Asla para birikmeyen ev

Süt ürünlerini nasıl muhafaza ediyorsunuz? Bende düşüneyim böyle yapmayı. Kış sıkıntılı geçecek gibi fiyatlar patlamasın diye alayım dedim ama
Peynire dondurucuda bir şey olmuyor. Dondurucu dediğim buzdolabının buzluğu. Peynirin türüne göre değişebilir ama mesela ezine peyniri buzluktan çıkınca kırpık kırpık oluyor.

valla durum bu, extra lüx diyebileceğim, kısabileceğim hiçbirşey yok, gezmem,tozmam,kuaföre gitmem...çocuk için yaşayıp çalışıyoruz resmen, yine de ucu-ucuna yeterse seviniyoruz

Peynire dondurucuda bir şey olmuyor. Dondurucu dediğim buzdolabının buzluğu. Peynirin türüne göre değişebilir ama mesela ezine peyniri buzluktan çıkınca kırpık kırpık oluyor.
Hımm anladım şuan kurban etlerin var onlar azaldıkça alıp koyayım bende bakalım güzel fikir. Ne kadar süre tutuyorsunuz peki

1. Sınıfta yapılan aşıyı 4 yasa çekmişler diye duydum bu arastirin isterseniz

1. Sınıfta yapılan aşıyı 4 yasa çekmişler diye duydum bu arastirin isterseniz
Mutlaka araştıracağım.
Çünkü ilkokula kadar özel aşılar hariç, aşı kalmamış olması gerekiyor.
Temmuzda 4 oldu oğlum, bugün arıyor hemşire yana yakıla.
Neden 1, 5 ay sonra dank etti bilemedim, şüpheye düştüm.
İnternette hiç bilgi yok ama çevreme ve doktorlara soracağım mutlaka.

Para hirsi da degil bu ya para harcamaktan korkmak, aklincikmak. Boyle yasamaktansa azicik asim kaygisiz basim.

Az once annemle konustum Türkiyede beyadir. Anteo fistigin kilosu kac olmau diye soruyor. 150 tl olmus. Mereden aldi bklmem ama eminim daha pahalisida vardir. Sonra millet televizyona cikip acta olsan sukret diyor.

4 kişilik bir aile için TUIK verilerine göre 7900 TL YOKSULLUK SINIRI. Borçlu kalmadan ayı geçirdiğinize şükredin bu devirde. 3 kişilik bir ailesiniz 6000 TL kadar yoksulluk sınırı yani temel ihtiyaçlar. E hiç mi temel ihtiyaçlar dışında bir şey almayacaksınız ? Kendinizi üzmeyin devir bu maalesef...

Hele evde sigara alkol kullanılıyorsa bunlar hakikaten artık çok para giden şeyler. Bunlar varsa bırakıp bunun parasını biriktirebilirsiniz.

Olay politik değil artık.
Tencere kaynamıyorsa siyaset işi bitmiştir.

Ama gelde bunu anlat..
Ama rica ediyorum. Batı bizi kıskanıyor yani . Bizde seneye kadar 20 bin lira bi peşinat biriktirebilirsek bir külüstür almayı planlıyoruz. Ve bunu da tüp bebek yapma hayalimden vazgeçerek yapıyoruz. Yani önümde iki seçenek var 1. Tüp bebek yapıp anne olma egomu tatmin etmek ( 15 bin lira en az + doğum sonrası işten çıkmam gerekecek buda maddi anlamda zorlanacağımız , bebeğimize yeterli olamayacağımız anlamına geliyor)
devletciğim sol tüpüm durduğu için sağlık raporu çıkarmıyor tüp bebek için ( sağ tüpümden dış gebe kaldım ameliyatla alındı , sonra sol tüpümden dış gebe kaldım. Doktorum tüp bebekten başka şansın yok dediği halde sağlık raporu vermediler. Neymiş tüpüm duruyomuş. E dış gebe kaldım orası hasar gördü belki. Cimerciiimde sağolsun 8 aydır inceliyor konuyu . Neyse sinirlenmeyeyim.
2. Peşinat için para biriktirip. En azından 35 yaşına kadar yaşayamadığım hayatı , haftasonu atla arabana kur çadırını mantığında geçirmek.
Hangisini yapsam bende bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey var Batı hakikaten beni kıskanır . Yani Bu durumumu Düşünsene çocuk mu araba mı seçmek zorundayım. Çünkü neden kıskanmasınlar.

Tüp bebek yapın. Diğerlerini sonra da yaparsınız. Hastaneye gidin. Madem hasarlı değil aşılama yapılsın sonra belli denemelerden sonra tüp bebeğe mecbur geçecekler.

hasetlerinden çatlıyorlar cavırın kızları , onların hiç böyle seçme şansları yok, arabaları ucuz,benzinleri ucuz, çocuk desen devlet gözlerinin içine bakıyor doğursunlar diye, herşeyin en iyisini en kalitelisini ucuza yedirip giydiriyor vatandaşlarına, eeeee nerde kaldı heyecan? nerde kaldı aksiyon? öyle hayat mı olur allasen

Söylemeden gecemeyecegim ilkokukda en güzel anım aşı icin saglik ocagından gelmeleridir bilirdim ki onlar geliyorsa tatil olacaktır ,
oyy oyy hele bir de lapa lapa kar yağıyorsa kesin tatildir ya da öğretmen hastalanır ona da sevinir öğrenci milleti bilirim.hem öğrenci oldum hem öğretmen
kanada çocuğa doğumdan eğitimini bitirene dek 600 dolar veriyormuş oyy oyyyy

bugün hiç para harcamadım e nedenn peki tutumlu olduğumdan mı yokkk evden kafamızı dışarıya çıkarmadık ailecek 3 gün daha sıkayım dişimi evde giymeye bol şort lazım onların parası çıkar belkim ahan da tasarruf nefes alsam yeter bir şey satın almadan arabayla gezsem e benzini var kirlenen cama camsuyu masrafı bile var yokk yok oturayım 3 gün daha evde en iyisi ben

(600×7.40)×3=13320 tl ×12=159.840 tl×5=799.200 tl......bu hesaba göre kanada da doğan 3 çocuk sadece orda doğdukları için beş yılda istanbulda lüx bir ev sahibi olmayı hakkediyorlar, 10 yılda 2 ev, 15 yılda 3 ev.....diye gidiyor tabi bu hesap, peki bizim çocuklar burda doğduğu
için neyi hakediyor?

cevap vermeme hakkımı kullancemmmm yoksam banlancemmmmm

bızım kedılerımız tekır. sokaktan sahıplendık. onların bagısıklıkları cıns kedılere gore daha kuvvetlı. bırdefa da farkında olmadan cıns bır yavru kedı bulmustuk. annesı yoktu. omru 6 ay dı. amelıyat olması gerektı. en son da FİB oldu ve vefaat etti. kum ve mamalar asırı zamlandı zaten.

pandemı surecı de ısımıze yaradı acıkcası. bırde bız dısardan hıc bırsey yemeyız. yanı söylekı; evde ne yapabılıyorsam onu yerız. sucugumu dönerımı nuggetımı iskenderımı vs hep kendım yaparım. yapamadıgım seylerı salam sosıs gıbı seylerı ıse yemeyız. boylece hem ne yemıs oldugumuzu bılıyoruz ( bana göre tabı), hem de cok daha ekonomık oluyor. tasarruf a ılk etapta dısarda yemeyı keserek baslamak gerekıyor bana gore :) kızım la ben uygun magzalardan gıyınırız. ama esım az ve pahalısını alır. yanı ona ragmen sırf bu pandemı surecınde 5 bın tl kenara para attık. kımıne göre az kımıne göre cok. herkesın kendıne aıt bır standartı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…