Asla para birikmeyen ev

haftada 3 kutu dondurma 45 tl tutuyor doya doya da yiyemiyoruz

Sık sık Dışarıda mı yiyorsunuz?Bence az gibi gözükse de bi çay kahve içmeye çıkınca bile epey para gidiyor
Dün dışarı parka gidelim oturalım dedik karı koca yanımıza da cips kola antep fıstığı küçük dilim pasta aldık, 60 lira gibi bi rakama mal oldu parkta oturmak

Daha dun konustuk arkadaslarla
Yasadigim site,annemin yasadigi site normal gelir grubuna ait yerler. Herkes genc. Hic kimse calismiyor. Goruyorum herkes evde. Erkekler ev erkegi,kadinlar ev hanimi. Herkes cocukla ilgileniyor. Gunde 24 saat cocukla oynanir mi,bunlar oynuyor,abartmiyorum 23 saat degil bakin 24 saat. cocuklari uyumuyor misal alip gezdiriyorlar kucakta sabaha kadar.

Ev isi yapan yok. Yemek yapan yok. Market alisverisi ypan yok.Disaridan siparis. Dominos geliyor Burger King gidiyor motorlu kuryeler. Tek yemek yapan,temizlik yapan,calisan aile biziz hayret ama gercek. Evet yemedim icmedim buna kafa yordum. O yuzden inanirim yani haftalik market alisverisimiz 100 lira diyenlere. Su faturasi 20 lira geldi bu ay abovvv ne cok diyenlere de inanirim. Bimden alisveris yapiyorum 2 posete 150 lira verdim diyene de inaniyorum. Cunku bilibili marka yumurta yediriyor olabilirler cocuklarina. O da ayda yilda bir sanirim cunku evde ocagi yakan yok valla.

Sigara alkol demişken ikisini de çıkardım hayatımdan , 1.5 yıllık sigara parası 9 bin çöpe atmisim bunca yıl, kişisel harcamalarda en üzüldüğüm şey şu sigara oldu .

Ayy valla konu sahibi size akıl verenler bana da versin 7 bin civarı para giripte kira derdimiz olmamasına rağmen para uçup gidiyoooorr..siizn gibi marka falan giydigimoz ettigimiz de yok ama benim sigaram ve mekan dolasmamdan para koyamiyoruz bizde.. ne diyelim Rabbim size de bize de bol bereket versin ki birikim yapabilelim

En basiti bugün bir diş fırçası bir tane de diş macunu aldım 64 lira ödedim, uzun zamandır 2 parça ürünle marketten çıkmıyordum sadece ihtiyacım olani alayım dedim o bile 64 lira yani.
Tabi 5 liraya diş macunu 3 liraya diş fırçası da var

Kuzum corona var, ne mekan dolaşması?
Sigara zaten bir nevi intihar.
Gençliğinize yazık, etmeyin, eylemeyin.

çok müsrifsiniz bizimle değülsünüzzzz

10000 gelirimiz var, ev araba kendimizin, kira, kredi borcu yok, tek çocuk, tatil, gezme yok, kuaföre gitmem, çocuk hariç giyim masrafımız asgari, lcw forever,alkol,sigara yok, sadece market aylık 2800-3000, pazar 400,çocuğun okul taksiti 2000, benzin(işe geliş gidiş, zira toplu taşıma yok) 1000, faturalar 1000,zorunlu diğer giderler (çocuk giyim, kitap,kırtasiye,oyuncak,doktor kontrolü ...vs) 2000, elde kalan 500..o da eşimle ikimizin cep harçlığı

Sigara alkol demişken ikisini de çıkardım hayatımdan , 1.5 yıllık sigara parası 9 bin çöpe atmisim bunca yıl, kişisel harcamalarda en üzüldüğüm şey şu sigara oldu .
Çok çok iyi yapmışsınız. Ben de hamilelikten dolayı çok tutumlu Bi hayat yaşıyorum. Alkol, sigara yok kuaför masrafı yok lazer epilasyon yok kıyafet ayakkabı alışverişi yok. Anca boğaz tek düşündüğüm yemek

Bu hafta Curaprox diş fırçası aldım. Kullananlar farkı bilir. Şimdi bu lüks olarak görülebilir ancak uzun vadede sancılı diş tedavilerinden sadece bu fırça kurtardı beni. Yerine asla başka bir şey koyamıyorum.Kullanmadan önce belki ben de böyle düşünebilirdim ama bazı şeyleri deneyimlemediğimiz için lüks görüyoruz bence.

Pasta malzemeleri gerçekten biz farketmeden faturayı baya şişiriyor.En basitinden bir tepsi ıslak kek bile hesaplayınca30 lira tutuyor.Bunun gibi birde şerbetli ,cevizli,muzlu tarzı tariflerini yapayım dersen krem şanti, çikolata sosu vs kullanınca 50 lira gidiyor farkında bile olmuyoruz.Bu konuda da size tavsiyem, hindistan cevizi,susam, haşhaş, nişasta,kakao vs aktardan gramla almanız . Kesinlikle markete kıyasla çok daha uyguna geliyor.

aynen alkol sevmem evde kimse sigara içmez lazere virüsten dolayı gidemedim tek farkımız ayakkabı çanta hastasıyımdır maalesef ama iç çamaşırı a101 den pijamaları da hastane için penti evde giymeye gezer marka ha ha ha

Benim de fiyatina sinir olduklarımın ust siralarinda geliyor elma, detoksumda yesil eksi elma vardi, kilosunu 10 küsur liraya gorunce detoks yapmaktan vazgectim
Sonra nohut, kuru fasulye, süt urunleri, zeytin yumurta var bi de, daha dün gibi 25 kurusa alirdik en iyi yumurtanin tanesini.
Zeytin de öyle, Çetinkaya da açık zeytinin en tırtı 30 tl den satılıyor, iyisi 50-60 a çıkıyor yarisi cekirdek zaten yahu, 50 liraya zeytin mi olur (imza: egeli )

Ben de çantaya dayananamam Bi keresinde tüm işsizlik maaşımla marka çanta almışlığım var şuan her geçen gün kilo aldığım için kıyafet alamıyorum ayaklarım şişiyor sadece dediğin gibi kocaman iç çamaşırları. Eşim çok memnun bundan sonra sürekli hamile bırakır beni çok masrafsız oldun diyo

Bir evimiz var aldığımız,araba da şirket arabasi.Para biriktirmiyoruz.Cocuklarin eğitimi için harcayıp,geri kalaniyla en iyi nasıl yaşanırsa o şekilde yaşıyoruz...Kasıp para biriktirsem, yarın başka bir isteğim icin kullanacağım sonuçta.Hah işte ben onu bugünkü isteğim için kullanmayı tercih ediyorum :) Yarına çıkacağım garanti değil,sağlıklı olacağım belli değil.Olani bugun gezip tozup yiyorum o sebeple :)

Peki kullanip attiginiz o yaglari nereye dokuyorsunuz?
Kizartma icin zeytinyagi mi? Cok sasirdim. Ben de yemeklere bile damacana su kullaniyorum ama sasirdim bu miktarlara. Hergun kizartma mi yiyorsunuz? O yaglari eger lavabodan asagi dokuyorsaniz denizlere ve yeralti sularimiza yazik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…