- 1 Mayıs 2020
- 923
- 867
- 53
- 28
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
bin lira ile ne yiyip ne içiyorsunuz
Elektrik su doğalgaz internet cep telefonu kullanmıyor musunuz bu işte bişey var![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bin lira ile ne yiyip ne içiyorsunuz
Elektrik su doğalgaz internet cep telefonu kullanmıyor musunuz bu işte bişey var![]()
Haklısınız şöyleki gidip çok pahalı şeyler aldığım oluyor ama bütçemi buna göre ayarliyorum bin tlyi geçmiyor herseyide alıyorum meyve herşeyi alırım buraya birde bahçe ürünleri gelir çok Uygun yoğurt falan süt alıp ben mayalı yorum güvenmiyorum marketlere yumurta süt balık alıyorum tabikideO her şeye yumurta, yoğurt, süt, balık, et, sebze, meyve, yeşillik, peynir, kuruyemiş vb şeyler dahil mi?
Küçücük paket kuruyemişler 30 tl çünkü...
Tabi ki yaşamak değil.İyi de un, maya, makarna vs de ucuz değil ki artık.
E onu pişirmeye fırın çalışacak, elektrik.
Tabak çanağı var, makine deterjan, elde yıkada daha kötü su israfı.
Tek kişinin ayda her şeyi dahil 500 tl masrafı olması imkansız!
Ramazanda fitre bile 27 tl miydi ne bu sene.
Bu da demektir ki sadece gıdası günlük olarak 27 tl dir.
Bunun altı yaşam değildir.
Yani inatla ucuz şeyler geldiğini, öyle bir bölge olduğunu söylüyor.Tabi ki yaşamak değil.
Bir de bunu yazan kişi hamile.
Kaliteli bir peynir kilo 50 tl.
Sucuk bir kangal en az 20 tl.
Bitti iste 70 tl.
Makarna bile olmuş 3 tl..
Nasıl yani..
Zeytinyağının fiyatını demiyorum bile.
Sen alıyorsun da biz neden 70 tl ye alamıyoruz merak ettimŞu ücretsiz kuyumuz var ama elektrik doğalgaz 200 geliyor telefon tabiki kullaniyoruz ama maksimum bin tl harcıyoruz temizlik malzemesi her ay bir haftanın gıda parası kadar temizlik malzemesi alırım benim haftalık gıda param 70 TL herseyide alıyorum valla
Ben her şeyi alabildiğini sanmıyorum.Yani inatla ucuz şeyler geldiğini, öyle bir bölge olduğunu söylüyor.
Ekmek, yoğurt vb şeyleri de evde yapıyor, aileler de yardım ediyorsa kışlık, salça vb şeylere ve tercih olarak yemeğe düşkün değillerse, ne diyeyim ki.
Her şeyi balığı, kuruyemişi, peyniri dahil alıyorum diyor kadın.
Belki köy peyniri, açık vs olabilir.
Tek bildiğim ben hayatımda deniz ürünü yemedim, yemem ve eve sokmam, kokusuna tahammül edemem.
Ailem çocuklara balık pişirip, ayıklayıp getiriyorlar, eşim yediriyor.
Çocuklar için önerilen levrek ve somundur, 1 kilo 1 adet levrek alıyorlar, iki küçük çocuğuma yetiyor sadece ve 90 100 civarı.
Ben bilmem ve anlamam her balık aynı mıdır, faydası nedir, ucuz yeri var mıdır ama iki küçük çocuğumun haftalık balık masrafı bu.
çocuk doğsun, okula başlasın yavaş yavaş anlarsınızMaaşımız aynı .
Eve 7.700 tl civarında maaş giriyor.
4.500 tl konut kredimiz var.
Ayda 500 bazen 1000 tl arası kredi kartı borcu ödüyoruz.
Geri kalan mutfak fatura vs zaten .
Gayette yiyen gezen çiftiz.
Gene de biriktiriyoruz her ay olmasa da 3 4 ayda bir dolar alıyoruz. Cok şükür ala ala baya iyi birikti. Bu ay yine aldik dolar , ayın sonunda da 1 gram altın almayı düşünüyoruz.
Bilmiyorum biz hiç zorlanmıyoruz konut kredisi olmasına rağmen ..hic kısıtlamıyoruz kendimizi . bir yerden destek te görmüyoruz. Ben 10 bin maaş alıp yetinemeyenleri asla anlayamıyorum..
Bence harcamalarınızı gözden geçirin.
Elinize kredi ve kredi kartı çıkınca 2000 tl kalıyor.
Hem fatura ( su doğalgaz elektrik) hem yeme içme hem gezme nasıl oluyor?
Hangi sehirdesiniz?
Büyük şehirde imkansız yetmesi.
Ben tek porsiyonluk bimden antep fıstığı kaju kavrulmuş badem ve kavrulmuş fındık alıyorum 50 tl gidiyor. Sadece ona 50 tl gidiyor. Ve paketlerde 100 gr.
Siz diyelim faturadan sonra 1200 tl kaldı.
Hem aylık yeme içme hem gezme tozma, gene yeme içme nasıl oluyor??? Hemde 1200 tlye hepsi?
Oluyorsa taktik isteruk..![]()
çocuk doğsun, okula başlasın yavaş yavaş anlarsınız
2 kişi hergün 1 ekmek yeseniz haftalık 21 tl, kalan 49 tl ye sebze meyve et yağ....mümkün mü? üstelik hamilesinizVala gülüm her hafta en fazla 70 TL alışveriş yapiyorum mutfağa elektrik su oda ayda 200 geliyor. Çok nadir bir yere gitsem bişey görüp alsam en fazla bin tl gidiyor 2 bin kenara atiyorum vala hamileyim tabi ona eşya alinacak onuda taksit yapic am
haklısınız ben de çok isterim birikim yapayım ama sözkonusu çocuğum olunca eğitiminden gıdasından keserek ne birikim ne tatil yapamam, vicdan azabından verem olurum,huyum böyle, yoksa asgari ücretle 2 çocuk bakıp birikim yapan da var elbette amaBenim ablam 2 çocuklu .. eniştemin maaşı 6.500 .
Sene de 2 kere tatile giderler .
Borçları da var üstelik..
Çocuk vs . Bahane .
Zaten 4.500 tl ye kredi ye gidiyor ha çocuk ha kredi ne fark eder :)
Ne kadar çok gelir o kadar çok gider olur ..
Isteyen düşünen birikim yapar , yetinmeyi bilir daha başka bişey demiyorum:) 7 bin az bi maaş değil çünkü.
Allah herkese birikim yapmayı nasip etsin gerçekten büyük bir ihtiyaç oluyor günün birinde .
Çocuk nasıl bahane olabilir. Bir çocuk spor ayakkabısı 300 lirayı geçmiş. Bir tişört en az 30. Iç çamaşırı iyisini alayım desen teki yine en az 30,40. O da en iyisi değil yani. Bir kitap alayım desen yine 30. Okul masrafı var. Yemesi içmesi baya masraf. Ben böyle şeylerden kisarak niye birikim yapayım. Siz sanırım 3bin küsürle geçinip üstüne istediğini gibi gezip(!) yetmiyor Birikim yapıyorsunuz. Pek bir şey demek ıstemiyorim.Benim ablam 2 çocuklu .. eniştemin maaşı 6.500 .
Sene de 2 kere tatile giderler .
Borçları da var üstelik..
Çocuk vs . Bahane .
Zaten 4.500 tl ye kredi ye gidiyor ha çocuk ha kredi ne fark eder :)
Ne kadar çok gelir o kadar çok gider olur ..
Isteyen düşünen birikim yapar , yetinmeyi bilir daha başka bişey demiyorum:) 7 bin az bi maaş değil çünkü.
Allah herkese birikim yapmayı nasip etsin gerçekten büyük bir ihtiyaç oluyor günün birinde .
anladım ı zaman bahçe yapıyorsunuzdur sebze de bahcedendirİnternet wifi var.sinirsiz bizim değil ortak kullanim elektrik doğalgaz 200 TL geliyor su ücretsiz kuyumuz var
Bakın arkadaşlar sonuçta burası bir forum ve herkes bütçesi hakkında konuşmuş bende hiç bir şey e gerek duymadan yedigimden kismadan aylık en fazla bin tl harcadigimi iddia ediyorum bunu size yazdığım zaman elime birşey gecmicek ayrıca kimseye yalan borcum yok ve açlık sınırının altında falanda değilim gayette luxs yaşıyorum aksini iddia eden misafirliğe gelsin kapım hep açık sonuçta bende bir insanım ve her ihtiyacım oluyor hepsinide alıyorum.ve birikim yaptigimida gurur duyarak söylemiyorum birikim yapmaliyim çünkü hamileyim ve geleceğini düşünmem gereken bir çocuğum olucak.evet çocuk olduğu zaman giderim articak ama Allah rızkını gonderecek beni taniyan herkeste aslında cimri olmadığımı paylaşımı çok sevdiğimi kendimden kismadigimi iyi bilir yinede yorumlariniz için teşekkür ederim.fakat birşey yazarken karşınızdakini incitmemeye çalışın hayırlı günler dilerimMaharetli kadınlarımız kendi hayatlarını yok sayarak( kuaför yok spor yok kılık kıyafete para ayırma yok tatil yok, pek çok şey yok hayatlarında) her gün hamurişi makarna bulgur ile hem de senden benden daha güzel lezzetli yemekler yaparak evi döndürüyorlar. Mesela köfte yapacak diyelim 200 gram kıyma kullanıyor üstüne 2 ekmek içi koyup çoğaltıyor. Gayet ucuz ve lezzetli bir ögün hazırlayabiliyor. Türkiye de asgari ücretle geçinen bir de çocuk okutan bir sürü aile var. Kadının uğrasısı çabası yadsınamaz. Tebrik ediyorum bu kadınları. Fakat bu konuda benim anlamadığım 1000 lira ile geçinmek zorunda olabilirsin pek çok aile gibi geçinebiliyorsan da tebrik ederim yeniden.... de bunu nasıl şikayet etmeden sanki siz beceremiyorsunuz bakın ben üstüne para bile biriktirebiliyorum diyerek anlatabiliyorsunuz. Yani insan açlık sınırının altında bir hayat sürerken nasıl bu kadar memnun bir şekilde anlatabilir?
Bulabildigim tek cevap; bilmediği için.... Hayatında hiç olmadığı için eksikliğini de hissetmiyor pek çok şeyin.
Bakın arkadaşlar sonuçta burası bir forum ve herkes bütçesi hakkında konuşmuş bende hiç bir şey e gerek duymadan yedigimden kismadan aylık en fazla bin tl harcadigimi iddia ediyorum bunu size yazdığım zaman elime birşey gecmicek ayrıca kimseye yalan borcum yok ve açlık sınırının altında falanda değilim gayette luxs yaşıyorum aksini iddia eden misafirliğe gelsin kapım hep açık sonuçta bende bir insanım ve her ihtiyacım oluyor hepsinide alıyorum.ve birikim yaptigimida gurur duyarak söylemiyorum birikim yapmaliyim çünkü hamileyim ve geleceğini düşünmem gereken bir çocuğum olucak.evet çocuk olduğu zaman giderim articak ama Allah rızkını gonderecek beni taniyan herkeste aslında cimri olmadığımı paylaşımı çok sevdiğimi kendimden kismadigimi iyi bilir yinede yorumlariniz için teşekkür ederim.fakat birşey yazarken karşınızdakini incitmemeye çalışın hayırlı günler dilerimMaharetli kadınlarımız kendi hayatlarını yok sayarak( kuaför yok spor yok kılık kıyafete para ayırma yok tatil yok, pek çok şey yok hayatlarında) her gün hamurişi makarna bulgur ile hem de senden benden daha güzel lezzetli yemekler yaparak evi döndürüyorlar. Mesela köfte yapacak diyelim 200 gram kıyma kullanıyor üstüne 2 ekmek içi koyup çoğaltıyor. Gayet ucuz ve lezzetli bir ögün hazırlayabiliyor. Türkiye de asgari ücretle geçinen bir de çocuk okutan bir sürü aile var. Kadının uğrasısı çabası yadsınamaz. Tebrik ediyorum bu kadınları. Fakat bu konuda benim anlamadığım 1000 lira ile geçinmek zorunda olabilirsin pek çok aile gibi geçinebiliyorsan da tebrik ederim yeniden.... de bunu nasıl şikayet etmeden sanki siz beceremiyorsunuz bakın ben üstüne para bile biriktirebiliyorum diyerek anlatabiliyorsunuz. Yani insan açlık sınırının altında bir hayat sürerken nasıl bu kadar memnun bir şekilde anlatabilir?
Bulabildigim tek cevap; bilmediği için.... Hayatında hiç olmadığı için eksikliğini de hissetmiyor pek çok şeyin.
Bakın arkadaşlar sonuçta burası bir forum ve herkes bütçesi hakkında konuşmuş bende hiç bir şey e gerek duymadan yedigimden kismadan aylık en fazla bin tl harcadigimi iddia ediyorum bunu size yazdığım zaman elime birşey gecmicek ayrıca kimseye yalan borcum yok ve açlık sınırının altında falanda değilim gayette luxs yaşıyorum aksini iddia eden misafirliğe gelsin kapım hep açık sonuçta bende bir insanım ve her ihtiyacım oluyor hepsinide alıyorum.ve birikim yaptigimida gurur duyarak söylemiyorum birikim yapmaliyim çünkü hamileyim ve geleceğini düşünmem gereken bir çocuğum olucak.evet çocuk olduğu zaman giderim articak ama Allah rızkını gonderecek beni taniyan herkeste aslında cimri olmadığımı paylaşımı çok sevdiğimi kendimden kismadigimi iyi bilir yinede yorumlariniz için teşekkür ederim.fakat birşey yazarken karşınızdakini incitmemeye çalışın hayırlı günler dilerim
Bakın arkadaşlar sonuçta burası bir forum ve herkes bütçesi hakkında konuşmuş bende hiç bir şey e gerek duymadan yedigimden kismadan aylık en fazla bin tl harcadigimi iddia ediyorum bunu size yazdığım zaman elime birşey gecmicek ayrıca kimseye yalan borcum yok ve açlık sınırının altında falanda değilim gayette luxs yaşıyorum aksini iddia eden misafirliğe gelsin kapım hep açık sonuçta bende bir insanım ve her ihtiyacım oluyor hepsinide alıyorum.ve birikim yaptigimida gurur duyarak söylemiyorum birikim yapmaliyim çünkü hamileyim ve geleceğini düşünmem gereken bir çocuğum olucak.evet çocuk olduğu zaman giderim articak ama Allah rızkını gonderecek beni taniyan herkeste aslında cimri olmadığımı paylaşımı çok sevdiğimi kendimden kismadigimi iyi bilir yinede yorumlariniz için teşekkür ederim.fakat birşey yazarken karşınızdakini incitmemeye çalışın hayırlı günler dilerim
Ve evet hanımefendi hayatımda hiç bir şey eksik değil her gün kuaförden çıkmayıp spor yapanlarida görüyorum çok Şükür hiç bir şey eksik değil hayatimda beni çok seven bir eşim var çok sağlıklı çok Şükür beklediğim bir evladım var huzurum var ve çok mutluyum bu kadar mutsuz insanın olduğu yerde bence benim hiç bir eksiğim yok..Maharetli kadınlarımız kendi hayatlarını yok sayarak( kuaför yok spor yok kılık kıyafete para ayırma yok tatil yok, pek çok şey yok hayatlarında) her gün hamurişi makarna bulgur ile hem de senden benden daha güzel lezzetli yemekler yaparak evi döndürüyorlar. Mesela köfte yapacak diyelim 200 gram kıyma kullanıyor üstüne 2 ekmek içi koyup çoğaltıyor. Gayet ucuz ve lezzetli bir ögün hazırlayabiliyor. Türkiye de asgari ücretle geçinen bir de çocuk okutan bir sürü aile var. Kadının uğrasısı çabası yadsınamaz. Tebrik ediyorum bu kadınları. Fakat bu konuda benim anlamadığım 1000 lira ile geçinmek zorunda olabilirsin pek çok aile gibi geçinebiliyorsan da tebrik ederim yeniden.... de bunu nasıl şikayet etmeden sanki siz beceremiyorsunuz bakın ben üstüne para bile biriktirebiliyorum diyerek anlatabiliyorsunuz. Yani insan açlık sınırının altında bir hayat sürerken nasıl bu kadar memnun bir şekilde anlatabilir?
haklısınız ben de çok isterim birikim yapayım ama sözkonusu çocuğum olunca eğitiminden gıdasından keserek ne birikim ne tatil yapamam, vicdan azabından verem olurum,huyum böyle, yoksa asgari ücretle 2 çocuk bakıp birikim yapan da var elbette ama
değer mi?