- 10 Nisan 2014
- 43.634
- 116.103
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
haftada 3 kutu dondurma 45 tl tutuyor doya doya da yiyemiyoruzCeycey ben onu bunu bilmem.
Bugün 4 markete gittim, aradığım belirli bir şey vardı, bulamadım.
Her girdiğim yerde ihtiyacım olan gıda dışı (güneş kremi, makyaj pamuğu, saç boyası, çamaşır suyu, dezanfektan, çocuklara oyuncak, boyama kitabı) şeyler aldım.
Gıda olarak inan muzlu ve çikolatalı gofret ve 3 paket cips vardı.
Vallahi billahi binlik oldum geldim!
Şaka mı bu, gıda yok yahu!
Aldıklarımın hepsi 2 bez poşete sığdı, öyle torbalarca da değil.
Hatta biri bimden alışveriş, yeni açıldı ona da merak edip gittim.
Bu pahalılıkla asgari ücretle nasıl, kim geçiniyor, ne yapıyor, aklım almıyor.
Dün dışarı parka gidelim oturalım dedik karı koca yanımıza da cips kola antep fıstığı küçük dilim pasta aldık, 60 lira gibi bi rakama mal oldu parkta oturmakSık sık Dışarıda mı yiyorsunuz?Bence az gibi gözükse de bi çay kahve içmeye çıkınca bile epey para gidiyor
Sigara alkol demişken ikisini de çıkardım hayatımdan , 1.5 yıllık sigara parası 9 binTek eğlencemiz kuruyemişgünlük kişi başı 100 gr bile değil. Yağ kısmını hesaplamadım ama günde 3 öğün yemek pişiyor illa ki gider. He burda alkol alışverişi de yok en kötü şarap 100 TL, uyduruk rakı 170 tl olmış dışarda içmeyi bırakın evde bile içilmez hale geldi. Eskisi gibi kaliteli kahve içeyim en kaliteli çikolatayı yiyeyim de kalmadı sadece asgari düzeyde sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. Çok doluyum çok
Ayy valla konu sahibi size akıl verenler bana da versin 7 bin civarı para giripte kira derdimiz olmamasına rağmen para uçup gidiyoooorr..siizn gibi marka falan giydigimoz ettigimiz de yok ama benim sigaram ve mekan dolasmamdan para koyamiyoruz bizde.. ne diyelim Rabbim size de bize de bol bereket versin ki birikim yapabilelimEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Kutu dondurma yemeyin yav. Yapanlardan alın ama kilosu 50 tele. (Linç iz kaming.)haftada 3 kutu dondurma 45 tl tutuyor doya doya da yiyemiyoruz
Kuzum corona var, ne mekan dolaşması?Ayy valla konu sahibi size akıl verenler bana da versin 7 bin civarı para giripte kira derdimiz olmamasına rağmen para uçup gidiyoooorr..siizn gibi marka falan giydigimoz ettigimiz de yok ama benim sigaram ve mekan dolasmamdan para koyamiyoruz bizde.. ne diyelim Rabbim size de bize de bol bereket versin ki birikim yapabilelim
çok müsrifsiniz bizimle değülsünüzzzzEn basiti bugün bir diş fırçası bir tane de diş macunu aldım 64 lira ödedim, uzun zamandır 2 parça ürünle marketten çıkmıyordum sadece ihtiyacım olani alayım dedim o bile 64 lira yani.
Tabi 5 liraya diş macunu 3 liraya diş fırçası da var
Çok çok iyi yapmışsınız. Ben de hamilelikten dolayı çok tutumlu Bi hayat yaşıyorum. Alkol, sigara yok kuaför masrafı yok lazer epilasyon yok kıyafet ayakkabı alışverişi yok. Anca boğaz tek düşündüğüm yemekSigara alkol demişken ikisini de çıkardım hayatımdan , 1.5 yıllık sigara parası 9 binçöpe atmisim bunca yıl, kişisel harcamalarda en üzüldüğüm şey şu sigara oldu .
Karbonatla dişlerimi fırçalasam iyi olacak sanırım sjjsjdçok müsrifsiniz bizimle değülsünüzzzz
Bahsettiğim 7 senedir şu sıra mekan baya azaldi. Ama yine birikmiyorKuzum corona var, ne mekan dolaşması?
Sigara zaten bir nevi intihar.
Gençliğinize yazık, etmeyin, eylemeyin.
Bu hafta Curaprox diş fırçası aldım. Kullananlar farkı bilir. Şimdi bu lüks olarak görülebilir ancak uzun vadede sancılı diş tedavilerinden sadece bu fırça kurtardı beni. Yerine asla başka bir şey koyamıyorum.Kullanmadan önce belki ben de böyle düşünebilirdim ama bazı şeyleri deneyimlemediğimiz için lüks görüyoruz bence.En basiti bugün bir diş fırçası bir tane de diş macunu aldım 64 lira ödedim, uzun zamandır 2 parça ürünle marketten çıkmıyordum sadece ihtiyacım olani alayım dedim o bile 64 lira yani.
Tabi 5 liraya diş macunu 3 liraya diş fırçası da var
Pasta malzemeleri gerçekten biz farketmeden faturayı baya şişiriyor.En basitinden bir tepsi ıslak kek bile hesaplayınca30 lira tutuyor.Bunun gibi birde şerbetli ,cevizli,muzlu tarzı tariflerini yapayım dersen krem şanti, çikolata sosu vs kullanınca 50 lira gidiyor farkında bile olmuyoruz.Bu konuda da size tavsiyem, hindistan cevizi,susam, haşhaş, nişasta,kakao vs aktardan gramla almanız . Kesinlikle markete kıyasla çok daha uyguna geliyor.Vallahi bana da çok geliyo ama inanın bin a101den alışveriş yapıyorum ama pazara gidiyoruz 100e yakın tutuyor çoğu yemekte tereyağ ve zeytinyağı kullanırım kıyma tavuk falan da alınınca o kadarı buluyo arada pasta falan da yapıyorum haftada bir kere en az tatlı yapıyorum ondan mı çok gidiyo acaba
aynen alkol sevmem evde kimse sigara içmez lazere virüsten dolayı gidemedim tek farkımız ayakkabı çanta hastasıyımdır maalesef ama iç çamaşırı a101 den pijamaları da hastane için penti evde giymeye gezer marka ha ha haÇok çok iyi yapmışsınız. Ben de hamilelikten dolayı çok tutumlu Bi hayat yaşıyorum. Alkol, sigara yok kuaför masrafı yok lazer epilasyon yok kıyafet ayakkabı alışverişi yok. Anca boğaz tek düşündüğüm yemek
Yani evet her şey çok pahalı bu bi gerçek, hani coğrafya derslerimizde topraklarımız şöyle iyiydi böyle şahane verimliydi fiyatlar neden böyle anlamak zor. Her şeyin fiyatını sindirsem de elmaya 5-6-7 tl etiketleri görünce zoruma gidiyor valla Allahın elma’sı ya. Elma benim bildiğim zengin fakir herkesin dostuydu en son
Ben de çantaya dayananamam Bi keresinde tüm işsizlik maaşımla marka çanta almışlığım varaynen alkol sevmem evde kimse sigara içmez lazere virüsten dolayı gidemedim tek farkımız ayakkabı çanta hastasıyımdır maalesef ama iç çamaşırı a101 den pijamaları da hastane için penti evde giymeye gezer marka ha ha ha
Peki kullanip attiginiz o yaglari nereye dokuyorsunuz?evde 4 kişiyiz asla ayçiçek yağı ve margarin yemeyiz bir keke zaten yarım litre yağ gidiyor neredeyse aynı yağı tekrar tekrar kullanmam kızartmada günde 2 kere çay demliyorum devamlı kahve içiyoruz o bile 1 damacana su istiyoreşim yemeğe de damacana suyu kullanır ben kızsam da o görmeden ben çeşmeden dolduruyorum kendim yemek yaparken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?