- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Peynire dondurucuda bir şey olmuyor. Dondurucu dediğim buzdolabının buzluğu. Peynirin türüne göre değişebilir ama mesela ezine peyniri buzluktan çıkınca kırpık kırpık oluyor.Süt ürünlerini nasıl muhafaza ediyorsunuz? Bende düşüneyim böyle yapmayı. Kış sıkıntılı geçecek gibi fiyatlar patlamasın diye alayım dedim ama
10.000 TL ve biriktirmiyorsanız birşeyler yanlıştır. Maaşınız 12.000 olsa 2000 TL biriktirebilir misiniz mesela. Ben de meslek sahibi bir kadınım şuan çalışmıyorum. 6.000 TL alıp biriktiremiyordum. Ama inanın isteyince oluyor. Herşeyi nakit alın. Aylık bütçe yapın. Maaşın, atıyorum 1.000 TL sini yok sayın vs. Mutlaka başarırsınız.
valla durum bu, extra lüx diyebileceğim, kısabileceğim hiçbirşey yok, gezmem,tozmam,kuaföre gitmem...çocuk için yaşayıp çalışıyoruz resmen, yine de ucu-ucuna yeterse seviniyoruz10000 gelirimiz var, ev araba kendimizin, kira, kredi borcu yok, tek çocuk, tatil, gezme yok, kuaföre gitmem, çocuk hariç giyim masrafımız asgari, lcw forever,alkol,sigara yok, sadece market aylık 2800-3000, pazar 400,çocuğun okul taksiti 2000, benzin(işe geliş gidiş, zira toplu taşıma yok) 1000, faturalar 1000,zorunlu diğer giderler (çocuk giyim, kitap,kırtasiye,oyuncak,doktor kontrolü ...vs) 2000, elde kalan 500..o da eşimle ikimizin cep harçlığı
Hımm anladım şuan kurban etlerin var onlar azaldıkça alıp koyayım bende bakalım güzel fikir. Ne kadar süre tutuyorsunuz pekiPeynire dondurucuda bir şey olmuyor. Dondurucu dediğim buzdolabının buzluğu. Peynirin türüne göre değişebilir ama mesela ezine peyniri buzluktan çıkınca kırpık kırpık oluyor.
1. Sınıfta yapılan aşıyı 4 yasa çekmişler diye duydum bu arastirin istersenizHiç bilmiyorum, öğrenmek lazım aslında.
Belki soğuk zincirli aşıdır, önceden bilgi vermek gerekiyordur.
Bu arada bugün sağlık ocağı hemşiresi aradı beni, 4 yaş aşısı için.
4 yaşında ne aşısı yahu, hiç duymadım.
Var mı bilen?
Evet 4 yaşta bir asi varmış artık.1. Sınıfta yapılan aşıyı 4 yasa çekmişler diye duydum bu arastirin isterseniz
Geçen hafta oldu benim oğlum.Evet 4 yaşta bir asi varmış artık.
Mutlaka araştıracağım.1. Sınıfta yapılan aşıyı 4 yasa çekmişler diye duydum bu arastirin isterseniz
yav yeminle o kadar şaşılacak insanlardı ki bunun annesi otururdu kızının evinde annemle yanyana dairede almanyadan annesine para gönderirdi devamlı parasız bırakmaz dı ama almancı teyzenin annesi o paraları harcamaz altın yapar ya da para olarak bırakır kendi fakir rolüyle esnaflardan hatta denizle başlayan şu meşhur kurumdan bile para erzak toplardı belediyediyeden bile. ölünce almancı teyze kanepenin altın da tonla para altın bulmuş ha ha ha
Söylemeden gecemeyecegim ilkokukda en güzel anım aşı icin saglik ocagından gelmeleridir bilirdim ki onlar geliyorsa tatil olacaktır ,Geçen hafta oldu benim oğlum.
İki aşı yapıyorlar. Okullardan sağlık ocaklarına almışlar.
Olay politik değil artık.
Tencere kaynamıyorsa siyaset işi bitmiştir.
Ama gelde bunu anlat..
Ama rica ediyorum. Batı bizi kıskanıyor yani .annemin lkokul mezunu bile olmayan komşusu teyze almanyada 5 çocuk büyütüp kocası da çalışmadan doğru dürüst ıvır zıvır işlerle artık küçük bir bakkal işleterek 1 sefer de ankaradan 10 daire aldı orta lükslükte heryeri altın dolu 22 ayar ayrıca 2 evi yazlığı ve birikmişi de var eşi öldü eşiyle kendimin emekli maaşı toplamı 3000 euro 8 ay türkiyede yaşıyor hesap ortada 70 yaşındaki kadının emeklisi 26 bin civarı koskoca elektrik mühendisi eşim emekli olursa 4000 civarı alacak 30 yıl öğretmenlik yapmış annem de 3300 alıyor hesap ortada eyy ahaliii
Tüp bebek yapın. Diğerlerini sonra da yaparsınız. Hastaneye gidin. Madem hasarlı değil aşılama yapılsın sonra belli denemelerden sonra tüp bebeğe mecbur geçecekler.Ama rica ediyorum. Batı bizi kıskanıyor yani .Bizde seneye kadar 20 bin lira bi peşinat biriktirebilirsek bir külüstür almayı planlıyoruz. Ve bunu da tüp bebek yapma hayalimden vazgeçerek yapıyoruz. Yani önümde iki seçenek var 1. Tüp bebek yapıp anne olma egomu tatmin etmek ( 15 bin lira en az + doğum sonrası işten çıkmam gerekecek buda maddi anlamda zorlanacağımız , bebeğimize yeterli olamayacağımız anlamına geliyor)
devletciğim sol tüpüm durduğu için sağlık raporu çıkarmıyor tüp bebek için ( sağ tüpümden dış gebe kaldım ameliyatla alındı , sonra sol tüpümden dış gebe kaldım. Doktorum tüp bebekten başka şansın yok dediği halde sağlık raporu vermediler. Neymiş tüpüm duruyomuş. E dış gebe kaldım orası hasar gördü belki. Cimerciiimde sağolsun 8 aydır inceliyor konuyu . Neyse sinirlenmeyeyim.
2. Peşinat için para biriktirip. En azından 35 yaşına kadar yaşayamadığım hayatı , haftasonu atla arabana kur çadırını mantığında geçirmek.
Hangisini yapsam bende bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey var Batı hakikaten beni kıskanır . Yani Bu durumumuDüşünsene çocuk mu araba mı seçmek zorundayım. Çünkü neden kıskanmasınlar.
hasetlerinden çatlıyorlar cavırın kızları , onların hiç böyle seçme şansları yok, arabaları ucuz,benzinleri ucuz, çocuk desen devlet gözlerinin içine bakıyor doğursunlar diye, herşeyin en iyisini en kalitelisini ucuza yedirip giydiriyor vatandaşlarına, eeeee nerde kaldı heyecan? nerde kaldı aksiyon? öyle hayat mı olur allasenAma rica ediyorum. Batı bizi kıskanıyor yani .Bizde seneye kadar 20 bin lira bi peşinat biriktirebilirsek bir külüstür almayı planlıyoruz. Ve bunu da tüp bebek yapma hayalimden vazgeçerek yapıyoruz. Yani önümde iki seçenek var 1. Tüp bebek yapıp anne olma egomu tatmin etmek ( 15 bin lira en az + doğum sonrası işten çıkmam gerekecek buda maddi anlamda zorlanacağımız , bebeğimize yeterli olamayacağımız anlamına geliyor)
devletciğim sol tüpüm durduğu için sağlık raporu çıkarmıyor tüp bebek için ( sağ tüpümden dış gebe kaldım ameliyatla alındı , sonra sol tüpümden dış gebe kaldım. Doktorum tüp bebekten başka şansın yok dediği halde sağlık raporu vermediler. Neymiş tüpüm duruyomuş. E dış gebe kaldım orası hasar gördü belki. Cimerciiimde sağolsun 8 aydır inceliyor konuyu . Neyse sinirlenmeyeyim.
2. Peşinat için para biriktirip. En azından 35 yaşına kadar yaşayamadığım hayatı , haftasonu atla arabana kur çadırını mantığında geçirmek.
Hangisini yapsam bende bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey var Batı hakikaten beni kıskanır . Yani Bu durumumuDüşünsene çocuk mu araba mı seçmek zorundayım. Çünkü neden kıskanmasınlar.
oyy oyy hele bir de lapa lapa kar yağıyorsa kesin tatildir ya da öğretmen hastalanır ona da sevinir öğrenci milleti bilirim.hem öğrenci oldum hem öğretmenSöylemeden gecemeyecegim ilkokukda en güzel anım aşı icin saglik ocagından gelmeleridir bilirdim ki onlar geliyorsa tatil olacaktır ,
kanada çocuğa doğumdan eğitimini bitirene dek 600 dolar veriyormuş oyy oyyyyhasetlerinden çatlıyorlar cavırın kızları , onların hiç böyle seçme şansları yok, arabaları ucuz,benzinleri ucuz, çocuk desen devlet gözlerinin içine bakıyor doğursunlar diye, herşeyin en iyisini en kalitelisini ucuza yedirip giydiriyor vatandaşlarına, eeeee nerde kaldı heyecan? nerde kaldı aksiyon? öyle hayat mı olur allasen
(600×7.40)×3=13320 tl ×12=159.840 tl×5=799.200 tl......bu hesaba göre kanada da doğan 3 çocuk sadece orda doğdukları için beş yılda istanbulda lüx bir ev sahibi olmayı hakkediyorlar, 10 yılda 2 ev, 15 yılda 3 ev.....diye gidiyor tabi bu hesap, peki bizim çocuklar burda doğduğuoyy oyy hele bir de lapa lapa kar yağıyorsa kesin tatildir ya da öğretmen hastalanır ona da sevinir öğrenci milleti bilirim.hem öğrenci oldum hem öğretmen
kanada çocuğa doğumdan eğitimini bitirene dek 600 dolar veriyormuş oyy oyyyy
cevap vermeme hakkımı kullancemmmm yoksam banlancemmmmm(600×7.40)×3=13320 tl ×12=159.840 tl×5=799.200 tl......bu hesaba göre kanada da doğan 3 çocuk sadece orda doğdukları için beş yılda istanbulda lüx bir ev sahibi olmayı hakkediyorlar, 10 yılda 2 ev, 15 yılda 3 ev.....diye gidiyor tabi bu hesap, peki bizim çocuklar burda doğduğu
için neyi hakediyor?
bızım kedılerımız tekır. sokaktan sahıplendık. onların bagısıklıkları cıns kedılere gore daha kuvvetlı. bırdefa da farkında olmadan cıns bır yavru kedı bulmustuk. annesı yoktu. omru 6 ay dı. amelıyat olması gerektı. en son da FİB oldu ve vefaat etti. kum ve mamalar asırı zamlandı zaten.Kedi beslemek de baya masraflı. Maması ve kumu baya pahalı. Aşıları desen öyle. Bizimki 6 aylık baya bir asi yaptırdık şimdi 3 ay sonra dedi neyse ki. Rahatsızlandı sandık bir akşam veterinere gittik vs. Yani masraflı bir şey. 3 kediyle ve 1 çocukla arttirabiliyorsaniz helâl olsun.
Bizim köyden gelen peynirimiz var yılda iki kez alıyoruz yani maksimum 6 ay kadar duruyor bizdeHımm anladım şuan kurban etlerin var onlar azaldıkça alıp koyayım bende bakalım güzel fikir. Ne kadar süre tutuyorsunuz peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?