok su içerim arıtma taktırdım rahat ettim valla. Yemeğe çaya kahveye de kullanıyorum cok rahat. Birde arıtma suyunu da kötüleyenler oluyor ama o damacanadan bin kat temiz ve iyi bence. Arasıra da maden suyu da icerseniz gerekli vitaminleri alırsınız.
o vitaminler proflar ca zorunlu tutuluyor bildiğimiz vitamin değil tam olarak bazı takviyeler ve özel ilaçlar diyeyim anlaşılsın diye almazsam acillik oluyorum

tek çocuk bir de geç doğurduğumdan o istemese de herşeyi alayım diye alıştırdım suç sadece onda değil yani.bu ay 500 tl lik barbie ve eşyası aldım mesela kendim de oynuyorum ama onlarla işin ilginci.ama ben eski oyuncaklarını ya da oynamadıklarını bir site de satıyorum 230 unu ordan çıkardım barbilerin:KK48:

Zaten ne ogretirsen onu der çocuklar.

Evde duran okula ve eğlenceye gitmeyen çocuk ben 50 tl..yi ne yapayım ki, istemem diyorsa bende sinyaller yanar ve dur derim.

Bunun ergenligi ve gençliği de olacak.

Bizim Bi akraba vardı ay başında maaşın yarısına altın alır kalanıyla kotalı yiyecek alırlardı mesela 2 kilo çay şeker alır bitince içmezlerdi ay sonuna kadar. O hesapla yetiyodur heralde 200 TL. Yada çok toksik ürünler yiyerek tereyağı yerine margarin, İlikli et suyu yerine et bulyon vb... Mesela kıytırık kuruyemiş, Bi fıstığın kilosu 130 TL ayda en az 400 TL kuruyemiş masrafı oluyo yani en sağlıklı atıştırmalık bu bide sağlıklı yağ grubu. Gercekten ben çözemiyorum arkadasları

Ben de şeyi merak ediyorum bazı ülkelerin haşereli, ilaçlı falan diye kriterlerine uymayan, ihracattan geri dönen meyve, sebzeler ne oluyor acaba?

Back
X