- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.101
Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
aylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminimher hafta 300 400 mutfak cok geldi bana..
bizde henüz bebis yok 2 kisiyiz ama ben aylik alışverişimi yaparim, ustelik stoklu..her ay maksimum 600 tl market alisverisim var.
Eşim biriktiremiyor ben sürekli atıyorum kenara 20 tl olsa bile bazen kızıyorum sigaraya harcadigin kadar kenara at diye yine ben yapiyorum.
1 senelik evliyim borc vs odedik kartlarda var ama birikim yapabiliyorum cok şükür.
diyorum ya az ne olacak ondan dedemeden 20-50 dahi olsa kenara cocuga niyet atin kumbara misali..siz yapın eşinizden beklemeyin.
Aynı duyguları paylaşıyoruz.aylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminim
valla kardeş ben bir yıldır kalem kalem yazıyorum, çok da yemiyoruz , normal insan porsiyonu yani,benim bu totaller niye hiç insani değil onu anlamıyorum?Aynı duyguları paylaşıyoruz.
Haftalık 300 mü, ben mi yanlış okuyorum acaba? Diye düşündüm.
Önümüzdeki hafta üşenmeyip nereye ne harcadığımı yazacağım buraya.
Burdaki bazı hanımlar insanı kendinden şüpheye düşürür.
aylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminim
Ben tek yaşıyorum aylık mutfağa 800-1000 lira gidiyoraylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminim
kişi başı 1000, kesinlikle altına düşüremedimBen tek yaşıyorum aylık mutfağa 800-1000 lira gidiyor
tatlım 3 yıl tek yaşadım, 18 yıldır da evliyim, stok, kumbara,liste,aylık-haftalik program, ındirim takibi,kupon takibi....aklına bile gelmeyen her yöntemi denedim, cık, bir ay kişibaşı 900 olsa ertesi ay 1200 oluyor, hele son 6 aydır gittikçe yükseliyorbaslamamissiniz henüz beceremiyorum demeyin..
bekarligimda tek basima maaşı yetiremiyordum şimdi inat ettim..
dediğim gibi stoklu yaparim alışverişimi annemden edindigim huy..
salca bitti bakkala koş yag bitti markete git yok..
her ay zaten yedeğe salça ne bileyim pirinci unu alırım bi ay almadiysam diğer ay muhakkak.
sizde cocukta var bezi zaten tek başına masraf.
kumabara ile baslayin bence..
market bakkal dönüşü bozuk parayi atin surekli içine 10 tl 20 tl cidden kucumsemeyin birikiyor.
aynı durumdayım. kredi kartı kullanıyor musun? eğer kullanıyorsan ya zaten ay sonu öderim deyip saçma sapan alışverişler yapıyorsundur farketmeden. o da sizi içeriye sokuyor.Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
tatlım 3 yıl tek yaşadım, 18 yıldır da evliyim, stok, kumbara,liste,aylık-haftalik program, ındirim takibi,kupon takibi....aklına bile gelmeyen her yöntemi denedim, cık, bir ay kişibaşı 900 olsa ertesi ay 1200 oluyor, hele son 6 aydır gittikçe yükseliyor
aylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminim
Beni de beceriksizler kulübüne alır mısınız?Aynı duyguları paylaşıyoruz.
Haftalık 300 mü, ben mi yanlış okuyorum acaba? Diye düşündüm.
Önümüzdeki hafta üşenmeyip nereye ne harcadığımı yazacağım buraya.
Burdaki bazı hanımlar insanı kendinden şüpheye düşürür.
yok, 900 "çok şükür" limitimBenim bir kızım var 4 yıldır evliyim birikiyor az azda olsa kişi bası 900 tl mi aman allahım :)
Tereyağı,ayçiçek yağı,zeytinyağı falan bile ciddi kalem olusturuyor aylık. 300ü sadece zaten birşey lazım değil diye girip iki parça alınca veriyorum.tatlım 3 yıl tek yaşadım, 18 yıldır da evliyim, stok, kumbara,liste,aylık-haftalik program, ındirim takibi,kupon takibi....aklına bile gelmeyen her yöntemi denedim, cık, bir ay kişibaşı 900 olsa ertesi ay 1200 oluyor, hele son 6 aydır gittikçe yükseliyor
yok, 900 "çok şükür" limitim"aman allahım" limitim değişiyor aydan aya
Ya zaten makarna pirinç falan alıp aylık yapınca alışverişim aylık diyorlar. Eee benim yumurta haftalık bitiyor 3 haftayı yumurtasız mı geçireyimAylik alisveris olayini asla beceremedim,
Tamam un, yag, seker, bakliyat ya da temizlik malzemesi toplu alinir da, yogurt, süt, peynir, ekmek, sebze meyve vs aylik alinmaz ki, biz haftalik buyuk market alisverisi yaptigimiz halde hafta ortasinda mutlaka eksik cikiyor, az once yine gittim yoğurt, yumurta, tereyağı, ekmek aldim mesela.
Bi de bunlari bir ay muhafaza edecek dolap lazım, o da yok bende :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?