- 4 Ekim 2012
- 16.975
- 33.501
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Mermerşahi olabilir mi ? Hani adını unuttum demişsiniz yaBir de şu anda adını unuttum, iç bezin üzerine çok ince tül gibi bir bezi var, rulo şeklinde satılıyor,
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mermerşahi olabilir mi ? Hani adını unuttum demişsiniz yaBir de şu anda adını unuttum, iç bezin üzerine çok ince tül gibi bir bezi var, rulo şeklinde satılıyor,
cıksss cipste 6 kusür oldu virüste çok tüketiliyor evlerde diyeVallahi öyle. Bende üzülüyorum.
Et fiyatları uçmuş. Sucuk 5 tl olur mu.. gerçek sucuk olur mu..
5 tl ye şu an anca 80 gr cips var..
sadece tadına bakarak mı yiyecek alalım yani.e damdan adlı üyenin yazdığı o eşeğin .............. dan yapılan sucuk ta lezzetlidir bence ya da patates püresiyle dolu tereyağı da. margarinde lezzetli ama sağlıpa çok zararlı vs.Kimse en kalitelisini aldığını iddia etmiyor anlatmak istediğiniz ay i tatta aynı ağırlıkta iki aynı ürünün birine neden daha fazla verilsin bu şükretmek yada azla yetinmek değil.. konu sahibinin parası fazla değil sadece biriktirmek istiyorsa bunlar bir yöntem böyle böyle birikiyor.. yahu aynı gram ikisinde tadına bakmışım aynı daha pahalı olanın artısi yok tat aynı ağırlık aynı ee simdi neden birine 3 5 fazla vereyim.. ister yarim kilo al ister 1 kilo 250 300 gr bir yerde 23 diğer yerde 15 ağırlık arttıkça o 23 olan verdiğin para daha cok artacak
Ben de aynısını yazacaktım.,5 tl’lik sucuk ,15 tl’lik peynir yiyip lüks yaşıyorum demek ☹
AA yok onu biliyorum ama o bile kalın gelir Şimdi baktım ve buldum. Atılabilir bambu liner diye bakın, çıkar. Rulo şeklinde satılıyor, kesip kesip koyuyorsunuz iç bezin üzerine. Başka malzemeden olanları da vardır belki ama bu bahsettiğim tuvalete atılabilirdi. Bambu muydu benimki hatırlamıyorum malesef şu an. Ama şekil olarak aynıydı. Tül gibi incedir.Mermerşahi olabilir mi ? Hani adını unuttum demişsiniz ya
o bile kurtarmaz gibi sankim bulaşık makinesi deterjanı en ucuz mig.....s tan 17 ye alıyorum ayda 2 kutu bitiyor valla hep evde olduğumuz için .makarnayı da gross marketten 3.15 tl ye aldık
şimdi araştırdım kaliteli beyaz peynir içim 6 lt.süt kaşar peyniri için de 11 lt.süt lazımmışEvet maalesef.
Etin ve sütün kilosu pahalanırken 5 tl ye sucuk 15 tl peynir olamaz. Mantıksız.
Sucugumsu peynirimsi ürünler onlar.
Kullanmadığınız elektirikli eşyaları prizde tutmayın o bekleme modunda bile aşırı elektrik harcarmış eşyalar mikro dalga normal fırın ve makineler dahil mesela benim şunda telefon ve radyomuz şarjda bide buzdolabı var prizde çamaşır bulaşık makinesi fırın vs hep çekik fişleri hem tasarruf hemde bi ara yangın atlattık o yüzden
Liner bahsettiğinizin adı. Bende var 400 adet bekletiyorum onları ek gıda için.Ah keşke devam edebilseydim, ek gıdaya geçmeden yapmıştım, sonrasında şehir değiştirmelerimiz bir kaç da ev değiştirmemiz oldu, pratiklik oluşmayınca da devam edemedim. Fakat dönem dönem yaptığım oldu. Ek gıda döneminde biraz daha fazla koku oluşumu var ama dediğim gibi tuvalete akıtıp sabunlu suya direk basarsanız önüne geçersiniz. Bir de şu anda adını unuttum, iç bezin üzerine çok ince tül gibi bir bezi var, rulo şeklinde satılıyor, onu uygun boyutta kesip koyuyorsunuz iç bezin üzerine, büyük tuvaletini yapınca o bezi kaldırıp tuvalete atıyorsunuz. Suda eriyen doğal birşey olduğu için sakıncası da yok. O zamanlar mothercare de bile satılıyordu. Muhakkak o bezlerin satıldığı yerde yine vardır. Ben bu konuya o kadar takmıştım yani o dönem. Hatta yurt dışında klozet çeşmesine takılan, tazyikli su sıkan, sadece bezleri ilk akıtmak için kullanılan hortumlardan bile almayı düşünmüştüm, şimdi eminim bizde de vardır. Ama dediğim tül gibi olan şeyden alırsanız akıtmaya bile gerek yok. Herkesten özür diliyorum bu arada ayrıntılar için ama bu konuda doğaya atık bırakmamak o kadar güzel ki, en fazla iki sene sürücek birşey için biraz daha gayretli olabilseydim diyorum. Eminim başka kolaylıklar da çıkmıştır şimdi. Dediğim gibi o dönem sadece bir marka vardı diğer seçenek de aliexpressti.
Evet severim biliyorum onu, bim’den eşimin aldığı da kötü değildi açıkçası. 37 liraya geliyo kilosu. Yiyoruz işteBen T..ile başlayan bir markanın ezine klasik peynirini tavsiye ederim. Turuncu ambalajlı. Kilo 50 tl. Çok beğenerek yiyorum. Kaliteli bir peynir..
Kullanmadığınız elektirikli eşyaları prizde tutmayın o bekleme modunda bile aşırı elektrik harcarmış eşyalar mikro dalga normal fırın ve makineler dahil mesela benim şunda telefon ve radyomuz şarjda bide buzdolabı var prizde çamaşır bulaşık makinesi fırın vs hep çekik fişleri hem tasarruf hemde bi ara yangın atlattık o yüzden
Bizim ebe 6 yasinda olacak okulda demişti adını da söyledi ama unuttum o aşıdan mı bahsediyorsunuz öyleyse bir ara sorayim ebeye 4 üne birkaç ay kaldı zira1. Sınıfta yapılan aşıyı 4 yasa çekmişler diye duydum bu arastirin isterseniz
Doğu da dışarda tandır sac da yaparlar elektrik faturasına yansımaz o yüzden oduna yansır o da senelik tonla alınınca uyguna gelir.. o yüzden siz batıda evde yapmanız hazır alanızdan daha pahalıya gelmesi normalBaska bir arkadas da yazmis, ben de pandeminin ilk aylarida evde ekmek yaptim, elektrik faturasini da eklersek cok daha pahalıya geldi,
Beslenme konusunda şunu ozellikle eklemek istiyorum, hayatinda hic domates yememis birinin canı domates istemez, hayatinda domatesin eksikligini de hissetmez, ben her şeyi yiyorum der, ama bu domatesin cok gerekli ve onemli olduğu gercegini degistirmez (domates, polemik olmamasi icin rastgele yazılmıştır, bunun yerine et de koyabilirsiniz, beyaz peynir de, ceviz de, pirasa da)
Yani tatile hic gitmemis birinin tatil aramamasi, hayati boyunca kahvaltisini zeytin, lor, yumurta uclusuyle yapmis birinin ezine peyniri alamamayi eksiklik olarak gormemesi, eti luks bulmasi, numunelik gibi kullanması cok normal, normal olmayan, bu yasam tarzını seçip ben her seyin en iyisini alıyorum/yasiyorum demesi... Bakin bu bir algisal illüzyondur. Ben demiyorum her seyin en iyisini yiyorum diye, cunku aylardir somon yemedim mesela, çiğ kajunu tanitim numunesi gibi minicik alabiliyorum, kuskonmaz keza oyle, o yuzden diyorum ki ben hak ettigim gibi yiyemiyor, hak ettigim gibi yaşayamıyorum.
İstediğimi alamiyorum, son derece minimal yaşıyorum ama eksikliğini hissetmiyorum, bana yetiyor diyene eyvallah, ama digerleri cidden aralarda paylastigim videodaki yesil tişörtlü tip gibi görünüyorlar, nasil gorunduklerini merak ediyorlarsa açsın izlesinler...
Bende az az alıyorum 2 hafta yetiyor bana az birşey çürük değil ezik gibi oluyor ama curumuyo.. bende çok alırsam curuyo fazla geliyo çünkü.. özellikle yeşillikler daha çabuk curuyo bende de maalesef o yüzden onları da ya az alıyorum yada hergun illa tuketiyorum işte salataydı kısırdı bazı yeşillik konulan köftelerdiSebzeleri, meyveleri curumemesi icin nasil muhafaza ediyorusnuz. Ozelikle meyve bizde hemen curuyor o yuzden az aliyorum.
O konuda haklisiniz da illa pahalı olan daha mı iyi yani denek istediğiniz bu muinanır mısınız 5 kavanozu 100 tl olan balları, uzmanı bile bakarak tadarak ayırdedemiyor gerçek baldan, anca labaratuvarda analiz yaparak söyleyebiliyorlar bu gerçek bu sahte diye...gıda sektörümüzü ciddi anlamda denetleyen hiçbir kurum olmadığı için satıcının vicdanına kalmış durumdayız ama ben sizin yerinizde olsam 5 duyuma bu kadar güvenmezdim gıda alırken, öyle söyliyim
Aa ceycey yeni hile.1 kilo peynir en az 4 kilo sütten yapılır e bunun yapım emeği var karı var artı market karı var asla olamaz o fiyatlara biz hiç biriktiremiyoruz demiyoruz ki ayrıca herşey aşırı arttı diyoruz.misal 3 ayda 1 tlye satılan dışı kırmızı gofret var ya o bile artık 1.25 kuruş oldu ama bizim maaşa zam yüzde altıdan az bilmem anlatabildim mi
Yeşillik dolabımda 5.güne su içinde vıcık vıcık, erimiş oluyor.Bende az az alıyorum 2 hafta yetiyor bana az birşey çürük değil ezik gibi oluyor ama curumuyo.. bende çok alırsam curuyo fazla geliyo çünkü.. özellikle yeşillikler daha çabuk curuyo bende de maalesef o yüzden onları da ya az alıyorum yada hergun illa tuketiyorum işte salataydı kısırdı bazı yeşillik konulan köftelerdi
tedarik zinciri teyitli, kurumsal prestijlerini koruma kaygısıyla tedarikçiyi ve hammaddeyi üretim aşamasında denetleyen, işleme ve paketleme aşamasında ıso9001 yönetmeliklerine uyan markalar gıdada alacağınız riski en aza indirir diyorum, elbette bütün bu önlemler fiyata da yansımak zorunda ama tek kriteriniz fiyat olmamalı diyorumO konuda haklisiniz da illa pahalı olan daha mı iyi yani denek istediğiniz bu mu
Onu bilmiyom da ben süzgeç bulaşık kovasi yuvarlak onlara koyuyorum öyle dolaba atiyom.. neyi posette biraksam daha cabuk bozuldu agzi qcik da olsa.. cunku hava sicak poset naylon posetin altinda kalanlar illa nemden cabuk bozuluyirdur.. ben sebze meyve mutlaka pazardan gelince posetten suzgece kovaya koyip oyle dolaba koyuyom.. patates soğanı da genis tepsi de yanyana serip birakiyom, ust ustte birbirine cok deyinxe cabuk filizleniyor ve curuyor onlarda çünkü..Yeşillik dolabımda 5.güne su içinde vıcık vıcık, erimiş oluyor.
Domates salatalık bile 5 güne içini yiyor mutlaka.
Patlıcan kabak gene 1 hafta dayanıyor, iceberg de öyle ama diğer her şey çürüyor.
Benim dolabımda mı var sıkıntı?
Yer olmadığından poşetli, ağzı açık koyuyorum, ondan mı acaba?